Ptejte se Marty Gellové!

Proč AFIZ opustila téměř polovina korporátních členů? Co to udělá s vlivem asociace? Jde o spolek, ve kterém mají hlavní slovo zástupci tzv. MLM poradenských firem, zvláště pak OVB? Co říká současná šéfka AFIZ na odchod jejího předchůdce Gardavského právě do OVB? Jak dopadl audit hospodaření AFIZ za rok 2004? Ptejte se generálního sekretáře této asociace Marty Gellové.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 1. 2006 11:26, tridac

Já se Vás na nic neptal, nic neřešil. Napsal jsem dotaz a zkušenost na paní Gellovou, dostal jsem odpověď a nechápu, proč se tady pořád prsíte vysvětlováním. Já Vám o to nestojím. Já nikoho nechtěl ani poškodit ani cokoliv jiného. Email byl za firmu, dvakrát jsem nedostal odpověď, proto jsem se zeptal. Jsme jen lidé a určitě chápu spoustu věcí, ale lež nikdy.
S Vámi, pane Šafránku nemám už vůbec co řešit. Pokud jste stále zamindrákovaný z toho, jak jste doposud nepochopil projekt penze od AWD, to je Váš problém, ale nespojujte ho se mnou, já jsem někde jinde. Kdybych se choval jako Vy, za poslední dva roky bych toho co jste kdy řekl špatně nebo v zájmu zcela zřejmém, vytáhl mraky, ale proč bych to dělal. Jedem dál a život běží. Zřejmě to nedovedete pochopit.
Jen Vás poprosím, odpovídejte mi , až se Vás budu na něco ptát. Což nehrozí, protože Vy mi nemáte co nabídnout. O tom jsem se párkrát přesvědčil.
Takže děkuji za diskusi.

Zobrazit celé vlákno

+51
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

18. 1. 2006 21:34, PlischkeS

Kdy proběhne audit OVB, který s velkou slávou oznámilo vedení AFIZ v srpnu, poté, co to konečně i veřejně prasklo a byl zveřejněn průšvih s Helvagem?? Je možné potvrdit zprávu, že AFIZ vznikl po jednání OVB a KCP, jako úlitba za to, že KCP nedala OVB exemplární pokutu právě za kauzu Helvag? Tedy jako nástroj? a co je pravdy na tom, že M. Gardavský dal při slučování s druhou Asociací všem novým členům řadu slibů, které zkrátka a dobře nesplnil, a tedy jednal nefér (což se pak táhlo celou dobu)? Co je pravdy na tom, že od začátku do konce kopal výhradně za OVB, bez ohledu na to, co bylo a je třeba skutečně pro kultivaci trhu? Co je pravdy na tom, že za minulé roky má AFIZ nezpracované účetnictví buď vůbec, nebo výrok auditora s výhradou? A že se šušká, že si vedení (zejm. Gardavský) ulévalo peníze přes vzdělávací projekty pro sebe ? Co je pravdy na tom, že Asociace byla a je výrazně ztrátová, a že už to současné členy prostě nebavilo - neměli žádné slovo, pan Gardavský je dílem zastrašoval a dílem jim podlézal, bez toho, aby splnil jen zlomek toho, co kdy slíbil, a chtěl je udržet jen a jen kvůli penězům....?
A co je pravda na tom, že pan Gardavský neříkal pravdu náměstku Prouzovi i státním úřadům o vlivu a počtu členů Asociace? A není pravda, že už v počátku roku 2005 se zdvihla výrazná vlna nevole s jednáním a chybami pana Gardavského, s tím, že OVB se osobně zaručila, že zaplatí případnou ztrátu? A co myslíte - na to se pak na podzim nikdo nepamatoval... a pokoušeli se to ještě pod starým manažerem předepsat všem členům... Takže to shrňme - neschopný, rozhazovačný a vlastní slovo nedržící manažer odstoupil po výrazném tlaku zevnitř a šel do firmy, jejíž zájmy chránil na úkor zájmů ostatních členů, přičemž mu bylo celou dobu jedno, že to je firma, která dělá na trhu spolu se ZFP vlastně největší nepořádek. Dokud ještě byl ve funkci, oháněl se kultivací trhu, na což většina slušných vlastníků, dokud nepoznali jeho "kvality" omezenou dobu slyšela. Zároveň tedy celou dobu řadě členů vysloveně lhal, pročež ho chtěli od začátku roku odvolat, zejména když ale zjistili celou pravdu včetně kontinuelní díry v účetnictví. Dali od toho tak ruce pryč, a nechali v tom pouze ZFP a OVB (ostatní, kteří zůstali, jsou pouhá stafáž, drobňoučké firmy o jednom či dvou zaměstnancích). Navíc ví řadu věcí, které ty firmy reportovaly jako svoje interní data - obraty, počty poradců, obrat po produktech - a má tedy dokonalé informace o celém trhu i o konkurenci, a těch teď bude vesele zneužívat. Není toho opravdu trochu moc??

