Mají se "regulovaní" nájemníci bát deregulace? Ptejte se Milana Taraby ze Sdružení nájemníků!

Milan Taraba reprezentuje Sdružení nájemníků ČR, je jeho statutárním místopředsedou a kolegou asi známějšího zastánce práv nájemníků , kterým je Stanislav Křeček. Jak deregulaci vnímají zástupci nájemníků? Jakým způsobem chtějí jejich práva chránit? Proč se i nájemníci cítí poškození a nechtějí bydlet v bytech soukromých vlastníků? Bydlíte v nájemním bytě? Využijte příležitosti zeptat se na cokoli, co vás zajímá a trápí, Milan Taraba čeká na vaše dotazy!

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

2. 2. 2007 8:07, Lion

Pane Milane a co stovky či tisíce podobných starých lidí, kteří prostě neměli to štěstí (rozumějte nebyli tak zadobře s bývalým režimem) a tudíž dekret na levné nájemné bydlení nevlastní ? Jejich osud Vám na srdci neleží ? Pokud o tom budete jen chvíli přemýšlet, že o lidi, kteří nemají na nájem, se bude muset postarat stát v úrovni, na kterou má. V souvislosti s tím může dojít i k přesunu těchto lidí na místa méně atraktivní či do bytů menších. Je to věcí státu a jeho sociální politiky, kolik prostředků je schopen a ochoten na tyto lidí vynaložit. Tím myslím na rozdíl od Vás všechny sociálně slabé ne jen ty dekretované, kterých je navíc jen určitá část.

Zobrazit celé vlákno

+39
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 2. 2007 8:33, wrana

Pane Tarabo, můžete se k tomu dopisu, překopírovanému z HOMRu vyjádřit? michala odpovědět na příspěvek 18:25 :: 03.02.2007
Dlouho jsem přemýšlela, zda napsat nebo nepsat svůj příspěvek nebo spíše zamyšlení nad problémem regulovaných nájmů, zvlášť, když tuším jaké se mi dostane odezvy. Přesto..
Bydlím v bytě s regulovaným nájmem a hned na začátku zdůrazňuji, že s tímto prapodivným řešením (resp. neřešením) bytové politiky nesouhlasím. Není přeci možné, aby stát přenesl svou povinnost sociální pomoci na bedra majitelů nájemních domů. Já bydlím v panelovém domě, jehož vlastníkem je město. Byt jsem získala výměnou za družstevní - dědictví po babičce v roce 90. Nabytí nájmu zmiňuji proto, abych předešla spekulacím o komunistické vyžírce, které spadl do klína státní byt za udávání sousedů. A proč píšu? Zjistila jsem na vašich stránkách, že jsem reguláč, komunistická svině, veš v kožichu nevím co ještě, rozhodně nic povzbudivého. Patrně bych měla jít na MÚ a sama požádat o zvýšení nájmu tak, aby bylo v souladu s tržním nájemným. Je to jako mít kupon na slevu a při nákupu žádat plnou cenu. Nemohu přeci za to, že stát stanovil tak pokřivená pravidla hry. Nájem platím, a že s ním není něco v pořádku, to není moje vina. Podle vás bych tedy měla vrátit svůj "kupon na slevu"? Nikdy jsem o takové zvýhodnění nestála, ani jsem o něj nežádala, prostě ho jen mám. Jestli je to vůči jiným nespravedlivé - to jistě je. Já osobně nejsem tak morálně silná, abych se vzdala této nájemní smlouvy, protože vůči ostatním není fér. Možná, že vy byste to na mém místě udělali. Potom před vámi smekám. Platím nájemné jaké mi je vyměřeno, až bude tržní, budu platit tržní. Pokud na to nebudu mít, přestěhuji se. A proč si nepořídím vlastní bydlení? Možná bych finančně hypotéku unesla, i když by to bylo hodně těžké (žiju sama se synem), ale strach z toho, že bych někdy v budoucnu nemohla splácet (ztráta zaměstnání, nemoc) a tím bych o byt přišla... Nevím, na to prostě nemám.
Paradoxně vám skutečně přeji, abyste spor se státem o regulovaných nájmech vyhráli. Prostě s tím nesouhlasím.
Váš regulák
Michala

