Diskuze - Deregulace nájemného schválena, trh s bydlením se

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)

3. 1. 2007 10:37

Prosím o odpověď na dotaz.Musí být s oznámením o jednostranném zvýšení nájemného informovány všechny osoby byt obývající? SLYŠELA JSEM NÁZOR, ŽE NEJSOU-LI DOPORUČENÝM DOPISEM OBESLÁNI NAPŘ.OBA MANŽELÉ, OZNÁMENÍ JE NEPLATNÉ A NELZE JEJ UPLATNIT!!! Díky za odpověď.
+64
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 3. 2006 10:56 | Jirka

S těmi daněmi máte pravdu. Sám jsem koupil matce byt. V podstatě jsem jí tedy poskytl finanční dar na jeho nákup, neboť sám v něm nebydlím a nemohl jsem ho koupit přímo na sebe. Protože se předtím podruhé vdala a nechtěla, aby se byt stal jednou předmětem dědického řízení, nechala s manželem na mne byt převést. Z tohoto daru jsem zaplatil darovací daň a divím se, že ji z nás už berňák nevytáhl i za ten první dar - peněz na jeho nákup. Matka ovdověla a bydlí dál v mém bytě. Platí si příspěvek společenství vlastníků na údržbu společných prostor, energie, vodné a stočné a svoz TKO. Já jsem zatím nechal vyměnit okna a dveře od bytu na své náklady. Od matky žádné nájemné nevybírám. Tedy jí vlastně daruji část nájemného, které by jinde musela platit. Jak se tak vzájemně obdarováváme, nikdo z nás si nepolepšil, ale mělo by to být zdaněno? Stát neocení ani to, že takto státu šetřím výdaje na sociální dávky, protože z důchodu by matka těžko ten byt koupila nebo platila v cizím nájem. Stát je prostě jediný druh zloděje na světě, který si může napsat zákony tak, aby jej nebylo možno za jeho zlodějinu stíhat. A dalším skupinám zlodějů k tomu napomáhá za úplatky. Nemám nejmenší důvod dát mu byť jen zlámanou grešli navíc, jen abych se cítil jako poctivec. V takovémto zřízení poctivec = blbec.
+85
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 3. 2006 2:19 | HonzaH

Deregulace je nutná, o tom snad není třeba diskutovat. Co se týče přiznání k příjmu z pronájmu, považuji tuto daň za nemravnou, neboť nájemník si to od svého daňového základu odečíst nemůže. Co když v domě nechám bydlet svého příbuzného, například syna nebo otce, zadarmo? To by pak muselo být považováno za daňový únik!! Proto považuji vyhybání se této dani za formu občanského protestu, nikoliv za kriminální čin.
+46
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 3. 2006 12:23

Jako počátek deregulace je zákon správný, ale je potřeba pravidelně zvyšovat tyto regulované nájmy z důvodu toho, že nákladové nájemné je 3x vyšší než regulované. Dalším nešvarem však je, že majitelé bytů (v osobním vlastnictví) však pronajímajíé tyto byty dle smlouvy až o polovinu níže než dle skutečné částky požadované většinou po mlasých párech. Lze předpokládat, že tuto vyšší částku za nájem neuvedou ani do finančního přiznání. Ono je však s podivem, že ani finanční přiznání nedávají fin. úřadům.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tamara Kotvalová

podnikatelka, Carollinum

Miroslav Motejlek

ekonomický žurnalista

Tamara Kotvalová
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Miroslav Motejlek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services