Akcie: pražská burza Vánoce nepřipomínala

Pavel Slavík | | 27. 12. 2005 | 8 komentářů
ČNB podle očekávání ponechala repo sazbu beze změny na 2 %. Aktivita na pražské burze se oproti předchozím týdnům zvýšila a ničím nepřipomínala blížící se svátky. Rallye na závěr roku se naopak nekonala v USA, hlavní akciové indexy eurozóny opět posilovaly. Co dalšího přinesl uplynulý týden?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 12. 2005 14:39, Turnaround

Turnaround akcie s sancí rustu stovky procent v letech 2006 az 2010 :
Sun Microsystems
Epcos
To jsou akcie poslední leta hluboko spadlé , od podniku dosahujících poslední leta ztráty , které od roku 2006 zase zacnou dosahovat positivní zisky a analytici a talmudisti se o ne zacnou zase 2006 zajímat a zmení jejich doporucení prodat SELL na koupit BUY.

Zobrazit celé vlákno

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 12. 2005 14:26, Santa Claus

Stastný nový rok !
Ta zlocinná ceská privatizace by se mela uz konecne prohlásit za neplatnou a majetek vsech miliardaru a majetek vsech fondu a majetek vsech tunelujících by se mel zabavit a rozdelit pomoci akcii zdarma mezi vsechny obyvatele Cech.
Vsichni to ví , ze to byl zlocin a podvod , at jsou to ty fondy , nebo to tunelování , nebo majetek za miliardy korun v kazdé z deseti ceských rodin. A presto se jim to nechává. A to neni fair , vykrásti banku , doly , chemii ( vytunelovat ) a zlodejum vsechny ty miliony nechat.
Dnesni fondy by se mely vsechny zrusit , jako základní pramen podvodu a zlodejiny.
Mely by se zalozit nové fondy , kde by pracovali jen lidé , kteri sami ani jejich rodice a prarodice nemeli nikdy nic spolecneho se stranou a vládou a StB a KGB a s Nazi a s tunelováním a podvádením posledních 100 let. Pritom kazdý fond by smel koupit maximálne 5% akcii jednoho podniku.
Namísto toho ale zlocinnné privatizování pokracuje dále a chce se i CEZ a cokoliv , cehoz je dnes polovina akcií ve vlastnictví zkorumpovaného Fondu nároního majetku dáti do vlastnictví jediné rodiny.
Jak k tomu prijdou poctiví Cesi , kdyz musí pracovat v podniku nebo v bance nejakého ceského , moravského nebo slovenského zlocince ?
Poctivý clovek muze býti dnes jen nezamestnaný , nebo samostatný , nebo hledat práci v ceském závode od západního koncernu ( Volkswagen atd. ) nebo hledat práci v Británii a Irsku a Australii.
Stastný nový rok !

-6
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

29. 12. 2005 16:33 | Oklahoma Kid

Presne tak , pane Boucek. Akcie Ericsson a Corning uz od listopadu 2002 rostou stovky procent a do roku 2010 jeste dalsi stovky procent porostou. Ja je mam v plus a roku 2010 budu mit vysoko v plus. U Sun Microsystems je skryta velika energie rustu kurzu stovky procent od 2006 az do 2010 a turnaround se nekdy stane. Nekteri analytici a talmudisti uz ocekavaji u Sun positivni zisk EPS od roku 2006. Dalsi solidni techno akcie 2002 az 2010 je EMC. Solidni dividendy nekolik tisic euro rocne mi davaji akcie Volkswagen VZ , Citigroup , Bank of America , Wells Fargo , Barclays , Royal bank of Scotland. VW prodam za par let a 5 bank si necham jeste 35 let. Mimo turnaround u Sun cekam taky 2006 turnaround a rust kurzu stovky procent 2006-2007 u techno akcii z Nemecka : Epcos , Articon Integralis. Nama-li nekdo rad bank akcie , je tu vyborna mnohaleta investice do akcii Tesco a Iberdrola.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 12. 2005 10:05 | Boucek Antonin

