Ptejte se Marty Gellové!

Proč AFIZ opustila téměř polovina korporátních členů? Co to udělá s vlivem asociace? Jde o spolek, ve kterém mají hlavní slovo zástupci tzv. MLM poradenských firem, zvláště pak OVB? Co říká současná šéfka AFIZ na odchod jejího předchůdce Gardavského právě do OVB? Jak dopadl audit hospodaření AFIZ za rok 2004? Ptejte se generálního sekretáře této asociace Marty Gellové.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 1. 2006 11:26, tridac

Já se Vás na nic neptal, nic neřešil. Napsal jsem dotaz a zkušenost na paní Gellovou, dostal jsem odpověď a nechápu, proč se tady pořád prsíte vysvětlováním. Já Vám o to nestojím. Já nikoho nechtěl ani poškodit ani cokoliv jiného. Email byl za firmu, dvakrát jsem nedostal odpověď, proto jsem se zeptal. Jsme jen lidé a určitě chápu spoustu věcí, ale lež nikdy.
S Vámi, pane Šafránku nemám už vůbec co řešit. Pokud jste stále zamindrákovaný z toho, jak jste doposud nepochopil projekt penze od AWD, to je Váš problém, ale nespojujte ho se mnou, já jsem někde jinde. Kdybych se choval jako Vy, za poslední dva roky bych toho co jste kdy řekl špatně nebo v zájmu zcela zřejmém, vytáhl mraky, ale proč bych to dělal. Jedem dál a život běží. Zřejmě to nedovedete pochopit.
Jen Vás poprosím, odpovídejte mi , až se Vás budu na něco ptát. Což nehrozí, protože Vy mi nemáte co nabídnout. O tom jsem se párkrát přesvědčil.
Takže děkuji za diskusi.

Zobrazit celé vlákno

+51
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

18. 1. 2006 21:34, PlischkeS

Kdy proběhne audit OVB, který s velkou slávou oznámilo vedení AFIZ v srpnu, poté, co to konečně i veřejně prasklo a byl zveřejněn průšvih s Helvagem?? Je možné potvrdit zprávu, že AFIZ vznikl po jednání OVB a KCP, jako úlitba za to, že KCP nedala OVB exemplární pokutu právě za kauzu Helvag? Tedy jako nástroj? a co je pravdy na tom, že M. Gardavský dal při slučování s druhou Asociací všem novým členům řadu slibů, které zkrátka a dobře nesplnil, a tedy jednal nefér (což se pak táhlo celou dobu)? Co je pravdy na tom, že od začátku do konce kopal výhradně za OVB, bez ohledu na to, co bylo a je třeba skutečně pro kultivaci trhu? Co je pravdy na tom, že za minulé roky má AFIZ nezpracované účetnictví buď vůbec, nebo výrok auditora s výhradou? A že se šušká, že si vedení (zejm. Gardavský) ulévalo peníze přes vzdělávací projekty pro sebe ? Co je pravdy na tom, že Asociace byla a je výrazně ztrátová, a že už to současné členy prostě nebavilo - neměli žádné slovo, pan Gardavský je dílem zastrašoval a dílem jim podlézal, bez toho, aby splnil jen zlomek toho, co kdy slíbil, a chtěl je udržet jen a jen kvůli penězům....?
A co je pravda na tom, že pan Gardavský neříkal pravdu náměstku Prouzovi i státním úřadům o vlivu a počtu členů Asociace? A není pravda, že už v počátku roku 2005 se zdvihla výrazná vlna nevole s jednáním a chybami pana Gardavského, s tím, že OVB se osobně zaručila, že zaplatí případnou ztrátu? A co myslíte - na to se pak na podzim nikdo nepamatoval... a pokoušeli se to ještě pod starým manažerem předepsat všem členům... Takže to shrňme - neschopný, rozhazovačný a vlastní slovo nedržící manažer odstoupil po výrazném tlaku zevnitř a šel do firmy, jejíž zájmy chránil na úkor zájmů ostatních členů, přičemž mu bylo celou dobu jedno, že to je firma, která dělá na trhu spolu se ZFP vlastně největší nepořádek. Dokud ještě byl ve funkci, oháněl se kultivací trhu, na což většina slušných vlastníků, dokud nepoznali jeho "kvality" omezenou dobu slyšela. Zároveň tedy celou dobu řadě členů vysloveně lhal, pročež ho chtěli od začátku roku odvolat, zejména když ale zjistili celou pravdu včetně kontinuelní díry v účetnictví. Dali od toho tak ruce pryč, a nechali v tom pouze ZFP a OVB (ostatní, kteří zůstali, jsou pouhá stafáž, drobňoučké firmy o jednom či dvou zaměstnancích). Navíc ví řadu věcí, které ty firmy reportovaly jako svoje interní data - obraty, počty poradců, obrat po produktech - a má tedy dokonalé informace o celém trhu i o konkurenci, a těch teď bude vesele zneužívat. Není toho opravdu trochu moc??

