Ptejte se Vlastimila Tlustého!

Rovná daň pro každého? Snížení odvodů na sociální a zdravotní pojištění? Zrušení některých nepřímých daní? Vyrovnané veřejné rozpočty do 7 let od zavedení reforem? Toto a mnohé další slibuje Modrá šance občanských demokratů. Zeptejte se stínového ministra financí Vlastimila Tlustého na cokoli, co se týká ekonomické části volebního programu ODS.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 5. 2006 13:00

čest kabatníku.
Na 1 maje tvůj šéf v kuloáru přátel řekl, že český národ je národ beranů a on že bude bačovat. Je v ODS kolektivní zodpovědnost, nebo vyženém za chotár jenom baču?
Tebe už také nemám rád, protože tvoje vystoupení v TV, kde nevychovaně skáčeš do řeči a chováš se jak ekonom mně nasr......
Letos k volbám nepůjdu, protože jste mně nenadchly a za vás lobuje prezident tak já už na vás ser...

+28
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

2. 5. 2006 8:10, Martin

Pane Tlustý, ODS chce, abychom si vše platili sami: lékaře, školy, šetřili na důchod. Proč a na co tedy ještě budeme státu platit daně?

-13
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 76 komentářů)

13. 5. 2007 13:53 | Miroslava Hanyšová

Názor. Dobrý den, pane Vlastimile Tlustý. Ráda bych se svým názorem dotkla možnosti řešení financování důchodové politiky. Připadá mi nadbytečné, i nespravedlivé, vyplácení "pozůstalostních důchodů" vdovám nebo vdovcům v případech, kdy pobírající není invalidní nebo jinak sociálně postiženým člověkem. V naší populaci je již příliš mnoho žen či mužů, kteří zplodili dítě, jsou rozvedeni a podruhé se, třeba z důvodů špatných zkušeností, již neožení nebo nevdají a dožívají zbytek svého života sami. Nikoli v manželství. A tedy na žádné navýšení svých důchodů nemají nárok. Dokonce je velice mnoho žen, které během svého života samy, bez jakékoli pomoci od jakéhokoli muže, vychovávají a samostatně financují své potomky po celý jejich dospívající život. V několika případech se samozřejmě jedná i o muže. Na rozdíl od minulosti již nemusí vždy jít o problémové děti, naopak jsou většinou uchráněny od stresů, které by jinak musely prožívat. Podle mého názoru není demokratické tyto lidi vlastně diskriminovat proto, že se dokázali osamostatnit, a naopak ty, kteří jsou ve své pohodlnosti neschopni se sami postarat jak o dítě, domov a také o sebe, ještě zvýhodňovat. Ne že by tito lidé stáli o finanční podporu od státu. Stačí jim, že si mohli zachovat svoji důstojnost. Nepřipad á mi správné, že bychom ještě v naší době měli žít jako v křesťanství nebo komunismu, odsuzovat samostatně žijící rodiče a nadále upřednostňovat svazek manželství oproti schopnosti samostatného, odpovědného a svobodného života. Vždyť na šťastné manželství a lásku nemá nikdo právní nárok a nedá se soudně vynutit. A proto si myslím, že je nadbytečné aby těm, kteří nebyli v životě na všechno sami, měli štěstí se nesetkat s pokořováním, a nebo proto, že se nedokázali vzepřít, byl navíc vyplácen „pozůstalostní důchod“, když nakonec také sami zůstanou. Věřím, že se tím mohou finance státu také trochu navýšit. Jistě by bylo zajímavé zjistit o kolik. Přeji hodně štěstí a mnoho úspěchů.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 5. 2007 12:23

Je nás více, kteří s názory pana Tlustého souhlasí. Zásada je, nižší a jednoduché daně vždy přinášejí vyšší příjmy rozpočtu. Snižuje se rozsah přerozdělování a zvyšuje se odpovědnost občanů za co své peníze utratí. Příkladem nemusí být jenom Irsko. Podle našich odhadů se jenom v šedé ekonomice pohybuje cca 150 miliard Kč. Problémů k diskusi je samozřejmě více. Je třeba je řešit komplexně a v širších souvislostech. Držíme Vám palce. Voliči ODS
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 5. 2007 14:55

