Zajímá vás deregulace? Ptejte se Miroslava Kalouse z Ministerstva pro místní rozvoj!

Miroslav Kalous je náměstkem ministra pro místní rozvoj a právě toto ministerstvo je autorem zákona o jednostranném zvyšování nájemného. Nabízíme vám tak příležitost položit kompetentní osobě otázky, které vám v souvislosti s deregulaci nejsou jasné, ať už jste na straně pronajímatele či nájemníka nebo vás prostě deregulace zajímá.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

17. 1. 2007 10:51, Danuše Wranová

Petulko, nejste agresivní, takže smírně. Jste typická oběť bytové politiky tohoto státu, kdy jsou regulování nájemci stále ujišťování nezodpovědnými politiky a St. Křečkem a spol. , kde jsou i důvody jeho hamižnosti, že jste se svými požadavky v právu. Na tom, co jste uvedla, je jasně vidět, jak tato politika škodí i vcelku normálním lidem. V mém domě by byla moje rada taková, že bych vám nabídla menší byt s přiměřeným nájemným a řádnou smlouvou, nebo bychom takový byt společně hledali jinde. Za majitelem zajděte a pokuste si to vysvětlit, o odstupné nežádejte, mě takový požadavek hrozně vždy navzteká a pak už nejsem přístupná ničemu.

Zobrazit celé vlákno

+85
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

17. 1. 2007 11:55, lubik

Omlouvám se. Jde o ustanovení zákona o rodině (a je to skutečně povinnost), ale za porušení (podobně jako u nevěry ap.) nehrozí žádná sankce, čili je to možné a paní si nevymýšlela. Kdyby však jeden z manželů (což není tento případ) užíval najemní byt, tak by to mohl být i důvod výpovědi. Zajímavé by bylo i posouzení zda žijí manželé ve společné domácnosti nebo ne.

Zobrazit celé vlákno

-18
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 63 komentářů)

17. 1. 2007 2:35

Je velmi zajimavé, pozorovat a číst tu nenávist mezi občany. Na místě hledání přijatelných nabídek pro obě strany, nadáváte, naříkáte , nemáte se rádi . V Čechách si hodně lídí hraje na hudinky. Není to tak, jeden znejvětších motorů růstu je spotřeba zdejších domácností. Což je v ekonomickém slova smyslu i výborné. Ptám se , není to na úkor 750 000 bytů v regulovaném nájmu??? . Jako experta pane Kalousi, se Vás ptám na fundovanou odpověd. Odpověste prosím na mail, mi. beranek @centrum.cz
S přátelským pozdravem Milan Beranek
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 23:57

Velice rád Vám odpovím, Obrate se na majitelé domu, Homr, Osmd, určitě se najde někdo, Vám Váš lukrativní byt v centru. Vymění na okraj Prahy do zeleně, a nákupních středisek z možntí výběru slev Hypermarketů. Nevím a neznám jak dlouho se Vám bude v takovém prostředí líbit . Určitě tam najdete také nedostatky. Moje osobní rada je pro Vás, jako seniora si hledat v blízkém okolí Vašeho bydliště finačně unosnější menší byt. Dle Vašeho popisu, jste bohatá důchodkyně, vlastníte Auto , placené parkovaní. Co by jiní za to dali. Možná když se podíváte na spořitelní knížku, můžete si i dovolit vlastní bydlení, které pak přenecháte v dědickém řízením Vaším potomkům. S přátelským pozdravem M.Beranek
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 23:20

V MÉM BYTĚ SE ROZTAHUJE REGULOVANÝ NÁJEMNÍK.BYT MÁ 66 METRŮ ČTVEREČNÍCH A NÁJEMNÉ ČINÍ 1245 KČ MĚSÍČNĚ. JAK MÁM Z TÉTO ASTRONOMICKÉ ČÁSTKY OPRAVIT STŘECHU,FASÁDU,UDĚLAT NOVÉ ROZVODY ELEKTŘINY,UDĚLAT NOVÉ ÚSTŘEDNÍ TOPENÍ A KOUPIT KOTEL,VYMĚNIT OKNA A DVEŘE A CELÝ DŮM ZATEPLIT? PODOTÝKÁM,ŽE JEŠTĚ PLATÍM POJISTKU NA DŮM A DAŇ Z NEMOVITOSTI. MŮŽETE MI TEDY PORADIT Z JAKÝCH FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ MÁM TYTO NUTNÉ OPRAVY PROVÁDĚT?
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 1. 2007 23:15

PROČ MÁM MÍT VE SVÉM DOMĚ LIDI-NÁJEMNÍKY,KTERÉ TAM MÍT NECHCI? PROČ MI NENÍ UMOŽNĚNO ÚSTAVOU ZARUČENÉ PRÁVO SVOBODNĚ NAKLÁDAT SE SVÝM MAJETKEM?
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 1. 2007 23:12

