Akcie: FED opět zvýšil sazby

Pavel Slavík | | 19. 12. 2005 | 5 komentářů
Minunlý týden byl pro český trh již 4. růstovým v řadě. Americké trhy musely vstřebat již třinácté zvýšení úrokových sazeb, a to na aktuální hodnotu 4,25 %. Index podnikatelského klimatu IFO dosáhl v Německu nejlepší hodnoty za posledních 5,5 roků, a to 99,6 bodu. Co dalšího nám uplynulý týden nadělil?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

22. 12. 2005 14:16 | Santa Claus

Starej Kerkorian zase hloupne. Prodal vcera 12 milionu akcii General Motors za 20 $ kdyz je koupil v kvetnu za 27 $ tedy prodal akcie se ztratou 570 milonu $ Pritom ja jsem povidal tenkrat Kerkorianovi : kdo chce koupit v kvetnu 2005 auto akcie musi koupit Volkswagen nebo Toyota akcie ale Kerkorian na moji dobrou radu nedal no a ja jsem dnes s akciemi Volkswagen vysoko v plus a par let si je jeste necham
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 12. 2005 12:52 | Frosty Snowman

Sice mne nakupovani akcii na burze Frankfurt pres rakousky Brokerjet a skladovani akcii v Rakousku bude stat rocne o 200 euro vic , nez by mne to stalo u nemecke Citibank , ale ja mezi Vanocemi a Silvestrem odhlasim DSL na internet a bez DSL - tim zase tech 200 euro rocne usetrim. Muj computer je za 4 roky tak rujnovan , ze obcas potrebuje 2 minuty na prepnuti na jinou stranku te same homepage a na to nemusim mit DSL. S DSL by mel byti internet 14x rychlejsi , ale neni to videt. Proc stehuju akcie z Nemecka do Rakouska a v Rakousku chci budovat milion euro s akciemi ? Protoze nechci nechat moje konto a akciove depo kontrolovat od nemeckeho Finanzamtu , coz je v Nemecku velice snadno mozne , zatimco v Rakousku i Svycarsku je bankovni tajemstvi. Presto si necham u nemecke Citibank akcie v hodnote 2.500 euro , neb to je nutne , aby zustalo girokonto u Citibank zadarmo. A mam u Citibank nadejne nemecke techno turnaround akcie Epcos a Articon Integralis , od kterych cekam 2006 a 2007 zazraky. Akcie jsou hluboko spadle a podniky po ztratovem roce 2005 chteji zase 2006 dosahnout solidni zisk. Jakmile bude jednou v Salzburgu otevrena Citibank , asi bude hnedle 2x levnejsi nez Brokerjet a pak bych prestehoval vsechny akcie k rakouske Citibank , kdyz je to stehovani akcii zadarmo. Ale dnes jeste zadna Citibank v Rakousku neni a ceska Citibank v Praze jeste asi neumoznuje nakup akcii na burze Frankfurt a neumoznuje asi ani skladovani akcii.
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 12. 2005 4:26 | Fred Karno

? Nemá nekdo konto a akcie v Rakousku u Erste Bank nebo Sparkasse ? ? Zajímalo by mne , kolik je minimální poplatek za nákup akcií v hodnote 2.000 euro na burze Frankfurt pres NETTRADING a kolik je kvartálový poplatek za sklad akcií ? ? Za jak dlouho lze prodat v Rakousku akcie bez dane ? V prístí pátek bych otevrel konto u Sparkasse v centru Salzburgu = Alter Markt 3. Rakouské Sparkasse patrí dohromady s Erste Bank a kupují akcie online pres NETTRADING a nebo pres BROKERJET. Brokerjet má vysoký minimální poplatek 16,45 euro za nákup akcií ve Frankfurtu. Kolik má ale minimální poplatek NETTRADING za nákup akcií ve Frankfurtu , to na homepage nepísou. Jen 0,5% z hodnoty akcií , ale to jeste nemusí znamenat jen 10 euro za 2.000 euro order. A krásnou maji homepage : http://www.sparkasse.at/salzburg/home Kazdý Cech , Slovák i Nemec bydlící ve vlasti muze otevrít bez problému konto v Rakousku , jestli má doma strach o peníze a strach o akcie. Vyuzívají to mnozí Nemci , protoze v Nemecku jim kontroluje bankovní konta nemecký Finanzamt , tak davají peníze a akcie do Rakouska , kde zustane stav jejich konta tajemstvím. Nesmí ale vyvázet z Nemecka bez povolení více nez 10.000 euro najednou , jinak jim to namátková hranicní kontrola zabaví a jsou vysetrování z podezrení za danový podvod. Zatímco u Citibank v Nemecku je konto zdarma a vsechny pohyby na konte zdarma a sklad akcii zdarma a nákup akcií na Xetra jen za 10 euro a na burze Frankfurt asi 11,20 euro poplatek. V Rakousku stojí Sparkasse za 1 az 4 pohyby na konte mesicne 1,90 euro a skladovani akcií 0,1% jejich hodnoty za rok a Brokerjet má jeste poplatek 23 euro za kvartál. ? Kdo ví , jestli nemá Nettbanking taky poplatek za kvartál ? ? A lze v Rakousku prodat akcie za 1/2 roku nebo za rok bez dane , nebo se platí stále 25% dan z výdelku ?
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 12. 2005 14:06 | Frosty Snowman

