Obchodní příkaz: základ burzovní transakce

Dříve se na tržištích obchodovalo za hlučného pokřiku zúčastněných a jen ten, kdo znal umění handrkování a vyjednávání, měl úspěch. Ty doby jsou už však pryč. Ať dlouhodobí investoři či krátkodobější obchodníci, všichni dnes musí pro realizaci svých obchodů využívat moderní nástroje, tedy obchodní příkazy.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

5. 5. 2005 11:16, Radovan rad.20.rara@spamgourmet.com

Teprve zacinam, takze mozna nebudu uplne presny:
RM system ma nevyhodu malych objemu a platby i za prikaz (platite neco, i kdyz se obchod neuskutecni). Muze obchodovat kazdy bez zprostredkovani maklere.
Prazska burza obchoduje ve 2 systemech:
SPAD - obchoduje se v nasobcich minimalnich objemu akcii, tzv. lotech, jejichz cena se pohybuje okolo 1,5 milionu. Takze to nemuze vyuzit kazdy. Poplatky za zobchodovani lotu jsou kolem 1000 Kc
KOBOS - lze obchodovat jakekoli mnozstvi akcii, ale poplatky za obchod jsou vetsi nez ve SPADU - poplatky za obchod za 500000,- jsou kolem 2500,-
Obchodovat na americkych trzich muze byt casto zajimavejsi, sle podstupujete riziko kurzovych pohybu. Poplatky za obchod jsou kolem 10$ - 15$ podle objemu (u objemu nad 500ks rostou vyse).
Pise se, ze minimum, aby to melo smysl je kolem 30000,-, ale ja bych nedoporucoval obchodovat s mene nez 300000,-. Zalezi na tom, zda chcete aktivne obchodovat, nebo jen do akcii dlouhodobe investovat. Staci si spocitat, na kolik % z objemu by prisly poplatky.
Obchodniku je u nas mnoho, lisi se ale casto moznostmi, na kterych trzich obchodovat. Nejvetsi jsou pravdepodobne atlantik, fio, patria. V soucasne dobe se mi z hlediska poplatku a moznosti jevi nejvyhodnejsi fio.


Zobrazit celé vlákno

+42
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

6. 1. 2006 11:16

Aha a Beliza je kde?

Zobrazit celé vlákno

-18
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 12 komentářů)

6. 1. 2006 11:16

Aha a Beliza je kde?
-18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 1. 2006 10:20

Pozor ! Jejich partner GCI je registrovan na Belize :-) . Takze kdyz se GCI rozhodne to zabalit ,nikdo sve penize uz neuvidi :-(
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 1. 2006 18:34

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s a.s. Ardeus?
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2005 20:45 | RK

Tako bohužel druhý článek o příkazech zde na serveru již nebude zveřejněn, avšak pro všechny zájemce je kdispozici na serveru www.traders.cz v sekci Vzdělávání / Základy Obchodování /Základní principy obchodování
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 5. 2005 14:40 | PeterVecera

Interactive brokers & IQ-TRADE.CZ
...náš nový smluvní partner se nestal nikdo jiný než jeden z nejpopulárnějších obchodniků specializovaný na elektronické obchodování Interactive Brokers.
Interactive Brokers je nejlevnější, nejrychlejší obchodnik pro obchodování na více než 40 trzích v 13 zemích. S $1,6 miliardou kapitálu se Interactive Brokers řadí jako 20 největší US security společnost.
http://www.iq-trade.com/cz/news1.html
U nás máte možnost obchodovat jako přímo u Interactive Brokers přímo s českou podporou a dalšími výhodami pro naše klienty. Samozřejmě Vám zdarma pomůžeme také s vyplněním smluvních podmínek a při zaučení do obchodního softwaru .

