Registrační pokladny: vítězství hlav nad mozkem

Začátkem července vstoupil v účinnost zákon o registračních pokladnách. Tato norma nejenom že nebude účinným nástrojem v boji proti daňovým únikům. Některé její pasáže jsou navíc skutečnými "skvosty", bohužel jedna z dalších nepříliš potěšujících ukázek tvořivosti našich zákonodárců.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 7. 2005 8:00, Jirka

Zrovna včera jsem poslouchal v rádiu diskusní pořad, kde se toto probíralo. Jeden z posluchačů, kteří do studia volali dotazy připomněl, že kdyby bylo reálné, aby prostitutky platily daně, už by je platily podle §10 ZDP (ostatní činnost). Vzhledem k tomu, že je k tomu nenutí kontroly z berňáku dnes, těžko to budou dělat po zavedení živnosti "Poskytování sexuálních služeb". Ten problém není v absenci příslušné živnosti ani litery zákona, ale v neschopnosti státu tuto činnost monitorovat a neplatiče daní postihovat. Jak například postihuje stát pasáky, kteří de facto prostitutky na černo zaměstnávají, neodvádějí za ně pojistné ani daně, nezajišťují jejich zdravotní prohlídky atd., nemluvě o tom, že je k tomu často nutí násilím?

Také se mi líbí názory, že touto cestou budou na ŽL jednou podnikat i dealeři drog, bankovní lupiči a jiní podnikavci z podsvětí. Ty by se přece také vyplatilo zdanit.

Fakt, že za tuto snahu někteří lidé politikům tleskají, svědčí zase jen o typické české vlastnosti - závisti. Šlapky si vydělají za hodinu víc, než já za celý den. Tak ať taky platí daně, že? Kdy se proboha naučíme řešit problémy s nadhledem, odstraňováním primárních příčin? Kdy naše právo bude skutečně právem a bude rozlišovat správné a trestné jednání a ne koho se jak vyplatí politikům zkasírovat, aby měli na další rozhazování?

Zobrazit celé vlákno

+53
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 7. 2005 8:36, Jirka

Je pravda, že ty pokladny mohou znesnadnit (ne zcela zabránit) zaměstnancům ulít si tu a tam něco do vlastní kapsy. Pokud byste ovšem podnikal sám nebo s manželkou, nebude mít pokladna pro Vás tento význam. Prodávat zmrzlinu, párky v rohlíku apod. s registrační pokladnou, musí nutně výrazně prodražit prodávané zboží. Pokud si tu pokladnu, spotřební materiál a servis dá takový prodejce do nákladů, je představa vlády, že se tím zvýší odvody daní, dost naivní. Ještě že nám zavedli tu minimální daň, že? Možná to byla příprava na zavedení reg. pokladen, aby vůbec něco na daních vybrali.

Zboží, které nakoupím, musím zaplatit - to je vidět v účetnictví. Faktury za nákup musím založit, zboží vzít na sklad. To je také v účetnictví. Nakoupené zboží, které na skladu není, muselo být prodáno, nebo vydáno do vlastní spotřeby - musí být v účetnictví. Pokud cokoli z toho do účetnictví nezahrnu, vznikne mi někde rozdíl, který budu muset kontrole objasnit. Nač ještě potřebuje stát registrační pokladny? Zřejmě na to, aby se nezdržoval inventurami a kontrolou vedení účetnictví a zjednodušil si svoji kontrolní činnost. Pak musí ovšem počítat s tím, že mu unikne mnohem více věcí, než nyní. Dovedu si představit mnoho způsobů, jak obejít markování tržby do pokladny.

Zobrazit celé vlákno

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 65 komentářů)

25. 7. 2005 22:06 | Jirka

Kdybych snad pochyboval o naivitě našich zákonodárců, přesvědčila by mne definitivně jejich snaha a přesvědčení, že udělají ze šlapek živnostnice. Nebýt našich "moudrých hlav", asi by ten tisíce let starý problém zůstal nevyřešen i v následující pětiletce. :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 21:29 | Jirka

S tou webkamerou by zabili dvě mouchy jednou ranou. Nejen, že by hlídala, jestli pingl všechno markuje. Ale berňák by viděl i kolik trvale ztrátových podnikatelů chodí na večeře za pětikilo. To by bylo v českých nóbl putykách narváno! :-))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 14:37 | Fredy

