Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: Fondy Amundi
Poradna > Investiční poradna > Podílové fondy
Otázka: Dobrý den, Rád bych znal Váš názor na podílové fondy Amundi jež nabízí KB... Rok a půl mám IKS investiční manažer (balancovaná strategie), kde nějaké zhodnocení proběhlo. Bylo mi doporučeno investici... více
- Interactivebrokers
- INVESTOR - kým skutečně jsem?
- Západočeský dřevařský průmysl
- Pomoc. Kdy v ČR začne 21. století?
- Dárek cizím vnoučatům
Ježíšek rychlejší než světlo
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
23. 12. 2005 11:15, Jirka
Třeba by tu záhadu o podobě (či totožnosti) Ježíška mohl rozlousknout berňák. Jeho adresa se musí vyskytovat na fakturách většiny výrobců nebo alespoň velkoobchodů. Pokud nepodniká načerno, musí mít také živnosťák na dopravní služby. A ten by nedostal, pokud by se jednalo o nezletilé novorozeně nebo barokního andělíčka. Tomu nepřidělí ani IČO. Mohli by ho znát také na Úřadu pro civilní letectví, resp. v USA u FAA. Buď musel dostat speciální licenci, nebo má u těchto úřadů už pořádný seznam pokut pro překročení povolené rychlosti 250 uzlů v letové hladině pod 10 tisíc stop. Taky je záhadou, jak křehké a dokonce někdy živé dárky přežijí prudké brždění z dvojnásobku světelné rychlosti na nulu pod stromečkem. To musí být darda! Ale asi nic není nemožné, když pro jinou podobu Ježíška mohou v anketě hlasovat -2% lidí.:-)))
Další příspěvky v diskuzi (celkem 6 komentářů)
2. 1. 2006 14:17 | JaM
28. 12. 2005 14:16 | Zdeněk
Ať žije Ježíšek.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
25. 12. 2005 15:34 | Jarmila
Jak chcete měřit, kolik kilometrů nalítá Santa se spřežením a jestli dal sobům pořádně nažrat? Poezie a fantazie přece překonají všechny hranice fyziky. Dřív si taky lidi mysleli, že třeba taková Austrálie je strašlivě daleko. Dneska se tam dovoláte telefonem a přes internet se můžete podívat live-webovou kamerou, všechno on-line. Když Vám známí v Austrálii přes webovou kameru ukazují svého vánočního klokana s mašlí, taky přitom neporušujete zákony fyziky, ale před nějakými dvaceti léty by to všichni považovali za nesplnitelné. Spíš bychom měli dětem přát svět bez válek a učit je pro budoucnost, protože ony budou svůj život žít v době, kdy my už budeme důchodci. Rozvoj vědy a techniky by nám měl sloužit ke zkvalitnění života, ne k honbě za senzacemi, lepšími dárky a triumfování, kdo bude mít po vánocích doma více krámů.
23. 12. 2005 12:22 | Josef Lukášek
Moc mě to před Vánocemi pobavilo, stejně jako jeho doporučení pro ježíška jaké dárky má přinést mámě, tátovi a mladšímu bratrovi Máma: nové skleničky, talířky nebo nějaký hrnec Táta: novou tašku do práce, peněženku nebo videokameru Brácha: nějaké hračky aby si moc nehrál s těmi co dostanu já :-)
Krásné vánoce
23. 12. 2005 11:15 | Jirka
23. 12. 2005 8:14 | Petr