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 59 komentářů)

19. 1. 2006 12:35 | Petr Sikora

Mno v prvé řadě mě vysvětlete mé podnikatelské praktiky a co jste tím myslel a potom mně ještě můžete poučit jak se dělá dlouhodobý obchod. Protože je to vždy o vztahu poradce -klient. Navíc poukázáním na ZFP jsem neměl v úmyslu pomlouvat jejich poradce protože v každé firmě jsou dobří a špatní, ale systém prodeje MLM.
PS: Když už mě označujete za ubožáka tak se aspoň podepište a neskovávejte se se za anonym
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2006 9:49 | Petr Šafránek, spoluautor aplikace KIS

Nebo místo nepravdivého obviňování zvednout telefon a zavolat na 222 515 567-8 v pracovní dny od 8.00 do 16.30.... Všechny objednávky na KIS jsou vyřizovány v den jejich doručení, totéž se týká dotazů.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2006 9:43 | Petr Šafránek

To chce jenom umět zacházet s internetem a e-mailem - vše je na http://kis.afiz.cz včetně elektronické objednávky, ručně to lze udělat podle instrukcí tamtéž - třeba zasláním e-mailu na sekretariat@afiz.cz, v nejhorším případě písemně na AFIZ, Vinohradská 37, 120 00 Praha 2.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2006 8:54 | tridac

Paní Gellová, mám na Vás profesní dotaz, byl zájem o program Afizu na vedení kompletní agendy poradce. Stanovili se tři stupně i s cenovou kalkulací. Chtěl jsem tyto programy objednávat, ale nikdo mi neodpovídá na emaily s dotazy, nikdo nekomunikuje, zájem zřejmě není. Přiznám se, že po sledovaných událostech uvnitř Afizu již nemám důvěru ani v program, ale ani v tuto instituci. Zvláště potom, kteří a jací lidé prošli a odešli s tím, jak vystupovali na veřejnosti a jak se zachovali. To je jistě předmětem jiné diskuse. Děkuji za odpověď k programu KIS.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 1. 2006 0:27 | Shylock

Co tak trošku konkretizovat dámo Chundelatá? Od "poradkyně" bych to očekával. A ke všemu jste asi docela informovaná. Tak dejte něco k dobrému! Jaké sliby Gardavský dal a nesplnil? Když nám to řeknete tak ho pěkně zmáčknem! A to jsou všichni "poradci"tak zapomnětliví? Co na to jejich klienti? (a co na to Jan Tleskač?) A co je pravda na tom, že jste vlastně Chundelatý chlap?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2006 0:12 | Shylock

