Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla
Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více
Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky
Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
30. 1. 2007 22:43 | Mirek
29. 1. 2007 17:52 | OB̡T ZLOČINU
25. 1. 2007 22:41 | Jelínková
25. 1. 2007 18:49
většina regulovaných nájemníků před 15-ti lety nebyli ještě důchodci. Těch osmdesátiletých důchodců by mi bylo také líto, ale po zkušenostech, které mám se dvěma manželi (72 a 83 let) bydlících v mém domě v bytě o výměře 150m2 jsem přesvědčena, že kdyby fungoval trh s byty a nájemné nebylo regulováno, netrvali by doposud na bytové náhradě přiměřené. (Soud mi tuto povinnost stanovil na základě mé žaloby o přivolení k výpovědi z nájmu bytu v roce 1995).
Přes veškeré mé snahy řešit bytovou náhradu "přiměřený byt" bytu, který užívají 150m2 se mi toto za celých 10 let nepodařilo. Veškeré nabízené byty odmítali s tím, že nejsou přiměřené a požadovali nejméně 90m2 - můj dotaz zní, nechovají se regulovaní nájemníci v rozporu s dobrými mravy a pokud ano - co doporučujete, vzhledem k tomu, že nelze jim právě z tohoto důvodu dát podle nového zákona výpověď, neboť již nemají nájemní smlouvu, použe byt užívají do zajištění bytové náhrady. Dále pak mě, jako majitele domu informovali, že provedli vnitřní nátěry v bytě v roce 2003, kdy tato informace se nezakládá na pravdě - po poradě u právníka jsou přesvědčení, že mohou v domě řádně neplatit nájemné, porušovat dobré mravy a nic jim nehrozí, právě proto, že nemají již řádnou nájemní smlouvu, ale právo užívání do doby zajištění bytové náhrady. . Doporučil by jste mi další postup?
25. 1. 2007 11:10 | Jaroslav