Capital Partners: Po velké pokutě od ČNB chtějí firmu znovu žalovat její klienti

Když loni soud odmítl žalobu klientů Capital Partners, označila ji tato makléřská firma za součást mediální kampaně, která je proti ní vedena. Nyní ji hodlají klienti žalovat znovu. Munici jim dodala dvacetimilionová pokuta, kterou firma dostala od ČNB hlavně za nadměrné obchody.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 1. 2011 10:43, Lovec

Já mám zkušenost přímo z prostředí Capital Partners.V lednu 2007 jsem nastoupil coby brooker po zaškolovacím procesu.K tomu jsem nastudoval skvělou knihu Inteligentní investor od Benjamina Grahama - v dobré víře , že budu spravovat s klientem jeho kapitál s nejlepším vědomím a svědomím pro společný prosěch v duchu této knihy. Studoval jsem čtvr roku vše co bylo v té době k dispozici včetně včech odborných web. stránek.Když jsem se s tímto pochlubil svému nadřízenému a instruktorům cítil jsem projevy nevole , jinak řečeno o mou kvalifikaci nestáli - všechno Tě tady naučíme - nic nemusíš znát jen dělej co Ti ukážeme. A viděl a slyšel jsem !!! " Dranciáš" - vydolovat prachy podepsat smlouvu a zobchodovat co nejrychleji - hlavně na poplatky - vždyť to mi dělá plat!!! Chování mých kolegů k investorům , kteří měli na věc svůj rozumný názor bylo mírně řečeno arogantní , hrubé a nedůstojné s ohledem , že se jednolo o manažery , úspěšné podniketele a " lodivody" českého byznysu a proti nim dravci ve věku cca 20-30 let mnozí ještě nikde nepracovali. Vše co jsem tam za jeden den zažil mne natolik zhnusilo , že jsem druhý den přišel oznámit , že definitivně končím !!! Benjamina Grahama jsem četl od té doby ještě jednou. Vše před čím v této knize varuje jsem zažil v jednom dni a vše co doporučuje v duchu etiky , morálky a techniky investování bylo zneváženo. Knihu doporučuji každému i tomu , kdo chce o investování a obchodu na kapitálových trzích něco vědět s něco se dovědět o etice a morálce těchto obchodů, které vykrystalizovaly léty zkušeností , chyb a úspěchů v kolébce kapitálových trhů - USA.
Přeji hodně štěstí a řiďte se vlastním rozumem a moudrostí zkušených a slušných.

+19
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

7. 1. 2011 13:51, Savo Mard

No co co? Já jsem v Capitálech pracoval a přišel jsem si na pěkný prachy. Že jsme klienty vohulily? No a co? Neměli tam investovat!!!. Když už tam prachy dali, tak jsme se o ně podělili no a co?

-31
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 31 komentářů)

15. 1. 2011 10:46 | Jirka

Já jsem si u CP uložil na podzim 2008 0,7mil a v loňském prosinci jsem "spolupráci" ukončil s nulou na účtě :-(. Mimořádně časté obchody, kdy zisk měla jen firma, spekulace, sliby a katastrofální odhad vývoje nakoupených titulů. Považuji je za naprosto neseriozní. To si raděj něco koupím sám. Můj dojem - "experti" = kluci kolem třiceti let bez zkušeností, co si hrajou s penězi jiných lidí aniž by byli postižitelní.
PS : jaký je kontakt na tu právničku zastupující klienty s hromadnou žalobou ?? Má žaloba nějakou naději ??
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 1. 2011 23:16 | nostradamus

Pozdě, ale přece. Bohužel historie se opakuje, takže teď Capital Partners nahradí Efekta Consulting, jako kdysi Capital Partners nahradil Afin Brokers...a vše bude pokračovat dál a čnb bude zase jen roky přihlížet...
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 1. 2011 13:44 | chk

jo, to je nemlich to samy. oni jsou nahaneci pro CP, obycejny zprostredkovatele. sami obchodovat nemuzou, tak to tocej pres CP. bic a pryc!
to, ze by ti mohla ujit prilezitost jsou jen kecy. vzdycky je nejaka prilezitost. oni se snazej z tebe rychle dostat penize, pak stejne koupej neco jinyho
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 1. 2011 5:50 | P-avel

Tak tedy nevím s kým obchodovat teď mi udělal nabídku Stratton Prague, tlačí na pilu a strašně rychle chce smlouvu abychom nepropásli vhodnou příležitost nákupu.Prostě je vlezlý . To je taky nástupce CP ?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 1. 2011 17:15 | Jan

