Miroslav Kalousek: Naše penzijní reforma přinese dlouhodobě vyrovnaný systém

Náš program vyčísluje reálný odhad vývoje veřejných financí. Prosazujeme deregulaci nájemného. Vysoké školy musí být dostupné všem, školné navrhujeme maximálně 1 000 Kč měsíčně. Odpovědnost za německý odpad na našem území nesou především ministr financí a ministr vnitra. Chceme zrealizovat co nejvíce z našeho programu, jako se to stalo v uplynulém volebním období. Říká předseda KDU-ČSL.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 5. 2006 12:56, NickName

Pane Kalousku nevím, proč vám odpovědi trvají tak dlouho. Sračila by jediná věta "NÁŠ PROGRAM JE UDŽET SE U KORYT."

+37
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

10. 5. 2006 17:06, No comment

Kalousek: "Ano, KDU-ČSL navrhuje školné (maximálně 1 000 Kč měsíčně) nikoli pro další znevýhodnění studentů, ale jednak jako prostředek naplnění stipendijních fondů vysokých škol a financování jejich vybavení, jednak jako motivační prvek studia."
Já to nechápu. Jak to, že se do r. 1989 neplatilo školné, ale stipendia byla poskytována (pro sociálně slabší studenty - to dokonce i na středních školách, ale na VŠ pro sociálně slabší, prospěchová, mimořádná a další, a to v míře nikoli zanedbatelné. Takové sociální stipendium ve výši 700,- Kč v době, kdy byl průměrný plat 2.300,- Kč, kolej stála 35-50,- Kčs, oběd v menze 3,60 Kčs, měsíční jízdné po Praze 35,- Kčs, s tím se, vážení, při troše skromnosti dalo slušně vyjít!
Jenže komanči už holt nejsou v kursu. Mně by jen zajímalo, jak některé věci dělali.

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 15 komentářů)

15. 5. 2006 21:13 | Hammer

Pane předsedo tato jednostranná interpretace minulosti je přesně to co tvoří KDU-ČSL KDU-ČSL. Měl by jste si vzpomenout třeba na soudruha Plojhara, předsedu ČSL a faráře.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 5. 2006 16:16 | No comment

Proti ministrovi se soudit nepůjdu. Ale v příbuzenstvu mám případ, kdy se vymáhání výživného na děti vleče více než 15 let. To není nic sporného, prostě jsou děti a někdo je musí živit. Divil byste se, co je kolem toho papírování a soudních tahanic, až si říkám, že je snad lepší žádné děti nemít (nebo když Vám nevyjde manželství, tak partnera hodit v sudu do Orlíka). Ono když vidíte sociální podporu ve výši 2,80 Kč, jak to dojde doporučeným dopisem a s dovětkem, že máte peníze použít ve prospěch nezaopatřených dětí, jinak Vám bude odebrána a budete ji vracet, tak nevíte, jestli se máte smát nebo brečet. Další příbuzný je pro exmanželku a dvě děti doslova dojná kráva. Platí za pomoci soudů takové sumy, že mu nezbyde ani životní minimum. Kdyby nežil s matkou, 80-letou důchodkyní, nemá ani na jídlo. Na dalšího příbuzného byl vyhlášen konkurs. Výtěžnost konkursu bude cca 98%. Vypadá to, že ho chtěl někdo zlikvidovat. Po vyhlášení konkursu a postupném zpeněžování přišel o veškerý majetek v hodnotě několika miliónů. Je mu 50 let a v důchodu bude na sociálních dávkách. Trest za to, že 15 let po státu nic nechtěl a snažil se sebe i rodinu uživit sám. Copak existuje spravedlnost? Kvůli čemu si myslíte, že má ta dáma s váhama zavázané oči?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 5. 2006 13:49 | Petr

Take nerikam, ze je vsechno idealni. Ovsem treba ten soud... Dneska ho muzete vyhrat i proti ministrovi, i proti cloveku, ktery ma milionkrat vic penez nez Vy (trebas i tim, ze se pujdete soudit do Strasburku, kdyz to jinak nepujde), i proti "statu". Tehdy, pokud byste takovou zalobu podal(a), nemela byste sanci na vitezstvi sebemensi, a velmi pravdepodobne byste skoncila v kotelne... Tim nechci rict, ze mne dlouhe lhuty a doby u soudu nevadi - kdyby se rozhodovalo rychleji, asi by i ostatni veci v tomhle state vypadaly jinak...
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 5. 2006 12:57 | No comment