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 59 komentářů)

29. 1. 2006 11:26 | tridac

Já se Vás na nic neptal, nic neřešil. Napsal jsem dotaz a zkušenost na paní Gellovou, dostal jsem odpověď a nechápu, proč se tady pořád prsíte vysvětlováním. Já Vám o to nestojím. Já nikoho nechtěl ani poškodit ani cokoliv jiného. Email byl za firmu, dvakrát jsem nedostal odpověď, proto jsem se zeptal. Jsme jen lidé a určitě chápu spoustu věcí, ale lež nikdy. S Vámi, pane Šafránku nemám už vůbec co řešit. Pokud jste stále zamindrákovaný z toho, jak jste doposud nepochopil projekt penze od AWD, to je Váš problém, ale nespojujte ho se mnou, já jsem někde jinde. Kdybych se choval jako Vy, za poslední dva roky bych toho co jste kdy řekl špatně nebo v zájmu zcela zřejmém, vytáhl mraky, ale proč bych to dělal. Jedem dál a život běží. Zřejmě to nedovedete pochopit. Jen Vás poprosím, odpovídejte mi , až se Vás budu na něco ptát. Což nehrozí, protože Vy mi nemáte co nabídnout. O tom jsem se párkrát přesvědčil. Takže děkuji za diskusi.
+51
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2006 16:08 | Petr Šafránek

Neustále dokolečka někoho obviňovat, že neodpověděl na e-mail a nenapsat, z jaké e-mailové adresy a kdy byl údajný dotaz poslán, to chce opravdu zvláštní inteligenci! Já mohu pouze prohlásit, že všechny dotazy, které opravdu dorazily, jsou vyřízeny. Který z nich byl či nebyl od nějakého "tridaca" opravdu nevím, neboť nemám křišťálovou kouli, která by mi prozradila, kdo je "tridac" a jaký použil zrovna e-mail.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 1. 2006 21:33 | tridac

snad jen malinkatý dovětek k Immofinanz, jistě máte přehled, pokud ne, doporučuji http://www.immofinanz.at/cesky/index.htm, pokud je toto špatná volba, ale určitě ne ve vztahu s AWD, ale přímo, tak pokud je to špatná investice, nemáte ve finančnictví skoro co dělat. To je jen tak na okraj jak znáte Immo.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 1. 2006 21:30 | tridac

