Ptejte se Miroslava Kalouska!

Nechceme připustit vliv komunistů na vládu, zvyšování daňové zátěže, snížení ochrany vlastnictví a likvidační podmínky pro živnostníky a malé podnikatele. Nedovolíme, aby se důchodci propadli do chudoby, aby se zhoršily podmínky pro rodiny s dětmi a aby převládl egoismus skalních liberálů. Prosazujeme principy sociálně-tržního hospodářství, na kterých vznikl blahobyt a soudržnost západní Evropy. Co konkrétního si pro voliče připravila KDU-ČSL? Zeptejte se jejího předsedy, co chce strana udělat s ekonomikou!

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 5. 2006 9:04, HammerLang

A také před ním. Už za první republiky měli heslo: "VOLTE VOLY, VOLTE KRAVY, JEN NEVOLTE KLERIKÁLY!"

Zobrazit celé vlákno

+23
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 8. 2007 11:57

DOKAZUJETE, že jste "křesťan" podobný Hitlerovi. SVé názory, osobní a mocenské zájmy, bezbožné náboženské tradice stavíte nad zájmy a potřeby obyvatel a dokonce nad AUTORITU Božího slova!! Reforma financí nemá náznak prospěchu pro obyvatele, ale JEN pro bandu zbohatlíků a bezbožných náboženských fanatiků, kteří za svrchovanou autoritu vesmíru považují vlastní názory a prospěch!! Dokažte, že Vám záleží na prosperitě národa a zdravé společnosti (fyzicky, duševně i duchovně). Děláte opak: bludy o "křesťanském a demokratickém" charakteru EU, legalizované okrádání na všech úrovních společnosti (finance, politika, imunita posRanců,...!!!

-8
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 30 komentářů)

3. 5. 2006 13:54 | Tomáš Luža, tomas.luza@seznam.cz

Dobrý den pane předsedo, v průběhu nedávných povodní podle zpráv rozhlasu se pokusil jeden úřad práce "zmobilizovat" asi 350 nezaměstnaných pro pomoc postiženému městu. Na tuto jeho výzvu kladně zareagovalo jen asi 50 lidí (nebo ještě méně, přesně si nepamatuji) a ostatní si nedělali žádné násilí uposlechnout výzvy a jít pracovat pro stát (obec) který je prakticky platí za nicnedělání. Jak je možné že jim na druhý den stát okamžitě nesebral podporu? Zvedlo mě to ze židle! Jsem zaměstnaný, k tomu mám živnost, pracuji od rána do večera a odvádím státu nemalé peníze. Působí to na mě dojmem a i jiné zkušenosti mě v tomto dojmu utvrzují, že sociální systém je hrubě a široce zneužíván a že mezi nepracujícími je alespoň v krajích kde není velká nouze o práci velká část lidí, kteří pouze zneužívají systém a odčerpávají peníze, které by se mohli použít pro spoluobčany, kteří jsou skutečně ve složité životní situaci ne vlastní vinou - postižení, matky samoživitelky apod. Jak chcete tento systém vyčistit a došlápnout si na nepoctivce? Skoro se chce říct zloděje.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2006 13:01 | Jarmila

Dobrý den, první dotaz: na mnoha místech máte vyvěšené billbordy s nápisem "za nás kandiduje Straka", ale vedle nápisu je Váš portrét. Vy jste se přejmenoval nebo za Vás kandiduje modrá straka?
Druhý dotaz: zavedení školného považuji za otevřenou diskriminaci žen. Pokud mladá dívka začne studovat vysokou školu a vezme si úvěr na studium a na školné, po ukončení školy má dvě děti (a tedy směšný příjem), následně má problémy se zaměstnáním, protože pečuje o děti, a k tomu má nižší plat než muž, který měl čas budovat si kariéru, nemá šanci úvěr na školné splatit v rozumné době. Její úvěr bude platit a)manžel, b) rodiče c) děti, d) žena ze starobního důchodu. Proč diskriminujete ženy? Další alternativou je, aby ženy s vyšším vzděláním neměly děti vůbec.
Třetí dotaz: jaké procentuální zastoupení žen má Vaše strana na kandidátkách?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2006 12:41 | Jarda

V prosinci 2005 mi zemřela manželka a já jsem zůstal sám se 4 dětmi (17, 14, 13 a 10 let). Chtěl jsem podat společné zdanění manželů (vždyť manželka byla matkou 343 dní v roce), ale na finančním úřadě tvrdí, že nemohu. Považujete to za morální, když v zákoně č. 45/2006 Sb. o daních z příjmu se praví: - v §13a, odst.(1) "Manželé, kteří jsou poplatníky podle §2 a vyživují alespoň jedno dítě žijící s nimi v domácnosti, mohou uplatnit výpočet daně ze společného základu daně (dále jen "společné zdanění”), jestliže tyto podmínky splní n e j p o z d ě j i poslední den zdaňovacího období, za které uplatňují společné zdanění."" - to znamená, že i když se dítě narodí 31.prosince a domů z porodnice se dostane až v dalším roce, lze společné daňové přiznání podat - v §35c (10) Poplatníkovi ... lze poskytnout daňové zvýhodnění ve výši 1/12 za každý kalendářní měsíc, na jehož p o č á t k u byly splněny podmínky pro jeho uplatnění. Děkuji a přeji hodně úspěchů ve volbách.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2006 12:39