VÁŽENÝ PANE MINISTŘE,VLASTNÍM 3 BYTY.DALA JSEM NÁJEMNÍKOVI VÝPOVĚĎ,ŽE POTŘEBUJI BYT PRO SVÉHO MANŽELA.SOUD MI VYHOVĚL A JÁ JIM MÁM SEHNAT NÁHRADNÍ BYT,KTERÝ MÁ BÝT PŘIMĚŘENÝ.PORAĎTE MI,KDE HO MÁM SEHNAT. REALITNÍ KANCELÁŘE NIKDY NESEŽENOU,TEDY NENABÍDNOU BYT NA DOBU NEURČITOU,ALE POUZE NA DOBU URČITOU. KDE MÁM TEN BYT SEHNAT?A PROČ MÁM CIZÍM LIDEM SHÁNĚT BYT?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 1. 2007 22:31 | majitelka

co jste delala cely zivot? zrejme nic. proc jste si nekoupila statni nebo druzstaevni byt - ted chcete vydirat majitele?
Takovych se naslo uz mnohoa vsichni padli na hubu.
Jen vykoristovat nas pracovite a poctive a to jiz ve treti generaci.
JE to hruza tato postkomunisticka doba.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 22:30 | woodoo

Pner Kalousi, v tisku usem se dočetl, že bylo definováno sociální bydlení - byty do 120m2. To je vskutku zajímavá velkorysost. Pokle mého názoru by však měla být takédefinována jednotka tohoto sociálního bydlení. Navrhuji měrnou jednotku pod názvem 1 regulovaný Křeček čtvereční-vinohradský.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 1. 2007 22:26 | majitelka

Wrano, prosim spojte se se mnou per e-m:
Pojedu zase nekdy do Brna, rada bych Vas poznala dagiprivat@gmx.net
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 22:18 | majitelka

Vazeny pane .- mate bohuzel skoro ve vsem pravdu - az na to, ze regulovanym parazitum nemusite dat nahradou byt za regulovany najem, protoze tyto neexistuji.
Staci byt s najemnym obvyklym v miste - tj. smluvnim neregulovanym najmem.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 21:59 | majitelka

Proc musi 7/8 naroda pykat za to, ze se stale preferuje hrstka bohatych privilegovanych najemniku??
Vzdyt to poskozuje vsechny prumerne obcany. Zapricinuje unik penez pro stat na danich Mladi lide si nemohou dovolit rodinu, neb plati prilis velky neregulovany najem Lide - pracujici se nemohou stehovat, protoze nenajdou tam, kde najdou praci primereny zaplatitelny byt. Proc se tato hrstka preferuje a z jakeho duvodu??? Kdy zabranite cernym kseftum s byty - opet unik penez pro stat... Nechejte urychlene udelat novou statistiku s byty - kolik je jeste opravdu a skutecne regulovanych bytu? Mnoho jich totiz preslo do osobniho vlastnictvi. Tech propagovanych 750.000 uz se nemuze zakladat na pravde
oddelte byty mest a byty soukromych vlastniku. socialni byty jsou potreba a ty musi byt a zustat v rezii mest.
je to tak tezke posunout dopred a udelat okamzitou a uplnou deregulaci???
Vzdyt vsude ve svete ridi najemne trh - nabidka a poptavka. Trh vyresi vse sam od sebe.
Nwni potreba dale chranit bohate regulovane parazity!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 1. 2007 21:37

Vážený pane A.A. Znažím se krátce odpovědět na Váš správný postřech danné situace v ČR. Bohužel máte smůlu, Vaše naivnost že v ČR . budou Demokratické poměry, je myšlenka absurdní. V první řadě jde politikům o voličské preference, tak aby dosáhly své místo v polanecké sněmovně či místo náměska Ministra, nebo jiného lukrativního postu. K tomu potřebují voličskou základnu, nejlevnější voličská základna je populismus. Populismus nemůže brát ohledy na lidská práva, a když tak eufemisticky. Zdejší režim nebude dlouhodobě brát v ohledu, Vaše vlastnická práva a starosti o Váš majetek ,(můžete prodat, tak jednoduše se v Čr. vysvětluje Demokracie). Do dnes se lépe podporuje politika dědičného nájmu, i když v budoucnu krátkozraká, (viz rozvody manželství v Čr. 40%) většina těchto manželských vzahů skončí v asocialní politice našich polovdělanců. Kteří velmi rádi šíří polopravdy o výnosů z pronajmu, tim pádem končí matka s dvěma dětmi v tzv. tržním nájemném někdy i předraženém. Jiné vysoce příjjmové skupiny, npř. dobře placení úředníci zneužívají regulovaného nájmu v ČR. v neprospěch socialních slabších občanů, již výše uvedeno. Doporučuji Vám, se orientovat na vyroků Strassburgu , tak jak to učinili manželé Weinrichovy kdy Stát Čr. odebral děti z důvodů nezajištění adekvátního bydlení. Nebudu dále rozvádět s případem se musíte seznámit sám. Nebudte vstřícný, na vstřícnost se Vás v Čr. neptají. Český politik má jenom jednu otazku, " co stoho budu mít já"! Nevěřte jim a neinvestujte, do dlouhodobě nevyřešených věcí. S přátelským pozdravem Milan Beránek, Ampuria Brava Santo Domingo Catalunia.