Když já mám někdy dojem, že se oproti oněm všude nenáviděným komančům zas tak moc nezměnilo. Tehdy sem houfně jezdili kubánci, korejci a vietnamci, prý se vyučit, ale vpodstatě to byli gastarbajtři. Dělali, co naši lidi dělat nechtěli, a za podmínek, za kterých by naši lidi nedělali. Dneska se tu vietnamci aklimatizovali a v další generaci to už budou naturalizovaní češi, jen vypadat budou trochu jinak. Jako gastarbajtři jsou tu pro změnu ukrajinci, slováci, poláci, taky dělají za podmínek, za kterých by češi nedělali. Uvedu příklad: kousek od nás je pila, tam byla parta ukrajinců a pracovala denně 16-hodinové šichty. Protože se tam řežou klády a práce je to fakt těžká, po 14 dnech těhle šichet lezli jako lemry, prostě byli fyzicky vyčerpaní. Dneska už tam nejsou. Majitel přišel na to, že odpočinutý a slušně placený pracovník udělá za 8 hodin více práce, takže se mu "levný ukrajinec" na 16-hodinové šichtě za poloviční cenu nevyplatí. Další ukrajinci byli v hotelu. Už tam taky nejsou. Chtěli jsme tam objednat ubytování pro cizince. Jenže proboha jak, když dáma na telefonu byla ukrajinka a nerozuměla, co vůbec chceme? Cizince jsme tenkrát ubytovali u konkurence. Hotel je dneska v konkursu, holt vsadil na "levnou pracovní sílu". Ona ta superlevná pracovní síla taky není všechno. Koneckonců, pokud od nás někdo emigroval, vedlo se mu ze začátku stejně, než se naučil jazyk a naturalizoval se.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 5. 2006 12:27 | Tomáš Marný

Neříkám, že je všechno ideální. Třeba zrovna ty soudy - ano, soudní spor jsem vedl a komentovat to nebudu, ale soudkyně byla, vzhledem ke svému věku, na 99% bývalá soudružka a se žalobcem seděla na VUMLu v jedné lavici. Líní, blbí a neschopní možná všichni nezaměstnaní nejsou - ale jak mně pak vysvětlíte, že na Jesenicku, okrese s jednou z nejvyšších nezaměstnaností, jsou servírky a pokojské téměř bez výjimky Slovenky, v lesích tam sázejí stromky Poláci a v Praze je nadpoloviční většina prodavaček a pokladních v hyper- a super- Slovenky?
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 5. 2006 8:19 | No comment

Dneska je všechno ideální? Nezaměstnanost - nechcete mi namluvit, že všichni jsou líní, blbí a neschopní, že ne. Dneska máte všechno, pokud máte peníze. Jsou i tací, co si peníze užívají na Bahamách (pardon, ten sedí v base 3x2 metry) nebo na Seychelách, popř. jinde, a získali je vlastní prací a přičiněním. Cha, chá. Vážený, nezávidím, ale sere mně nevymahatelnost práva. Někdy mi připadá, že se nic nezměnilo. Dřív jste mohl kritizovat v hospodě u piva, dneska na internetu, ale podstata je stejná: koryta zůstala, jen ty svině u nich se vyměnily a dneska víc chrochtají a mlaskají. Vedl jste někdy soudní spor? Jak dlouho to trvalo? Já už 15 let a tak trochu mi to už leze na mozek. Komanči nebyli ideální, 50. léta za nich byla velice tvrdá a dají se přirovnat k fašismu, ale v 70.-80. letech už to bylo o něco lepší, aspoň to za nich tak dlouho netrvalo. Výše uvádím, že za komančů se školné neplatilo a přesto byla vyplácena stipendia pro sociálně slabší, a to už na středních školách. Tato stipendia byla po r. 1989 zrušena a dneska chceme zavádět školné, aby bylo na stipendia. Kam se sakra ty prachy poděly? Na Seychely?
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 5. 2006 19:08 | Tomáš Marný

