Nenechte o dovolené byt zlodějům: účinné a jednoduché triky

Červen až září je oblíbená doba dovolených. Jak vám ukážeme na policejních statistikách, je to bohužel také oblíbená část roku pro bytové zloděje. Podívejme se na účinné maličkosti, které nic nestojí a přesto jsou "k nezaplacení".

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 6. 2006 11:23, Sam

Psí monitoring funguje i v noci. Před tím, než jsem si pořídil psa, byl soused vykraden 3x za rok. Od té doby už několik let nic. Zloději mají raději při práci klid.

Zobrazit celé vlákno

+78
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 10 komentářů)

8. 9. 2009 0:21 | Roman Vitouš

Jak vybrat dodavatele alarmu s připojením na pult centralizované ochrany?

V okamžiku, kdy se rozhodnete zadat firmě zakázku na dodávku a montáž alarmu do bytu, alarmu do domu, alarmu pro firmu,alarmu na chatu, byste měli mít již jasno v těchto ohledech. Vezměte si, prosím, tužku a papír a zodpovězte na níže vypsané otázky: 1. krok – Jak začít? o jaký typ zabezpečovacího zařízení se bude jednat? / alarm do bytu, alarm do domu, zabezpečení garáže, zabezpečení na chatu, zabezpečení / drátový, nebo bezdrátový systém? / pokud je to jenom trochu možné, rozhodněte se pro alarm drátový / Doporučení chcete zabezpečit celý objekt, nebo pouze vybrané místnosti? / tzn. např. u alarmu do rodinného domu všechny místnosti, nebo pouze přízemí / Doporučení kolik budete potřebovat základních , tedy pohybových detektorů? / běžně je to co místnost, to jeden pohybový detektor, dosah běžného detektoru je cca 13 m a úhel záběru je 110 stupňů / budete potřebovat rozdělit objekt na více sekcí? / tzn. např. v podnikatelském objektu bude sídlit více než jedna firma – od tohoto požadavku se odvíjí typ ústředny/ kolik využíváte vstupů do vašeho objektu? / počet využívaných vstupů je totožný s počtem klávesnic vašeho zabezpečovacího zařízení / co má vaše zabezpečovací zařízení dělat při poplachu? / houkání sirény, přenesení poplachu na pult centralizované ochrany, poslat zprávu na Váš mobil, kombinace možností – jaké / budete potřebovat doplňkové detektory? / detektory kouře, plynu, magnetické kontakty,infrazávory/ chcete připojit Váš alarm na pult centralizované ochrany? / nejkvalitnější a v konečném důsledku nejlevnější je radiové spojení, dalšími možnostmi jsou telefonní linka a GSM modul/ výhody a nevýhody Drátový, nebo bezdrátový systém?Z pohledu zákazníka jsou dvě základní kritéria – bezdrátový nebo drátový systém. Obojí má své výhody a nevýhody, ale z 500 objektů připojených na náš pult centralizované ochrany jsou pouze dva z celkového počtu řešeny bezdrátově. Při osobních jednáních se totiž téměř vždy dá najít kompromis s ohledem na vedení kabelových tras. Pokud se stane / cca 1 případ z 20 / , že zákazník na bezdrátovém zařízení trvá i po osobním jednání, tak ho nasměrujeme na konkurenci, která se bezdrátovou problematikou zabývá.
Chcete zabezpečit celý objekt, nebo pouze vybrané místnosti?Nejdražší na všech alarmech do bytu, alarmech do domu , alarmech pro firmu je přenosové zařízení a ústředna s klávesnicí. Každý další detektor by se měl pohybovat okolo 1.000,- Kč za kus. To tedy znamená , že v částce 50.000,- Kč za zabezpečení rodinného domu „ušetříte“ 1.000,- Kč za každou nehlídanou místnost. Není to škoda?
Máte dotaz – zavolejte nám na 733 124 003, e-mail dotaz na vizab@vizab.cz Všechny důležité situace už máte vypsané na papíře a teď můžeme přistoupit k samotnému výběru vaší dodavatelské firmy 2. krok – Jak najít kvalitní dodavatelskou firmu na internetu? Ve vyhledávači, např. v Seznamu, zadáte klíčové slovní spojení, např. alarm do bytu, alarm do domu, alarm do garáže, zabezpečení bytu, zabezpečení domu, zabezpečení garáže, zabezpečovací zařízeni, zabezpečení firmy, pult centralizované ochrany. Vyhledáte alespoň 5 firem, které se problematikou alarmu zabývají, už v této fázi by to měli být firmy, které nejenom montují alarmy, ale jsou i provozovateli pultu centralizované ochrany, vybrané firmy by měly sídlit co nejblíže k vašemu střeženému