Povinné ručení: kolik ušetříte při nákupu přes internet?

Na internetu naleznete nejen porovnávače povinného ručení a aplikace, pomocí kterých můžete nejjednodušším způsobem uzavřít smlouvu. Internet nabízí i nejlevnější sazby. Porovnali jsme, kolik za povinné ručení zaplatíte, pokud si jej sjednáte na pobočce pojišťovny, přes její internetové stránky, nebo přes on-line zprostředkovatele povinného ručení.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

15. 11. 2006 11:04, Martin Zika

V záhlaví této stránky najdete upozornění, že si vyhrazujeme právo odstraňovat kromě jiného neplacenou reklamu. A to jsme udělali.

S pozdravem,
redakce PCZ.

Zobrazit celé vlákno

+50
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 11. 2006 13:34, Pavel Ronovský - Top-Pojištění.cz

Vážený pane Ziko,
děkuji za Vaši odpověď. Jsem rád, že jste toto srovnání provedli, rád bych jen aby bylo opravdu korektní vůči jakémukoliv srovnávajícímu portálu. Doporučuji proto aktualizaci článku a doplnění dalších portálů www.povinne-ruceni.com a www.pojisteni-vozidel.cz, kteří také zveřejnili sazby 2007.

1. Nemáte pravdu, po stisknutí tlačítka SJEDNAT u pojišťoven Allianz či Triglav se Vám zobrazí informace: "Litujeme, ale pojišťovna Allianz a pojišťovna UNIQA (jako jediné dvě pojišťovny na českém trhu) nemají zájem nabízet návštěvníkům portálu Callin.cz možnost sjednání svého povinného ručení. " Toto asi Vaše redaktorka nezkusila.
3. Také si myslím, že Vaši čtenáři smysl článku pochopili. Ukázkové to je např. na uveřejněné sazbě u pojišťovny Triglav na Vašem portále, kde jste do dnešního poledne uváděli zavádějící informaci o sazbě s 15% slevou, aniž by jste ji měli schválenou od této pojišťovny. Raději by možná mělo Vaše obchodní odd. zkontrolovat i ty další výpočty.

S přáním příjemného dne
Pavel Ronovsky, Top-Pojištění.cz s.r.o.

Zobrazit celé vlákno

-11
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 15 komentářů)

24. 9. 2012 16:21 | David Veceral

Mne se podarilo sjednat vyhodnejsi cenu na www.povinneruceni.biz ovsem nejsem si jist jestli to byla nejvyhodnejsi smlouva co jsem mohl uzavrit...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 12. 2011 20:55 | GordonLESSIE31

All people deserve very good life and credit loans or just college loan would make it much better. Because freedom depends on money state.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 11. 2006 22:21 | Pavel64

Vážení, projel jsem si Váš (jako říkáte opravený) kalkulátor na povinné ručení (2000ccm,r.v.2000,...) a nějak mi to Allianz ani nenabídlo (není pravděpodobně ve Vašem zájmu - dává Vám malé provize) a s částkou pro rok 2007 - 4451,- by Vám asi nabourala vámi upřednostňované pojišťovny. V podstatě bych www stránky shrnul do věty - KDYŽ SI V OBCHODĚ (na naši radu) KOUPÍTE JABLKA, POČÍTEJTE S TÍM, ŽE SI DOMŮ PŘINESETE JABLKA. A NEPTEJTE SE NÁS JESTLI SI MÁTE KOUPIT ZELENÝ NEBO ČERVENÝ. MI TO SAMI NEVÍME; A V PODSTATĚ ANI NEVÍME JAK TAKOVÉ JABLKO VLASTNĚ CHUTNÁ, ALE VYNACHVÁLÍME HO AŽ DO NEBES. Pavel
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 11. 2006 23:52

