Akcie: vlna investičních prostředků zaplavila střední Evropu

Pavel Sudek | | 16. 10. 2006 | 5 komentářů
Americké akciové trhy opět pokořily nová maxim, k tomu se přidal historicky nejsilnější meziměsíční pokles cen benzínu. FED má překvapivě opět velké obavy z inflace. Rostly i evropské trhy, ty ve střední Evropě navíc zaznamenaly největší přiliv investičních prostředků za posledních 5 měsíců. Přesto se pražská burza dostala jen na úroveň ze začátku roku.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

21. 10. 2006 12:19 | Samuel Wallis , Futuna

Proc se "buy and hold" akcii v modernich financich moc nenosi ? . Nun ja , mein Sohn , Menschheit ist vorwiegend dumm im Investment ! To je tim , vetsina lidi a snad 99% neni dostatecne inteligentni v investovani do akcii a ma penize na sporitelni knizce , mensina lidi si troufa na akcie a jeste mensi mensina na akcie z ciziny. Je dobre byti na strane inteligentni mensiny , mineni vetsiny ucastniku burzy nema cenu ani cent. V prvnim roce investici do akcii clovek nachazi same hloupe knihy a hloupe webstranky , nebo jen knihy a webstranky pro nejiste experimentovani s akciemi , abych neurazil tradery , muze to trvat 4 roky , nez clovek najde konecne inteligentni knihy a inteligentni webstranky. Knihy pro trading a technickou analyzu maji ve velkem zapadnim knihkupectvi asi 6x vetsi prostor a mnozstvi knih nez value-investing a kniha o strategii Warrena Buffetta ma pak jen 1/50 mista v regalu velkeho zapadniho knihkupectvi a to teprve az posledni dobou , roku 2000 jeste nebyly knihy o Buffettovi nikde v Evrope k videni. Vetsina knih o Buffettovi ale neobsahuje zadna presna cisla a vzorce a mohly by tedy snadno privesti lidi k nevhodnemu nakupu predrazenych akcii roku 2000. Jen kniha Buffettology obsahuje ty nutne informace o vysce P/E , E/P , P/B , P/S , ROE a rocnim rustu zisku podniku a nekolik jednoduchych vypoctu a zabranila by tedy koupit akcie s P/E 50 roku 2000. Taky se snadno najdou seminare pro trading a technickou analyzu , ale nenajdou se seminare pro value-investing. Taky si lidi zjistili , kolik a jak rychle vydelal penize mistr Evropy nebo mistr sveta v tradingu a tak to lidi zkousi taky. Lidi nechteji cekat na milion euro s akciemi 20 let , mysli ze mistr Evropy v tradingu by to dokazal mnohem rychleji , kdyby se nebyl obesil z jeho pozdejsiho krachu. A kdyz se lidem par let nevede dobre s kratkodobym drzenim kdejake hloupe akcie , za asi 4 roky jim teprve padne do oci konecne ta nejlepsi kniha : Buffettology a zacnou konecne po 4 letech experimentovani investovat inteligentne jako kdysi Warren Buffett. Ale ne tak jak to dela Buffett dnes , dnes uz je vedle s Anheuser-Busch a Coca-Cola a Moody´s. Jen Wells Fargo z Buffettovych akcii si tu kvalitu ponechala a vyplati se jeste dnes koupit. Ale i United Technologies , Tesco , Iberdrola , Royal bank of Scotland , Sanofi-Aventis , Harley-Davidson , ktere jeste cekaji na to , aby je Buffett objevil.
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 10. 2006 8:14 | Boucek Antonin

Zjistete si na www.penize.cz, co je v CR penzijni pripojisteni (hledejte pod sporicimi produkty), a kdo ho tu provozuje (kupodivu penzijni fondy). Na jednotlivych strana ceskych penzijnich fondu pak muzete zjistit slozeni jejich portfolia - a kupodivu to nejsou jenom dluhopisy.
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2006 16:16 | Alter Schwede

Ha ha ha ha. Ha ha ha ha , švédská ministrině kultury neplatila 16 let televizní poplatky a proto dnes odstoupila z funkce , švédská ministrině obchodu zaměstnávala bez daně ilegální cizince a proto před týdnem odstoupila z funkce. Alter Schwede , das ist ein dicker Hund !
+34
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2006 15:46 | Tomas Fan

Mne se zda se televizni INVESTORSKÝ MAGAZÍN ze 14.10 na www.investujeme.cz povazuje snad chybne penzijni pripojisteni a penzijni fond za shodne veci. Ja je ale povazuju je za zcela rozdline veci : Penzijni pripojisteni je dobrovolne druhe duchodove pojisteni u jakekoliv pojistovny , tedy to neni fond. Ale Penzijni fond je investicni fond investujici jen do dluhopisu , tedy to neni pojisteni.
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 10. 2006 14:49 | Alital

Alitalia aerolinie umírá už 7 let a furt se nedá mrtvá dorazit. To jen proto , ze zaměstnanci za podpory odborářů si vystávkovali o 30% vyšší mzdy , než vydělávaji ostatní piloti , letušky a letištní personál v Evropě. Kdyby se italové rozhodli raději pro zachování svého zaměstnání , třeba i za nižší mzdu než je v Evropě u leteckého personálu zvykem , Alitalia by nemusela zkrachovat. Jestli převezme Alitalii nebo všechny lety v Itálii RyanAir nebo AirBerlin , stejně bude pak letecký personál Itálie vydělávat méně. Akcie Alitalia spadla z 85 euro na 0,75 euro od 1998 do 2006. A koho to zajímá ? A kdo se tě na to ptal ? A kdo tě ......... , ............... ? Lepší nezajímavej příspěvek než vubec žádnej příspěvek.
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiří Pehe

politolog

Ivo Lukačovič

podnikatel, Seznam.cz

Jiří Pehe
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Ivo Lukačovič
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services