objektu. Náklady na dopravu, případné připojení na pult centralizované ochrany s ohledem na dojezdové časy při poplachu na vašem zabezpečovacím zařízení. Tyto firmy by měly mít alespoň 5leté zkušenosti s dodávkou a montáží alarmů a provozováním pultu centralizované ochrany, na jejich webovských stránkách by měla být zmínka o nonstop servisu a na fotkách by se na vás nemusel usmívat důchodce opřený o 15 let starou Škodu Felicii, měly by nabízet připojení alarmů na pult centralizované ochrany pomocí vlastní radiové sítě. Jestli máte možnost, změřte si srank jejich webovských stránek, ukazuje oblibu stránek, a tím i oblíbenost firmy, hodnota 30 a více je velmi dobrá. Nakupujte u specialistů, když vám dodavatel alarmu nabídne ještě mytí oken a např. posekání vaší zahrady, vypadá to přinejmenším podivně.
Máte dotaz? – zavolejte nám na 733 124 003, e-mailové dotaz na vizab@vizab.cz 3. krok – Jak zaslat poptávkový e-mail vybraným firmám? najděte e-mail adresy vybraných firem a přepište do nich poznámky z kroku 1 Jak začít? tento poptávkový e-mail doplníte ještě o tyto dotazy:
Cena sestavy zabezpečovacího zařízení? Běžné ceny Cena za dopravu, km? Obvykle 8,- Kč Cena Elektromontážní hodiny? Obvykle 200-350,- Kč /h Záloha na dodávku zabezpečovacího zařízení? Obvykle předmětem dohody Záruka na dodávku a montáž zabezpečovacího zařízení? Minimálně 24 měsíců, může se stát, že dostanete vyšší Servisní smlouva? Rozhodně vyžadujte Nonstop servisní telefon? Rozhodně vyžadujte Za jak dlouho po nahlášení poruchy alarmu mohu na mém objektu vidět vašeho servisního technika? Nejpozději do 24 hodin Jak časté jsou kontroly zabezpečovacího zařízení? Obvykle ročně Jaká je cena kontroly zabezpečovacího zařízení? Běžné ceny V případě připojení vašeho zabezpečovacího zařízení na PCO: Měsíční paušál za střežení mého objektu pomocí pultu centralizované ochrany? Běžné ceny Cena za planý výjezd? Běžné ceny Dojezdový čas? Musí být řešeno smluvně. Je možné on-line nahlédnout do událostí na mém zabezpečovacím zařízení? Více se dočtete zde. Jaká je možnost kontroly dojezdového času a jakým způsobem? Možnost vyžádání si výpisu trasy (GPS) zásahového vozidla. Máte dotaz? – zavolejte nám na 733 124 003, e-mail dotaz na vizab@vizab.cz 4. Krok – Jak se správně rozhodnout při výběru dodavatele alarmu? někteří dodavatelé vás budou žádat o osobní jednání na adrese objektu. To ale necháte až na okamžik, kdy se rozhodnete pro firmu, která vaše e-mailové poptávkové řízení vyhraje neberte jako hlavní kriterium cenu, když se jedná např. o středně velký dům, tak se cena bude pohybovat s připojením na pult centralizované ochrany 50-70.000,- Kč, takže cenové odchylky nabídek 15% tolerujte a všímejte si zbylých odpovědí. Když zaplatíte za dodávku a montáž o nějakou tisícikorunu více a firma si vás bude hýčkat, tak jste rozhodně udělali dobře. Zabezpečovací zařízení se stane součástí vašeho každodenního života a jeho životnost je 10-15 let. Říkám to pro, že když vám dodavatel nabídne třeba klávesnici, která bude mít LCD displey s hodinami a bude o 2.000,- Kč dražší, než klávesnice obyčejná, a vám se navíc ještě bude líbit, tak neváhejte.
Bude dobré počítat s tím, že vám někteří dodavatelé zabezpečovacích zařízení ani neodpoví, jelikož jim bude jasné, že mají před sebou vás, silného partnera, který ví, co chce. O takové dodavatele ale určitě nestojíte. Takže první filtrování vašeho alarmu bude samovolné a ze "zbytku" si určitě vyberete a v konečném důsledku ušetříte stejně.
Máte dotaz? – zavolejte nám na 733 124 004, e-mail dotaz na vizab@vizab.cz www.vizab.cz
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 6. 2006 8:06 | Freda

Jarmilo Jarmilo, dobře se bavím. Minule jste tady psala, jak z trucu pálíte odpady. A teď si tady namlouváte cosi o slušném sousedském spolužití:)
+47
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 6. 2006 17:08 | jezevec

zdá se že erik má pod slamníkem víc zajímavějších věcí než jen pár uspořených bankovek
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 6. 2006 15:05 | Jarmila

