Prezident zatloukl drobným akcionářům rakev

"Nikdo o vás nestojí, ukládejte si peníze v bance a neotravujte," tak by se dal shrnout vzkaz českých politiků drobným akcionářům. K již stávajícím možnostem, jak se jich zbavit, přibyla ta nejefektivnější, tzv. squeeze-out. Zajímá vás, jak jednoduše lze akcii o reálné hodnotě 1 000 Kč nuceně vykoupit třeba za 80 Kč? A to v souladu se zákonem?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 5. 2005 15:53, Titanic

Zachrante se vsichni ! Titanik se potápí !
Vetsine akcií hrozí vyrazení ze vsech verejných trhu v Ceské republice.
Minoritní akcionári ztratí poslední moznost obchodovat se svými akciemi.
Vetsinu spolecností jiz dnes ovládá jeden akcionár nebo fondem skupina akcionáru,
kterí nemají zájem dalsí akcie nakupovat a ani je nepotrebují.
Minoritní akcionár nebude mít moznost nalézt kupujícího nebo prodávajícího akcií. Vyrazením akcií z verejného trhu se stávají akcie pro minoritního akcionáre bezcennými.
Spolecnosti budou dány plne do rukou majoritních vlastníkum a minoritním akcionárum budou akcie naprosto znehodnoceny.
Vyrazením akcií z verejných trhu bude neslavne ukoncena kupónová privatizace.
Pod vedením strany a vlády , která privatizací premenila národní podniky na rodinné.
Za své akcie Komercní banky si výmenou muzete odnésti treba zidli a ty akcie tam nechat.
Ale chef banky by vás hnal , kdybyste mu chteli odnésti zidli z banky !

+55
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

2. 9. 2005 21:44, yat

je to podvodník a vlasti...rádce fuj, že se nestydí,
zas budeme rýt dršťkou v zemi(doma v květináči z kauflandu)

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 53 komentářů)

7. 10. 2005 0:47

Jak mohl pan Prezident přezdívaný "Otec kupónové privatizace", jejíž cílem bylo státní majetek rozdělit mezi občany (nikoliv majority), podepsat zákon, který zase těm samým rozdané akcie bere. Popírá tím její účel nebo se už nehodí, aby drobní akcion./občané=stát se podíleli na zisku prosperujících společností? Tomu nestačili vytunelované fondy, firmy, státní peníze vyvezené(ukradené) do ciziny. Za co pikají ti šťastní co jim něco z "kupónovky" zbylo až do r. 2005 ? Pravděpoobně se již nechtějí (navrhovatel novely ODS a prezident či jejich majoritní "kámoši") dělit o zisky z těchto nevytunelovaných firem. Tímto se dává přednost m.j. cizím majoritním vlastníkům před vlastními občany. Není to vlastizrada ? Je to další podvod zvaný KP ? Jde přeci o antiprivatizaci, pokud se něco vyvlastňuje. Není to paradox, když zákon podepsal ten, jenž před lety činil opačně ? Neměl by vrátit čestné tituly mnohdy spojené s peněžitými cenama, které dostal právě za KP. Zjištovaly si univerzity jestli předmět, za který tituly vynášeli, totiž KP či jeho tvůrce, není fiaskem, podvodem či jak se dá toto zahrávání si s majetkem nás všech nazvat ?? Zasloužíme si prezidenta a stranu, která tyto podrazy na občany provádí? Neměla ODS plnou hubu keců o znárodňování ? Proč nyní dělá horší věc - vyvlastnění/odzicování majetku v době demokracie. Proč je upředňostňován maj. 90% vlastník akcií spočívající např. z 3 cizinců a jednoho našince oproti 10%=30 tisícům občanů této země. Neporušuje tím prezident Klaus přísahu být věren vlasti a občanům?
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 9. 2005 21:44 | yat

je to podvodník a vlasti...rádce fuj, že se nestydí, zas budeme rýt dršťkou v zemi(doma v květináči z kauflandu)
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 5. 2005 19:19 | Honzajs

