Akcie: stále pod taktovkou Katriny a ropy

Minulý týden se na amerických burzách projevily rostoucí obavy investorů, ti přemítají zda ekonomika USA nyní zpomaluje a inflace roste a vyčkávají na zveřejnění dalších makroekonomických ukazatelů. V Německu převládly obavy z blížících se voleb. Británie má nejvyšší míru inflace od roku 1997.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

21. 9. 2005 16:05 | Norwell Hardy

@daytrader.cz
"Naucte se sami bez cizi pomoci obchodovat na burze" = Naucte se s daytradingem ztratit penize , kdyz máte penez prílis moc , nevíte kam s nima a do kasina na ruletu máte daleko.
"DayTrader.cz je informacni portal, venujici se zkusenejsim obchodnikum" = zkusený obchodník investuje vzdy na dlouhá leta do levných starých velkých akcií nejlépe hospodarících podniku z USA a EU. Zkusený obchodník nikdy z daytradingem nezacínal , nebo jen krátce a kdysi dávno , kdyz byl jeste díte.
"Nabizi Vam uceleny soubor informaci zabyvajici se problematikou obchodovani na burze. " Ucelený soubor informací o burze musí doznat , ze dlouholeté investice prinásejí vzdy jistý a vyssí profit. Po vzoru Warrena Buffetta. Zatímco daytrading prinásí profit jen náhodou a ztráty bývají vetsinou vyssí nez profit a mnohdy je sebevrazda východisko.
+31
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 9. 2005 17:29 | DayTrader.cz

www.daytrader.cz Naucte se sami bez cizi pomoci obchodovat na burze!!! DayTrader.cz je informacni portal, venujici se zacinajicim i zkusenejsim obchodnikum a obchodování na mezinárodních derivatovych a menovych trzich. Nabizi Vam uceleny soubor informaci zabyvajici se problematikou obchodovani na burze. www.daytrader.cz
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 9. 2005 12:07 | Otto Normal

Jamaika - koalice. Jamaika - Koalition. Jamaika - Ampel. Prave dnes vznika nove slovo , ale mozna ze bude zas brzy zapomenuto. Kdyby doslo k takovemu silenstvi , ze nova NEMECKA VLADA bude ode dnes z ministru od CDU , FDP a Zelenych a tyto strany se oznacuji barvami cernou , zlutou a zelenou a ty jsou barvy jen na vlajce Jamaiky , pak by se ta vlada jmenovala "Jamaika - koalice"nebo "Jamaika - Ampel". Ve volbach ziskali hlasy CDU 35,2% , FDP 9,8% , Zeleni 8,1% , SPD 34,3% , Levice 8,7%. A CDU + FDP nedosahly potrebnych 50% a SPD + Zeleni taky ne. Kdyz se jeste nepocitaji hlasy z Drazdan , ktere prijdou az za 14 dni. Tedy musi tvorit vladu 2 strany , co se nemaji radi : CDU + SPD nebo 3 strany , z nichz ty dve tu jednu nemaji radi : CDU + FDP + Zeleni nebo : SPD + Zeleni + Levice. Protoze stranu Levice tvori mnozi odpadlici z SPD , tak nemaji zadny duvod se nenavidet a mohla by SPD s Zelenymi vziti do vlady i Levici a bylo by doszaeno nutnych 51%. Ja myslim , ze vlada CDU by byla stejne tolik omezovana od Zelenych i kdyby Zeleni zadneho ministra nedelali , protoze budou mit Zeleni tak jako tak 51 poslancu v Parlamentu. Tak jim CDU muze dati ministerstvo zahranici , tak jako ho dosud maji Zeleni a nic se nedeje. Nejlepsi by bylo , kdyz se SPD a CDU stejne v nazorech k sobe blizi , kdyby byla vlada z CDU a SPD , kde by byli z SPD ministri tam , kde nic nezkazi , ministr zahranici Schröder a ministr valky ten , jako az dosud byl. Zatimco dulezite ministry hospodarstvi a financi by tvorila CDU. ... Volebni katastrofa srazila hned po ranu hlavni akciovy index DAX -2,2% , ale uz zase index stoupe.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 9. 2005 4:04 | Stan. Jefferson

Warren Buffett koupil roku 1990 akcie banky Wells Fargo , protoze kvuli pochybnym kreditum a z toho nezájmu o akcie byly akcie levne. A akcie Wells Fargo pak rostly 300% za 10 let. Presne tak kvuli pochybnym kreditum a jinym potizim jsou dnes spadle akcie Citigroup , Bank of America , Barclays a Royal Bank of Scotland a taky maji + 200% az + 300% pred sebou v pristich 10 letech. Zatimco akcie rostouci kazdy rok + 100% a + 1000% za 4 roky jako CEZ uz jsou blizko pred krachem. .... Roku 1973 koupil Warren Buffett kvuli potizim u spadle akcie novin Washington Post prilis brzy , ony mu pak spadly na polovinu. Ale : "Pri padajicich kurzech neztrati investoři nic , jen desinvestoři !" Akcie mel pak pres 2 roky v minus , ale neprodal nic se ztratou , nebot mu delá poteseni vlastnit 1/10 nejakeho podniku , brat dividendy a nekdy pozdeji bude jiste kazda podcenena akcie od prvotridniho podniku ocenena spravne a prinese zisk rustem kurzu. Od 1973 do 2005 akcie Washington Post vyrostly asi + 9.900%.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 9. 2005 4:02 | Stan. Jefferson

Magazin "Focus Money" ze 14.9. zacina dnes asi poprve po letech doporucovat akcie Sun Microsystems = SUNW = wkn 871111. Poprve se ma letos dosahnout positivni zisk a pristi rok snad o + 200% vyssi zisk. Kdyby to jen byla pravda , tezko se hleda jiny podnik s rustem rocniho zisku + 200%. Stejne tak + 200% by mohla rusti i akcie pristi rok , nebot je dnes jeste blizko sveho minima z poslednich 5 let. Se ziskem a s trzbou ma v pristich mesicich byti na tom Sun Microsystems tak dobre jako v jeho zlatych 90. letech. Ted jde jen o to , aby i talmudisti Goldman a Lehman zacli akcii doporucovat a kurz by explodoval. Minuly rok dokazala akcie bez duvodu + 24% behem jedineho tydne rusti a pak zase spadla. Dnes ma konecne akcie duvod rusti. .... Laurenc - Elly syn - nejnesympatictejsi ze vsech chefu velkych americkych podniku chce k podniku Oracle pripojit podnik Siebel , který pred 10 lety zalozili odpadlici od Oracle. Jestli mrchozrout Oracle sezere Siebel jako vloni Peoplesoft , stejne to te zidovske akcii Oracle nepomuze.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Lukačovič

podnikatel, Seznam.cz

Pavel Kohout

ekonom

Ivo Lukačovič
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Pavel Kohout
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services