Něco jste psal o tom, že zastupujete výbor slušného chování, nějaký jakoby etický kodex. Je to vidět. Nebudu to rozebírat. Pouze dvě věci. 1. Nic sem neobjednával, přečtěte si moje dotazy a názory. Dvakrát jsem napsal dotaz na sekretariát, zda bude sleva při větším odběbru, dodnes ani Vy ani nikdo jiný neodpověděl. Na tom tvám a to je fakt. Co z toho děláte Vy, to je kouzelné. 2. To že ste společně s panem Gardavským zpátky v OVB proběhlo zde na internetu a upřimně řečeno, mě je to úplně jedno. A pokud nemáte argumenty lepší než od AWD, tak mne s tím neotravujte, o inteligenci jsem si toho přečetl dost. Mimochodem projekt penze od AWD je velmi dobrý, ale to psát nemusím. Průměrný začátečník to musí uznat. Nebudu Vás ani hodnotit ani nijak napadat. V tom si vystačíte zcela sám. A pokud chcete jednat jako lidi od AWD, klidně tam nastupte, třeba se Vám tam lidi budou líbit. Já jsem kvůli nim odešel, proto asi nemá smysl se bavit ani s Vámi. Nechápu sice proč chcete psychiatrické vyšetření, chybu jste udělali Vy, já se jen zeptal na dobrý program, odpověď jsem nedostal, ale budiž. Říkejte si své. Přeji hezký den
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 1. 2006 13:27 | Petr Šafránek

Vy jste dobře zmatený, ostatně to už jste byl, když jste na tomto serveru obhajoval Immofinanz jako nejlepší řešení důchodu podle AWD a nebyl ste schopen pochopit, že z akciií lze získat peníze buď formou dividendy nebo jejich prodejem.... Teď tady píšete o nějakých objednávkách, které do AFIZu nikdy nedorazily a nasadíte tomu korunu tvrzením, že jsem zpátky v OVB, což vůbec není pravda. Doporučuji psychiatrické vyšetření!
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2006 22:27 | tridac

Připadám si jako v blázinci. Chci pro svoje lidi objednat Váš program, dvakrát se zeptám, zda je to možné a zda je možné třeba dojednat slevu při větším odběru a Vy my tady třikrát odpovídáte, že jsem asi nenormální?? Prostě a jednoduše jste my dvakrát neodpověděli. Nevím co zkoušíte a proč. Zeptal jsem se nové předsedkyně, dostávám odpovědi jednak od lidí, kteří mne nezajímají, jednak stále dokola jak naše politika. O ničem, hlavně nepřiznat chybu, skutečně na úrovni. Tak jsem vlastně psal úplně někam jinam. Pardon. Je dobře, že jste zpátky v OVB, takové lidi tam potřebují.
+48
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 1. 2006 14:32 | xyz1

Dobrý den. vážená generální sekretářko, člověk ve Vaší pozici se určitě setkává s vlivnými lidmi a zajímavými muži, ale je to určitě psychicky namáhavé a časově náročné.Jak to ovlivnilo a nebo jak se to odráží na Vašem soukromém životě??? Jak si představujete Vaši budoucnost, v AFIZU????
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 1. 2006 13:19 | Petr Šafránek

V tom případě jste si zřejmě spletl e-mailovou adresu, neboť na takovéto dotazy obratem odpovídáme, ostatně odpověď je přímo pod ceníkem na našem webu - viz http://kis.afiz.cz/index.php?selected=1437 - stačilo tedy číst pozorně web a nemusel jste ani psát e-maily.
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 1. 2006 23:42 | tridac

Vážený anonyme, internet jsem učil firmy, když přicházel na svět a ČR o něm nemělo tušení. Ale když třikrát pošlu dotaz na firmu, ona my nepřijde ani jediná odpověď, tak se zkusím zeptat kde je zakopaný pes. A hle, odpověď opětovně nikde žádná pouze pár rádců, kteří poradí, ale neodpoví. No nic, neřešte to.
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 1. 2006 23:36 | tridac

Pane Šafránku, poslal jsem osobně dotaz na shora uvedený email sekretariátu, zda při větším odběru programů je možno jednat o slevě, ani v jediném případě my nebylo odpovězeno. Kdyby ano, nebudu se logicky dotazovat. Přesto děkuji za info, již zájem nemám.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 1. 2006 19:11 | PlischkeS

Otázky jsme paní Martě Gellové předali, odpovědi si přečtete ve středu 25. ledna v samostatném článku.
Redakce P.CZ
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 1. 2006 16:48 | Dzerry Gardlock

