Diskuze - Finanční plánování podle Broker Consulting

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 32 komentářů)

12. 4. 2007 21:23 | ja

S hodnocenim pockam az na zitrejsi pokracovani. Zatim jsem si z toho odnesl dojem, ze kontaktovani tragicke, "poradce" se umi chovat, vyslechl prani a nevnucoval okamzite kapitalovou zivotni pojistku. Jestli toto staci na nejlepsiho poradce, tak to neco o tomto oboru podnikani svedci.
+39
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 4. 2007 16:19 | Juri

Já si myslím, že je to služba jako každá jiná. Takže i tady se objeví poradce schopný či méně schopný. Já sám využívám služeb poradce OVB už několik let a musím říct, že mi dost pomohl. Především jsme dali dohromady smlouvy, které jsem už měl. Mohl bych říct, že mi opravil to, co jsem na sobě napáchal prostřednictvím pojišťovacích agentů, kteří se po roce 1989 vyrojili jako houby po dešti. A jakožto ne příliš znalý všech dostupných produktů jsem se nechal "uvrtat" do smluv, které byly v mém případě naprosto zbytečné a nesmyslné. Práce "mého" poradce mě natolik zaujala, že jsem se po čase stal jeho spolupracovníkem. Myslím si, že všechno je o lidech tak, jako v každém jiném podnikání. A zatracovat dobrou službu jako celek jenom proto, že někdo měl smůlu na člověka je stejná hloupost jako přestat jíst chleba, protože v pekárně byla nepříjemná prodavačka a prodala mi chleba ne zrovna čerstvý.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 4. 2007 15:15

Tak až na to hrozné kontaktování to vidím dobře, zatím asi nejlepší poradce, co tady byl testován, že? Tady vidíme, že je to o lidech, a ne o firmě. Kdyby tento člověk pracoval třeba u OVB nebo ZFP, choval by se jinak? Ohledně názoru, že normální běžně informovaní lidé si vše najdou na internetu a zařídí sami, nemohu souhlasit. Já osobně se o své finance starám dobře, ale studuji tento obor a čtu podobné servry již několik let. A spousta věcí je i dnes pro mně nových. Znám lidi, kteří vydělávají statisíce měsíčně ale o peníze se postarat neumějí a mají zbytečně velké ztráty jen proto, že se o ně starají sami. Navíc je to nebaví, číst si o akciích apod. Kdybych bral provizi jen pětinu toho, co bych jim dokázal ušetřit, pak bych už teď byl milionář. Pokud by to bylo takto jednoduché, byli byste v balíku všichni ti, kdo čtete tyhle články a zajímáte se o toto téma.
+43
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 4. 2007 13:13 | Aleš

Třeba proto, že kdyby skončila na vozíku, tak by měla značně horší možnost vzdělávání - její školní docházka a případná další studia budou pro její rodiče mnohem náročnější po časové i finanční stránce, protože bude potřebovat neustálou pomoc. Zřejmě jeden z rodičů by se dokonce musel úplně vzdát své práce, aby mohl tuto pomoc zajiťovat, nebo by museli zajisti asistenta, a to taky něco stojí. A v dalších etapách života je to stejné - horší šance na pracovním trhu, vyšší životní náklady. Už jenom to, že kdykoliv se někam potřebujete přemístit, musí vás někdo dovést...Já osobně bych jenom z invalidního důchodu žít nechtěl.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 4. 2007 12:44 | Petr

Odborník z článku: "Pro pětiletou dceru určitě pojištění úrazové."
PROČ?
+44
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 4. 2007 12:35 | Aleš

S Vaším hodnocením zbytečnosti úrazové pojistky nemohu souhlasit. Píšete, že pojištění má být proti výpadku příjmu, ale to se přece jednoznačně týká přímo i úrazové pojistky. Píšete o zlomené ruce, že to neznamená zásadní výpadek příjmu, ale jsou přece i vážnější úrazy, jejichž trvalé následky vás i dítě mohou připravit o jakýkoliv rozumný příjem na zbytek života. Byl jsem svědkem, kdy jeden můj kolega zrušil úrazovou pojistku, protože se mu zdála malá pojistná částka, kterou dostal, když si zlomil ruku. Tak jsem mu říkal, že není až tak důležité, kolik dostane z úrazové pojistky v případě zlomené ruky, ale že by se měl hlavně úrazově pojistit na pořádný balík pro případ, kdy se stane následkem úrazu trvale částečně nebo úplně invalidním a tudíž s největší pravděpodobností se výrazně sníží jeho šance mít dobře placenou práci. To je ten hlavní smysl úrazového pojištění.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 4. 2007 12:24 | alfa