Aby se tam nedostali ještě horší, než jsou ti současní. A to myslím napříč politickým spektrem :-)
Vyvlastňování je svinstvo, i když se za tím skrývá mnoho výmluvných slov, vysvětlujících gest a rádoby čistých úmyslů. A je jedno, kdo jej prosadil. Tady Vám přeji upřímnou (fiannčně posmrtnou) soustrast. Nejsem věštec, abych důsledky toho znal dopředu, přesto mě těší, že to jde mimo mě. Tolik našim akciím nevěřím.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 13:36 | Jarmila

To by muselo být také zavedeno registrační účetnictví. Není přece problém vystavit např. pět faktur s jedním číslem, ale s jinými adresami a s jinými částkami. Pokud na to náhodou kontrola přijde, pak: "aha, tak to jsem se asi splet...". A pokud vím, taky se to občas děje, stejně jako platba keš za nižší cenu, neb jest přímá a tudíž (občas i) nezdanitelná.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2005 13:26 | Jarda

Nevyrábíte náhodou registrační pokladny? :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 13:18 | Speedy

... opravdu na závěr diskuse na toto vedlejší téma: tzv. nová ODS mě už (finančně) stačila z této republiky definitivně vyhnat svým vyvlastňovacím paragrafem. A to ani nemusela být ve vládě, stihla to ještě v opozici. Jestli ČSSD, ODS, nebo někdo jiný, je to přece úplně jedno: já už si tady a po kolikáté opasky utahovat nemíním, zvláště ne s tzv. mladými politiky z ODS. Ano, užívat si života lze osobně i bez politického mesiáše.Tak proč ho pomáháte vytvářet?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 10:55 | Fredy

To záleží asi na tom, kde žijete. Ve většině případech jsou dnes na místech starostů, radních, krajských zastupitelů a hejtmanů celkem ucházející politici. Což je dobře, neboť si nedovedu představit současné vládní politiky namnožené po celé republice. Jsou samozřejmě výjimky, ale většinou je jedno ve které straně zrovna působí. Tudíž bych to nevztahoval k ODS. Těch výjimek (co páší nepravosti) jsem zaregistroval také pár a byly většinou "napříč politickým spektrem".
Dotace je třeba zrušit a pak bude po frontách, kamarádech, kamarádíčcích a lidech, co to spolu účelově táhnou......
Jsem optimista a tak věřím ve zdravý rozum nás všech. Podle mého tato současná vláda již nemá lidem co prodat (nabídne a slíbí samozřejmě ještě cokoliv). Proto bude muset jít na 4 až 8 let na střídačku. Nová strana těžko vznikne a i kdyby, tak kdo jí bude věřit, že to co naslibuje, také splní. Je tu tedy ODS i se svojí sice krátkou, ale nezapomenutelnou historií. Možná, jak často čtu, nová ODS. Beru to, jako fakt a snažím se spíše pomoci tam, kde je šance dostat do této strany mladé slušné lidi. A nebo ty oblíbené a zkušené s čistým štítem povystrkovat nahoru. Pár politiků z ODS znám a tak se mi sem tam i něco podaří. Ti schopní dole se většinou nahoru moc nehrnou. Ale ten problém je u všech stran. Čekat na mesiáše se mi nechce a život tady se mi také líbí.
PS: Nejsem a nikdy jsem nebyl členem žádné politické strany.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 10:20 | Fredy

Nemám nic proti žádné národnosti, ostatně také jsem to ani neuváděl. Píši o zákazu stánkového prodeje kromě ...... Není to systémové řešení, ale lepší neznám. A to i přesto, že mnoho těchto trhovců dnes sídlí v různých průjezdech, sálech bývalých hospod, kulturních domech a pod. Ano, kontrola by měla být důslednější a ne jen hurá akce před televizními kamerami. Ono je celkem jedno, kdo nás šidí na daních a clech, ale že nás šidí. Dnes je normální, že stejné pašované zboží koupíte v kamenné obchodě, vyhlášené značky a na dveřích je uveden český majitel. Prostě mu to zboží někdo nabídne a on to bere. Jen je to patřičně předraženo a často bez papírů. A nebo s papíry, jejichž kopií je po republice tolik, že by to byl pěkný balík do sběru. Ale co, chyba je hlavně v přístupu státních institucí a nás všech. Kde není poptávka, není ani nabídka. Kde není žalobce, není ani soudce.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 10:18 | ()

