Nelegální praktiky obchodníků na finančních trzích
Richard Koza | | 17. 5. 2005 | 4 komentáře
Někteří obchodníci se etikou obchodování příliš netrápí a závažně se proviňují proti pravidlům na finančních trzích. Nechávají se nalákat na snadnější a rychlejší zisk a upřednostňují svoje osobní zájmy či zájmy své firmy na úkor svých "burzovních" klientů. Jaké využívají techniky a jak je toto zavrženíhodné počínání rozšířeno u nás?
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)
18. 5. 2005 13:35 | Speedy
Tedy: Hodnocení v tomto týdnu provedli: * Ivan Kolovecký - A&CE Global Finance * Miroslav Gajdoš - Böhm & partner * Jan Procházka - CYRRUS * Pavel Hadroušek - Fio, burzovní společnost * Dušan Jalový - HVB Bank Czech Republic * Michal Znojil - J&T BANKA
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
18. 5. 2005 8:53 | janula
17. 5. 2005 18:24 | Speedy
http://ipoint.financninoviny.cz/detail.php?article=44926
17. 5. 2005 18:20 | Speedy
Ano, jde mi o titul Sokolovská uhelná(!!!), kde, jak známo, je navtrdo upečeno vyvlastnění(!!!) zbylých drobných akcionářů majoritářem, resp. managementem firmy, a to dle par. 220 obchodního zákoníku za cenu pouhých 848,- Kč, tj dle podivného znaleckého posudku, který "dokázal" pro tyto účely vyvlastění vysoce prosperující firmu (doly a elektrárny) ocenit jen 50% její skutečné hodnoty. Toto vyvlastnění(!!!), pokud se nebude drobný akcionář soudit(!!!) s dalšími náklady a nejistým výsledkem za nejistou dobu, je prakticky bez(!!!) obrany a tedy konečná!!!! Kurz na burze nebo v RM-Systému proto osciluje kolem této hodnoty, dokonce akcionáři, kteří z daňových důvodů by byli vyvlastněním postiženi, dnes prodávají i pod(!!!) cenou vyvlastnění!!!
BÍDA, MARAST, HUMUS, NESOLIDNOST (!!!!) českého akciového trhu a prostředí, kam musíme počítat i ty výše jmenované tzv. egsperty a tzv. broukery, je vidět právě na TOMTO případě, který opravdu NEPOTŘEBUJE dalšího komentáře. Proč? Klidně se může stát, že někdo, na základě takovýchto "doporučení" a v dobré víře, neznaje okolnosti, si akcie Sokolovské uhelné koupí :-((