Nechcete sem nahodit, jaké konkrétní věci Vás zajímají? Třeba jak dělali rozdělování výjezdních doložek, přidělování devizových příslibů, přijímání na VŠ dětí dělnického a rolnického původu, tu nedostatek hajzlpapíru, tu vložek, případně možnost koupit banány a mandarinky jen před Vánocemi?
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 5. 2006 17:06 | No comment

Kalousek: "Ano, KDU-ČSL navrhuje školné (maximálně 1 000 Kč měsíčně) nikoli pro další znevýhodnění studentů, ale jednak jako prostředek naplnění stipendijních fondů vysokých škol a financování jejich vybavení, jednak jako motivační prvek studia." Já to nechápu. Jak to, že se do r. 1989 neplatilo školné, ale stipendia byla poskytována (pro sociálně slabší studenty - to dokonce i na středních školách, ale na VŠ pro sociálně slabší, prospěchová, mimořádná a další, a to v míře nikoli zanedbatelné. Takové sociální stipendium ve výši 700,- Kč v době, kdy byl průměrný plat 2.300,- Kč, kolej stála 35-50,- Kčs, oběd v menze 3,60 Kčs, měsíční jízdné po Praze 35,- Kčs, s tím se, vážení, při troše skromnosti dalo slušně vyjít! Jenže komanči už holt nejsou v kursu. Mně by jen zajímalo, jak některé věci dělali.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2006 16:56 | Jarmila

To je problém všech, nejen Kalouska. Někteří se spojí i s ďáblem (třeba bývalá US-DEU, co volební kampaní oslovila feťáky a další magory. Viděl jste ty volební plakáty s pentagramem a jedovatou fialovou? To fakt vymyslel inteligent, proti tomu je Kalousek vzdělanec). Další mají problém se ke korytům za každou cenu probojovat (Zelení, viz třeba aféra kolem paní Žak).
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 5. 2006 16:40 | Redakce PCZ

Před chvílí jsme od Miroslava Kalouska obdrželi poslední odpověď na vaše dotazy, článek je tedy kompletní. Redakce PCZ
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2006 15:50 | Alena

Z odpovědí na moje otázky, alespoň ty M. Kalousek odpověděl, vyplývá, že buď lže tento server (v analytických článcích o reformě důchodů podle politických stran), nebo předseda KDU. Hádejte, komu věřím já...
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2006 12:57 | Hamilka

Koukám, že pan Kalousek musí nejdříve zkonzultovat své odpovědi s poradci, aby byly dostatečně fundované. Jeho vlastní názor a znalosti jsou dostačující leda pro rozhovor s redaktorem Blesku nebo Šípu.
A to ještě možná jen kdyby si trošku přihnul - jako Jirka Krampol :))
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2006 12:56 | Hammer

Pane Kalousku nevím, proč vám odpovědi trvají tak dlouho. Sračila by jediná věta "NÁŠ PROGRAM JE UDŽET SE U KORYT."
+37
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2006 12:19 | Kateřina

Tohle je tedy pěkné - ukuste porovnat dvě věty z jedné odpovědi: "Občané starší 50 let by již neměli dostatečný časový prostor pro "našetření" odpovídající částky v rámci kapitálového pilíře." "Vycházíme z principu dobrovolnosti. Ten, kdo věří budoucím politickým reprezentacím, že jim dokážou zabezpečit přerozdělováním daní od ostatních spoluobčanů dostatečnou výši penze, tak mohou zůstat plně ve státním systému. Ti, co spíše věří soukromým finančním institucím, tak část svých daní přeměřují tímto směrem. Není to tedy o "drahosti" ale o principu dobrovolnosti a o tom, že KDU nechává každému občanovi svobodu volby."
Takže pan Kalousek buď považuje osoby nad 50 let za slabomyslné a neschopné samostatného rozhodování nebo je nepovažuje za občany. Můžeme si vybrat.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2006 9:23 | Karel Mařík

Ode mně má nedostatečnou - klukovsky se vyhnul odpovědi na moji otázku. Zřejmě mu přišla nepříjemná. V tom případě se také vyhnu tomu, abych ho volil.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Renáta Kadlecová

ředitelka Fondu pojištění vkladů

Martin Kasa

podnikatel a investor, Ticketon.cz

Renáta Kadlecová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Martin Kasa
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services