Akcie: celosvětová korekce

Začátkem minulého týdne byly světové akciové trhy naladěny velmi optimisticky, škody způsobené tropickými bouřemi byly jen nepatrné a cena ropy se dostala na nejnižší úroveň od dubna. Během týdne ale jak americké, tak evropské akcie prošly korekcí. Ta se sice nevyhnula ani středoevropskému regionu, Prahu ale ovlivnila jen nepatrně.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

14. 9. 2006 15:07, Stanley

@ anonym
Tak jestli jsi byl hodnej , dostanes tu stránku k Vanocím , ale nikomu tu adresu neprozrazuj , je to tajemství :
nr1a.com/AKCIE

Zobrazit celé vlákno

+39
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

11. 9. 2006 13:37, Bolsa

70 let praxe na burze a rozhovory se stovkami kolegu mel za sebou Andre Kostolany , tak to musi byt pravda :
Graf akcioveho indexu ma takovy smysl jako graf prumerne horecky vsech pacientu kliniky.
Poznal jsem v zivote stovky hracu spekulujicich s formacemi grafu , ale neznal jsem ani jednoho , ktery by na konci vsechny penize neztratil.
Neznam jedineho technika , ktery by byl na burze uspesny , vsichni zkrachovali.
Fondsmanageri byvaji prumerne 25 let stari a nemaji o zaludnostech burzy poneti.
90% ucastniku burzy nema zadne myslenky ani uvahy , vetsinou jen nasleduji stado.
Nejtezsi veci na burze je miti vlastni mineni a delati opak toho , co cini vetsina.
Jakmile se nejvetsi pesimisti v optimisty obrati , musi se co nejrychleji burza opustit.
Komodity : Po 70 letech zkusenosti vlastnich a stovek kolegu : Ruce pryc od komodit ! Vydelat se muze , ztratiti se musi. Jediny zajem makleru komodit je casto jen strciti penize klientu do vlastni kapsy.
Opce nejsou investice ale penize do hry. 100% vydelat nebo vsechny penize ztratit. Sazka na kurz k pevnemu terminu. Z 5 pripadu se ve 4 pripadech s opci ztrati nebo nic nevydela a v 1 pripade vydela. Podle statistiky 80% americkych spekulantu ztrati s opcemi vsechny penize.
Automaticky rizeny obchodni system s akciemi : nekdy se muze vydelat , nekdy se muze ztratit , ale zkrachovat se musi. Automaticky byl computery vyvolan krach na burze 19.10.1987 , kdy Dow Jones spadl -22% za jedine pondeli.
Casto musi clovek na burze zavriti oci , aby mohl lepe videt.
Z vydelku na burze patri 1/5 spekulantum a 4/5 brokerum a bankam.

-25
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 13 komentářů)

15. 9. 2006 12:12 | Tsunami

Ivo Lukacovic se jmenuje Lepsi by bylo stare ceske jmeno Rubinstein , Goldstein , Rubin , Gold , Diamant
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 9. 2006 9:30 | Fana

Chef Seznamu se jmenuje nevám jak, ale šéf se teda jmenuje spíš jugoslávsky.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 9. 2006 15:18 | Oliver Norvell Hardy

Ja si myslim , ze Seznam.cz je filialkou KGB a zalozil ten bordel Putin Chef Seznamu se taky jmenuje rusky A chodeji mi same reklamy a viry a cervy psane v azbuce na e-mail konto u Seznam.cz skoda , ze nema Seznam filtr na zabraneni e-mailu psanych v azbuce Samozrejme , ja mam e-mail konta i jinde , na Havaji , na Tahiti , v Nemecku , jen v Mexiku jsem uz zrusil e-mail konto
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 9. 2006 15:07 | Stanley

@ anonym Tak jestli jsi byl hodnej , dostanes tu stránku k Vanocím , ale nikomu tu adresu neprozrazuj , je to tajemství : nr1a.com/AKCIE
+39
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 9. 2006 13:16

Vyhledavac pouzivat umim, i kdyz teda Seznam jsem pouzil tak asi po roce, a mimochodem na prvnich par pozicich u Googlu a Seznamu najdu ukazane odkazy na prvni druhe strance toho druheho prohlizece.
Ale ja chtel konkretni odkaz na tu jednu fajnovou webstranku. To je to tak tezke sem dat primo odkaz?
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 9. 2006 9:35 | Jirka