Pokud vim, pan Oklahoma Kid ma s investovanim velmi realne zkusenosti a v akciich ma ulozenu znacnou cast osobnich uspor. Jednim z dusledku teto zkusenosti je i sila viry, s jakou doufa ve vzestup ceny Sun Microsystems. Mel problemy i s Corningem a Ericssonem, ale tam byla krize duvery pravdepodobne prekonana.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 12. 2005 21:02 | petr

toho grafomana nema smysl brat vazne, viz jeho prispevek o privatizaci, "rozpusteni" fondu, atd., informacni hodnota nulova.... mam znacne pochybnosti, jestli ma s investovanim nejake skutecne (tj. prakticke) zkusenosti
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 12. 2005 20:26 | Michal Kára

No, to by me zajimalo, na cem by SUN toho zisku mel dosahovat :-) Navic i pro rok 2006 predikuji ztratu.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 12. 2005 14:45 | Oklahoma Kid

Nejhorsí kniha pro investice a akcie : George Soros - Alchemie Ta kniha má jen neco pres 200 stran , stojí prehnaných 40 euro a není v ní vubec nic , co by cloveka poucilo. Nejlepsi kniha pro investice a akcie : Mary Buffett - Buffettologie Ta kniha má na 400 stran , stojí jen 10 euro a vsechno v ní poucí - koupit akcie prvotrídních podniku levne a drzet je léta , dokud podniky dokází zvysovat rocní zisky.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 12. 2005 14:39 | Turnaround

Turnaround akcie s sancí rustu stovky procent v letech 2006 az 2010 : Sun Microsystems Epcos To jsou akcie poslední leta hluboko spadlé , od podniku dosahujících poslední leta ztráty , které od roku 2006 zase zacnou dosahovat positivní zisky a analytici a talmudisti se o ne zacnou zase 2006 zajímat a zmení jejich doporucení prodat SELL na koupit BUY.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 12. 2005 14:35 | Citibank

Citigroup investuje v Cíne. Ale mela by radeji otevríti banky Citibank ve Vídni a v Salzburgu , + Bregenz + Linz Dríve nebo pozdeji musíme prestehovat vsechny nase miliony ( korun ) a vsechny nase akcie do Rakouska , kvuli tomu jejich bankovnímu tajemství. Az bude jednou Citibank in Wien a in Salzburg , asi bude u ní girokonto a skladování akcií zdarma a nákup akcií na Xetra za 10 euro poplatek. Zatímco dnes ta rakouská Sparkasse = Erste Bank chce za nákup akcií na Xetra 16,50 euro poplatek a skladování kazdého druhu akcie stojí minimálne 3 euro za kvartál.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 12. 2005 14:26 | Santa Claus

Stastný nový rok ! Ta zlocinná ceská privatizace by se mela uz konecne prohlásit za neplatnou a majetek vsech miliardaru a majetek vsech fondu a majetek vsech tunelujících by se mel zabavit a rozdelit pomoci akcii zdarma mezi vsechny obyvatele Cech. Vsichni to ví , ze to byl zlocin a podvod , at jsou to ty fondy , nebo to tunelování , nebo majetek za miliardy korun v kazdé z deseti ceských rodin. A presto se jim to nechává. A to neni fair , vykrásti banku , doly , chemii ( vytunelovat ) a zlodejum vsechny ty miliony nechat. Dnesni fondy by se mely vsechny zrusit , jako základní pramen podvodu a zlodejiny. Mely by se zalozit nové fondy , kde by pracovali jen lidé , kteri sami ani jejich rodice a prarodice nemeli nikdy nic spolecneho se stranou a vládou a StB a KGB a s Nazi a s tunelováním a podvádením posledních 100 let. Pritom kazdý fond by smel koupit maximálne 5% akcii jednoho podniku. Namísto toho ale zlocinnné privatizování pokracuje dále a chce se i CEZ a cokoliv , cehoz je dnes polovina akcií ve vlastnictví zkorumpovaného Fondu nároního majetku dáti do vlastnictví jediné rodiny. Jak k tomu prijdou poctiví Cesi , kdyz musí pracovat v podniku nebo v bance nejakého ceského , moravského nebo slovenského zlocince ? Poctivý clovek muze býti dnes jen nezamestnaný , nebo samostatný , nebo hledat práci v ceském závode od západního koncernu ( Volkswagen atd. ) nebo hledat práci v Británii a Irsku a Australii. Stastný nový rok !
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Mikuláš Šveda

podnikatel, Exchange

Miloš Endrle

podnikatel, Geewa

Mikuláš Šveda
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miloš Endrle
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services