Přesně tak, ti finanční poradci chodí opruzovat hlavně hlavně důvěřivé lidi a také důchodce. Má to své výhody, důchodci bývají doma, mají čas a nechávají se zpracovat. Při slušném chování z nich vždy něco vyrazí (samozřejmě, že ne pro ně, ale pro vnoučata), a proč by jim neplatili úrazové pojistky, stavební spoření, případně další produkty když je to tak výhodné. Ještě k té kvalifikaci finančních poradců- skutečně během jednoho týdne skoro každého rekvalifikují- základem nejsou ani znalosti, ale slušné vystupování a ohlupování důvěřivých lidí. Reálně mohu říci jaké blbosti radili tzv. odborníci tj. finanční poradci mým známým (někteří s nimi vyběhli, žel někteří s nimi smlouvy uzavřeli. A provize je naše.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 4. 2007 11:00 | student

souhlasim s nazorem ze financni poradci jsou zbytecni, kazdy kdo chce si potrebne informace moze najit na internetu, cilem financnich bouchacu je nabouchat co nejvice pojistek protoze jsou placeni z provizi a taky se musi necim zivit, zivit rodinu a lidi nepojistenych a neinvestujicich ubyva proto jim zakladaji druhe stavebko, meni penzij.pripojisteni, davaji vyssi pojistky, mimochodem jedna skupina bouchacu chodi u nas v ulici co dva mesice s tim ze se zvysila inflace a tudiz musime dat vyssi pojistne castky,haha vsichni je vzdy vyperou ale oni se cpou hlavne ke starsim lidem ubozaci-fuj, a k tomuto clanku si myslim ze to byl typicky bouchac napr. urazove pojisteni pro dite to je ta nejvetsi stupidita co sem videl pojisteni ma byt pro pripad vypadku prijmu a urazove pojisteni je leda tak vhodne pro modelky ty ze zivi krasou tela a zlomena ruka je pro ne tragedie ale pro normalniho cloveka to znamena ze dva tydny bude mit ruku v sadre nic vic nic min a dite s tim klidne muze chodit do skoly urcite to neni vypadek dlouhodobych prijmu, nebo je to vhodne pro hokejistu, proto jagr nemuze hrat bez pojistky v evrope je to nastaveno tak ze pojistka jde v pripade urazu a vypadku prijmu ve prospech jeho klubu. Dalsi priklad ze nezna jak se dani vynosy tak to je asi preuceny zednik co byl na dvou trech kurzech a uz si mysli ze muze radit lidem jak maji investovat nebo se pojistit takovych vyucenych poradcu znat mraky, myslim ze by meli mit aspon stredni ekonomicke vzdelani ale to by asi nebyli tak hloupi aby vstoupili to tehle bouchackych firem.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 4. 2007 10:24 | Jarmila

Tohle už vypadá zajímavě, ale proboha ta čeština! Cíl - bez cíle = stroj - bez stroje, tedy CÍLI!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 4. 2007 10:23 | Roman

Opravdu kvalitní názor, je vidět, že celý tento seriál nesledujete ;-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 4. 2007 8:44 | Liška

Vy jste asi nikdy necetl zadny dil z tohoto serialu testu, ze... Nez budete zase neco psat o "dalsich blabolech a propagaci firem, co se tim zivi", pockejte si na druhy dil clanku... Jinak v clanku je odkaz na jiz provedene testy, abyste mel predstavu...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 4. 2007 8:25

Finanční poradce není žádný finanční poradce, ale prostě finanční prodejce (možná se také užívá termín investiční zprostředkovatel), ale tyto výrazy tak dobře nezní jako poradce. Chce tedy prodávat a získat svoji provizi z uzavřených smluv. Průměrně vzdělaný člověk přece proboha ví, že existují podílové fondy, stavební spoření, penzijní připojištění, kapitálové životní pojištění atd., atd. Tito finanční prodejci o tom neví o nic více, což cílenými dotazy lekce zjistíte. Většina z nich jsou "rychlokvašky"-zúčastnili se několikadenního kursu, kde jim nalili základní informace o produktech. Nic víc. V zásadě jde pouze o to prodávat a získat klienta pro firmu a samozřejmě svou provizi ze smluv. Jinými slovy pokud nemáte tak 100 milionů Kč a víc (existují specializované firmy, které zpravují tyto majetky-samozřejmostí je dobrá ochrana, tedy nejlépe Švýcarsko, tady by to jistě někdo ukradl) tak nemáte problémy s nějakým finančním plánováním. Představa, že se někdo bude starat o Vaše peníze, abyste Vy vydělával je mírně řečeno velmi naivní. Tento člá nek je pouze další z blábolů a propagace firmy (respektive firem), které se tím živí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaromír Drábek

politik

Oldřich Bajer

podnikatel, zakladatel NetCentrum

Jaromír Drábek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Oldřich Bajer
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services