Je to samozřejmě Vaše rozhodnutí. Já jsem jen vyjádřil svůj názor na bankovní akcie.
Dle mého názoru totiž rozvahy a podrozvahy bank obsahují velké množství rizikových položek - počínaje derivátovými kontrakty přes velké objemy obligací s výnosem na úrovni historických minim až po exponenciálně rostoucí objem hypoték jištěných nemovitostmi s cenami zralých na pokles (včetně těch interest - only) či půjčky poskytnuté sub-prime klientům.
Proto se obávám výrazného pokles budoucích zisků bank a z toho plynoucím důsledkům na ceny akcií a potažmo na dividendy.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 5. 2005 16:45 | Fleming

I kdyz se Honzajsovi nelíbí , já budu kupovat prístí 2 roky jenom akcie britských a amerických banek s dividendou 4% az 3% a uz ty akcie asi nikdy v zivote neprodám. Jestli spadnou pri prístím krachu v letech 2010 az 2022 kurzy bankovních akcií na polovinu , nevadí , dividenda v euro zustane stejna i kdyz kurz bude polovicní a namísto 4% z kurzu bude pak 8% z kurzu dividenda. A hlubsí pád bankovních akcií s dobrou dividendou a kazdorocne rostoucími zisky neocekávám nez na polovinu. Ted jsem prodal 470 akcie tunelu CEZ , které jeho predstavenstvo okrádá rocne o miliony korun pomocí OPCNÍHO PROGRAMU a koupil jsem za to 500 akcie banky Barclays , ty maji o 1,5% vyssí dividendy nez CEZ. ( 4% ku 2,5% )
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 5. 2005 11:08

Pan prezident v pevné jednotě-(s našimi i vašimi zástupci)- s parlamentem, chrání ("nedotknutelý")soukromý majetek -poznáte z článku čí?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 5. 2005 20:17 | Honzajs

Pokud chceš invstovat MIMO socialistické státy, tak se raději vyhni i tomu Německu.
A bankám jako investicím bych taky moc nevěřil. Vlastně od toku 1980 jsou ve velkém býčím trhu. A ten je dle mého názoru u konce, nový bude jinde - energie, suroviny...
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 5. 2005 15:53 | Titanic

Zachrante se vsichni ! Titanik se potápí ! Vetsine akcií hrozí vyrazení ze vsech verejných trhu v Ceské republice. Minoritní akcionári ztratí poslední moznost obchodovat se svými akciemi. Vetsinu spolecností jiz dnes ovládá jeden akcionár nebo fondem skupina akcionáru, kterí nemají zájem dalsí akcie nakupovat a ani je nepotrebují. Minoritní akcionár nebude mít moznost nalézt kupujícího nebo prodávajícího akcií. Vyrazením akcií z verejného trhu se stávají akcie pro minoritního akcionáre bezcennými. Spolecnosti budou dány plne do rukou majoritních vlastníkum a minoritním akcionárum budou akcie naprosto znehodnoceny. Vyrazením akcií z verejných trhu bude neslavne ukoncena kupónová privatizace. Pod vedením strany a vlády , která privatizací premenila národní podniky na rodinné. Za své akcie Komercní banky si výmenou muzete odnésti treba zidli a ty akcie tam nechat. Ale chef banky by vás hnal , kdybyste mu chteli odnésti zidli z banky !
+55
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 5. 2005 13:01 | Speedy

Aha, tak prý zprůhledňování úřadů, veřejných zakázek: zajímavé je, že a jak jsem se tuhle krátce dozvěděl, tak právě byla a bez hmatatelných výstupů, bez náhrady, zrušena jedna veselá banda, co to měla (ty úřady a jejich zprůhledňování, cha, chááá) až dosud přímo v popisu práce a byla jistě placena zdejšími daňovými poplatníky. Šampáňo tam asi celou dobu teklo proto proudem a holki z ulice si museli také přijít na svý, že ááááno? Takže Vy zde chytrácky argumentujete prioritami, o kterých ale musíte přece a při jistě Vašich znalostech dobře vědět, že nebudou obsahově hned tak naplněny, a, do té doby, se tu dle Vás může tzv. marginálně, tj. okrajově a jak si dle Vás jistě emotivně překládám, okrádat. S posvěcením zákonodárců a prezidenta. Ostatně, za zloděje, viz Váš text, tu pasujete vlastně celou populaci České republiky (a urážíte). Je to pochopitelně Váš záměr, neboť tento úhel pohledu potřebujete pro Vaše relativizování argumentů zloděje a argumentů okradeného. Tedy, že okradený je vlastně stejný jako zloděj a, pokud utrpěl nějakou škodu, že si za to vlastně může sám: někde dole už takto zasvěcené hovoří jiný výtečník. Tento přístup já odmítám. Svědomí sem nepleťte.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 5. 2005 10:59 | Toleda