Paní Gellová, mnoho z diskutérů mluví o vašem předchůdci jako o osobě, která si s asociací dělala vlastně co chtěla! Ten pan Gardavský musí být ale úžasně šikovný manipulátor! Nic proti jeho „schopnostem“, ale nějak mě to nehraje ( to víte Shylock je liška podšitá). Že by se ti všichni velcí šéfové poradenských firem nechali utáhnout na vařené nudli? To jsou takoví prosťáčci? Jaké měl vlastně pravomoci? Když jsem četl vaše stránky tak jsem zjistil, že tam máte nové stanovy, že? Ty ale loni neplatily. A byly hodně změněny, aspoň to z textů na webu vyplývá. Nešlo by nějak udělat abych si mohl přečíst i ty staré? Pak bych vám mohl položit otázky přímo na „tělo“!
Několik diskuterů mluví o schodku v rozpočtu, nesmyslném rozpočtu a vážné ekonomické situaci AFIZ. Také je zmiňovaná dozorčí rada a jakési podmínečné schválení. Tomu nerozumím - buď něco schválím a pak za tím stojím nebo neschválím a pak nemůže být žádný problém. Kdo vlastně je v té dozorčí radě, která schvaluje podmínečné rozpočty? Jsou ti lidé svéprávní a nebo jsou náhodou z poradenských společností a radí pak jiným lidem jak investovat? A jak je to s hlasy? Stejně jako v obchodním zákoníku každý jeden nebo máte nějaký spolkový výmysl. To jako že třeba Honza má jeden hlas a Franta hlasy dva protože jeho dědeček poradcoval tatíčku Masarykovi? A když jste finančně v háji proč bydlíte na tak „high“ adrese? To je otázek co?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2006 22:51 | Krtek

Promiňte, to je ale šaškárna... Vždyť jde opravdu jen o prodej finančních produktů za provize a všichni se to pokouší zabalit do nějakého finančního plánování atd...asi jako dříve se jmenovala uklizečka uklizečka a dnes je to technická pracovnice, sekretářka je asistentka atd... Musíme hold počkat, než se český človíček tisíckrát spálí, po té vyzraje a začne platit za poradenství co si koupit a co ne....už to nemůžu ani číst a vůbec ne poslouchat !!!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2006 21:34 | Chundelová

Kdy proběhne audit OVB, který s velkou slávou oznámilo vedení AFIZ v srpnu, poté, co to konečně i veřejně prasklo a byl zveřejněn průšvih s Helvagem?? Je možné potvrdit zprávu, že AFIZ vznikl po jednání OVB a KCP, jako úlitba za to, že KCP nedala OVB exemplární pokutu právě za kauzu Helvag? Tedy jako nástroj? a co je pravdy na tom, že M. Gardavský dal při slučování s druhou Asociací všem novým členům řadu slibů, které zkrátka a dobře nesplnil, a tedy jednal nefér (což se pak táhlo celou dobu)? Co je pravdy na tom, že od začátku do konce kopal výhradně za OVB, bez ohledu na to, co bylo a je třeba skutečně pro kultivaci trhu? Co je pravdy na tom, že za minulé roky má AFIZ nezpracované účetnictví buď vůbec, nebo výrok auditora s výhradou? A že se šušká, že si vedení (zejm. Gardavský) ulévalo peníze přes vzdělávací projekty pro sebe ? Co je pravdy na tom, že Asociace byla a je výrazně ztrátová, a že už to současné členy prostě nebavilo - neměli žádné slovo, pan Gardavský je dílem zastrašoval a dílem jim podlézal, bez toho, aby splnil jen zlomek toho, co kdy slíbil, a chtěl je udržet jen a jen kvůli penězům....? A co je pravda na tom, že pan Gardavský neříkal pravdu náměstku Prouzovi i státním úřadům o vlivu a počtu členů Asociace? A není pravda, že už v počátku roku 2005 se zdvihla výrazná vlna nevole s jednáním a chybami pana Gardavského, s tím, že OVB se osobně zaručila, že zaplatí případnou ztrátu? A co myslíte - na to se pak na podzim nikdo nepamatoval... a pokoušeli se to ještě pod starým manažerem předepsat všem členům... Takže to shrňme - neschopný, rozhazovačný a vlastní slovo nedržící manažer odstoupil po výrazném tlaku zevnitř a šel do firmy, jejíž zájmy chránil na úkor zájmů ostatních členů, přičemž mu bylo celou dobu jedno, že to je firma, která dělá na trhu spolu se ZFP vlastně největší nepořádek. Dokud ještě byl ve funkci, oháněl se kultivací trhu, na což většina slušných vlastníků, dokud nepoznali jeho "kvality" omezenou dobu slyšela. Zároveň tedy celou dobu řadě členů vysloveně lhal, pročež ho chtěli od začátku roku odvolat, zejména když ale zjistili celou pravdu včetně kontinuelní díry v účetnictví. Dali od toho tak ruce pryč, a nechali v tom pouze ZFP a OVB (ostatní, kteří zůstali, jsou pouhá stafáž, drobňoučké firmy o jednom či dvou zaměstnancích). Navíc ví řadu věcí, které ty firmy reportovaly jako svoje interní data - obraty, počty poradců, obrat po produktech - a má tedy dokonalé informace o celém trhu i o konkurenci, a těch teď bude vesele zneužívat. Není toho opravdu trochu moc??
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2006 21:24 | tridac