+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 20:01

Paní Jano, Obsolutně s Vámi souhlaím. M.Beranek
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 19:08 | jezevec

Obávám se že váš problém nevyřeší žádná novela a že se k toímu ani neschyluje. Zakoupil jste nemovitost za jasně specifikovaných podmínek - a že jste si myslel že se podmínky změní, byla prostě spekulace která nevyšla, ale žádná křivda. Pokud se někdy bude řešit regulace a deregulace a nechtění nájemníci - bude to u restitucí, nikoliv u spekulantů. Ostatně investoři co vědomně zakoupili nemovitosti s regulovanými nevystrnaditelnými nájemníky, byli vyloučeni z odškodnění i v jiných jurisdikcích, ba i ve Štrasburku.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 19:06 | woodoo

Vážený pane, pouze telegraficky k Vašemu problému.
1) Žádný byt s regulovaným nájemným shánět nemuíte. Náhradní byt nemusí být regulovaný, ale i s místně obvyklým tržním nájemným - jsou na to už soudní judikáty a nález ÚS. Ale smlouva by měla být na dobu neurčitou.
2) Pokud potřebujete pomoc a podporu obraťte se na organizace majitelů domů - www.osmd.cz a www.homr.cz
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 18:59 | woodoo

Pane Kalousi, je Vám známo, že podle informací Rádia Jerevan se Křečkovo regulované Sdružení na ochranu nájemníků - zkratkou SON, údajně hodlá výhledově přejmenovat na Sdružení Vyvolených Občanů Levně Obývajích Činžáky - zkratkou SVOLOČ ???
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 1. 2007 15:27 | wrana

Nerozumím tomu, proč musíte nějaký byt vlastnit ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 14:27 | Michal

Nemusí, milá paní. Ne-mu-sí. Jedná se totiž o tzv."běžnou věc" (viz příslušný § OZ) ve kterém je jasně napsáno, že v některých případech (jako předání výměru nájmu) není třeba zároveň předat spolunájemci (manželovi ap.). Jinak na "vyhýbání" se výkonu práva, překrucování a lhaní se specializuje jistá organizace financovaná Ministerstvem pro místní rozvoj. Její zkratka je tuším SON. Tam Vám jistě poradí, kde po r.2011 sehnat podnájemní bydlení odpovídající Vašemu naturelu. Na místě Vašeho majitele domu, bych zrovna Vás u sebe totiž bydlet nenechal.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 12:50 | lubik

Tak by mně zajímalo v jakém bytě to ten osmdesátiletý důchodce bydlí. Já sám jsem v roce 1999 zůstal sám v bytu 1+3, měl jsem nadprůměrný příjem takže otázka nájmu zde nehrála roli, byt jsem vyměnil za menší (výměnu jsem hledal asi 14 dní), protože jsem tak velký prostě nepotřeboval. Dnes bydlím v prvotřídním bytě 1+1 v Brně poblíže středu a přestože nám majitel zvýšil nájem maximálně možně, činí to u mně 260 Kč.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 12:30 | Jana

Osmdesátiletého důchodce je mi líto, ale nemyslíte, že by mu měly vypomoci především jeho děti a v druhé řadě stát - nikoliv soukromý majitel! Proč má soukromník řešit sociální situaci úplně cizích lidí?Jsem majitelka domu, rovněž důchodce s nízkým důchodem.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2007 12:03 | lubik

Jestliže Vám byl zvýšen nájem o tisíc Kč, znamená to, že jste dosud platil přes tři tisíce. Další platby za byt (především teplo) činí v průměru dvojnásobek nájmu (u nás v Brně), takže jste platil asi 9.000 Kč. Potom ta tisícovka není tak moc.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Fejk

manažer

Ondřej Fryc

podnikatel a investor, zakladatel Mall.cz

Petr Fejk
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ondřej Fryc
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services