Přestaňte mluvit o stranách začněte mluvit o nás lidech.Ulehčete nám život.Zjednodušte vše co lze zjednodušit !Říká se,že v jednoduchosti je elegance.Začněte víc mluvit s lidmi a nečekejte zas až před volbami.Lidi mají své názory, ale bohužel je nikdo neposlouchá.Reforma ? To není správné slovo spíš náprava věcí ,které jste vy politici uklohnily za dobu svého trvání.Začněte dokud není pozdě ! Nápravu potřebujem jako sůl ! Ukažte, že jste ten co to dokáže a přesvědčí i ostatní !!! Držím palce a zároveň si přeji dobrý start k lepším a klidným zítřkům.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 5. 2007 14:09

Dobrý den, mám dotaz týkající se přídavků na děti. Můj názor je,že přídavky na děti by se měly zrušit a nahradit nějakou jinou formou třeba ulevy na daních.Nebot mám za to,že se toho zneužívá a stejně pro tu danou rodinu nepřináší ten správný efekt.Otázka zní: Co chcete udělat pro rodiny (výhody,příspěvky,sle vy na daních...) s dětmi. Děkuji za odpověď.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 5. 2006 13:00

čest kabatníku. Na 1 maje tvůj šéf v kuloáru přátel řekl, že český národ je národ beranů a on že bude bačovat. Je v ODS kolektivní zodpovědnost, nebo vyženém za chotár jenom baču? Tebe už také nemám rád, protože tvoje vystoupení v TV, kde nevychovaně skáčeš do řeči a chováš se jak ekonom mně nasr...... Letos k volbám nepůjdu, protože jste mně nenadchly a za vás lobuje prezident tak já už na vás ser...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 5. 2006 13:00

čest kabatníku. Na 1 maje tvůj šéf v kuloáru přátel řekl, že český národ je národ beranů a on že bude bačovat. Je v ODS kolektivní zodpovědnost, nebo vyženém za chotár jenom baču? Tebe už také nemám rád, protože tvoje vystoupení v TV, kde nevychovaně skáčeš do řeči a chováš se jak ekonom mně nasr...... Letos k volbám nepůjdu, protože jste mně nenadchly a za vás lobuje prezident tak já už na vás ser...
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 5. 2006 12:54 | Redakce Penize.CZ

Dobrý den,
odpověď Vlastimila Tlustého na tento dotaz naleznete zde: http://www.penize.cz/info/zpravy/zprava.asp?NewsID=4389#17
S pozdravem,
Redakce Penize.CZ
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 5. 2006 8:10 | Martin

Pane Tlustý, ODS chce, abychom si vše platili sami: lékaře, školy, šetřili na důchod. Proč a na co tedy ještě budeme státu platit daně?
-13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2006 19:53 | trik

Univerzalni nestranny clanek pro ty, kteri vubec nevedi: http://volby.kategorie.cz/
A ted clanky vicemene jednostranne zamereneho autora: Pro ty, kteri by radi volili ODS, ale nejsou si jisti: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006041603 O ODS-: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006042303
Snad to nekomu pomuze...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2006 17:43