Horká zpráva ze zmrzlého Salzburgu. V Rakousku je dokonalé bankovní tajemství , co se týce výdelku s akciemi a dividendami. Spravedlivý clovek by se asi prihlásil dobrovolne k placení dane doma ve vlasti z výdelku s akciemi a s dividendami pres rakouský Brokerjet. Kdo si otevre konto , nejlépe osobne v Salzburgu u Brokerjet , Rudolf-Biebl-Str. 2 , www.brokerjet.com , pondelí az pátek 10.00 az 18.00 hodin , ten tam muze vlozit peníze do kasy Sparkasse ve stejné budove jako Brokerjet a nemusí mít vubec zádné konto v té Sparkasse , ona prevede peníze na Brokerjet. Ledaze by si chtel vybrat peníze EC kartou z automatu doma ve vlasti, potreboval by taky konto v té Sparkasse Salzburg nebo v nejaké Erste Bank v Rakousku a to by bylo zadarmo bez pohybu , nebo za 1,90 € / mesíc pri 1 az 4 pohybech na konte a 2,85 € / mesíc pri 5 az 8 pohybech na konte. Z Brokerjet se nechaji vybrat peníze jen prevodem na nejakou banku. Brokerjet má za skladování akcií ctvrtletní poplatek 0,025% hodnoty akcii , minimálne 3 € za kazdý druh akcie. Konto u Brokerjet stojí 3,50 € / ctvrtletne. Brokerjet zadarmo vtáhne vsechny nase akcie z jiného konta kdekoliv v cizine. Brokerjet dovoluje koupit akcie i bez penez na konte a sice koupit akcie na dluh v hodnote asi poloviny hodnoty akcií , které u Brokerjet skladujeme. Za to pretáhnutí konta by bylo nutno platit urok 4,75% / rok v euro dluhu nebo 6,5% / rok v dolarovém dluhu. U Brokerjet se platí poplatek za nákup akcií az do 10.000 euro na burze Frankfurt nebo Xetra 16,45 € , na jiné burze v Evrope nebo v USA 28,95 €. Limit a nevyrízení je zdarma. Bokerjet je cástí nejvetsí banky Rakouska - Erste Bank , kam spadaji vsechny sporitelny. Kdyby Brokerjet zkrachoval , akcie se nám neztratí. Já nemám u Brokerjet zatim ani 1 euro , ale smim si koupit ihned akcie na dluh za 40.000 €. Já bych ale chtel pretáhnout konto jen o 6.000 euro jen na pul roku za akcie s 4% dividendou , která by hnedle ty úroky zaplatila. Peníze bych tam posílal 3x po 2.000 € postovní poukázkou , nebo za pul roku prinesl 6.000 € osobne. Sice nemecká Citibank má konto a pohyby na konte a sklad akcií zcela zadarmo a nákup akcií na burze Frankfurt ( nebo Xetra ) do 10.000 € jen za poplatek 11,50 € ( nebo 10 € ) , ale konto v Nemecku muze býti kdykoliv kontrolováno od Finanzamtu. A to v Rakousku nelze - v Rakousku , Svýcarsku a Lucembursku je dokonalé bankovní tajemství o výdelku s akciemi a s dividendami a o stavu konta a pohybech na konte.
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 12. 2005 17:09 | Fred Karno

Povidali mi v telefonu , ze rakousky Nettrading ma minimalni poplatek za nakup akcii online ve Frankfurtu 36 euro a Brokerjet 16,45 euro. Kdo chce miti konto a akcie v Rakousku , muze kupovat akcie pres Brokerjet a nepotrebuje vubec konto u Erste Bank. Muze primo prinesti penize osobne do Brokerjet Salzburg , Rudolf-Biebl-Str. 2 http://www.brokerjet.com Penize a akcie u Brokerjet jsou pod ochranou Erste Bank , nejvetsi banky v Rakousku. ? Ted by mne zajimalo , kdyz se prodaji v Rakousku akcie s vydelkem , jestli se plati dan z vydelku osobne ve vlasti , nebo v Rakousku ? Nebo jestli odeberou dan automaticky ? A jestli je za 1/2 roku nebo rok vydelek z akcii bez dane ? A kdyz prijdou dividendy z Britanie do Rakouska bez dane , jestli je nutno presto platit dan v Rakousku ?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Karel Komárek

podnikatel, KKCG

Martin Kasa

podnikatel a investor, Ticketon.cz

Karel Komárek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Martin Kasa
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services