Seznam sice není mým oblíbeným vyhledávačem, ale ještě nedávno využíval služby Google, takže by měl najít to samé. V katalogu používal naše Jyxo. Pokud ovšem nechci, aby mi unikly nějaké mladé stránky, nehledám je Googlem. To je moloch a nestíhá mapovat všechny weby. Takže i solidní web zkoumá několik měsíců po jeho zřízení. Raději kombinuji Google a některý z našich vyhledávačů (Jyxo, Morfeo). Každý má jiný systém hodnocení stránek. Dokonce mám pocit, že ty naše mnohem lépe zohledňují kvalitu konstrukce stránek, než Google. Ten snad hodnotí jen počet odkazů na hodnocenou stránku z jiných stránek, jinak by se na předních neplacených pozicích nemohly objevovat takové paskvily, jaké tam nacházím.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 9. 2006 14:04 | Gugle

Google.com najde vsechno v poradi podle kvality a obsahlosti , to nejlepsi na prvnich 10 mistech Seznam.cz nenajde nic anebo webstranky serazene podle blbosti , ty nejblbejsi na prvnich 10 mistech , anebo 5 stranek toho sameho podniku , ale pokazde na jine adrese a hlavne taky stranky , ktere jsou teprve ve vyrobe a nebo uz zrusene. Zkus hledat "akcie" s Google.com a potom "akcie" se Seznam.cz , jednou se asi kazdy se Seznamem pozvraci a prejde na Google.com a "hledati ve svete" , protoze hledati "akcie" v celem svete najde stejne jenom ceske a slovenske stranky. Dalsi blbina , ty nejcestejci stranky nenajde Seznam vubec s "hledati v Cechach" , ale ty nejcestejci stranky najde Seznam jen s "hledati v zahranici" Kdyz nekdo vyrobi na adrese ......praha.cz webstranku o Praze psanou na kazde strance pod sebou cesky a anglicky , oni ji komunisti od Seznamu vubec odmitnou registrovat nebo zaradi jen do "hledati ve svete" , ze pry ta stranka .......praha.cz nema nic spolecneho s Ceskou Republikou !!!!! A tato blbost se vymyka vsem .......... Protoze ktera webstranka by mela vice spolecneho s CR nez webstranka .......praha.cz ???? .... Dneska je krasne , sviti slunicko , dneska by to slo. Povida se ze jednoho krasneho dne budou ........ ......... :-) :-) :-)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 9. 2006 11:48

"je tu jedna takova fajnova webstranka o tom"
kde je ta fajnova webstranka o tom?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 9. 2006 16:12 | Ollie

Ne jenom 10.000% ale od minima 1990 do maxima 2000 rostly EMC +146.744% a Cisco +112.378% tedy z 10 tisic penez bylo 146 milionu nebo 112 milionu penez za 10 let Co dela v teto dekade divy jsou ale 3 solarni akcie z Nemecka , 15.000% za 3 roky u Solarworld , ja sazim na Solon pro jeho nizsi P/E
-11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 9. 2006 15:17 | Stanley

Jeste znam jednu takovou veselou : Cesti prodavaci kurzu a knih o technicke analyze trvdi " technicka analyza se zabyva fakty " Ten kdo nic neprodava si to muze doplnit : " technicka analyza se zabyva fakty o minulych kurzech a fundamentalni analyza se zabyva fakty o budoucich kurzech. Tedy neztracet penize s kurzy a knihami o technicke analyze a hledati si kurzy a knihy o fundamentalni analyze a kdyz nejsou v Praze k dostani , je tu jedna takova fajnova webstranka o tom " Samozrejme ; mimo kvalitnich akcii s perfektnimi fundamentals = akcie na 50 let se mhohem lepe vyplati nekvalitni techno akcie jen od 2. nebo 3. roku dekady do 9. nebo 10. roku dekady , protoze EMC a Cisco rostly v dekade 90. let +10.000% a pak se musely rychle prodat , zatimco kvalitni akcie s dividendou budou na ten samy rust potrebovat 100 let a nemusi se nikdy prodavat jen pro ty dividendy a pro tu radost byti vlastnikem kusu americke a britske banky BAC RBS WFC BCS .........
+31
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 9. 2006 10:24 | Jirka

