Akcie: úspěšný start roku, indexy na maximech

České akcie pokračovaly v novém roce v dalším růstu, který posunul indexy na nová maxima. Dařilo se i USA, S&P 500 se dostal na 4,5leté maximum, FED vydal pro trhy pozitivní prohlášení, že doba utahování měnové politiky by měla být u konce. Burzy eurozóny také zabodovaly.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 1. 2006 14:43, Omaha Nebraska

Cesky by to melo bejt :
As Warren Buffett said, "Wall Street is the only place where people in Rolls Royce's, listen to people who ride on the Subway to work!" Well it is now not only Wall Street but Washington, London, Paris, Tokyo, and the hundreds of millions of voters around the world, and many of the people giving out the information don't even ride the subway, 'cos their mums, or nurses won't let them!

Zobrazit celé vlákno

+42
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

11. 1. 2006 15:12, petr

znovu (zrejme zbytecne) opakuji: chef = sefkuchar

Zobrazit celé vlákno

-17
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 11 komentářů)

21. 1. 2006 15:13 | Barunka

Zda se tedy , ze ti zbohatli , co jezdi Rolls Royce , se nesmi ptati na radu tech chudych , co jezdi metrem , protoze ti vubec nevi , jak zbohatnouti s akciemi a je nesmyslne , aby to na Wallstreet bylo jinak. Tedy ti zbohatli by meli byti doma a koupit akcie podniku v jejich okoli , ktery znaji mnohem lepe nez nekdo z Wallstreet.
+33
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 1. 2006 15:04 | Leden

Many of Wall Street's elite firms were being required to pay tens of millions of dollars in fines to investors, according to media reports. The penalties are for alleged bad investment advice, courtesy of New York State Attorney General Eliot Spitzer. This brings me to one of my favorite quotes from famed investor Warren Buffett goes: "Wall Street is the only place that people ride to work in a Rolls Royce to get advice from those who take the subway." I have been highly critical of the standard financial planning advice -- "work hard, save money, get out of debt, invest for the long term, and diversify" -- for a long time. Such guidance is often more a financial advisor's (subway rider's) sales pitch than a solid investment guide. But while I think it's courageous that Spitzer slaps millions in fines on a few Wall Street firms for their bad investment guidance, I believe the investors who accepted that unsound advice have some responsibility, too. Isn't knowing the difference between good and bad advice part of knowing what you're doing?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 1. 2006 14:46 | Jeste Jeden

The investment guru claims that he never pays any attention to stockbrokers or analysts on the grounds that “Wall Street is the only place that people who ride to work in a Rolls-Royce get advice from those who take the subway.”
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 1. 2006 14:43 | Omaha Nebraska

Cesky by to melo bejt : As Warren Buffett said, "Wall Street is the only place where people in Rolls Royce's, listen to people who ride on the Subway to work!" Well it is now not only Wall Street but Washington, London, Paris, Tokyo, and the hundreds of millions of voters around the world, and many of the people giving out the information don't even ride the subway, 'cos their mums, or nurses won't let them!
+42
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 1. 2006 14:38 | Fred Karno

Jó , kdyby to bylo cesky , to by byla krása ! : It is important to note that nowhere in the evaluation process does Buffett consider what the stock market has to say. "You can’t get rich with a weather vane," he advises investors, revealing that, "The level of the market will not really impact our decisions."7 He considers the prevailing opinion of the stock market useless, in the same way that a chess grandmaster would pay no heed to what the audience might think of his next move. The same principle applies to the advice of professional security analysts. He has quipped that, "Wall Street is the only place that people ride to in a Rolls Royce to get advice from those who take the subway."8 Buffett has become a billionaire by studying and picking stocks. Why should he turn to the advice of a security analyst, as so many mutual fund managers do? If an investor develops a proper circle of competence and stays within it, he should have no problem with evaluating a stock and trusting his own judgment. In effect, subjectivity prevails at Berkshire Hathaway -- it is impossible to separate the person who is judging the position from the person who will ultimately implement investment strategy.
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 1. 2006 15:12 | petr

znovu (zrejme zbytecne) opakuji: chef = sefkuchar
-17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 1. 2006 12:43 | Boucek Antonin

Jde o to, ze investicni poradci a investicni bankeri jsou vetsinou chudsi nez investori, kterym radi. Zda se Vam logicke, ze se bohaty clovek pta chudsiho, jakym zpusobem ma jeste vice zbohatnout?
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 1. 2006 15:01 | Barunka

Nemohu na to prijit , co tim chtel autor rici ::: ???????? Nevite nekdo , co znamena slavny vyrok : ???????? Wallstreet je jedine misto , kde si pani v luxuslimusinach nechaji poradit od lidi jezdicich metrem.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 1. 2006 16:42 | Matka Tereza