Dobrý den! Divíte se, kolik lidí přestalo chodit k volbám. Dosud jsem volil vždy ODS, byť se skřípěním zubů. Letos? Buď již také nepůjdu, nebo zkusím volit skvělého manažera p.Železného. A proč? Protože všichni, napříč spektrem, děláte z lidí blbce. Není na důchody, protože je málo dětí? Dobrá, uděláme si každý 4. A až ony půjdou do důchodu? Budou mít také 4. No a po cca 4 generacích se ušlapou! A takové bláboly nám předkládáte s vážnou tváří! Jsem syn pol. vězně, rozhodně nejsem zastáncem komunistických "rovných žaludků". Ale na neštěstí pro vás, politiky, si tu a tam něco pamatuji. Od dětství jsem poslouchal štvavé vysílání. Vzpomínám si např., jak někdy koncem 50.let jsem slyšel, že generální ředitel u Fordů mám opravdu vysoký plat - celý 40 násobek platu kvalifikovaného dělníka! V r. 2000 už měli špičkoví manažeři v USA 400 násobek prům. platu. Tak nás vážený pane neoblbujte. Jistě, dětí ubylo, ale také velmi stoupla produktivita. Na důchody a jiné není proto, že současná západní civilizace opustila starou dobrou demokracii. Žijeme v jakémsi paskvilu, kříženci feudalismu s totalitarismem. Feudalismus máte vy tam nahoře, vaše chamtivost je nechutná a odporná. Nepovažuji za nepřiměřený plat presidenta a poslanců (těch je ale 2 - 3 x více, než je třeba!). Nepřijatelné jsou platy různých Salzmanů, zlaté padáky, atd. Lžete, když tvrdíte, že erár vysávají důchodci. Na eráru je navěšeno čím dál tím víc různých parazitů, kteří společnosti nic nepřinášejí - kněží, 90% "umělců" atd. A ten totalitarismus? Místo demokratické vlády většiny nás evropská inteligence, zamindrákovaná z dvojnásobného selhání a projevené zbabělosti (fašismus, komunismus) , tlačí do plazení se před různými sektami, jihočeskými matkami, pomatenými hnutími atd. Vy že budete dělat něco pro lidi. Minulý týden byla navržena přiměřená pokuta šizuňkům za pultem. Místo podpory jste spustili povyk, že pokuty jsou likvidační. No budou-li z trhu vyhnáni zloději, já tomu tleskám, Vy se jich zastáváte. Kuponová provatizace byl dobrý nápad, bohužel se zvrhl. Ale na tom máte zásluhu především Vy. Kup. privatizace skončila tzv. 3 kolem, kdy majoritní vlastníci vykupovali malé akcionáře za směšný tzv. vážený průměr. Kdo z vás se jich zastal s poukázáním na fakt, že akcie představuje podíl na ČOJ? Atd. atd. No a té vaší rovné dani je zbytečné hovořit, to je jen další finta k odírání těch bezmocných dole.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 4. 2006 12:29 | bubu

já si myslím , že dotazy jsou dalekou zajímavější, než odpovědi pana poslance... takže pište dál
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 4. 2006 11:06 | Fakult

Nadutost a neodpovědnost p. Tlustého se ukázala v tom, že v článku MF Dnes bylo v titulku uvedeno. Cituji myšlenku: "...moje návrhy...moje odpovědnost...". To ukazuje, jak nám pan poslanec a stranický funkcionář ODS za ta léta vyrostl do nebetyčné velikosti ?!?!?! Jeho návrhy, které by ohrozily /zmněnily/ třeba i něco zlepšily v celém našem hospodářství, prosazuje jakoby zde byla doba středověku a monarchie, ve které právě on je tím božským monarchou, nebo jakoby bychom patřily mezi africké kmenové země, s osvíceným "tlustým" náčelníkem a šamanem. Proto volám spolu s lidovci: " Pane Bože, chraň nás od všeho zlého -amen".
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 4. 2006 10:53 | jezevec

změna způsobu výpočtu pojištění, změna zdanění, nebo třeba přepočet kačeny na euro - to vše může být příležitostí ke snížení mzdy zaměstnanci, o které zaměstnavatel nestojí a kterého si nevážíí. nikoliv důvodem. v podstatě i nezvýšení mzdy o inflaci je svým způsobem snižování mzdy. také nezlepšování pracovních podmínek, nezařazení do programu vzdělávání a zvyšování kvalifikace. o to ale nejde. jde o to, že DOBRÝ zaměstnanec, o kterého zaměstnavatel stojí a který si na sebe vydělá - nemusí mít strach o snížení (nezvýšení) mzdy jakýmkoliv způsobem a z jakéhokoliv důvodu. rozumné tedy jest, snažit se být tím dobrým zaměstnancem - ne pídit se po zákonu, který mi zaručí nějakou formální ochranu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2006 9:33 | Topolánek

