Ptejte se Marty Gellové!

Proč AFIZ opustila téměř polovina korporátních členů? Co to udělá s vlivem asociace? Jde o spolek, ve kterém mají hlavní slovo zástupci tzv. MLM poradenských firem, zvláště pak OVB? Co říká současná šéfka AFIZ na odchod jejího předchůdce Gardavského právě do OVB? Jak dopadl audit hospodaření AFIZ za rok 2004? Ptejte se generálního sekretáře této asociace Marty Gellové.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 1. 2006 11:26, tridac

Já se Vás na nic neptal, nic neřešil. Napsal jsem dotaz a zkušenost na paní Gellovou, dostal jsem odpověď a nechápu, proč se tady pořád prsíte vysvětlováním. Já Vám o to nestojím. Já nikoho nechtěl ani poškodit ani cokoliv jiného. Email byl za firmu, dvakrát jsem nedostal odpověď, proto jsem se zeptal. Jsme jen lidé a určitě chápu spoustu věcí, ale lež nikdy.
S Vámi, pane Šafránku nemám už vůbec co řešit. Pokud jste stále zamindrákovaný z toho, jak jste doposud nepochopil projekt penze od AWD, to je Váš problém, ale nespojujte ho se mnou, já jsem někde jinde. Kdybych se choval jako Vy, za poslední dva roky bych toho co jste kdy řekl špatně nebo v zájmu zcela zřejmém, vytáhl mraky, ale proč bych to dělal. Jedem dál a život běží. Zřejmě to nedovedete pochopit.
Jen Vás poprosím, odpovídejte mi , až se Vás budu na něco ptát. Což nehrozí, protože Vy mi nemáte co nabídnout. O tom jsem se párkrát přesvědčil.
Takže děkuji za diskusi.

Zobrazit celé vlákno

+51
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

18. 1. 2006 21:34, PlischkeS

Kdy proběhne audit OVB, který s velkou slávou oznámilo vedení AFIZ v srpnu, poté, co to konečně i veřejně prasklo a byl zveřejněn průšvih s Helvagem?? Je možné potvrdit zprávu, že AFIZ vznikl po jednání OVB a KCP, jako úlitba za to, že KCP nedala OVB exemplární pokutu právě za kauzu Helvag? Tedy jako nástroj? a co je pravdy na tom, že M. Gardavský dal při slučování s druhou Asociací všem novým členům řadu slibů, které zkrátka a dobře nesplnil, a tedy jednal nefér (což se pak táhlo celou dobu)? Co je pravdy na tom, že od začátku do konce kopal výhradně za OVB, bez ohledu na to, co bylo a je třeba skutečně pro kultivaci trhu? Co je pravdy na tom, že za minulé roky má AFIZ nezpracované účetnictví buď vůbec, nebo výrok auditora s výhradou? A že se šušká, že si vedení (zejm. Gardavský) ulévalo peníze přes vzdělávací projekty pro sebe ? Co je pravdy na tom, že Asociace byla a je výrazně ztrátová, a že už to současné členy prostě nebavilo - neměli žádné slovo, pan Gardavský je dílem zastrašoval a dílem jim podlézal, bez toho, aby splnil jen zlomek toho, co kdy slíbil, a chtěl je udržet jen a jen kvůli penězům....?
A co je pravda na tom, že pan Gardavský neříkal pravdu náměstku Prouzovi i státním úřadům o vlivu a počtu členů Asociace? A není pravda, že už v počátku roku 2005 se zdvihla výrazná vlna nevole s jednáním a chybami pana Gardavského, s tím, že OVB se osobně zaručila, že zaplatí případnou ztrátu? A co myslíte - na to se pak na podzim nikdo nepamatoval... a pokoušeli se to ještě pod starým manažerem předepsat všem členům... Takže to shrňme - neschopný, rozhazovačný a vlastní slovo nedržící manažer odstoupil po výrazném tlaku zevnitř a šel do firmy, jejíž zájmy chránil na úkor zájmů ostatních členů, přičemž mu bylo celou dobu jedno, že to je firma, která dělá na trhu spolu se ZFP vlastně největší nepořádek. Dokud ještě byl ve funkci, oháněl se kultivací trhu, na což většina slušných vlastníků, dokud nepoznali jeho "kvality" omezenou dobu slyšela. Zároveň tedy celou dobu řadě členů vysloveně lhal, pročež ho chtěli od začátku roku odvolat, zejména když ale zjistili celou pravdu včetně kontinuelní díry v účetnictví. Dali od toho tak ruce pryč, a nechali v tom pouze ZFP a OVB (ostatní, kteří zůstali, jsou pouhá stafáž, drobňoučké firmy o jednom či dvou zaměstnancích). Navíc ví řadu věcí, které ty firmy reportovaly jako svoje interní data - obraty, počty poradců, obrat po produktech - a má tedy dokonalé informace o celém trhu i o konkurenci, a těch teď bude vesele zneužívat. Není toho opravdu trochu moc??