Paní Jarmilo, nezbývá mi, než souhlasit s tím, co jste napsala. Osobně jsem očekával, že zmizí MLM prodavači díky zákonům, díky AFIZ. Ale ono to dopadlo úplně jinak. MLM systém žene pouze prodavače do maimální prodeje bez ohledu na člověka a jeho potřeby. Poradce MLM si chce vydělat a protože má tak směšné provize, když nakrmí MLM, tak musí bezohledně zmasírovat klienty. A to je to, proč jsem očekával zákony na odbourání tohoto postupu. Přemýšlím, zda odchozí pánové nemají důvodem odchodu to, že se jim dává najevo, že nejsme u puktu na krámě, ale v poradenství. MLM je a vždy bude jen a jen prodej a třeba si tomu říkejte nezávislé poradenství. Nejprve nakmrit systém MLM a co zbyde jde dolů. Kvůli těmto lidem jsem odešel z MLM, je vidět, že síla peněz si stále vymýšlí co chce, ale nelíbí se mi, jaké uvádějí tyto firmy důvody odchodu. Směšné.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2006 20:15 | anonym

Pane Sikora, vy jste neuvěřitelnej ubožák a to ani nejsem ze ZFP. Pokud je Váš přístup ke klientům, tak čestný jako Vaše podnikatelské praktiky tak je velmi lituji. Viz Slon - prodej - Benefita apod. Takto se dlouhodobě obchod opravdu nedělá. Je mi Vás líto a musím být už teď hodně unavenej, že to sem vůbec píšu.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2006 19:00 | Petr Šafránek

Pokud se porozhlédnete po minulých rozhovorech Ptejte se...., zjistíte, že jsou nejprve nabírány dotazy (v tomto případě do pátku 20.1.2006) a v následujícím týdnu na ně pak příslušný dotazovaný odpovídá najednou formou pokračování článku Ptejte se.... Bývá ovšem zvykem, že v "chatu" v době nabírání dotazů se pouze pokládají dotazy a nereaguje se na ně, což tady někteří nedodržují!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2006 18:33 | Zdeňěk

Paní Gellová, jak se dívám na AFIZ, předpokládala jste do jakého vlaku jste nastoupila? Nebo současný stav potápějícího se AFIZu je pro Vás překvapením? Chtěl jsem se zeptat jak je ošetřena otázka ochrany údajů, které členové poskytují AFIZU.Nelze vyloučit že po působení v AFIZ rovněž odejdete do některé z poradenských firem (i když asi ne prodávat pojištění) Příklad: všechny právnické osoby v rámci transparentnosti trhu poskytovali citlivé údaje o produkci a struktuře obratu generálnímu sekretáři.Pokud však odešel do konkurenční firmy není to zrovna etické jednáníprávě když měl k těmto údajům přístup.Jaký na to máte názor?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2006 18:25 | Jarda