Vážení,
ze své vlastní zkušenosti vím, že už samo o sobě porovnávání sazeb jednotlivých pojišťoven je věc velmi náročná... Proto vcelku vítám možnost (tím myslím z pohledu zákazníka) alespoň získat základní přehled o jednotlivých on-line portálech, které povinné ručení sjednávají.
Je skutečností, že jediný portál www.penize.cz upozorňuje na svoji konkurenci. Jednotlivé výpočty si již může klient porovnat sám - dle individuelně nastavených parametrů, a tak se přesvědčit o jednotlivých nabízených cenách.
Jako profesionální nezávislý pojišťovací a finanční makléř tento postup považuji za velmi sympatický a fér. I přes to, že osobně povinné ručení sjednávám - ovšem na principu osobního kontaktu s klientem - mám v případě těchto webových stránek celkem dobrý pocit.
Bc. Zdeněk Konfršt
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 11. 2006 19:53

Vážený pane Ronovský,
1. udělala to jen namátkou, bohužel se do ani jedné z těchto dvou pojišťoven netrefila. Navíc, když viděla u produktu "sjednat", neočekávala, že se to ve skutečnosti koupit nedá... Ale na to se nechci vymlouvat, díky za upozornění. Pořád ale nerozumím tomu, v čem podle vás nemám pravdu.
2. vaše ironie mě trochu mrzí, nicméně nebyla použita na správném místě. Opakuji, že jsme novináři a od makléřů (lhostejno zda od SG, Callinu či jiných) jsme se snažili získat informace. Myslet si, že jsme tyto informace upravovali, je pochopitelně nesmysl. Data, která jsme dostali, jsme předložili čtenářům. Pokud tedy máte pocit, že nám někdo poskytl informace chybné, obraťte se prosím přímo na něj. Budeme velmi rádi, když nás budete o výsledku informovat.
Příjemný večer, Martin Zika
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2006 15:14

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat zda některá z pojišťoven zohledňuje další auto v rodině (přihlášené na stejnou osobu) a získaný bonus z prvního dlouhodobě pojištěného auta uplatní i na druhé nově pořízené auto.
Děkuji za odpověď.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 11. 2006 13:34 | Pavel Ronovský - Top-Pojištění.cz

Vážený pane Ziko, děkuji za Vaši odpověď. Jsem rád, že jste toto srovnání provedli, rád bych jen aby bylo opravdu korektní vůči jakémukoliv srovnávajícímu portálu. Doporučuji proto aktualizaci článku a doplnění dalších portálů www.povinne-ruceni.com a www.pojisteni-vozidel.cz, kteří také zveřejnili sazby 2007.
1. Nemáte pravdu, po stisknutí tlačítka SJEDNAT u pojišťoven Allianz či Triglav se Vám zobrazí informace: "Litujeme, ale pojišťovna Allianz a pojišťovna UNIQA (jako jediné dvě pojišťovny na českém trhu) nemají zájem nabízet návštěvníkům portálu Callin.cz možnost sjednání svého povinného ručení. " Toto asi Vaše redaktorka nezkusila. 3. Také si myslím, že Vaši čtenáři smysl článku pochopili. Ukázkové to je např. na uveřejněné sazbě u pojišťovny Triglav na Vašem portále, kde jste do dnešního poledne uváděli zavádějící informaci o sazbě s 15% slevou, aniž by jste ji měli schválenou od této pojišťovny. Raději by možná mělo Vaše obchodní odd. zkontrolovat i ty další výpočty.
S přáním příjemného dne Pavel Ronovsky, Top-Pojištění.cz s.r.o.
-11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2006 12:17 | DJUK

Zda se, že panu Ronovskému schopná konkurence dost vadí, jinak by si nebral do ust objektivní porovnání. Zkoušel jsem takoveto porovnaní nalézt na jiných portálech a moc se mi to nepodařilo. Přijde mi, že je to naprosto fuk jestli nabidka je 50 korun sem ci tam, natoz smesnych 2-3 Kč. To je mnohem dulezitejsi pro mne jako klienta, jak moc je to fakt on-line a pohodlne a nebo jak to on-line je marketing a pak napr. u firmy pana Ronovského zjistíte, že je te ručně dodělávané. Bývalý klient top-pojisteni.cz :-(
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2006 11:04 | Martin Zika