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 218 komentářů)

31. 1. 2007 23:48

Nemám otázku na nedůvěryhodnou osobu. Jejich idelogie je zákonem zakázana. M.Beránek
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2007 22:28 | xxx

Pro Alenu, Milana a další zmanipulované SONem. Ve svém domě na menším městě mám starší lidi, se kterými jsem se dohodl na smluvním nájmu. Tento nájem je nižší než současný regulovaný v centru Prahy. Víte proč jsem je tam nechal za tak nízký nájem? Protože byli ochotni se dohodnout na ukončení regulovaného nájmu a souhlasili s mým návrhem. Kdyby nebyli vstřícní, nenechal bych je tam za žádnou cenu. Budiš to pro Vás poučením. Co Vy na to Tarabo? Tady vidíte jak svým apelem k nedohodě "prospíváte" nájemníkům. Nikdo nechce ve svém domě nepřítele.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2007 20:00 | rarasek

z archivu SON...
Sdružení nájemníků (SON) ocenilo dosavadní mimořádně vynikající spolupráci s KSČM Vedení Sdružení nájemníků zaslalo delegátům VI. sjezdu KSČM v Českých Budějovicích zvláštní pozdravný dopis. Osobně pak na komunistickém sjezdu v Českých Budějovicích vystoupil místopředseda této organizace Karel Hanauer, který byl zároveň čestným hostem sjezdu KSČM.Popřál KSČM mnoho úspěchů. Hanauer připomněl, že Sdružení nájemníků (SON) má s komunistickou stranou plodnou dohodu o spolupráci. Byt je podle názoru SONu zbožím zvláštního druhu, na který má právo nejen ten, kdo je schopen za něj zaplatit, myslím přiměřenou cenu, ale i ten, kdo na to vůbec nemá, zdůraznil místopředseda K.Hanauer. Sdružení nájemníků má podle něho výbornou spolupráci s poslaneckým klubem KSČM ve sněmovně, zejména pak s poslancem KSČM Františkem Benešem. "Plně podporujeme poslední návrh zákona o nájemném z této poslanecké dílny" hřímal ze sjezdové tribuny komunistů místopředseda SONu Hanauer.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2007 17:46 | Milan G.

Mila Jano, mate do jiste miry pravdu - da se najit jine bydleni. Ale sama urcite uznate, ze to obnasi penize a spoustu casu (stehovani, malovani, prevod telefonni linky apod.) Nastesti syn zatim nechodi do skolky, abychom ho jeste museli davat do jine skolky - zmena kolektivu by mu radost taky neudelala.
Ja chtel naznacit neco jineho. Za neco si platim, ale kvalita neodpovida te cene v podstate z duvodu regulovanych najmu.
Navic hrozi, ze se konecne neco definitivne pokazi a pak to poskodi klidne vsechny, regulovane i neregulovane - vytopene byty nebo treba pozar ze spatne elektroinstalace. A veci s osobni hodnotou zadne pojisteni nenahradi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 16:29 | aaa

Chudák majitel, tři takové případy v jednom domě!
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 16:26 | Jana

Milane, pokud platíte tržní nájem, pak je lehká pomoc. Pokud se Vám v domě nelíbí, není žádný problém za tyto peníze najít byt jiný, lepší. Stačí se podívat do nabídek realitek.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 16:21 | Auditor P

