Ptejte se Jiřího Dolejše z KSČM!

Zdravotní péče včetně antikoncepce a potratů zdarma, systém jediné zdravotní pojišťovny. Bezplatné mateřské i vysoké školy. Regulace nájemného i dalších nákladů na bydlení. Snížení daní chudších občanů a naopak vyšší zdanění "luxusu". Kratší pracovní doba, mzdy přesto o 40 % vyšší, minimální mzda 10 000 Kč. Zvýšení a změna výpočtu mnohých sociálních dávek, vyplácení nedobytných alimentů státem. Stop důchodové reformě. Zeptejte se Jiřího Dolejše na ekonomický program KSČM.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 9. 2007 14:01

A to si říkáš demokrat? Jseš jen sprostej hulvát ostatně jako většina ODSáků.

Zobrazit celé vlákno

+25
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 5. 2006 14:08, Jarmila

Ještě bych dodala (z vlastní praxe): pokud by onen obsazený byt nebyl obyvatelný a majitel neměl na jeho zprovoznění peníze, byl by také "nadměrně zdaněn"?
Co málo používaná auta? Těch by se ono zdanění netýkalo?
(u nás to bylo třeba to, že jsme po smrti rodičů zdědili s bratrem nedostavěnou novostavbu se dvěma byty. Kolaudovala se po 10 letech, dostavba neobydleného bytu se dělá po 30 letech. Nebyly peníze, byt nebyl pro naši rodinu třeba, banka na dokončení nepůjčila a potencionální nájemník odmítl zafinancovat dostavbu s perspektivou 10-letého bydlení pouze za náklady se slovy, že pokud bude mít peníze, investuje je do vlastního bydlení, ne do cizího).

Zobrazit celé vlákno

-16
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 29 komentářů)

11. 5. 2006 11:55 | Luboš Zálom

Dobrý den. Levicové strany se ohánějí pojmem "solidarita" a dávají ji do souvislosti se svou daňovou a sociální politiku. Mohl byste zdůvodnit, proč směšujete pojem solidarita, který v sobě obsahuje nutnost dobrovolného jednání, se státním násilím, kdy daňoví poplatníci jsou pod pohrůžkou násilí nuceni odevzdávat část svého majetku druhým? Chtěl bych morální zdůvodnění, proč podle vás musejí být daňoví poplatníci obětováváni ve prospěch druhých a proč musí být pošlapávána jejich invididuální práva. Předem jen upozorňuji, že vysvětlení typu: "je to praxe ve všech vyspělých státech", nebo "jde o sociální smír" nepokládám za uspokojivé. Jde mi o morální objasnění státem legalizované a prováděné loupeže za bílého dne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 5. 2006 9:53

Budeš mít zdravotní pojietění třeba 30% hrubé mzdy, ale zdravotnictví bude bezplatné...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 5. 2006 9:33 | Cicero

Nieder mit den Bolschewiken!!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 5. 2006 9:03 | Petr

Není třeba se nic ptát. Moc dobře si pamatuji reálný socialismus před rokem 1989, kdy se totální devastace všeho (morálky, ekonomiky, životního prostředí) vydávala za úspěch (splnili jsme plán Xté pětiletky, vytěžili jsme X tun uhlí). No a kontrast předvolebních slibů a reality si můžete připomenout tady: http://www.volby1946.cz/
http://www.eportal.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=637
Program KSČ z roku 1946 – podpora živnostníků
…nemáme v úmyslu střední stav zničit, nýbrž máme zájem na silném a prosperujícím živnostnictvu, jehož oprávněné požadavky jsem vzali do svého programu a budeme je se vší rozhodností prosazovat… My komunisté nesmíme připustit, aby živnostnictvo, jako početná složka národa, sedlo na lep těm nepoctivým politickým kejklířům, kteří se snaží pomluvami o našem plánu zestátňování drobných živnostníků očernit naší stranu v očích živnostníků…
Po volbách: K. Gottwald na zasedání ÚV KSČ v listopadu 1948: Pokud jde o obchodní živnosti, musíme je suchou cestou zlikvidovat převzetím, výkupem, umrtvením, abychom co nejdříve měli distribuční síť až ke konzumentovi v ruce.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 5. 2006 8:48 | Sachista

Je to skutecne usmevne. Bezplatne zdravotnictvi? Vzdyt bude hrazeno z pojisteni a nasich dani. Tak sakra jak bezplatne?
A to same se skolstvim. Jak muze mit tu drzost tvrdit, ze to je bezplatne, kdyz nam nejdriv musi ukrast nase vydelky, aby to mohli zaplatit. Proc si budouci pravnik(zcela jiste neplanuje byt chudym koncipientem do konce veku) nemuze vzit na sve vzdelani uvet a po absolvovani a dosazeni urcitych uspechu ho zacit splacet? Sam by vedel kolik ho pravnicka fakulta stala, byl by behem studia mnohem lepe motivovan, nez dnesni studenti, kteri leckdy nastupuji pouze na "rocni dovolenou".
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 5. 2006 8:36 | Martin

Ta kosmonautika se mi tam fakt líbila, to mě opravdu trápí, že nemáme silnější hlas v kosmonautice :-) Pozastavení členství v NATO je typický ideologický blábol, ale co, chtějí to. Přimkneme se pak opět k bratrskému Sojuzu?
K ekonomické části: Celé to na mě působí takovým dojmem, že "chceme to a to a kde na to vezmeme, to se nás raději neptejte..." Není to důvěryhodné. Dále, je známým faktem, že si většina lidí neváží čehokoliv, co dostali zadarmo. Podle mého bychom se dostali do pořádných problémů. (Leda by se zase ustanovily uliční výbory a ty kontrolovaly, zda každý... moment... aha, to až po volbách :-)) Tam fakt není moc co kritizovat... snad jen "mohli jste slíbit víc, soudruzi". Tak jako tak jim plno lidí skočí na špek ne proto, co slibují, ale proto, že jsou to komunisti a že "za komunistů bylo lépe".
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 5. 2006 8:25

já to chápu tak, že kromě zdravotního pojištění už se nic dalšího platit nebude - tedy v lékárnách, nemocnicích ani v ordinacích.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 5. 2006 7:40 | Petr Bárta

Přesně tak. Kromě toho - sliby jsme od komunistů slyšeli (resp. naši předkové) už v roce 1948, a jak to pak skončilo. Proč bychom jim měli věřit teď?
No ale konkrétní dotaz: Co znamená bezplatné zdravotnictví? Pokud vím, žádné bezplatné zdravotnictví neexistuje - všichni ho platíme ze svých daní (zdravotní pojištění neni pojistka, ale daň, kromě toho "rovná").
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 5. 2006 2:39 | jezevec

Inu - program KSČ by se dal napsat dvěma větami: Hodný stát sebere peníze (a majetek) někomu jinému, a dá je právě vám. Kdo tomu věří - volte komunisty.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Zdeněk Grondol

podnikatel, Czech International

Pavel Baudiš

podnikatel, Avast

Zdeněk Grondol
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Pavel Baudiš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services