Ke snížení počtu ministerstev doporučuji jako povinnou četbu Peroutkovo Budování státu, kap. Zatímní ústava: "Pokud šlo o počet ministrů, zastával dr. Bouček názor, že je třeba přidržet se skromnosti. Měl zato, že pro malý stát postačí, bude-li se vláda skládat jen z šesti až osmi mužů. Na podporu svého názoru uváděl, že předsednictvo Národního výboru, které je nyní skutečnou vládou, nemá více než pět členů." Jenže: "Nebylať potřeba rozmnožení ministerských křesel jen objektivní, nýbrž také subjektivní, nevycházela jen z pohledu na hojnost díla ... nýbrž také z pohledu na hojnost kandidátů...". Zatímní ústava nakonec výslovně zakotvila 17 ministrů. My jsme na tom líp: měnit ústavu nebude potřeba. Tak jen do toho!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 10:05 | ()

Jenze hranice mezi radoby podnikateli, jak o nich pisete vybranymi slovy, a temi ostatnimi neni zajiste urcena rozsahem podnikani, ze.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 9:56 | Jan

To je vyhoda tohoto zakona.Konecne pujdou do haje takovi ti radoby podnikatele keri akorat kurvi ceny a serou na zakaznika.Podpora nebo reklamace je u nich nulova,spolehlivost pod psa.(Cest vyjimkam).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 9:21 | Speedy

... osobně mám velmi dobrou zkušenost z mé bývalé práce ve strojírenské fabrice s jedním čerstvým vietnamským inženýrem (u nás vystudovaným), který dělal ostatním vietnamským dělníkům tlumočníka a sám se staral, aby při "jen" tlumočení neztratil svoji původní odbornost. Ano, ten zápřah a houževnatost byly obdivuhodné. Na druhou stranu, jak jsem z diskusí s ním (a nejen o východní filozofii) pochopil, ta pouliční kšeftařina tady nesla a jistě nese i dál všechny znaky bezskrupulózní mafie. To s nějakým idealizovaným podnikáním tzv. od píky tady nemá a nemělo nic společného. Pokud se někteří z nich z toho dokázali vymanit, a to jsou ty případy o kterých píšete, je to velmi dobré. Ten nárůst Vietnamců zde je také z toho důvodu, že Německo (mj. tam makali na Trabim) je ze svého území vypakovalo. Tak přešli hranici k nám, k dobrákům. Jejich snem však Česká republika (Československo) nebylo ani náhodou: cíl Kanada, Francie ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 9:08 | Jarmila

Ale pane XYZ, Vy jste nepochopil, že to bylo míněno ironicky? Nejhorší na tom je, že se to v tomhle Kocourkově klidně může stát, já bych se fakt nedivila ničemu. Mně osobně taky kdysi soudně vystěhovali do právně neexistujícího bytu, který neměl kolaudaci, a když jsem ji po 10 letech chtěla realizovat, tak mi úřady sdělily, že se v bytě před kolaudací nesmí bydlet. To jsem měla 10 let bydlet pod mostem? Vážený, v době, kdy mne vystěhovali, mi bylo 16 let a dalších 8 let jsem ještě studovala, takže na celou slavnou kolaudaci nějak nebylo. Naštěstí byla při kolaudaci ta paní rozumná a když viděla příslušné soudní rozhodnutí, jen obrátila oči v sloup a patřičný dokument orazítkovala se slovy "no co, za dva roky jdu do důchodu a pak se děj vůle páně".
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 9:05 | Speedy

Nikoli, nepochopí. Přece kvůli té samé "nemoci," co nám předvádí ČSSD aspol., byla ODS už jednou sama odejita. Žel, navíc platí asi pararela s tou půdní zásobou semínek plevelů, co leží v hlíně desítky let a jen čekají třeba na zorání trávníku: to, co vidím u ODS kolem sebe tady "dole", tak naplňuje mé nejčernější chmury a beznaděj, pochopitelně se to netýká jen ODS. Nevím, jestli jste si toho Fredy totiž také všiml, já ano, tak místní politiky se přece čím dál tím více zmocňují takové účelové slepence bez skrupulí, tahající se o tu svoji "kapku" z "energovodu" dotací z EU. Nebo se alespoň tahají a strkají o přední místa ve frontě. Já tohle už financovat nechci a jakýmkoli způsobem účastnit se také ne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2005 8:58 | Jarmila