Vidim ze i v novym zamestnani a pod novou hlavickou ma nekdo spoustu casu na zbytecny diskuse a obhajovani. Proc do toho taha Tleskace, to nevim, pritom ma dost tleskacu pod sebou :)) kdyz tady takhle napadate damu: jak vam to teda zamestnavatel zere, totiz bere, takovouhle praci? Za ty prachy... Informovany je dikybohu kdekdo - vzhledem k tomu ze se vi uz aspon rok jak to tam vypadalo
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 1. 2006 14:18 | František Kolmý

Vážená paní generální sekretářko, Když se podíváme na podobná profesní sdružení, jako jsou Unis (AFAM) nebo Akat,tak Váš Afiz je mírně řečeno ,,přezaměstnaný". Počet zaměstnanců a výkon se blíží socialistickému podniku. Proč například Afiz zaměstnává tři právníky ?plus platí jednoho externě. Na takový aparát jsou výstupy činnosti těchto zaměstnanců blízké nule. Plánujete v rámci úsporné politiky personální zeštíhlení nebo mzdovou redukci? Z hospodáských výsledků je jasně vidět ,že mzdové náklady nejvíce zatěžují hospodaření AFIZu. Plat Vašeho předchůdce byl zhruba milon ročně a za necelých devět měsíců zanechal za sebou Asociaci ze zmiňovaným,, více než šestimístným schodkem" Takový manažer by nepřežil v žádné soukromé firmě. Paradoxem je, že ho v AFIZ nechali slušně a se ctí odejít a sotva za ním zavřeli dveře on se drze vrátil balkonem jako zástupce OVB
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 1. 2006 14:04 | Jan Landsman

Paní Gellová, je veřejným tajemstvím, že jsou na odchodu další dvě společnosti. Už jistě víte jaké, bude pro Vás přijatelné řídit asociaci ke bude jen jedna nebo dvě společnosti a jejich fizické osoby ?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 1. 2006 13:17 | AlfredD@seznam.cz

Paní Gellová, děkuji za zveřejnění původních stanov AFIZ. Trošku jsem si oboje stanovy porovnal a vyšlo mně zajímavé zjištění: pěkně jste dali na frak významu fyzických členů! A jim to ani nevadilo? Zajímalo by mě proč jste změnili tak radikálně celý systém organizace. Připadá mně, že ten původní o dvou komorách byl rozhodně demokratičtější vůči fyzickým členům a možná i malým právnickým členům. A to měly menší společnosti určitě větší váhu při hlasování, že? A co ta hrůza s tou vaší dozorčí radou? Loni měla docela hodně možností jak „pozlobit“ hlavouny v představenstvu. Schvalovala přece rozpočet, ne? A mohla svolat valnou hromadu i bez souhlasu představenstva, ne? A všechny firmy tam měli jen jeden hlas, bez ohledu na velikost, ne? A teď může leda tak houby! Kdesi na webu jsem četl povídání vašeho předchůdce o demokratičnosti vašeho spolku, nezměnil náhodou názory v souvislostí se svojí změnou trička? Bližší košile než kabát a čí chleba jíš toho píseň zpívej. Teď asi „we are the champions von OVB … Co Vy na to?

Shylock
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 1. 2006 11:53 | nezávislý poradce

Není hloupých otázek, jsou jen hloupé odpovědi. Paní Gellová, jak dlouho ještě budete generálním sekretářem?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 1. 2006 17:58 | impune

.... rozhodně častěji než Vy !!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2006 13:12 | Petr Sikora

Aha to mě hned nedošlo, proto sem ten příspěvek tak špatně chápal když narážel na moje aktivity.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2006 13:07

Vymazáno redakcí PCZ
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 1. 2006 12:53

On si totiž kolega anonym spletl osoby. Považoval Vás za Tomáše Síkoru, proto v příspěvku naráží na Slona a Benefitu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Wichterle

podnikatel, Wikow Industry

Ivo Lukačovič

podnikatel, Seznam.cz

Martin Wichterle
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Ivo Lukačovič
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services