Pane Tlustý budete dále tloustnout? Nebo zústanete tlustý jak jste?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 4. 2006 8:47 | Jirka

Škoda, že se ptáte pozdě a pan Tlustý Vám zřejmě neodpoví. Mě by toto také zajímalo, protože v Modré šanci píše, že se veškeré sociální příplatky, podpory, nezdanitelné a odpočitatelné položky zredukují na jedinou. A u mzdové / daňové kalkulačky na stránkách ODS je v poznámce uvedeno, že do výpočtu nejsou zahrnuty případné sociální dávky, které zůstanou všechny zachovány. Tak nevím, co vlastně chtějí. Netuším ani, proč stále dělají s parametry finální podoby svého programu tajnosti. Levice asi sotva bude chtít okopírovat program, kterého se její voliči bojí jako čert kříže.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2006 5:52

Pane Tlustý, budete dále pokračovat v návrzích v parlamentu na vyvlastňování malých akcionářu, jak již jste to předvedli. To je Vaše verze ochrany soukromého majetku? Obdobné to zažil můj děda v 50 létech za komunistů! Děkuji za Váš názor.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 4. 2006 18:18

dobry den.chci se zeptat p.Tlusteho,kdyz dnes pobiram nadceru příspěvek na osobu blízkou a jinou,co bude ,když vyhraje ods volby.dcera ma zdravotni problemy,do skolky mi ji nevezmou.To budu bez peněz?pracovat nemuzu-neni skolka ababicky nemohou,poradite mi.dekuji.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 4. 2006 11:29 | Karel

Firma,která skočila na lep ČSSD a zaregistrovala pokladnu na ni může jet dál ikdyž nebudou povinné. Nebo ta firma má v úmyslu krátit daně? miluji lidi co se neumějí rozhlédnout a počkat na pravý okamžit se rozhodnout. No hlavně že ušetří na dani za registraci pokladny.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2006 11:06 | Maya

Přesně tak, SZ volit nebudu, ale i mně se líbí teze, že zdaněno má být to, co pouze ničí a spotřebovává zdroje (výroba energie) a nikoliv to, co tvoří a roztáčí kola ekonomiky (práce). Rozhodně mi přijde jako správnější zdanit skutečnost, že spálením uhlí vypustím určitá kvanta chemických látek a otrávím spoustě lidí vzduch, než zdanit mzdu. Takže přesun zdanění tímto směrem schvaluju.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2006 10:14 | Jirka

Nějak nechápu Váš způsob uvažování. Každý z nás žije a pracuje v určité době, která má svá pravidla. Mám žádat od státu odškodnění za to, že jsem musel na 2 roky na vojnu, což mne připravilo o čas na ekonomický a profesní růst, když ti, co přisli později na svět šli na vojnu na kratší dobu a dnes už tam vůbec nemusí? Mají žádat odškodné matky, které si pořídily dítě o něco dříve a nedosáhnou na zvýšené porodné? Příkladů by se našly spousty. Žádný zákon nezaručuje nějaké firmě, že produkt, který se rozhodla prodávat bude v budoucnu stále prodejný. Pokud se někdo rozhodl vsadit moc peněz na jednu kartu a namazat si kapsu na nové povinnosti podnikatelů, je to jeho podnikatelské riziko. Kromě toho si nemyslím, že by z těch pokladen byl najednou bezcenný odpad. Mnoho firem si je i tak koupí, protože jim to pomáhá omezit úniky hotovosti do kapes zaměstnanců a vylepšuje to jejich image před zákazníky, zejména ze západní Evropy. A o možnosti, že po volbách bude tato povinnost zrušena se mluvilo už v době před schválením zákona, který tu povinnost zavádí.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/4

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Tykač

podnikatel, Czech Coal

Miroslav Singer

bývalý guvernér ČNB

Pavel Tykač
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Singer
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services