A vzhledem k tomu, že na svém území vyřešil i nezaměstnanost, by zvýšil příjmy do státní pokladny a snížil její výdaje, nehledě na další rozvoj ekonomiky.
Ještě něco: tam výše kdsi zmínil "zakázat stánkový prodej stánkařům z jihovýchodní Asie". Já bych ho nezakazovala, tito stánkaři se stejně postupně stěhují do kamenných obchodů. Jen bych se zeptala státního aparátu, zda bylo řádně procleno veškeré zboží, které se tam prodává, především co do množství (značky mne nezajímají, to není problém státu, ale konkrétních výrobců). Jak to, že tu 15 let koukáme na legálně prodávané pašované zboží a nic se neděje? To státu nevadí obrovské celní úniky? Copak je takový problém zarazit pár kontejnerů na hranicích, otevřít je a přepočítat? Pokud by počty deklarovaného zboží nesouhlasily, pak kontrolovat každý kontejner a za nesrovnalosti sázet pokuty a zabavovat zboží. Vynaložené náklady by se státu bohatě vrátily: zaměstnalo by se cca 100 ženských, zvýšil by se výběr cla. Samotní Vietnamci mi jinak nevadí tak, jako Romové. Vietnamci sem přišli v 70. letech, po americko-vietnamské válce, jako gastarbajtři, i když to bylo prezentováno jako pomoc válkou zničenému státu. Cílem bylo, aby se vyučili nějakému řemeslu, chlapi většinou strojírenskému, dívky textilnímu. U nás tak suplovali nedostatek pracovních sil, ale byli velice šikovní a chtěli si vydělat, proto pro ně nebyl problém práce o sobotách a o nedělích. Režim pobytu měli přísný: pokud dívka náhodou otěhotněla, byla okamžitě odsunuta zpět do Vietnamu. Nesměli se stýkat s tuzemci ani mezi sebou, to mohli jen načerno. Po r. 1989 jich sem přišlo hodně, měli vpodstatě holé sedínky, ale na rozdíl od Romů ani jeden nestál na Úřadu práce. Vietnamci začínali s obchodem za takových podmínek, za kterých do toho sami tuzemci nešli. Na náměstí, za každého počasí, v bytě se jich tlačilo třeba 10-15, protože museli stlačit osobní náklady, v bytech měli zboží, jezdili ve starých dodávkách. Nezlobte se, tuzemci to přece mohli dělat taky, proč to teda nedělali? Dneska jim závidí, že se vzmohli? A co jim vlastně závidí? Tu práci a skrovný život v uplynulých 15 letech? V současné době už nejstarší vietnamské děti chodí na vysoké školy a na rozdíl od Romů patří k nejlepším studentům. V jihočeském kraji vyhrál loni krajskou soutěž v českém jazyce vietnamský žák 7. třídy. Řada z nich se cítí být Čechy. Dneska už taky neprodávají jen textil, pracují v restauracích, mají autoopravny a úspěšně zasahují do dalších oborů podnikání, dokonce i do zemědělství. Jejich skromnost a pracovitost by nám mnohdy mohla být příkladem. Nemám přesné informace, ale zajímalo by mne, kolik Vietnamců stojí na ve frontě Úřadech práce. A kolik tam stojí Romů, pro které se zařizuje speciální vládní komise? Nevím jak Vy, ale já si osobně Vietnamců vážím. Ne Vietnamci, to stát svou liknavou politikou zlikvidoval textilní a obuvnický průmysl v tomto státě.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 7. 2005 6:34 | Fredy