Svými argumenty pouze oproti Vaším emocím uvádím faktickou právní úpravu. Ona analogie pouze reagovala na míchání různých subjektivních názorů do právní roviny problému. Kdo chce chápat, ten pochopí, kdo nechce, ten překroutí i evangelium... A k těm "krádežím"... V tomhle státě je přece okrádání národním sportem a "krade" kdo může!!! Zaměstnanec okrádá zaměstnavatele, zaměstnavatel zaměstnance, občan občana, obchodní partner obchodního partnera, "sociálové", politici, úředníci, soudci nás všechny... AS nezáleží na způsobu provedení... Neplatí to sice o všech, ale na ty co se nezapojují se stále ještě pohlíží jako že "okrádají rodinu"... To je obecný stav který je nutno změnit!!! Zprůhlednit fungování úřadů, veřejných zakázek... Z tohoto pohledu jsou "minoritáři" marginální záležitost a z hlediska právního dokonce i zapadající do současného právního rámce úravy vlastnictví. Asi jste nepostřehl, že já nehájím současný stav. Pouze tvrdím, že život není černobílý a zde uváděné argumenty nejsou o nic subjektivnější než jaké uvádí protistrana. A názory by měly vždy zaznít oboustranné... Každý by měl argumentaci zahájit nejprve se svým svědomím...
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 5. 2005 9:26 | Speedy

...ano, desetitisíce a statisíce důvěřivých drobných akcionářů této republiky právě doletěly na konečnou velkým podvodníkům z ČSSD, ODS, US, KDU-ČSL aspol., včetně, jak se ukázalo, podvodníka pana prezidenta a jak si to musím a žel u jeho osoby vykládat. Je třeba si také vzpomenout na pány z ODA a podobně. Tak v tom máte pravdu a to je třeba si navždy zapamatovat!
Pane Jirko, snad tu nechcete tvrdit, že i ten toaletní papír na WC, co jste doma tak rád jistě používal, nebyl Váš, ale že Vám ho komunisti sebrali. Jako to "cokoli," že. Nechci Vás ale chytat za slovo. Problém je v tom, jak věc vidím já, že sebraný majetek se (a žel) Vám nějakou formou nevrátil, skrze třeba princip kupónové privatizace, ale že jste a ostatní (obecně) o něj byli vlastně, po 15 letech, šikovně okradeni podruhé. Jako v Bibli jste své "prvorozenectví" prodali za mísu polévky, tuším, že se říká za mísu šošovice. Někdo se tady tenkrát v republice móóóc rozčiloval, když jakýsi pan Žirinovský prorokoval, že vlastně o vše přijdeme, tuším nějak ve spojitosti s vlastní českou hloupostí. No, naplnilo se vrchovatě. Tady Vás, na tomto území, už čeká jen osud takových chudáků klientů České spořitelny po privatizaci Erste: pěkně si bude hospodařit dokonce i s vaší peněženkou, brát nehorázný poplatky a sem a tam Vám sdělí, že dokonce dostala jakési ocenění za internetbanking. Pro ty, kdo i přes tu masáž vidí rudě, tak se jednou za čas spustí taková ta prověrka nějakým úřadem s nějakým výsledkem, vlastně a především do ztracena. Tak to je Váš osud také v energiích, ve vodě, bude to v potravinách a vlastně ve všem. Když se Vám to nebude líbit, tak Vám bude podsunuto, že to prý to je za hříchy komunismu a míte více pracovat. Tak toto nikdy za své nepřijal CSrypatschek, ani Jan Kolda von Žampach a nepřijme to ani Speedy...
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 5. 2005 8:48 | Speedy

