Diskuze - Budování majetku aneb finanční plán pro fajnšmekry

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 16 komentářů)

17. 11. 2008 16:29 | Zák Stefan

Potreboval by som 1 800 000 mozme to dat aj na LV.Mozete mi zastal ake by boli mesacne splatky aj s urokmi na 20 rokov?A je mozne zaslat aj podmienky k ziskaniu uveru?Ake su poplatky,do predu uz nic neplatim bol som viackrat oklamany.zasielam vam aj tel.cislo:0905 839 991.Dakujem
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 11. 2008 21:58 | TOMAS SKALICKY

VASE SANCE JE ZDE ZDA ZADATE O PUJCKU NA OP A SMLOUVU ZADNE BEHANI PO BANKACH A DLOUHE CEKANI NA VYRIZENI PUJCKY ZAZILI JSTE TO VERIM ZE ANO PROTO CTETE TENTO INZERAT.CEKATE ,CEKATE A NA KONEC ZADNE VYRIZENI JEN STORNO VASI ZADOSTI A PAK VYJDE PRACOVNIK BANKY A REKNE BOHUZEL NEPUJCIME VAM ANI NA ROHLIK,NIC JINEHO VAM NEZBYDE A OTOCITE SE A SCHANITE DAL A DAL.


ME JMENO JE TOMAS SKALICKY A PUJCKY JSME S INVESTOREM ROZJELI PRED TREMA ROKAMA V HOLANSKU A NEMECKU MAME VELICE SPOKOJENE KLIENTY ALE NECHCI SE TIM NEJAK CHLUBIT JE TO TAK.
PUJCKA OD NAS JE V TOMTO ZNENI ZAZADEJTE SI VYRIZENI V DEN PODANI VSECH PODKLADU RYCHLOST JE NASE HESLO PUJCKA TAK ZVANE PRO PRUSERARE ,KLASICKA SMENKA PODLOZENA SMLOUVU O PUJCE. DOKLADY-PLATNY OP,DRUHY DOKLAD TOTOZNOSTI, UROK ROCNI-6-11%, VYPLACENI I EXEKUCI DELKA SPLATNOSTI AZ 20 LET PODLE VISE PUJCKY 100% SCHAVELNO VAZNE POMOC KAZDE OSOBE KTERA MA PROBLEM V BANKACH,ZAHRANICNI INVESTOR PUJCKY PRIMO OD INVESTORA ZADNA BANKA ZADNE REG. ZADNE SOLUSI ATD NENAHLIZENI NIKAM JEN UPIS A PENIZE JSOU VASE
HLEDAME NOVE SPOLUPRACOVNIKY NA VPP,HPP NUTNA PRAXE V OBORU A VYUCENI S MATUR
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2005 7:52 | Ohn.

Co je pitomého na "kažení" cen ? Burza má a vždy bude mít cykly, nemůže trvale růst. Vydělat ale přeci můžete vždycky. Pokud držíte akcie dlouhodobě jen pro dividendy, tak vás výkyvy trápit nemusí. Pokud čekáte tržní navýšení hodnoty akcie, je lepší koupit nějaké páky. Pokud dokážete akcii opravdu dobře odhadnout, můžete na ni vydělávat s mnohem menší investicí mnohem více peněz, ať už její cena stoupá, klesá nebo se drží stejná. Spousta různých certifikátů, put i call warrantů na trhu je - samozřejmě riziko je přímo úměrné páce...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 10. 2005 10:39 | Jirka

Děkuji za přání. S tou diverzifikací máte svatou pravdu. Mohl bych jít do rizika i s trojnásobkem a možná rychleji zbohatnout. Ale první měsíce obchodování mne přesvědčily, že jsem udělal dobře, když jsem si nechal většinu úspor na bezpečnějších místech. Spěchat se nevyplácí.
Ať se Vám to podnikání daří a přináší Vám radost!
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 10. 2005 10:32 | Jirka