Ano, starosta Jindřichovic pod Smrkem, ing. Petr Pávek, je pro mě prototypem politika budoucí doby. Nejen, že má v hlavě mozek, ale dokáže jej hlavně používat. Tak, jak jej znám, tak by to byl ideální ministr financí (nebo alespoň jeho náměstek), jako pan Mikloš na Slovensku. Když se chtěl dozvědět, jak má efektivně fungovat samospráva, tak jel na zkušenou do Švýcarska. Jeho současné postoje a role "anti-byrokrata", pramení z toho, že tamní systém pochopil. Řekl bych, jako jeden z mála politiků v této zemičce. Spíše jsme ve světě známi jako líheň byrokratů, které můžeme i vyvážet. Viz V. Špidla, jako odstrašující politik na billboardech ve Švýcarsku. Petr Pávek by dokázal realizovat mnou výše uvedené body zcela jistě a doufám, že si jej ODS nebude bát přitáhnout do Prahy. Takových budoucích politiků je tam dole celkem dost, jen ti nahoře musí pochopit, že přichází doba střídání. Myslíte si, že to pochopí?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 7. 2005 23:20 | Luky

Rozumím Vaší připomínce a mám pocit pane Fredy, že si opravdu po volbách tu rovnou daň vyzkoušíme… Nejlépe je hodnotit podobné změny z praxe a ta se ukáže tak po dvou třech letech. Mám akorát obavu, jak to bude vypadat se státním rozpočtem po tom avizovaném „modrém“ srovnání daní. Obávám se, že se efektivnost výběru příliš nezvýší a že tím vznikne díra v rozpočtu jako vrata. Ale máme díky Bohu demokracii a pokud se k moci opravdu dostane strana, která daňovou reformu kvalitně připraví a nebude se muset křivit před jistými „případnými“ koaličními partnery, tak mne třeba vyvede z omylu. Kéž by... Faktem ale zůstává, že zde od listopadu nebyla dostatečně silná vláda, která by vyměnila politické taškařice, připomínající hru dětí na písečku, za dohodu napříč politickým spektrem a která by si vzala na triko pár chlapských a rázných reforem v oblastech daňové politiky, školství, zdravotnictví, legislativy atd… Každý chirurgický zákrok pacienta bolí, i když mu zachrání život. Jenomže bolest se stačí projevit do dalších voleb, ale komplikace z případného odkládání se projeví až dalším generacím a to už u moci současná garnitura politiků nebude. Na takováto řešení by asi bylo navíc potřeba více poslanců než 101 nebo 110 a věřím, že zajistit takovou podporu je u nás zatím problém. Bohužel.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 7. 2005 19:06 | Fredy

Až se uklidníte, tak si to přečtěte ještě jednou. Jaká daň z obratu? Někdy píši i mezi řádky, ale tohle jsem tam nenašel.
- ekonomiku kolem stavařů trochu znám, ale 3% jsem ještě nikde neviděl. Ano, může se objevit v nějaké nabídce (výběrovém řízení), ale víte co je za tím? Víte, co jsou to slevy na materiálu a kolik dělají v průměru? Víte jaké ceny za jednotlivé práce (položkový rozpočet) se v nabídkách objevují a z čeho se skládají? Žádný stavař nejde ve skutečnosti v čistém zisku pod 20%.
Ale co to má společného s 10% daňovou sazbou?
- paušální náklady ve výši 80% by byly volitelné, jako v současném daňovém zákoně.
Ale co, již jsem si zvykl na to, že ne všichni v naší republice dobře rozumí daním a účetnictví. Což je asi normální. Ale horší je to, že ti, co tomu nerozumí vůbec, buď vědí jako to dělat, to v tom lepší případě. A nebo dokonce zákony tvoří, ale to už je spíše k pláči. Viz nesmyslný zákon o povinnosti vypisovat paragony nad 50 Kč. To už pochopili i socani a tak to s ostudou stáhli. Další ostudu v podobě zákona o registračních pokladnách bude muset zrušit až příští vláda.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 7. 2005 17:22 | Tomáš Marný

Stavaři, co bojují na hranici cca 3% zisku??? No comment, to jste se právě vrátil ze Zimbabwe?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 7. 2005 15:34 | jezevec

10% daň z obratu? geniální nápad, pane fredy. takže stavaři, co dneska bojují na hranici cca 3% zisku, budou dotovat berňák ještě ze svého - zatímco vysoce lukrativní nehmotné služby s minimálními vstupními náklady nebudou muset vymýšlet náklady. máte víc takových dobrých nápadů?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Stropnický

umělec a politik

Renáta Kadlecová

ředitelka Fondu pojištění vkladů

Martin Stropnický
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Renáta Kadlecová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services