Tento systém je typický pro ty,kteří se po 89 převlíkli a teť si hrajou na kapitalisty.S pomocí mladých nadějných lidí kterým jsou schopni dát takové peníze že si ani neuvědomují co dělají (kdo by si to uvědomoval?).CP a jim podobné firmy by měli být z Čech poslány do.... Kdo se někdy i biť okrajově zajímal o kapitálový trh,ví že to takhle být nema.ČNB zakročila správně,škoda že to tak dlouho trvalo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 1. 2011 16:50 | lucia

já tedy nevím... zkoušela jsem taky upíchnout jako broker - ale na tyhle manýry prostě nemá žaludek každý, že, takže si obchoduji sama sobě SVOJE peníze.. když něco po, můžu si za to sama a sama sobě jsem zodpovědná - když se mi nechce, nebo odjíždím pryč, opustím pozici, zadám chytrý pokyn a nerealizuji další obchody.. no, pročpak jste tam nechávali ty peníze tak dlouho? nevím, nevím, ale tak 4 -5 ztrátových obchodů za sebou a šla bych pryč /zlatý termínovaný vklad/ oni něco slibovali, provedli výrazně ziskový obchod, aby kl. namlsali? nejlepší jsou ty společnosti, které se nechají odměňovat POUZE ze zisku, který klientovi vyrobí!!!! tam je jasná motivace systémem odměn!! např fio.. pakliže si nechcete obchodovat sami - čas, nestudování grafů, zpráv apod.. než toto, tak polštář, běžný účet, cokoli..
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 1. 2011 15:41 | Michal

Mě obrali o 1 milion (bez posledních cca 20 tisíc, který mi teď leží na pozici...). Když se teda o ty prachy "dělíme", tak co kdyby si se teď Savo Mard podělil třeba o byt nebo auto? Na to jsem zase odborník já :))).
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 1. 2011 13:51 | Savo Mard

No co co? Já jsem v Capitálech pracoval a přišel jsem si na pěkný prachy. Že jsme klienty vohulily? No a co? Neměli tam investovat!!!. Když už tam prachy dali, tak jsme se o ně podělili no a co?
-31
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 1. 2011 10:43 | Lovec

Já mám zkušenost přímo z prostředí Capital Partners.V lednu 2007 jsem nastoupil coby brooker po zaškolovacím procesu.K tomu jsem nastudoval skvělou knihu Inteligentní investor od Benjamina Grahama - v dobré víře , že budu spravovat s klientem jeho kapitál s nejlepším vědomím a svědomím pro společný prosěch v duchu této knihy. Studoval jsem čtvr roku vše co bylo v té době k dispozici včetně včech odborných web. stránek.Když jsem se s tímto pochlubil svému nadřízenému a instruktorům cítil jsem projevy nevole , jinak řečeno o mou kvalifikaci nestáli - všechno Tě tady naučíme - nic nemusíš znát jen dělej co Ti ukážeme. A viděl a slyšel jsem !!! " Dranciáš" - vydolovat prachy podepsat smlouvu a zobchodovat co nejrychleji - hlavně na poplatky - vždyť to mi dělá plat!!! Chování mých kolegů k investorům , kteří měli na věc svůj rozumný názor bylo mírně řečeno arogantní , hrubé a nedůstojné s ohledem , že se jednolo o manažery , úspěšné podniketele a " lodivody" českého byznysu a proti nim dravci ve věku cca 20-30 let mnozí ještě nikde nepracovali. Vše co jsem tam za jeden den zažil mne natolik zhnusilo , že jsem druhý den přišel oznámit , že definitivně končím !!! Benjamina Grahama jsem četl od té doby ještě jednou. Vše před čím v této knize varuje jsem zažil v jednom dni a vše co doporučuje v duchu etiky , morálky a techniky investování bylo zneváženo. Knihu doporučuji každému i tomu , kdo chce o investování a obchodu na kapitálových trzích něco vědět s něco se dovědět o etice a morálce těchto obchodů, které vykrystalizovaly léty zkušeností , chyb a úspěchů v kolébce kapitálových trhů - USA. Přeji hodně štěstí a řiďte se vlastním rozumem a moudrostí zkušených a slušných.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 1. 2011 9:53 | Lipský

Má zkušenost s Capital Partners je taková, že 17.2.2005 jsem uložil v Afin Brokers 500.000,-Kč. 16.1.2007 je převzala Capital Partners a kdybych 22.1. 2009 nevyzvedl zbylých 12.529,-Kč, tak je prošustrovaly úplně všechny. Za necelé 4 roky mne připravili o 1/2 milionu Kč. Je to banda zlodějů!!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 1. 2011 9:49 | xls

Super! ČNB se opět ukázala v dobrém světle a podvody s prodlevou 3-4 let odhalila. Teď už chápu, že mají asi stejně výkonný i dozor nad družstevními záložnami, takže budou s několikaletou prodlevou ty problémy letadel taky řešit (až se jim to podaří taky úplně vytunelovat).
Soudit se s CP je určitě dobrý nápad, už vidím, jak bude prázdná skořápka vyplácet náhrady.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Roman Janoušek

lobbista, podnikatel a kriminálník

Martin Wichterle

podnikatel, Wikow Industry

Roman Janoušek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Martin Wichterle
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services