V mém případě jste sice netrefil do černého, protože moje výdaje jsou pro mnohé až neuvěřitelně minimální, ale jinak je to dobrá poznámka. Třeba brácha většinu času vydělával víc, než já a měl příjem už od učňáku, ale pořád mi něco závidí a není schopen ušetřit korunu. Musí být za každou cenu "in" a to něco stojí. Já mám většinu šatníku ze second handu. On by něco takového nekoupil ani dětem na lítání venku. Taky je pořád hlídá, aby se někde neušpinily. I s těmi dárky to mám jednodušší. Jsem svobodný, takže obdarovávám jen matku. A ta má ráda praktické věci a nemá ráda svátky. Takže jí koupím a případně i udělám něco užitečného do domácnosti jakmile na něco šikovného narazím a je jedno, že je třeba zrovna duben nebo říjen. Rád kupuji věci, které třeba ušetří energii nebo jiné výdaje. O svátcích spolu posedíme. Brácha jí každý rok odbyde lahví sektu, i když pokaždé slyší, že to nepije.
Ještě trochu čísel: Minulý rok se mi celkem dařilo, takže Vánoce mě vyšly na 9 tisíc. Letos to vypadá tak, že kromě potravin a dalších nutných výdajů budu mít necelou tisícovku na drobnosti do domácnosti. Kdybych měl ve výdajích rezervu 15 tisíc ročně, vypadaly by mé finanční plány jinak. Zřejmě jsem Vás trochu zmátl tím, že jsem se pustil do akcií. Ale opravdu zatím nejsem milionář. Dnes vidím, že malý kapitál pro začátek není nevýhodou, ale naopak. Nemohu alespoň prodělat velkou sumu. Než si něco přivydělám, alespoň se naučím obchodovat bez zbytečných chyb. A situace mne nutí být k sobě tvrdší.
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 10. 2005 9:52 | Jirka

V USA zřejmě začíná slabší období a to jsem se ještě pořádně nechytil. Ale naštěstí je tam dost velký výběr, včetně firem mimo USA, takže pořád je co trejdovat. Hodně titulů si z vývoje indexů nic nedělá. Postupně nacházím tituly, které sedí k mé nátuře a nacházím účinnější strategie. Nejtěžší je zbavit se zlozvyků a jalových obav, které při obchodování špatně "radí".
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 10. 2005 17:04 | Petr Houdek

A co řízení druhé stránky, a sice výdajů? Počítal jste, kolik vydáte zbytečně? Určitě víc než 15 tis. ročně, tedy víc, než je aktivní zhodnocení úspor. Kdybyste věnoval stejný čas výdajové stránce, zřejmě byste nakoupil stejně zboží s úsporou větší, než je výnos z investic. To jen pro připomenutí, že černá má svou bílou a levá zase pravou. Zkuste nakoupit třeba Vánoční dárky včas na netu a uvidíte, kolik ušetříte. Pár tipů: manželka http://www.fragrance.cz , větší syn: http://www.alzasoft.cz , větší dcera/milenka opět http://www.fragrance.cz , malé děti http://www.babyexpert.cz. Při výdajích na dárky cca 20 tis. a průměrnému rozdílu v ceně 25% ušetříte jen na Vánocích 5 tis. Petr
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2005 23:35 | Franta

I v podnikání platí to o diverzifikaci. Diverzifikace zdrojů a rizik je podstatou přežití v době krize. Pokud máte dobře sestavené podnikatelské portfolio, tak se nemusíte strachovat o příjem. Podnikám od revoluce a tak už jsem ledacos zažil. Život podnikatelský mě vyučil. Byly slušné vzrůsty, ale i strmé pády. Na těch pádech jsem se vyučil. Dnes mě snad nic nezaskočí. Jedině komunistický, či jiný převrat a diktatura, ale to snad nehrozí. Kdyby ano, tak část portfolia mám mimo republiku. Jirko, máte to dobře vymyšlené. Přeji Vám, ať si splníte svůj investiční sen.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2005 15:34 | Tío Pepé