U nás je to trochu specifické, protože soused odnaproti byl major u kriminálky, jeho ostražitosti se nevyrovná ani pes :-)
Ale vážně: a) ulice je osvětlena veřejným osvětlením b) psi jsou naprosto spolehliví. Podle jejich monitoringu přesně víte, kde cizí člověk je. c) nedá se předpokládat, že by případný zloděj otrávil všechny psy. Dům, kde není pes za plotem, je u nás výjimkou d) důchodcovský monitoring funguje i v noci. Když sousedku z jedné strany v noci odvezla záchranka, ráno si to sdělovaly všechny ostatní důchodkyně v místním obchodě. Přesto mi nevadí, že jsem pod drobnohledem. Když máte malé děti, těžko udělají nějakou lotrovinu, abyste se to nedozvěděl. Na druhou stranu, když jsme potřebovali nějakou pomoc, našla se u sousedů. Protože sousedská výpomoc funguje a Vy nikdy nevíte, kdy ji můžete potřebovat, drobnohled Vás prostě donutí chovat se slušně, jinak máte smůlu. A pokud jste slušný člověk, tak Vám důchodcovský monitoring nevadí. e) v polovině domů je pevná telefonní linka. Kde není, jsou mobily. Pokud by tam někde byl zloděj, tak ani neví, kdo ty policajty zavolal. f) lidi se domů courají cca do půlnoci, podle směnnosti v práci, návratu z kina, hospody... Ráno první lidé zas odcházejí kolem 4. hodiny. Největší nebezpečí vykradení je tedy mezi 0.00 - 4.00 hod. ráno. Z toho plyne, že zloděj má i v noci minimální šanci, že ho nikdo neuvidí. Za posledních 10 let byla vykradená jen hospoda, co je od nás přes tři ulice. To proto, že si tam šel zloděj pro cigarety, nějaký chlast a předpokládal, že tam můžou být peníze.
+39
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 6. 2006 13:58 | Patrik

Takhle to funguje u nás na chatě :-) Je to naprosto přesné. Jednou se sousedi dokonce přišli osobně přesvědčit že jsou rodiče "doma". Viděli světlo, ale neviděli je přijíždět, tak zazvonili :-))
Na druhou stranu, žít bych pod takovým drobnohledem nechtěl.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 6. 2006 11:23 | Sam

Psí monitoring funguje i v noci. Před tím, než jsem si pořídil psa, byl soused vykraden 3x za rok. Od té doby už několik let nic. Zloději mají raději při práci klid.
+78
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 6. 2006 10:07 | Jana

No jo, ale co v noci? Předpokládám, že v tuto dobu intenzita monitoringu sousedem-důchodcem trochu ochabuje...
+56
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 6. 2006 9:02 | Jarmila

Bydlím v rodinném domku ve starší vilové čtvrti. Nejlepší ochranou nemovitosti jsou sousedé - důchodci. Celý den jsou na zahradě nebo doma, nic jim neujde, takže náhodného chodce v ulici ohlásí nejprve psi, ti si pak dotyčného podávají od huby k hubě po celou dobu, co jde ulicí. Pak se rozvlní záclony a sousedi přesně vědí, kdo a ke komu přišel, kdy jde listonoška... Kdyby se objevil zcela neznámý člověk, hned volají policii.
+57
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 6. 2006 9:01 | Eric

Docela zabírá, když jdete párkrát na pivo a vykřikujete, že máte pistoli a že jste magor. Vašemu domu se lump zdaleka vyhne, protože je pak ochoten věřit i tomu, že jste si dům na dovolenou zaminovali. Tímto fandím všem, kteří si v domě nainstalují samostříly a jiná aktivně-bezpečnostní zařízení... Zloděj musí vědět, že se mu může něco stát. A věřte, pokud by se stalo, že se v noci probudím a někdo, kdo tam nemá co dělat, mi bude štrachat v domě, tak ho zastřelím a dám si záležet, aby byl mrtvý. Odmítám se soudit s hajzlem a pak mu, PANEBOŽE, ještě třeba platit za to, že mě vykrádal a chtěl mně nebo mojí rodině ublížit...
+40
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 6. 2006 7:17 | Patrik

Myslím, že nejdůležitější jsou ty dveře. Docela se divím lidem, kteří si namontují dva zámky, řetízek, ochranu proti vyháčkování a kdesi cosi na klasické "papírové" panelákové dveře. Zloději je pak stačí jen vykopnout. Celokovové dveře by měly být základem.
+48
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vlastimil Tlustý

politik

Petr Pithart

politik

Vlastimil Tlustý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Pithart
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services