Akcie: pátek smazal všechny pražské úspěchy

Pavel Slavík | | 15. 5. 2006 | 5 komentářů
Česko by si mělo ponechat svůj 67% podíl v ČEZu, uvedl premiér Paroubek. Šéf FEDu Bernanke zvýšil americké úroky na 5 % a dále uvedl, že bude zapotřebí další zvyšování sazeb a utahování měnové politiky. V USA skončilo období "reportování", od příštího týdne bude trh opět citlivější k přicházejícím ekonomických informacím. Komentář o vývoji v eurozóně tentokrát bohužel chybí, do uzávěrky jsme jej od autorů nezískali.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

18. 5. 2006 15:15 | Kim Kramer

V USA znamej "taky expert" JIM CRAMER ma dnes v knihkupectvi novou knihu o akciich = REAL MONEY za 29 euro , anglicky nebo nemecky a chce v knize poradit , jak na akcie. Pise v knize : ja vim , ja znam , ja vas naucim , ja vam ukazu a pritom pri neuspechu s akciemi je tak vzteklej , ze rozmlati tastaturu computeru o stul a kdo vi , jestli taky nevyhodi computer z okna. To se nikdo od nej nemuze ucit. No jsem zvedav , jestli se vydrzim do knihy v knihkupectvi divat 1 hodinu , domu ji ale neponesu. Jim Cramer dnes vydelava penize v USA s televiznim show o akciich , kde mnohdy neco rozbije o zed.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 5. 2006 15:22 | Alfons Karásek

Buffett by asi SOLON nekoupil , protoze vetsinou nekupuje techno akcie. Na www.comdirect.de jsou ty P/E = KGVe dnesni a asi ne ocekavane na 31.12.2006 a zda se ze dnes maji nemecke solarni akcie : SOLON KGV 25,5 Solarworld KGV 46 Conergy KGV 38,7 Q-Cells KGV 35,7 Ersol KGV 31,9 Tedy Solon je s KGV 25,5 v porovnani s ostatnimi vyhodna koupe a ocekava se rust zisku firmy Solon ( treba i hodne daleko od skutecnosti za rok ) +71% roku 2006 a +28% roku 2007 , tedy PEG vychazi kazdy rok hluboko pod 1 a akcie je atraktivni. Na www.comdirect.de je mozno nastavit i 10 dni graf a 5 dni graf a pak je videt , jak se akcie uz dnes pár dní hrabe nahoru , tak jsem se nastval a koupil za 42,27 euro a za mesic koupim zas za tu samou sumu , jestli nebude zrovna padat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 5. 2006 14:50 | TikTak

Á Pepek Vyskoč opět na scéně!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 5. 2006 16:56 | petr

"chefum" z Enronu nic nehrozi, nepochybne uz vari v jine restauraci
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 5. 2006 14:03 | Josef Prochazka

"Sell in May and go away , come back again on St. Leger day !" St. Leger je nekde v prvni polovine zari , kazdy rok jindy. Nejprolhanejsi akciovy magazin sveta Der Aktionär z Nemecka , se proslavil uz 1999 a 2000 verbovanim na akcie , aby si redaktori a jejich kamaradi s temi akciemi vydelali. Oni se nepoucili roku 2000 z predrazenych akcii a krachu a dnes verbuji zas na predrazene akcie Solarworld a Conergy , je jim jedno , kdyby mely akcie P/E = KGV 100. Vymysleli si hazard zvany TSI , kde doporucuji koupit ty 4 akcie , ktere posledni dobou nejvice rostly a lzou , ze tyto 4 akcie porostou nejvice i budouci dny a to je akcie Solarworld a Conergy. Pritom podle nich , podvodniku , se nema akcie posichrovat se stop loss order , ale prodat akcii teprve , az nebude na prvnich mistech v rustu. Rust nebo pokles zisku podniku a P/E jsou jim zcela lhostejne , dbaji jen na rust kurzu posledni dny. Ale za spatne nalady ty nejdrazsi akcie nejvice padaji a tak spadly akcie Solarworld i Conergy v patek hnedle -10% a dnes v pondeli zas hnedle -10%. Oni podvodnici dokonce naverbovali Deutsche Bank , aby zalozila 3 certifikaty na ty predrazene akcie , ktere posledni dny nejvice rostly , to jsou certifikaty DB0TSI1 , DB0TSI2 , DB0TSI3. A dnes padaji tedy tyto 3 certifikaty do sklepa. Ty certifikaty rostly +200% posledni 2 roky a asi se najdou lidi , kteri je koupi na dalsi 2 roky , aby vydelali zas +200% za dalsi 2 roky. V Neumetelich se verilo a veri , ze je lepsi zapomenout relativni silu akcie = rust za posledni rok a vybrat si akcie levnejsi , ktere cely rok nerostly a maji presto rust pred sebou , jen protoze podnik ocekava letos rust zisku +200% a snad aspon +50% rust zisku se splni a podobne by mohla rust i akcie. ... Byvalym chefum zkrachovale firmy ENRON hrozi maximalne dozivotni vezeni za falsovani bilanici podniku. To je vice nez za vrazdu. A pritom jde jen o penize nekolik miliard dolaru. Kdo mel v akciich Enron podle stare dobre rady maximalne 1/6 penez a ne vsechny penize , ten ty penize zas vydela s jinymi akciemi nebo v zamestnani anebo ho uzivi duchod. Tedy ztrata penez v akciich Enron , ktere spadly na nulu by nemela prinesti chefum Enronu dozivotni vezeni , vzdyt nejde o zivot , ale jen o penize , ktere se vrati. Horsi je to ale , jestli nekdo spachal sebevrazdu diky jeho akciim Enron !
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaroslav Klíma

podnikatel, Tuscan

Jiří Paroubek

politik

Jaroslav Klíma
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jiří Paroubek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services