Když 80% spekulantů své peníze ztratí a několik dalších % ztratí část, pořád tu musí být druhá strana, která ty peníze získá. Fondsmanažeři jsou mladí trubci, investoři se opcím a komoditám vyhýbají. Kdo je tedy tím šťastným?
"Neznam jedineho technika , ktery by byl na burze uspesny ..." Neznalost není důkazem neexistence. Já například znám několik technických traderů, kteří nezkrachovali, ale naopak výrazně zhodnotili svůj kapitál.
"Nejtezsi veci na burze je miti vlastni mineni..." souhlas "... a delati opak toho , co cini vetsina." to už bych zrovna neradil. Jít proti většině je spolehlivá cesta, jak přijít o peníze. Proti většině má smysl jít jen tehdy, když je jasné, že je ve hře více emocí, než rozumu. To bývá před obratem trendu. A právě tyto situace se snaží rozlišit technická a psychologická analýza. Fundamentální analýza vypovídá pouze o emitentovi, ne o trhu. Kurz ovšem určuje trh, emitent pouze dodává část (rád bych věřil že hlavní) impulsů k investičním rozhodnutím. K vlastnímu mínění lze dospět jedině tak, že na vlastní účet hledáme odpovědi na nejrůznější otázky. Opisováním od jiných (byť známých osobností) nikdo k vlastnímu mínění nedospěje. Proto čtu zkušenosti a názory jiných, ale uvažuji o nich, zkouším to v praxi a dělám si vlastní závěry. Nemrzí mne, že často dojdu ke stejnému závěru, jako ten, kdo o té věci napsal přede mnou. Mrzelo by mne, kdybych jednou zjistil, že jsem někomu skočil na špek a nemám už možnost zkusit to znovu a jinak.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 9. 2006 15:45 | Honzajs

A výsledek: KUPUJTE AKCIE OPČNÍCH BURZ (např. CME)
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 9. 2006 13:37 | Bolsa

70 let praxe na burze a rozhovory se stovkami kolegu mel za sebou Andre Kostolany , tak to musi byt pravda : Graf akcioveho indexu ma takovy smysl jako graf prumerne horecky vsech pacientu kliniky. Poznal jsem v zivote stovky hracu spekulujicich s formacemi grafu , ale neznal jsem ani jednoho , ktery by na konci vsechny penize neztratil. Neznam jedineho technika , ktery by byl na burze uspesny , vsichni zkrachovali. Fondsmanageri byvaji prumerne 25 let stari a nemaji o zaludnostech burzy poneti. 90% ucastniku burzy nema zadne myslenky ani uvahy , vetsinou jen nasleduji stado. Nejtezsi veci na burze je miti vlastni mineni a delati opak toho , co cini vetsina. Jakmile se nejvetsi pesimisti v optimisty obrati , musi se co nejrychleji burza opustit. Komodity : Po 70 letech zkusenosti vlastnich a stovek kolegu : Ruce pryc od komodit ! Vydelat se muze , ztratiti se musi. Jediny zajem makleru komodit je casto jen strciti penize klientu do vlastni kapsy. Opce nejsou investice ale penize do hry. 100% vydelat nebo vsechny penize ztratit. Sazka na kurz k pevnemu terminu. Z 5 pripadu se ve 4 pripadech s opci ztrati nebo nic nevydela a v 1 pripade vydela. Podle statistiky 80% americkych spekulantu ztrati s opcemi vsechny penize. Automaticky rizeny obchodni system s akciemi : nekdy se muze vydelat , nekdy se muze ztratit , ale zkrachovat se musi. Automaticky byl computery vyvolan krach na burze 19.10.1987 , kdy Dow Jones spadl -22% za jedine pondeli. Casto musi clovek na burze zavriti oci , aby mohl lepe videt. Z vydelku na burze patri 1/5 spekulantum a 4/5 brokerum a bankam.
-25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Libor Malý

podnikatel, zakladatel Jobs.cz

Miroslav Ševčík

ekonom

Libor Malý
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů
×
Miroslav Ševčík
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services