Stále lepší!!! Vaše vskutku umná ekvilibristika se slovy dává do stejné roviny pocity vraha a pocity okradeného poškozeného akcionáře, který byl vyvlastněn či vytěsněn za nespravedlivou cenu dle zmanipulovaného posudku, jehož metodika není striktně dána a, především, propočet posudku vycházel z údajů, které dodal ten, který měl úmysl drobné akcionáře už od samého počátku okrást. Tedy, shrňme to, až budete obsah Vaší argumentace vykládat v TV divákům a na daleko menší časové ploše, jistě si vystačíte se suchým a stručným konstatováním v odpovědi panu redaktorovi: "Ano, drobný akcionář rovná se v Česku vrah a tak je třeba s ním i zacházet!" Konec, vymalováno.
PS: Tak, prosím, už konečně ty případy drobných akcionářů, co tzv. dle Vás vydírali vyjmenujte a uveďtě i napáchané škody + jejich výsledný součet. Proti tomuto součtu, jenom zpočátku a jako příklad, můžu velice směle dát, jako malinký úvod, pod nosem poslanecké směnovny čerstvě dokradený miliardový bývalý mládežnický majetek. Ano, dokradený pod nosem té poslanecké sněmovny, která právě záměrně zvedla stavidla tentokrát k okradení drobných akcionářů. A příznačně načasované dnešní ranní zprávy o propojení případu takového soudce Berky na policejní důstojníky mj. i z protikorupčního útvaru naší policie, která zametala stopy a propůjčila se i k vydírání, jen ukazují, co v tomto Absurdistánu čeká drobné akcionáře, pokud se odhodlají obrátit na soud. Ty napáchaný škody od skupin a la Berka můžeme také započítat: doufejme, že nás zde nebudete filozoficky přesvědčovat, že to byli drobní akcionáři :-)) a že vzniklé škody patří, spolu s pojmem spravedlnost, jen "do nejasných vod filozofie a morálky." Tedy, rozumějme a Vaším pohledem na věc až budete hovořit v TV s panem redaktorem: "... třeba a právě případ Berka je převážně natolik subjektivní, že nemá cenu plýtvat časem na dané téma." Zase je tedy tzv. vymalováno a, konec. Následuje kytice a poděkování ze sekretariátu UV ČSSD a ODS...
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 5. 2005 8:25 | Jirka

A kdopak provedl znárodnění a hrdě se tím chlubil desítky let v učebnicích dějepisu a občanské nauky? Tam nešlo jen o drobné akcionáře, ale o každého, kdo cokoli vlastnil. To se asi taky odehrálo na jiné planetě, že? Jen proto, že se komunistům nyní hodí do krámu postavit se do opozice, jsou důvěryhodní? Naletět podvodníkovi, je poprvé smůla, podruhé hloupost.
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 5. 2005 3:09 | Toleda

Nehodlám přenášet argumentaci do osobní roviny... Veřejným zájmem je stanovit předvídatelný postup pro situace, které by mohly nějakým způsobem být konfliktní nebo později nějaký konflikt zapříčinit. Jako je veřejným zájmem upravovat formu uzavírání manželství, stejně jako jeho zrušení, tak obdobně to funguje u práva spolčovacího v obecné rovině... Proto jsou základní povinnosti při vzniku, trvání a zániku společností obligatorně stanoveny zákonem. Jako je rozvod smluvený, tak je i sporný. Jako je zánik spoluvlastnictví věci smluvní či sporný alternativně k možnosti prodeje spoluvlastnického podílu, tak alternativně k prodeji podílu se dává výrazně většinovému podílníkovi možnost "spolupodílnictví" zrušit za náhradu bez nutnosti zlikvidovatspolenost. To nic nemění na skutečnosti, že o ošetření náhrady je namístě diskutovat. Obchodní společnost není možno chápat izolovaně od jejích společníků. Tito bývají rozličnými cestami "svedeni" k sobě, což se některým z nich nemusí jevit jako ideální. Proto je adekvátní uvažovat i o možnostech jeho zrušení, přičemž smluvní odkoupení je jen jednou z možných způsobů provedení... To že se tato možnost dává někomu, kdo má minimálně 9x vyšší podíl na majetku než ostatní, považuji za adekvátní... Jak jsem již dříve předeslal - toto rozhodně neznamená jednoznačný souhlas s aktuálně zvolenou formou. Výše uvedené se týká právní otázky "vytěsnění". V diskusi se bohužel tato otázka zaměňuje se spravedlností. To se ovšem dostáváme do nejaných vod filozofie a morálky, která je ovšem převážně natolik sujektivní, že nemá cenu plýtvat časem na dané téma. Jako je 15 let natvrdo chápáno vrahem jako nespravedlnost (mohl dostat míň apod.), tak je to stejně chápáno u strany poškozené, která by raději viděla doživotí nebo i exekuci... A k poslednímu odstavci - sám znám minimálně desítku případů, kdy k vydírání či pokusu došlo a znám i případ, kde výplata nebyla v jednotkách milionů... ČR je malý rybník, takže každý, kdo je alespoň trochu v "centru dění", určitě bude o nějakém tom "pomníčku" vědět...
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 21:14