V záhlaví této stránky najdete upozornění, že si vyhrazujeme právo odstraňovat kromě jiného neplacenou reklamu. A to jsme udělali.
S pozdravem, redakce PCZ.
+50
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2006 11:02 | Martin Zika

Vážený pane,
1. na portálu Callin lze u všech v tabulce srovnáváných a nabízených produktů kliknout na "koupit", víme, že Callin některé produkty neprodává přímo, ale prostřednictvím 3. osoby, 2. díky za upozornění, za překlep se omlouváme, 3. je to pochopitelně absurdní, nepochybuji o tom, že čtenáři smysl tohoto článku pochopili - chtěli jsme je informovat o tom, že mohou na PR ušetřit nákupem přes internet a nabídli jim srovnání existujících možností. Pokud jde o ceny: pouze jsme uvedli částky, které nám sdělilo obchodní oddělení Salve Group CZ, rozhodně jsme je nezaokrouhlovali ani s nimi jinak nemanipulovali.
Příjemný den, Martin Zika, Peníze.CZ
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2006 9:19 | Jarda

Vidím že server Penize.cz zavedl pěknou cenzuru a maže názory čtenářů, které upozorňují na pravdu a nejsou vhod vlastníkovy tohoto "skvělého" portálu tedy Salve Group CZ! V pondělí večer jsem zde zveřejnil svůj názor, kterým jsem nikoho nemohl nijak pobuřovat a jen jsem upozornil na chyby v tomto článku. Dnes jsem již svůj příspěvek nenašel. Jsem zvědavý, jak dlouho zde vydŕží trefná reakce pana Ronovského z top-pojisteni.cz! :-)
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 11. 2006 19:10 | Pavel Ronovský - Top-Pojištění.cz s.r.o. (P.Ronovsky@top-pojisteni.cz)

Vážená paní redaktorku, jsem velice rád, že Váš portál tentokrát zaměřil svoji pozornost na téma úspor při uzavření povinného ručení přes internet a ve svém článku jste se pokusila o srovnání několika portálů na českém trhu. Velice mne proto i mrzí, že Váš článek není zcela přesný a zejména některé uváděné hodnoty v modelových tabulkách dokonce chybné. 1. Portál Callin.cz neprodává všechny pojišťovny a jeho návštěvníci si nemohou uzavřít smlouvu u pojišťoven Allianz a Uniqa. V tomto ohledu tedy nepovažuji za korektní uvádění kalkulací těchto dvou pojišťoven v jejich sloupci. 2. Ve třetím modelovém výpočtu je u Callinu v řádku Kooperativy chybně uvedena hodnota 5688 Kč. Jedná se o překlep a záměnu 6 za 9. Správně má být 5988 Kč jak si můžete zkontrolovat na jejich stránkách. 3. Chápu sice, že hlavním důvodem tohoto článku je PR pro novou službu společnosti Salve Group, ale použít trochu jiné zaokrouhlování u pojišťovny ČSOB a díky tomu se tvářit, že je tím pádem Vaše nabídka nejlevnější (o 2 až 3 Kč) mi přijde trochu nedůstojné a navíc ve skutečnosti nepravdivé. Předpokládám, že totiž víte, že u každé pojišťovny je vždy tolerance do 10 Kč, dle různých systémů, které ta daná pojišťovna používá. Pevně věřím ve Váš "nezaujatý" názor a výše uvedené nedostatky ve svém článku upravíte.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 11. 2006 7:19 | Brunno

Naopak je velmi chvalihodne, ze penize.cz upozornily i na nabidku svych primych konkurentu a dokonce se s ni porovnaly. To se jinde nevidi.
+31
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2006 0:24 | Ruda

Milé penízky, není vám to skryté PR sama sebe poněkud trapné?
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2006 8:42 | SOCPREDATOR

Dyž já nevim co to je online, zeptam se Jyrky.
+39
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Šourek

mediátor a podnikatel, Corrupt Tour

Petr Dvořák

ředitel České televize

Petr Šourek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Petr Dvořák
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services