Aby to nevyznělo, jako výmysl, tak jde o menší okresní město, garsonku má od r.2000 a stála 280 tis. Dnes jsou ceny i u nás vyšší, ale starali jsme se včas. Věřím, že při troše incitivy by toho dosáhli i jiní , kteří na tom byli stejně. Ne všichni byli jako mladí a silní zároveň pracovití a spořiví, lidé jsou různí. Víte, období socializmu je nenávratně pryč a to musí pochopit všichni. Také jsou však lidé, jako pánové Taraba a Křeček, kteří zneužívají neznalost velké části veřejnosti a namlouvají jí, že na socializmus v regulovaných nájemních bytech mají bytostné právo a že jim ho bere majitel domu. Rozdmychávají tím opravdovou třídní nenávist, jako dřív komunisté a těží z toho. Stačí číst diskusní fórum WWW.OSMD.CZ se skutečnými příběhy.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 16:09 | pravda

Souhlas,
ty babicky budou v najmech vzdy. Nemuzeme preci vyclenit jednu generaci ze spolecnosti. Kdysi, pred 3 lety jsem dokonce psal, ze senior je pro mne jako majitele velice zajimavy zakaznik, i kdyz nema takove financni moznosti, muze mi a mym detem predat nejakou zivotni moudrost, nebo zkusenost a existuji i jine hodnoty, nez jen penize za najemne.
Babicky pouziva jen SON k zastraseni spolecnosti, vyvolani vasni, alibistickym prohlasenim a generovani nenavisti k majitelum domu. Ty "Babicky" totiz vyuziva SON jako rukojmi, dela z nich nesvepravne bytosti, hovori za ne, radi jim a radil proti majitelum, misto a by jim jasne jiz davno vylozil, ze se zkratka nekrade a musi se dohodnout, jinam cesta nevede. Son rozestval tuto spolecnost.
To ze se ted babicky citi ohrozeny je jen plod, ktery zasel SON a ostatni bolsevici.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 15:51 | Honza S.

Vážená paní Aleno, Vy si plete hrušky s okurkami a používáte naprosto lživé argumenty některých politiků z řad KSČSSD. Staří lidé nikomu nepřekáží (tedy pokud se chovají slušně), majitelé se dožadují pouze svých občanských práv, které jim dává Ústava ČR a Listina základních lidských práv a svobod. Sociální podporu přeci nemohou zajišťovat ze svého majitelé domů tak, jak se již dlouhá léta děje. Ohraďte se proto se svými námitkami na stát, pokud máte pocit, že sociální dávky spolu s důchodem těmto důchodcům nezajistí důstojný život.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 15:46 | pravda

Pane Tarabo,
jak vam ve vasi funkci v cele SON pomohly vase zkusenosti a kontakty z STB, v prosazovani zajmu privilegovanych regulovanych najemniku na ukor tridniho nepritele majitelu domu? Budete citit nejakou spoluzodpovednost po rozsudku ESLP ve prospech majitelu domu?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2007 15:29

Pane Tarabo, důrazně se vás ptám. Co uděláte s těmi třemi vdovami? Je mi jich líto.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 14:57 | wrana

Říkáte, že syn se nestará a majitel se má starat, no to je od vás hezké. Další ovdověla před nedávném a co do nedávna? Vážený Milane kdybyste vy a vám podobní neplatil regulovaný nájem, nejspíš by některé z těchto případů, které popisujete, tam mohly bez problémů setrvat. A kde berete tu jistotu, že se budou muset stěhovat ? Předpokládám, že se dotazujete pana Taraby, jak se o ně v tom případě postará. Ale ani vám se nekladou meze v dobročinnosti z ušetřeného nájemného.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 14:35

Proč by někdo měl obývat byt, na jehož nájem nemá??????? Jenom proto, že nafasoval dekret????????
Auto si také každý kupuje podle finančních možností, tak proč ne bydlení?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 14:28 | Lion