Přestože jsou mi Vaše názory velmi sympatické, zde Vám musím trochu oponovat. Nedomnívám se, že Komise pro cenné papíry, která propustila např. znalecké posudky na České radiokomunikace za 450 Kč, Ispat Novou huť za 550 Kč nebo Sokolovskou uhelnou za 750 Kč, je dostatečnou zárukou skutečně férových cen. Jedinou smysluplnou zárukou je nechat rozhodnutí o vyvlastnění na většině minoritních akcionářů - bude-li nabídnutá cena opravdu slušná, jistě ji rádi přijmou (protože podobnou nabídku by třeba za běžných podmínek ani nedostali). Odpadne tak většina vyvlastnění, která se dělají za účelem okrást zbytek akcionářů, a budou se za solidní ceny provádět jen ta, kde je opravdu cílem zjednodušit fungování firmy, i když to bude něco stát.
Jsem také velmi skeptický k vůli rozhodujících parlamentních stran úpravu změnit, byť Vámi navrhovaným neškodným způsobem. Návrh zločinného způsobu vyvlastňování pocházel od poslance ODS, podržela ho prakticky celá ČSSD v čele s "ukončovačem kuponové privatizace" Mládkem, viděli jsme názorový přemet většiny poslanců KDU-ČSL při rozhodujícím hlasování o senátním protinávrhu, a jak nečestně se zachoval verbální odpůrce vyvlastňování a čestný předseda ODS, je vidět z nadpisu tohoto článku. Detaily hlasování a další informace jsou na vyvlastneni.aktualne.cz - udělejte si sami obrázek, za koho politici kopou a co se od nich dá čekat.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 21:10 | Speedy

Vážený pane, moji osobu nechte laskavě stranou. Mě tady vadí lidi, kteří, když potřebují cosi nekalého zakrýt a také obvykle před volbami (což s tím zvláště souvisí!), tak hrozí s oblibou sudeťáky a komunisty. A také mi vadí to hloupý stádo, co jim na to obvykle skočí: naposled se tu tancovalo kolem nějaký sochy a jednoho provokatéra, který šel provokovat zpočátku už se štábem televizních kamer v závěsu. To se potom v TV řeší, stádečko se straší a na skutečný nekaloty, co tu probíhají pěkně šupky dupky pod pokličkou, se nějak rádo zapomíná. To vyvlastňování a tímto způsobem je nekalota.
A máte pravdu, je třeba se postarat sám o sebe. Já se také snažím. Tomuto státu platím už roky jen zdravotní pojištění a DPH z potravin a toho dalšího, které si prostě musím v obchodě koupit. Představa, že bych měl ze svého a skrze daně třeba padesátníkem přispívat na výtečníky, kteří rádi druhým radí tak jako Vy, je pro mne zcela neúnosná. Raději svými penězi tedy podporuji růst jinde, než zde v Česku. Ano, po zážitku posledních dní odsud stáhnu i to poslední, co můžu. Tady jen kapesné. Žel, ve svých odhadech jsem se nespletl, tady mají dveře otevřené jen a la rodina Grossova, potom pan "podnikatel" Berdych a pan "soudce" Berka a další podobní. Děkuji, už néééééé.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 20:39 | obchodník

