Výpočet životního minima 2024
Rozšířená verze kalkulačky
Další kalkulačky
Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Lidl spustí obří výprodej, nabídne zboží ze skladů. Má ale podmínku
Obchodní řetězec Lidl uvolňuje místo ve svých skladech, od 12. do 21. prosince nabídne...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Michal Jirák
podnikatel, Miton
Jan Procházka
ekonom
49,02 %
z 51 duelů
51,06 %
z 47 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Dostanete oběd, notebook, auto, ale přijďte do práce!
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
11. 11. 2005 11:33, HonzaH
To se mi nechce věřit, že by jeden případ neschopnosti trval přes měsíc. Je to průměr, nebo medián? Průměr je na prd, stejně jako s platama. Jeden člověk z dvaceti, který marodí rok, než je uznán invalidou, vytvoří ostatním s lehkou virózou tento průměr. Nemohu uvěřit, že když mám chřipku na týden a musím čekat 4 hodiny u doktora, že polovina z těch chudáků v čekárně marodí tak dlouho.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 12 komentářů)
24. 2. 2011 11:31 | Laďka Žáková
16. 11. 2005 16:32
A jsem pro prispevek na stravu v nemocnicich. Pocitam, ze prumerny clovek tezko utrati za jidlo mene nez 30 Kc denne, tak proc nenastavit vysi prispevku takto? Doma by totiz clovek take jedl, a platil by to ze sveho. Pro socialni pripady jsou tu snad socialni davky.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
14. 11. 2005 9:08 | harryk
Osobne patrim mezi ty "blbecky", co nemoci prechazi. Jak citim, ze na me neco "leze", zacnu se dopovat lekama, omezim drasticky pobyty venku a pres vikend si poradne pritopim. Zkousel jsem volit i tradicni zpusob, tj nemoc "vylezet", ale je to naprd. Cloveku je soufl ty 2 tydny tak jako tak.
11. 11. 2005 15:14 | Pavel
11. 11. 2005 15:01 | Jarmila
11. 11. 2005 14:15 | Jirka
Řekl bych, že se mi snižuje imunita kvůli omezenému kontaktu s veřejností. Po 35 letech je i průběh nemocí zřetelně těžší a začínají se objevovat různé neduhy, které mně trápí trvale. Také považuji za nezdravé přecházení nemocí, k němuž firmy své zaměstnance často motivují - ať už odměnami nebo hrozbou propuštění. Co dobrého může udělat nemocný na pracovišti? Na práci se nesoustředí, což vede k nižšímu výkonu a nehodám. Zato nakazí další zaměstnance. Proto mi připadá mnohem vhodnější prevence - očkování zaměstnanců, péče o pracovní prostředí (klima, ergonomie...), zajištění teplé stravy na pracovišti nebo v jeho blízkosti, atd. A kontrola nemocných, zda se léčí a nedělají fušky s neschopenkou. Pokud zaměstnavatel může vyjít zaměstnanci vstříc s uzpůsobením pracovní doby nebo volna tak, aby si vyřídil své záležitosti bez zbytečného stresu nebo aby mohl dobu krátké migrény nahradit třeba prací v sobotu, pak by to měl zaměstnancům dát vědět. Aby se nebáli zůstat doma s chřipkou. Pokud jde o finanční motivaci, pak bych dal přednost příspěvkům na sportovní aktivity (ne adrenalinové), případně jiné věci související se zdravým životním stylem.
11. 11. 2005 12:14 | Jarmila
11. 11. 2005 11:33 | HonzaH
11. 11. 2005 10:22
11. 11. 2005 10:12
11. 11. 2005 8:58
11. 11. 2005 8:41 | Jarmila