1. Zajímá někoho z vás, zdali na to má majitel (na opravy, údržbu + přiměřený zisk z pronájmu ) ? 2. Zajímá někoho, zdali na to mají staří či mladí, kteří nevlastní dekret ?
Proboha, to je snad věcí státu a jeho sociální politiky ...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 14:27 | Lion

1. Zajímá někoho z vás, zdali na to má majitel (na opravy, údržbu + přiměřený zisk z pronájmu ) ? 2. Zajímá někoho, zdali na to mají staří či mladí, kteří nevlastní dekret ?
Proboha, to je snad věcí státu a jeho sociální politiky ...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 14:13

Pořád slyším jen argument,že lidé jako Křeček na to mají.To jistě.Ale copak v těchto bytech bydlí jen bohatí? To je přeci nesmysl a zaslepenost. Myslím, že solidně mi můj argument nikdo vyvrátit nemůže. Domovy důchodců jsou plné,čeká se léta.Malé byty pro sociálně slabé se nestaví. Teď tedy mluvím o Praze. Tak jak to chcete lidsky řešit????????????????????
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 14:08

Pane Auditore P, velmi si vážím vaší maminky,která si dokázala našetřit na byt a ještě šetřit pro vnoučata.Cena garzonky je tak 1 200 000 Kč. Tak to je opravdu dobrá.Klobouk dolů.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2007 14:00 | Milan

Paní Alena mi mluví z duše. U nás v domě s regulovaným nájemným bydlí 3 staré vdovy,kolem 80 let.Myslím si,že s nimi nebude problém,protože to stěhování je zabije.V domě bydlí celý svůj život..Jedna je po operaci obou kyčlí,má jednu dceru,která se léčí se schizofrenií.Druhá má Alzhaimrovu chorobu a její syn žije již 20 let v Itálii a o matku se nestaráA třetí paní teď ovdověla,děti nemá a chodí o dvou francouzských holích.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2007 12:36 | Tomáš

Proč má 9 milionů Čechů platit levné bydlení 700 tisícům zlodějů, kteří využili situace a s pomocí MNV zabrali protiprávně soukromé byty. Ať každý platí tržní cenu a bydlí tam, kde na to má a na co si prací vydělá. Jak k tomu přijdou mladí lidé, kteří hledají byt? Proč si vydřiduch Křeček nekoupí při jeho milionových příjmech vlastní byt a jeho regulovaný neuvolní potřebným?
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2007 12:32 | Auditor P

Paní Aleno, věc se má poněkud jinak. Bohužel, používáte jeden z velmi častých nesolidních argumentů p. Křečka, který je vytržen ze souvislostí. Nelze mluvit za všechny, ale troufám si tvrdit, že min. 99%(a možná i více) majitelů domů a bytů nemá v úmyslu vyhazovat bezdětné a nemocné babičky bez jakýchkoliv úspor na ulici. Je pravděpodobné, že takoví občané u nás existují, ale s takovouto nepříznivou kombinací života jich na 10 mil lidí bude jistě tolik, že to sociální systém tohoto státu dokáže důstojně ošetřit. Je to prostor jak pro sociální správu, tak pro charitu. Nemůžete spravedlivě požadovat na majiteli domu, který je někdy i desítky let okrádán, aby tuto smutnou situaci sociálně slabého občana řešil na svoje náklady, zejména když se proto nerozhodl sám. Nutí ho k tomu stát, který prostředky určené právě těmto sociálně potřebným používá na zcela jiné účely, někdy i amorální,např. státní dotaci na osvětlení golfového hřiště. Konkrétně moje 80ti letá maminka, která odcházela do důchodu zcela bez úspor, si sama , svou prací, ušetřila na nákup svého bytu. Také zcela sama si platí veškeré náklady a ještě šetří pro vnoučata. Máme štěstí, že je zdravá, ale jde to! Co Vy na to Alenko a SONe?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Dalibor Dědek

podnikatel

Jakub Vágner

rybář a podnikatel

Dalibor Dědek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jakub Vágner
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services