nerozumím, vy jste naivní, myslíte, že až přijde k vládě komunistická vláda, že Vám nějaký majetek nechá ? že budete mít možnost vlastnit nějaké akcie ? Kdyby nebylo 89 roku, dnes by Vám nic neukradli, jak říkáte, protože by jste nic takového něměl. Dokonce si myslím, že je Vaše chyba, že jste se nechal tím zákonem okrást, pokud Vás tím okradli (přišel jste už ke skutečné újmě, nebo tady o ní jenom básníte?) . Přeci jste si měl dát pozor a své akcie prodat, když jste věděl, že se chystá takový zákon. Nebo v čechcách vůbec neobchodovat. Tohle je už pouze volání lidí , kteří neumí či nechtěji sami se o sebe postarat a žádají někoho jiného (stát či komunisti) aby je vedli za ruku.
Chtěl jste být kapitalista a nepochopil jste že kapialismus je snaha jednoho vydělat na druhém. A tak teď voláte po komunistech. Myslíte si skutečně , že ti by Vám dovolili obchodovat na burze ? Cha chá ... Bože lidé jsou naivní, chtěli by jenom zisky a NIC pro to neudělat. A když udělají chybu, žádnou odpovědnost nechtějí nést, za to přeci vždy může někdo jiný , že ?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 20:30 | Speedy

Jak vznikly s věcí vůbec přece nesouvisí! Nebo se v obchodním zákoníku rozlišuje, jestli a. s. vznikla v kupónovce nebo klasickým způsobem? Že to mají potom napsané třeba někde i v hlavičce na firemním papíru? Jako varování? Že, když vznikly v kupónovce, je možné okrást akcionáře, včetně i těch zahraničních, kteří si akcie koupili na trhu kdykoli později? Za svý peníze si je koupili a né za body z kupónový knížky? Že to těm akcionářům ale nikdo, za celé ty dlouhé roky a předem, neřekl? Že je bude možno okrást? Proč u par. 220, tj. vyvlastnění, a u vytěsnění je záměrně obejita KCP, která jinak má pravomoce a kontrolu při povinných odkupech? Tímto se zde dostáváme daleko, hodně daleko na východ od nás....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 20:14 | Speedy

Snad konstruktivní úvaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Když se tak zamyslím, co s rozlitým mlékem a aby naše sekretariáty politických stran si zachovaly alespoň tvář, tak by bylo snad rozumné, aby do 36 hodin náš parlament přijal takové zákonné opatření (resp. trochu rozvinutější souvětí), které by zpracování znaleckého posudku a toho dalšího (schválení posudku) pro paragraf vyvlastnění dle 220 a také pro samo vytěsnění podřídilo režimu KCP, tak jak to je u znaleckých posudků určených pro povinné odkupy. Tím by bylo vyřešeno alespoň největší nebezpečí z prodlení a byl by získán čas, jak zmírnit případné už nevratné následky ke škodě drobných akcionářů. Ono totiž jde skutečně o hodiny!
Pozn.: jelikož však toto jednoduché(!) řešení(!) ani v jednom ani v druhém případě zakotveno od počátku není (tedy dohled KCP), musím dovodit, že to tak je zcela záměrně a že zákonodárce chtěl drobné akcionáře a daňové poplatníky, ve prospěch třetí osoby, tj. majoritáře, záměrně(!) poškodit. Jsem zvědav a musím si honem přečíst, jestli toto poškození měly příslušné politické strany ve svém volebním programu a zda-li se tím budou také chlubit(?) o volbách příštích. Až budou provádět rekapitulaci svých úspěchů: tj. záměrné okradení drobných akcionářů.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 5. 2005 19:21 | Venca Ventilek

Nezepomeňte milý pane na fakt, že akciové společnosti, kterých se nový zákon týká nevznikly jako klasické akciovky, ale z donucení v rámci kupónové privatizace... tudíž si myslím, že umožnit squeez-out je v jejich případě jediné správné...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 19:00 | Speedy

...ano, může jít o životy (infarkt nebo mrtvice z rozčilení, nebo dokonce sebevražda?), ale komunisti v tom přece nejedou...
Nebo se mám snad nechat okrást a vyvlastnit ve jménu Vašeho teatrálního prý antikomunismu? Tak to u Vás budu muset zazvonit a Vy mi moji škodu pěkně, do padesátníku, uhradíte. Třeba budete muset, kvůli tomu, prodat i barák a jít spát pod most. Za vše se platí, i za Vaši naivitu.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Matěj Hollan

aktivista

Petr Kellner

podnikatel, PPF

Matěj Hollan
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Petr Kellner
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services