Promiňte špatně jsem vás pochopil, to co píšete odpovídá skutečnosti, upřesním že nešlo o uhrazení akreditace ale o ,, přefinancování" závazků ještě z dob Komory finančních poradců a ty pohledávky už jsozu nyní vyřešené.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2006 17:28 | jezevec

Ten text se jmenuje "ptejte se Marty Gellové" Je teda fakt že titulek nepokračuje "a ona vám odpoví" - přesto bych očekával, že v takto koncipovaném článku se paní Gellová objeví aspoň v chatu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2006 16:47 | Petr Sikora

Tak tohle je konečně pořádný názor a plně souhlasím, MLM firmy nemají v kvalitním poradenství co pohledávat, protože se tady neprodává žádná kosmetika apodobně. Sám pracuji jako poradce ne v MLM ani přes makléře ale sám na sebe, smlouvy přímo s bankama a pojišťovnama a produkci a klientelu nemám věru špatnou. Ale dokud budou firmy typu ZFP v asociaci, tak mě tam nikdo nedostane ani omylem. Jedině že by existovala asociace, která by sdružovala jen opravdu kvalitní poradce a né naháněče pojistek.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2006 16:22 | Jirka

Vy máte špatné informace - Síkora to z nich vytáhl ještě jako z členů AFPZ, tedy dříve než přešli do AFIZ - ten s tím nemá nic společného. To byla silně prodělečná aktivita AFPZ, kde ty firmy utopily dost peněz a teď na to zapomínají.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2006 15:10 | Jarda

Máte špatné informace, Ing Síkora by z nich nic nevytáhl na akreditaci protože nebylo co vytáhnout Afiz již v době když se jednalo o pořízení Akreditace ( nikoliv půjčce) byl nesolventní.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2006 15:08 | Zachrdla - TriMan

Kdysi jsem na tomto serveru psal o tom, že vzájemná konkurence více profesních sdružení by byla prospěšná. Myslím, že se k tomu nyní schyluje. Vím, co mi namítnete, že v jednotě je síla. Jednotné odbory, tělovýchova, mládež, … se ale v minulosti příliš neosvědčily. Poučme se a naučme se žít v pluralitním systému a využívat jeho možnosti. I budoucí konkurenční sdružení budou mít řadu zájmů společných a bylo by velmi žádoucí, aby je společně prosazovaly. Hleďme do budoucnosti a nedovolme, aby naše současná rétorika se stala překážkou pro budoucí dialog. Minulost nezměníme, poučme se z ní, ale pracujme pro budoucnost.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2006 14:42 | poradce

Můžete potvrdit, že pánové Hrubý a Pyšík byli členy předchozího představenstva AFIZ a hlasovali tam pro všechny změny stanov i pro rozpočet, které následně přijala beze změn valná hromada? Pokud ano v čem tedy vidíte skutečnou příčinu jejich názorovího obratu, když valná hromada údajně přijala pouze to, co oni před tím jako členové představenstva připravili a schválili?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2006 14:29 | Jirka

Podle mých informací ti kteří kritizují hospodaření AFIZ nechali v AFPZ prohospodařený téměř milion - pan Síkora z nich vytahal půjčky na tzv. akreditaci a nic z toho neviděli - a vůbec jim to nevadí. Dokonce se proslýchá že zítra budou AFPZ znovuzakládat. Jak vidíte možnou existenci dvou asociací?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Leszek Wronka

hudebník a podnikatel, Bontonland

Tomáš Karpíšek

restauratér a podnikatel, Ambiente

Leszek Wronka
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Tomáš Karpíšek
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services