Levnější povinné ručení? Jezdit bez nehod přestává stačit

Boj o majitele automobilů vrcholí. Osm stálic a jeden nováček se na trhu povinného ručení předhánějí v nabídkách bonusů, výhod a dárků. Malusy přitom stále nikdo nehlídá. Přehled sazeb se ovšem pomalu stává labyrintem čísel a parametrů. Leckdo tak východ z bludiště ani nemusí najít a nad zprvu zamýšlenou změnou pojišťovny možná jen mávne rukou. Předem to ale nevzdávejte, provedeme vás.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

17. 11. 2005 7:38, Kamil

Taky snad dávají slevu za nevěru - když se k nim někdo vrátí, který od nich v minulosti odešel, tak dostane slevu, kterou ostatní nedostanou. Já být jejich věrný klient (naštěstí s nima nemám nic společného), tak mě to docela nase..

Zobrazit celé vlákno

+67
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

18. 11. 2005 0:54, Honza

Minulž týden jsem narazil na nový web www.top-pojisteni.cz. Srovnal jsem si ceny 2006 pro mne v Praze a vybral si pro mne tu nejlepší. Druhý den mi od nich volal operátor a začátkem tohodle týdne mi přišla smlouva. Protože jsem byl dosud u ČP tak jsem si předtím zavolal i do té jejich sestry "Callin" co jí prodává. Vyptávali se mě na všechny možný detaily a nakonec mi nabídli vyšší cenu než bych měl v samotný ČP! Hold tu jejich reklamu asi musí někdo zaplatit. Taky mě napadlo, jestli to není náhodou nějaký tah skvělé PPF jak dostat peníze z klientů i potom co prodají ČP někomu jinému (třeba Allianz).

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 23 komentářů)

16. 11. 2005 15:52 | Kašpárek

Potrefená husa, pardon, potrefený kašpar, se ozval(a). Článek jsem si detailně přečetl a nikde není ani zmínka o tom, že Callin je pojišťovna. Na úvod se píše, že je to "nový subjekt" a dokonce v jednom rámečku je zcela jasně napsáno, že se jedná o pojišťovacího agenta. Takže běžte kejhat někam jinam :-) Callin, na rozdíl od "tisíců jiných zprostředkovatelů typů páně Kašpara" nabízí na trhu specifickou nabídku, kterou jiní zprostředkovatelé nemají a proto asi tak trochu žárlí... Jestliže tedy Callin nabízí něco, co je potenciálně pro určitou část trhu zajímavé, není žádný důvod, proč by o tom finanční server neměl psát. Právě naopak, v zájmu kvalitního servisu čtenářům je jedině dobře, že jsou porovnávány všechny nabídky dostupné na trhu. Na závěr podotýkám, že s Callinem nemám nic společného, jen mi prostě vadí potrefené husy...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2005 12:27

První Callin agentura a.s. není pojišťovna Neuvádějte čtenáře v omyl, že je na trhu nová pojišťovna První Callin agentura a.s. Omlouvat vás může jen ten fakt, že o této skutečnosti píší i jiná média, ale k profesionalitě redaktora patří i ověření faktů. Navíc pojišťovna musí mí ve svém obchodním jménu slovo pojišťovna. První Callin agentura a.s. je registrována (dle webu MF ČR) jako pojišťovací agent (zákon č.38/2004 Sb. nezná pojem nevýhradní pojišťovací agent) registrační číslo 023692PA - podle tohoto webu v této pozici pracuje pouze pro Českou pojišťovnu a.s., další registraci má v pozici vázaný pojišťovací zprostředkovatel reg. č. 029325VPZ - u této pozice má napsáno "0 - v současné době nevykonává činnost pro žádnou pojišťovnu, Česká pojišťovna a.s." Pravdou je, že má trochu jiné podmínky a ceny než pojištění přímo od České pojišťovny. Jako společnost finančně provázaná s Českou pojišťovnou si to může dovolit. To ovšem nemění nic na faktu, že První Callin agentura a.s. není pojišťovna, ale "pouze" pojišťovací zprostředkovatel dle zákona č. 38/2004 Sb. A takových jsou tisíce.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 11. 2005 10:57 | Karel

Já zůstanu tam kde jsem, tedy u ČP. Myslím, že každý, kdo je v pracovním procesu udělá nejlíp, když se na složité porovnávání vykašle, protože čas strávený porovnáváním a papírováním kolem změny pojišťovny vyjde "dráž" než výdělek za stejný čas :-)
Jinak trochu matete čtenáře textem: "Pokud tedy zrovna vy budete mít tu smůlu a způsobí vám škodu nepojištěný neznámý řidič, obraťte se se svým nárokem na náhradu škody na Českou kancelář pojistitelů. Škoda bude uhrazena z tzv. garančního fondu, ..." To platí pouze pro případy škody na zdraví. Jestliže to bude neznámý viník a vaše nabourané auto, tak bez havarijního pojištění nedostanete ani korunu...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Milan Richter

politik a podnikatel

Ondřej Tomek

podnikatel a investor, zakladatel NetCentrum

Milan Richter
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ondřej Tomek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services