Mel jsem jen 2 akcie Evropy pro nekonecne dlouhou investici ale ted vidim 3. akcii Evropy pro nekonecnou investici : banka Britanie HBOS = Halifax & Bank of Scotland to je stejne dobra akcie jako Royal Bank of Scotland a Barclays. Ale HSBC a UBS a BNP a Unicredito a spanelske banky atd. jsou banky s horsim fundamentem nebo akcie drazsi a nizsi dividendy. Z Britanie jako jedine zeme nam chodi dividendy cele = bez dane. Ode vsech ostatnich odectou 15%. Tedy ve Spanelsku jsou taky dobre banky a z Francie BNP , ale maji nizsi dividendy a jeste prijde 15% dan pryc a tak jsou lepsi ty 3 banky Britanie. Jenomze dan z dividend v Britanii se prestala brati asi teprve pred par lety a nevim jestli budou GB dividendy bez dane stale. No a v USA mam nekonecne dlouhe investice pro dividendy : Bank of America , Citigroup , Wells Fargo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2005 12:27 | Tío Pepé

""přejdu na obchodování s akciemi jako na hlavní zaměstnání, abych kapitál ještě rozšířil"" Nebo bys taky kapital zcela utratil ! ! ! Je dobre vydelavat si penize stale v zamestnani a ze mzdy usetrene penize ukladat na levne zapadni akcie od podniku s kazdorocnim rustem zisku a s 3% az 4% dividendou. A jestli zadnemu podniku nepoklesne rocni zisk , je mozno si vsechny akcie NONSTOP nechat az do dalsiho velkeho krachu roku 2010 nebo potom. A zapomenout signaly prodat na MACD. Podrob dukladne analyze bilance a akcie za poslednich 10 let a i vyhlidky na rok 2006 a 2007 u podniku : Tesco , Ericsson , Iberdrola , Barclays , Royal Bank of Scotland , Bank of America , Citigroup a Wells Fargo. A povez , co ti vyslo. Vyplati se drzet tyto akcie 5 let pro mirny rust kurzu a solidni dividendy ? ? ? Ja jsem presvedcen , ze za 5 let = do toho krachu 2010 porostou +100% nebo i +200% a dividendy budou stale kolem 3%.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2005 12:08 | bdX

S tím souhlasím. Jen aby nám porád "pitomci" nekazili ceny. Jak to jde v USA?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2005 10:25 | Jirka

Rizika kolem financí jsou vůbec zajímavé téma. Vycházím z toho, že nikdo z nás se nevyhne určitým minimálním (ne malým) výdajům a inflaci, která jde proti příjmům, ať jsou jakékoli. Největší pohromou je tedy zastavení přítoku peněz do vlastního rozpočtu. Jak to řešit?
Stálé zaměstnání je pohádka. Ve skutečnosti i zasloužilý zaměstnanec může dostat padáka, když se firma dostane do potíží, protože má špatné vedení nebo ji převálcovala laciná asijská konkurence, nezatížená sociálními výhodami zaměstnanců. A zasloužilý zaměstnanec je obvykle starší a hůře hledá nové zaměstnání, protože draví zaměstnavatelé hledají často krátkozrace spíš mladistvý vzhled a dynamiku, než zkušenosti a fortel.
Příjmy z podnikání jsou velmi nevyzpytatelné. Mnoho podnikatelů peníze spíš shání, než spoří. Hlavně v prvních letech. Drobní živnostníci často až do důchodu nebo krachu. Jen velmi dynamičtí podnikatelé vydělávají dost a mohou své budoucí příjmy považovat za pravděpodobné.
Příjmy z agresívnějších, výnosnějších a riskantnějších instrumentů (resp. krátkodobé obchodování s CP) vyžadují delší přípravu, určitý základní kapitál, povahu, čas na obchodování a hlavně schopnost přijmout vysoké riziko.
Příjmy z méně agresívních, méně výnosných a méně rizikových investic vyžadují velký základní kapitál, méně času, ale jistý rozhled v ekonomické problematice, trhu a dostupných investičních produktech.
Zkouším to skloubit následovně: V mládí jsem si cosi naspořil jako zaměstnanec. Tehdy jsem o investičních produktech nic nevěděl a kromě vkladních knížek snad nic jiného ani nebylo. Po odchodu z třetího zaměstnání (redukce firmy) jsem si zařídil živnost, která mi přináší příjmy velmi nepravidelně. Abych se odrazil, potřebuji více času na vývoj složitějších produktů, ale nemám dostatečnou finanční rezervu. Dva roky celkem úspěšného aktivního investování v podílových fondech (2x akciový, 1x dluhopisový), kam jsem dal většinu svých volných peněz vynesly asi 15 tisíc. Období, kdy je více zakázek, jen doplní účet na přežití horšího období. Aktivní shánění zakázek znamená další výdaje a čas. Rozhodl jsem se proto obchodovat s akciemi a s vyšším rizikem se pokusit maximalizovat výnos. Jakmile získám zakázku, mohu obchody velmi rychle ukončit a přejít do režimu investic do klidně rostoucích stabilních akcií a dluhopisů (bude-li na ně správná doba). Úspory porostou pomaleji, ale nebude na ně třeba tolik času. Hodí se to i koptimalizaci daní. Postupně budu část kapitálu přesouvat natrvalo do investiční složky portfolia a pro riskantnější obchodování používat jen přiměřenou sumu. Až příjmy z investiční části budou srovnatelné s minimální mzdou, přejdu na obchodování s akciemi jako na hlavní zaměstnání, abych kapitál ještě rozšířil. Mezi tím se budu věnovat různým činnostem, tak abych byl užitečný. Nebudu se už ale muset ptát, kolik za to dostanu a kdy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 10. 2005 9:12 | Jirka