Za vraha Roberta F. Kennedyho 1968 v Los Angeles se povazuje jisty pan Sirhan Bishara Sirhan , ale jisté to neni. Tajna sluzba Kuby nebo Ruska by byla verohodnejsi. I pan Oswald byl nekolik let v Rusku na skoleni. 1. Z toho plyne pouceni , vrazdit radno neni ! 2. Neni demokracie jako demokracie ! Nektera je demokratictejsí ! ............ Ale tohle je forum pro akcie. Tedy : Predrazene ceske akcie nemaji zadny duvod leots rusti. Levné akcie ze západu nebo turnaround akcie ze západu porostou i letos.
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 1. 2006 16:23 | Erol Flyn

Po 40 letech se dostava pomalu na verejnost a objevilo se uz v sobotu v televizi : V 60. letech se John F. Kennedy a jeho bratr Robert domluvili s nekolika lidmi , ze zabiji Fidela Castra. Nikdo z tech lidi , vetsinou Kubancu , ale nebyl tak nevlidny , aby Fidela zabil. Fidel Castro se to dozvedel a tak tajna sluzba Kuby 1963 navrhla v Mexiku , ze by Lee H. Oswald mohl zneskodnit Johna F. Kennedyho , aby dali Fidelovi pokoj. V Dallasu ale strileli 2 nebo 3 lidi soucasne na Kennedyho. Dalsi president USA - Lyndon B. Johnson brzy vedel , jako to bylo. A zakazal to oznamit verejnosti. Ono by to ublizilo demokraticke strane USA , kdyby verejnost vedela , ze hlavni zastupci demokraticke strany domlouvaji vrazdu Fidela. A kdo vi , jestli nebyla taky zorganizovana vrazda Marilyn Monroe , aby neprozradila , ze Kennedy mel s ni pomer. Tedy ti co domlouvali vrazdu i ti co vrazdili , byli vetsinou za to potrestani. I kdyz ne vsichni. ??? Nevite nekdo , o kom se mluví , ze zabil Roberta Kennedyho ???
+31
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 1. 2006 16:02 | Erol Flyn

Kdyby nekdo chtel reagovat spravne na doporuceni analytiku , musel by tyden pockat a pak reagovat opacne , nez analytici doporucuji. Analytici se nesnazi jejich radou pomoci verejnosti k penezim , ale naopak. Maji-li za to penize nebo maji-li v tom penize , musi doporucit koupit , aby akcie rostla. A musi doporucit prodat , aby oni sami nebo jejich zakaznik mohli tu akcii levne koupit. Kdo hleda , najde pro to vzdy dostatek dukazu. Tedy od analytiku stanovena cilova cena akcie CEZ 850 korun znamena : snad nebude za rok kurz 300 korun , ale zustane kurz CEZ aspon na 400 korunach na Silvestra 2006. ............ Poctivy chef se nesnazi usetrit dane tim , ze ma reditelstvi nebo filialky v danovem paradisu. Enron jako Zentiva. Enron se vyhybal danim v USA , ze mel hlavni pusobiste na Kajman Ostrovech a Zentiva se vyhyba poctivemu placeni dani v Cechach s reditelstvim v Holandsku. Oblafnouti stat znamena i oblafnouti akcionare. Nebezpecni vychytralci u Enronu jako u Zentivy. ............. Pracuje vedeni podniku pro svoje akcionare , nebo se samo vedeni obohacuje vysokym platem a levnymi opcemi na vlastni akcie za miliony rocne na ukor akcionaru ? Vedeni podniku CEZ vyrejzovalo pro sebe miliony korun za nekolik dni pomoci levnych opci na vlastni akcie a akcionari at si ty predrazene akcie od nich koupi za plnou cenu. To neni sluzba pro akcionare ale obohaceni se na ukor akcionaru. ................. Vidi vedeni podniku v akcionarich sve partnery , nebo s akcionari pohrda ? Stara se vedeni podniku zpetnym nakupem vlastnich akcii o to , aby jejich kurz stoupal , nebo vydavanim novych akcii snizuji kurzy ? Izraelci ve vedeni firmy Google meli malo miliard dolaru na kontech a tak vydali nove akcie. Kurz akcie Google tedy spadl , ale spekulanti se zas o predrazene akcie poprali a Laurenc a Sergej , chefove od Google dostali na konta dalsi miliardy. A tak ma pouhy internetovy katalog vyssi hodnotu v akciich nez BMW a Volkswagen dohromady. Az se ukaze , ze Google hlasi nepravdive zisky , spadne nebezpecne predrazena akcie na 1/100 tak jako Enron. ................... Jeste chcete nejakou takovou pohádku na dobrou noc , nebo uz spíte ???????
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Wichterle

podnikatel, Wikow Industry

Radim Passer

podnikatel, Passerinvest Group

Martin Wichterle
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Radim Passer
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services