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 59 komentářů)

18. 1. 2006 14:10 | Jarmila

Jenže na druhou stranu si musíme přiznat, že i bance a pojišťovně je taky naprosto jedno, KDO produkt prodává, jestli je kvalitní nebo ne, ale rozhodující je, KOLIK toho prodá, protože podle toho je hodnocen. Pokud už šlo o nějakou regulaci, tak proč proboha prošel zákon o pojišťovací smlouvě, kdy dostanete všeobecné smluvní podmínky, ve kterých je něco jiného než v pojistné smlouvě, takže nakonec nevíte, jestli platí všeobecné smluvní podmínky nebo ten druhý papír. Podle pojišťovny oba, podle právníka pojistná smlouva. Tak na co mi jsou celé slavné všeobecné podmínky? Hlavně, že se vyplňuje hromada papírů, sjednatel se musí pojistit, zaevidovat, zaplatit za to poplatek, atd. Mluvilo se o tom, že MLM-sítě nejsou vhodné pro prodej finančních produktů a že bude zákon, který to omezí, Co se stalo? Nic, až na to, že se zas popsaly stohy papíru. Vždyť je to celé šaškárna. Čekala jsem, že AFIZ bude vedle bank a pojišťoven partnerem pro MF, takhle se ale ukazuje, že tu zas nejde o nic jiného, než o prodej, a je jedno, jestli se to zabalí do hezkých slovíček o poradenství nebo péče o blaho lidu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2006 13:03 | Kamil

Z čeho dovozujete, že nemůže být v našich podmínkách nezávislý finanční poradce? Vždyť tomu naprosto nic nebrání. Poradce provede analýzu klientských potřeb a vhodných produktů a řekne mu - produkt XY od instituce ABC je pro Vás nejlepší, tak si ho pořiďte. A klient zajde na přepážku dané instituce a produkt pořídí. Žádná provize pro "poradce", žádné omezení. Klient prostě za radu zaplatí a troufám si tvrdit, že se mu to vyplatí, protože to co mu dnes vnucují různé sítě je většinou nevýhodné právě z toho důvodu, že produkty jsou speciálně upravované tak, aby snesly co nejvyšší provizi pro síť.....
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2006 12:49

Diskuze závislý-nezávislý je zcela nepodstatná. Každý je totiž na někom závislý... Nezávislý prodejce bude pouze v případě, kdy ho bude platit klient a prodejce nebude závislý na provizi, což v našich podmínkách zatím není možné. Nicméně já bych od asociace očekával jedno: že si svým postavením získá takový kredit, že pro všechny ať již závislé či nezávislé poradce bude čest v této organizaci být členem. A že členství v této asociaci bude garantovat určité znalosti a zkušenosti v oboru. Domnívám se, že by strategie neměla být založena na spolupráci s MLM firmami, ale přímo s bankami a pojišťovnami, které mají přece zájem, aby jejich produkty prodávali kvalitní prodejci a prodejní týmy a je jim zcela jedno, zda se jedná o prodejce závislé či nezávislé.... Pokud asociace nenajde cestu a financování přes banky a pojišťovny, nemá šanci uspět. Ing.Otomar Gottstein, manažer externí prodejní sítě České spořitelny, a.s.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2006 10:53 | Kamil

Jsou to všechno směšné řeči o nezávislém poradenství. Když se podíváte na Broker Consulting i AWD z hlediska objemu prodeje jednotlivých finančních institucí, tak graf je přímo úměrný provizi, kterou dostávají. Nezávislé finanční poradenství je pouze to, za které klient platí a které nemá s provizí od poskytovatele vůbec nic společného.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2006 10:40 | Aleš Nováček

Je veřejným tajemstvím, že impulsem k odchodu byla uražená ješitnost pana Petra Hrubého ze společnosti Broker Consulting, kterého valná hromada nezvolila do představenstva. Najednou otočil i pan Pyšík z AWD - oba před tím seděli v představenstvu a nesou osobní spoluzodpovědnost i za rozpočtový schodek. Nyní se snaží tvrdit, že oni dělají poradenství, zatímco ostatní jen prodávají. To je fakt komický. VŠICHNI totiž prodávají a to především ŽP, provize jsou jediným zdrojem jejich příjmů, poradenství placené klientem a nezávislé tak na prodeji produktů nenabízí ani AWD ani BROKER CONSULTING... Chtěl bych se proto zeptat paní Gellové, jestli zaznamenala na půdě AFIZ nějaký konflikt mezi poradenstvím a prodejem, jak o tom nyní hovoří pánové Hrubý a Pyšík jako od důvodu svého odchodu z AFIZ?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2006 9:25 | Marie Radová