Pokud je to vážně velký krach, tak se těch 300 na ČEZu dočkáme brzy. Ale nevím, jestli pak bude ke koupi. Naší vládě určitě dojdou peníze na předvolební podplácení sociálně slabších vrstev a tak ČEZ zprivatizuje a drobní akcionáři budou následně při té příležitosti vyvlastněni. Dokud se u nás budou dít takovéto věci a tolerovat lumpárny, jako zneužití informací ze strany insiders, české akcie mě nezajímají i kdyby byly za korunu. KCP má zrovna prošetřovat místopředsedu představenstva ČEZ Alana Svobodu, který si několikrát swingnul akcie ČEZ v době kolem vyhlašování výsledků. Tak jsem zvědav, co z toho bude.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2005 14:29 | José Antonio Primo de Rivera

Bohatý se nestane clovek z penez , které vydelá , ale z penez , které usetrí. Cím více se vydelá , tím více se utratí. Po letech koncí milionári v chudobe , ale setriví prumerne vydelávající clovek koncí jako milionár jeste pred duchodem. Peníze lezí na ulici , clovek musí jen vedet , na které ulici. Je velice snadné zbohatnout s akciemi , stací jen napsati knihu o akciích. A vydat tu knihu v nekolika jazycích v nekolika zemích. Zvláste az bude v Cechach euro a poplatky za nakup akcii ve Frankfurtu stejne jako za nakup akcii v Praze , pak knihy o akciich pofrci. Ted nejsou zadne knihy o akciich v Cechach potreba , ted vsechny akcie rostly. Ale velky krach na burze Praha uz zacal predpredevcirem. Ted spadnou vsechny ceské akcie na polovinu a potom , az bude akcie CEZ za 330 korun , zas bude koupitelná.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2005 11:29 | Michal Kára

Alespon je tam videt rozdil mezi majetkem a prijmy - pouzivat slovo "bohaty" pouze pro hodnotu majetku je trochu zavadejcii :-)
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2005 10:35 | xXx

Hehe, to je pekny zaver, ze chudsi clovek si muze dovolit vetsi riziko nez bohatsi ;-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Helena Fibingerová

koulařka a podnikatelka

Tomáš Paclík

podnikatel, Viktoria Plzeň a Dočista

Helena Fibingerová
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů
×
Tomáš Paclík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services