Diskuze - Finanční plánování podle společnosti Benefita II.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 31 komentářů)

14. 5. 2006 17:11 | Simon

Nebuďte tak nedůtklivý, zatím to nebylo obvinění, ale pouze žádost o vysvětlení. Ano, mám zájem se seznámit se skutečným stavem věcí a proto se na to ptám. Lidé od Slona přešli pod Benefitu již před značnou dobou, takže varianta, že správce nestíhá registr aktualizovat, se nejeví jako příliš pravděpodobná. Možná by ale bylo lepší ponechat odpověď přímo na Benefitě, nemyslíte? Když už jste se ale do diskuse o registru zapojil, mám dotaz i na Vás. Před devíti měsíci (pamatuji si to docela přesně, podle kauzy Helvag) jste ohlásil odchod z OVB. Dodnes jste ale v registru veden jako PPZ OVB. To je registr opravdu v takovém skluzu?
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 5. 2006 14:53 | Petr Šafránek

Vážený pane Simone, chyba nemusí být na straně pojišťovacího zprostředkovatele. Registr bohužel obsahuje zastaralé údaje neb jeho správce nestíhá zapisovat změny, byť byly řádně a včas podány! Změny zatím nelze zadávat elektronicky - to se ovšem brzy změní a snad budou tedy i zápisy změn rychlejší. Než budete tedy někoho obviňovat, měl byste se seznámit se skutečným stavem věci! Z hlediska platné právní úpravy není pojišťovací zprostředkovatel povinen čekat na změnu zápisu v registru, pokud se nejedná o novou registraci (změnu kategorie zprostředkovatele) - jménem nového agenta či makléře může jednat od okamžiku, kdy za něho tento převezme odpovědnost, aniž by tato změna byla ještě vyznačena v registru.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 5. 2006 20:36 | Simon

V Registru pojišťovacích zprostředkovatelů jste, pane Chromčáku, registrován jako PPZ společnosti SLON s.r.o.. Společnost tohoto jména již neexistuje, přejmenovala se na FinCo & Partners. Vy ale vystupujete jménem společnosti Benefita. Myslím, že obdobně jsou na tom i Vaši kolegové, kteří přešli ze Slona do Benefity. Můžete nám vysvětlit, proč poradci, poskytující takto kvalitní služby, nerespektují příslušná ustanovení zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích?
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 5. 2006 15:45 | petr

jen drobna poznamka - 10% p.a. zhodnoceni v akciovem fondu je mozne, ale ne zdaleka ne jiste... z obrovskeho mnozstvi fondu neni jednoduche vybrat ten, ktery 10% p.a. skutecne udela... plus 10kKc neni zrovna dostacujici castka pro investovani
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2006 22:32

Máte pravdu, Romane, kvalitu finančního poradenství určují především odborné znalosti, praktické zkušenosti a v neposlední řadě korektnost jednotlivých poradců. Společnost, pro kterou pracují, ale vytváří podmínky, má (nebo nemá) svou kulturu a ovlivňuje pozitivně (nebo naopak) odbornou i lidskou úroveň svých spolupracovníků. Finančnímu poradenství se profesionálně věnuji dvanáctý rok a za tu dobu jsem měl možnost poznat řadu českých i zahraničních poradenských společností i lidí, kteří v nich působili. Ovšem těch, kteří byli schopni a ochotni poskytovat klientům férové a komplexní plánování jejich financí, bylo tak kolem 5%. V Benefitě je profesionálů drtivá většina. A ti zbývající jsou začínající poradci, kterým chybí praxe. Velmi rád se s Vámi setkám já nebo některý z kolegů z mého týmu kdekoliv "u nás" na Moravě! Ivo Chromčák, Benefita
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 5. 2006 9:42

Autor: Evžen Huml - tak to je jasný - ten byl přísnej a precizní už v Chalupářích .... :-)
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 5. 2006 21:00

omlouvám se za překlepy a špatnou češtinu :-( polepším se
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 5. 2006 20:59

Dobrý den, v sekci sporné body pan Šafránek uvedl, že poradce nezohlednil v případě, že si klient vezme větí hypo a mechá si byt, pojistnou částku. Můj názor je, že to není třeba - v případě pojistné události rodina peníze dostane a pak je možné pracovat na případném prodeji pronajímaného bytu a tak získat dodatečný zdroj peněz. Přijde mi zbytečné pojišťovat se příliž. Ale je to otázka názoru. Daniel Šenolt
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 5. 2006 19:46 | Roman

Vypadá to, že Vaše testování poprvé narazilo na někoho, kdo se v problematice orientuje a je schopný poradit a sestavit skutečný finanční plán. Přiznám se, že jsem ani nečekal, že ve Vašich testech na někoho takového narazíte. Nebylo by vhodné v tomto kladném případě uveřejnit konkrétního poradce, kterého jste testovali? Já jeho služby sice nevyužiji, protože předpokládám, že je z Prahy a přes celou republiku cestovat nehodlám, ale myslím si, že tento poměrně kladný článek určitě zaujme čast potenciálních klientů a tento poradce je u společnosti Benefita jenom jedním z mnoha, takže by mohli narazit zrovna na nějakého nepříliš schopného. Stejně jako v předcházejících testech jiných společností se i tam mohl vyskytovat někdo schopný. Je to o lidech, ne o společnostech.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 5. 2006 16:08 | Sikin

Tak takto by to mělo vypadat ať je to jakkoliv placeno. Pokud by takto postupoval skoro každý poradce tak by se tento obor velmi zkvalitnil a nebylo by pohlíženo na poradce jako na největší lumpy kteří jenom pobírají provize.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 5. 2006 9:37 | čtenář

Seriál mapující kvalitu poradenských sítí se mi velmi líbí. Považuji tento typ článků za velmi důležitý. Jen tak dál.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michal Mejstřík

ekonom

Janis Sidovský

manažer a podnikatel

Michal Mejstřík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Janis Sidovský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services