Vážená paní Gellová, Chtěla bych se zeptat k té samoregulaci. Jako finanční poradce pokud budu konkurenčně vadit třeba OVB a podá na mě uměle vyvolanou stížnost, bude se celá věc projednávat u etického výboru AFIZ kdé má většinu OVB + ZFP hrozí mi likvidační pokuta .....odvolám se k představenstvu AFIZ ouha! opět většina OVB +ZFP.Bránit se u soudu ? zapomeňte, členové AFIZ mají podepsanou dnes kontroverzní rozhodčí smlouvu ,kvůli které proběhly veké diskuse. V těchto souvislostech má obyčejný poradce, který chce dělat jen svoji práci i trochu strach, když prohlašujete, že AFIZ si nehodlá na samoregulaci jen hrát. Jak funguje kontrola proti zneužití samoregulace v konkutenčním boji ?A jaký máte názor na rozhodčí smlouvy?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2006 9:10 | M.Procházka

Velmi rozporovaný ekonomicky nesmyslný a bouřlivě diskutovaný rozpočet AFIZ navržený předchůdcem paní Gellové byl schválen dozorčí radou jen podmínečně, s povinností předkládat zprávy o hospodaření dozorčí radě,. Dozorčí rada opakovaně upozorňovala, že se tak neděje. Proto zřejmě došlo i k otevřené výzvě některých členů na odvolání generálního sekretáře o které je záznam na webu Afiz. Jedním s prvních kroků paní Gellové po jejím jmenování pak byl dopis adresovaným na poradenské společnosti o vážné ekonomické situace AFIZ a vyčíslením konkrétního opravdu vysokého schodku a výzvou k firmám k jeho uhrazení. Tak ty čísla nejsou až tolik tajná. Jen je pravděpodobné, že se od září poněkud zvýšila.... Znají je všechny právnické osoby , na web tohle není důvod dávat, ale všichni to pocítí v příspěvcích na rok 2006. A na valné hromadě? V silách OVB + ZFP je celou zlobivou dozorčí radu obměnit za své členy, kteří do hospodaření tolik mluvit nebudou Celý AFIZ je založen na systému plaťte, neptejte se na co a nezapomeňte tleskat ......Skutečně je to nedorozumění jak se dnes tvrdí.... Nedivím se, že ty poradenské firmy odcházejí.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2006 8:52

Ani na interních stránkách o dluhu není ani slovo. Hospodaření je přísně tabu i pro řadové členy asociace. Tak vypadá samoregulace v praxi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2006 0:13 | Mirka

Jak dopadl audit hospodaření za rok 2004? Jak AFIZ hospodařila loni?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2006 0:07 | Pavel

"Asociace je nyní jednokomorová, na valné hromadě se hlasuje podle výše členských příspěvků." Tak tomu říkám demokratický model...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 1. 2006 23:44 | Jindra

Přineslo to užitek - ale jen panu Gardavskému a OVB, protože mohli chvíli, než jim na to ty nové firmy přišly, si hrát na ty kdo integrují trh. To by ale nesměli být takoví...., co nerespektují, že není možné tak špatně hospodařit - na úkor členů, pouze ve svůj prospěch a kamarádů ( školení do kapsy, hotely na Jižní Moravě patřící ZFP, nerespektované výhrady auditora a tak dále).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 1. 2006 16:02 | Brunno

Mělo podle Vás dojít ke spojení AFPZ a ARIZ? Nepřineslo to spíš více škody než užitku?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 1. 2006 13:10 | Karel

Dobrý den paní Gellová, zajímá mne váš názor na stanovisko AFIZ k případu OVB-Helvag. Nepřipadá vám to trochu jako strkání hlavy do písku? Nebo jde o to, že to je spíše uzavřený kruh - bez finančního přispění OVB by AFIZ utrpěl nepříjemnou újmu, proto si nedovolí jednoho ze svých hlavních chlebodárců kritizovat, není to tak? Děkuji za odpověď.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 1. 2006 23:39 | Dr. Mrak