Zajimal by me Vas nazor na financovani vedy. Kolik %HDP by podle Vas melo byt urceno na financovani vedy v nasledujich letech? Jaky je Vas nazor na rozdelovani cca 50% prostredku na vedu pres korupci zavanejici resortni dotace. Podle nazoru prednich ceskych vedcu je soucasny stav velmi neefektivni. Nemel by se spise navysit rozpocet standardnich grantovych agentur?
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2006 12:00 | Václav z Prahy

Klobouk dolů pane předsedo , ale mám pocit že p.Lux se v hrobě obrací, bohužel to ženete někam jinam.Je to smutné. Václav z Prahy
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2006 11:19 | Jan Šafář

Dobry den, ocenuji praci a chovani vasi strany v poslednich 2 letech. Dle meho nazoru byste se ale meli stat vice atraktivni pro stredopravicoveho volice nejen programem, ale take "medialni tvari strany". Zajímal by me vas nazor na privatizaci CEZ a CSA.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2006 11:16 | Josef

Pane předsedo, jaký je hlavní důvod pro zákon o školném? Ten přece nemůže řešit financování škol. A pokud má mít jen funkci "motivace pro studenty", nebude pak celý systém odloženého školného a následného splácení půjček zbytečně komplikovaný a nezpůsobí víc škody než užitku? Ve které zemi podle vás školné přineslo pozitivní výsledky a jaké? Děkuji za odpověď.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2006 7:51 | zamestnanec

Odpovědět28. 4. 2006 NOVÝ zamestnanec (nepřihlášen) Chtel bych vas pozadat o radu.
V ramci restituci jsem do svem dedovi ziskal rodinny dum s dvema obsazenymi byty (tzn. za regulovane najemne). Ze ziskaneho najemneho hradim jen nejnutnejsi opravy (cast fasady, natery, havarijni oprava stresni krytiny, kanalizace apod.). Regulovane najemne jsem v minulych letech zvysoval o maximalni moznou castku, nyni cini celkem cca 1300 Kc nesicne dohromady za oba byty + prislusenstvi (proste samostatny rodinny dum). Na udrzbu a rekonstrukci domu jsem vsak dosud vydal vice prostredku a to presto, ze opravy tohoto domu pro bydleni cizich lidi provadim svepomoci ve dnech sve dovolene a o vikendech sam (lezu po strese, kopu kanalizaci a pod.). Vice financnich prostredku na zajisteni oprav dodavatelsky proste nemam. Stale vsak nevim z ceho budu hradit novou strechu a kompletni rekonstruci topeni! Uver na opravu domu mi pri teto vysi najemneho zadna banka neposkytne, navic bych nemel cim tento uver zajistit vzhledem k jeho soucasnemu stavu (vysi trzniho odhadu). Predpokladana investice byla v roce 2004 kalkulovana na min. 420.000 Kc. Z tohoto najemneho uhradit proste nelze. Potreba rekonstrukce je navic velmi akutni. Mam rodinu, dve male deti. Ve srovnani s mym domem nyni obavame srovnatelne 1/2 toho co nucene pronajimam dvema samotnym důchodcum (2+1 a 3+1 + dalsi prislusenstvi). Navic hrozi, ze nekonecny najemni vztah jednoduse vyuziji vnuci soucasnych najemniku.
Sve bydleni jsem nedavno musel vyresit koupi nemovitosti na venkove, mesicne splacime pres 10000 Kc. Mj. na porizeni sveho bydleni jsem zadny statni program vyuzit nemohl, protoze jsem vzdy nesplnoval podminku nevlastnit nemovitost k bydleni (prestoze v mem, zdedenem dome bydlet nemohu)!
Odpovite mi kdy se to zmeni a ... 1/ od kdy mi najemnici budou platit (za vetsi bydleni nez mam ja) alespon to co platim ja - tedy ctrnactinasobek? 2/ kdy jim budu moci dat vypoved z jejich nekonecneho najemneho vztahu abych mohl bydlet ve svem dome ja?
3/ z ceho mam nyni financovat nejnutnejsi opravy domu?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2006 6:49 | Petr Bárta

Pěkný den,
rád bych se zeptal, jestli chcete (tak, jak to navrhuje ODS) sjednotit vykazování daní ze mzdy s většinou zemí tak, aby zaměstnanec na výplatní pásce viděl skutečné daňové zatížení jeho práce - tedy spojení daní a "pojištění" placených zaměstnavatelem a zaměstnancem, tedy tzv. "superhrubou" mzdu. Pokud ano, jak chcete zajistit, aby se při takové (předpokládám legislativní) úpravě nezměnil příjem zaměstnance - tedy aby zaměstnavatelé neměli tendenci takovou změnu případně využít ke snížení mzdových nákladů na zaměstnance.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2006 0:52 | Liška

Dobrý den. 1. Chcete, aby sdružená daňová kvóta klesla z 35 % na 32 % v roce 2010, také chcete, aby v roce 2010 bylo saldo vládních rozpočtů v přebytku. Jak přebytkového hospodaření při snížení daňové zátěže docílíte? Snížíte o to sociální dávky? 2. S kým byste raději utvořili koalici? S ODS a jejich rovnou daní a rovnou dávkou, nebo s ČSSD s jejich porodnými, rodičovskými příspěvky, vysokými daněmi apod.? Díky.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Renata Vesecká

bývalá nejvyšší státní zástupkyně

Aleš Hušák

podnikatel

Renata Vesecká
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Aleš Hušák
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services