Nebylo to nikdy demokratické, protože jakékoli dohody opět, potisící neplatily, na valné hromadě bylo zase všechno jinak, zase se dohodla OVB s panem Gardavským, jak to bude, a ostatní měli dál dělat stafáž, nebo odejít. No tak odešli. Asi jim prostě došla trpělivost. Teď už je jasné, že jediné zájmy, které kdy AFIZ hájila, byly zájmy pana Gardavského, a pak zájmy OVB. S regulací trhu to nemá vůbec nic společného, o tu nikdo kromě malých a středních firem nikdy nikdo nestál, to bylo jen mimikry kvůli tlaku v osobním zájmu na státní orgány. Ostatní mají dál pouze platit, hradit schodky které tam ansámbl pana Gardavského (a teď paní Gellové) nadělá, a mělo jim čas od času být ustoupeno, když budou hodně tlačit. Nestačilo, že tlačily celý rok, a že se do toho zveřejnil Helvag. S ani jedním nikdo nic nedělal, kromě vyhíbavého stanoviska - a to bylo to poslední, kromě velkých problémů s financováním - co rozzlobilo velkou část firem. Řadoví pracovníci OVB - kteří měli plnit úlohu publika, tomu taky přidali svým nesoudným přikyvováním, jak jim jejich předáci poradili, a averzemi všemu co nemá nálepku OVB. No tak všichni mají co chtěli - OVB se konečně může realizovat, a může ukízat co v ní je za touhu po regulaci. A společně se ZFP Akademií a jejím hotelem v Břeclavi, kam pan Gardavský tak rád jezdil školit a přednášet, a kde konal valné hromady, aby se kamarádi napakovali.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 1. 2006 23:21

Ano. Schodek v rozpočtu Afiz nebyl malý. Viníkem byl pan Gardavský který rozdával peníze svým kamarádům bez vědomí dozočí rady. Také platil některé představitele vedení opět bez schválení dozorčí radou. A tak mu bylo navrhnuto ať odejde sám bez popularity. Škoda že nebyl vyhozen se vší parádou. A ještě ke všemu je bývalý kontráš a tak v tom umí chodit... Jeho jen tak nic neporazí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 1. 2006 22:58 | shylock

Mohl by jste něco napsat o tom šestimístném schodku? Asi jste člen, že? Na veřejných stránkách jsem k tomu nic nenašel, uvnitř (vstup na heslo něco je?). jaký má ta asociace vlastně rozpočet? Pokud něco víte napište to sem prosím.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 1. 2006 22:52 | Shylock

Dobrý den, v článku je citován pan Hrubý : "Setrvání v AFIZ po změnách, které přinesla nedávná valná hromada a kde svoje zájmy prosadily společnosti věnující se finančnímu zprostředkování, pro nás nemá význam. AFIZ nadále nedokáže hájit naše zájmy ani zájmy našich klientů". Jaké změny má pan Hrubý na mysli? A jak vůbec vznikaly nové stanovy? Mohla do jejich znění společnost Broker mluvit? Nebo si to rozhodly společnosti, které zůstaly v AFIZ a ty odcházející neměli sílu nic měnit! To by asi nebylo příliš demokratické, že?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 1. 2006 16:42 | Marek Procházka

Dobrý den, četl jsem Vaši reakci na odchod poradenských firem kde uvádíte, že se bojí samoregulace, Předpokládáte, že odchod je konečný nebo počítáte, že vystoupí ještě další společnosti. Jedním z důvodů může být i vysoký šestimístý schodek v hodpodaření, který vznikl za působení Vašeho předchůdce. Tento schodek pravděpodobně nikdo jiný než stávající členové uhradit nemůže. bohužel na vyrovnání schodku už je o 9 společností méně... zřejmě se rozdělí ztráta mezi ty kteří zůstali, co když ti co odcházejí jen nechtějí být tím kdo bude v AFIZ zavírat a zhasínat ?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 1. 2006 16:16 | Pavla

Dobrý den,
zajímal by mě Váš názor na odchod pana Gardavského do OVB. Místo aby pan Gardavský ještě jako generální sekretář AFIZ OVB za Halvag z AFIZ vyloučil, rozšířil nedávno jejich řady, a to jako "pořádné zvíře". Svádí to k myšlence, že již v době, kdy rozhodoval o budoucnosti OVB v AFIZu věděl, že by si podřízl vlastní židli.
Také Vás prosím o vyjádření k tomu, proč AFIZ opustilo 9 korporátů a jakou roli v jejich odchodu hrál právě odchod Gardavského do OVB. Chápu, že to je otázka spíše pro odcházející firmy, jich se ale zeptat nemohu. Věřím ale, že z rozhovorů s nimi tyto informace máte také.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Řežáb

podnikatel, Socialbakers

Ivan Langer

politik a podnikatel

Jan Řežáb
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Ivan Langer
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services