Vyžádejte si smluvní podmínky a demo zde : http://www.iq-trade.com/cz/demo_order.html





Pozdrav


Peter Vecera


PS: Aj jiz klienti u kteri uz maji ucet u IB ucet otevreny maji moznost Suuport v cestine vyuzivat. Pro dalsi informace napiste nebo zavolejte.
+34
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 5. 2005 16:16 | RK

Doporučuji prostudovat zde na serveru sekce univerzita a na www.traders.cz sekci vzdělávání a tamtéž diskusní fórum. Já osobně dávám přednost a doporučuji spíše zahraniční trhy, kde je mnohem více možností k obchodování. Mim. finanční požadavky: doporučuji min. 10000 USD (250000 Kč), aby mělo smysl očekávat, že budu rozumně vydělávat. Optimální je 30000 USD a více. No a pak rozhodně počítejte , že je nutné se nejdříve pořádně vzdělávat. Tedy věnovat půl roku až celý rok studiu, vzdělávání a tréninku a teprve pak můžete uvažovat, že budete schopen "přežít" obchodování a následně začít vydělávat.
+36
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2005 16:11 | RK

Na téma příkazů mám rozpracovaný ještě jeden článek, jako volné pokračování. všechny tyto články jsou více méně zaměřeny na zahraniční trhy (i když v principu česká burza z nich také vychází). Doporučuji buď samostudium, nebo se ptát na diskusním fóru na Vámi zmiňovaném serveru www.traders.cz a nebo si sjednat individuální konzultaci na konkrétní téma, které Vás zajímá. V případě zájmu je na mne na serveru traders.cz kontakt, můžete se se mnou spojit.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2005 15:09 | Jirka

Dotaz na autora: Plánujete nějaký článek, který by šel více do hloubky? Případně: můžete uvést nějaké podrobnější zdroje informací na webu? Něco znám z webu traders.cz, něco z Fio a manuálu jejich e-brokera, něco jsem odpozoroval na hloubce trhu několika titulů na yahoo.com, ale pořád mi to připadá málo. Myslím, že největší záludnosti se skrývají ve zpracování příkazů. Pochopení toho mechanismu mi připadá hodně důležité. Zvláště pro začátek s menším obnosem (50-100 tisíc CZK), kdy není moc prostoru pro metodu pokus - omyl. Děkuji.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 5. 2005 14:03 | Frankfurt

Ja kupuju akcie jen za 2000 euro s poplatkem 10 euro americke i evropske i CESKÉ akcie JEN na burze Frankfurt , kazde 2 mesice. Z kazdeho nakupu mne rozbolí hlava. A neprodávám akcie , dokud nemám po letech aspon 200.000 euro v akciích , pak bych koupil za polovinu toho byt a druhou polovinu nechal i nadále hlavne pro dividendy. Pritom nejvetsi radost zpusobuji akcie s dividendou kolem 4%. V dobe velkych krachu akcie s dobrou pravidelnou dividendou nepadaji hloubeji nez na polovinu.
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2005 11:26 | Radovan rad.20.rara@spamgourmet.com

Jeste neco: Musite pocitat s tim, ze to proste nevyjde a prodelate boty. Takze neni vhodne do akcii investovat penize, ktere nutne potrebujete. Obchodnici doporucuji rozlozit riziko do hodne titulu z vice segmentu, ale pri mensi investovane castce zaplatite procentuelne vic na poplatcich, takze pri dennim az tydennim obchodovani bych to s poctem titulu v portfoliu neprehanel. Kdyz sledujete pohyby, nebo pouzijete stop-loss (to je prikaz k prodeji, kdyz cena klesne pod urcitou hranici), stihnete prodat driv, nez ztrata bude citelna. Pred realnym obchodovanim doporucuji si vyzkouset nejakou investicni hru (vim, ze jednu provozuje idnes+patria a druhou centrum+atlantik, ale ta je jen pro US trhy), abyste zjistil, jak vam to jde. Nepokousejte se v te hre jit do prilis rizikovych obchodu, aby jste vyhral, ale proste investujte tak, jako byste investoval v realu. Pak uvidite, jak vam to jde. Dulezite je sledovat zpravy a obcas i kratkodoba doporuceni (ale u tech je nutne byt rychly a predbehnout vetsinu trhu).
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2005 11:16 | Radovan rad.20.rara@spamgourmet.com

Teprve zacinam, takze mozna nebudu uplne presny: RM system ma nevyhodu malych objemu a platby i za prikaz (platite neco, i kdyz se obchod neuskutecni). Muze obchodovat kazdy bez zprostredkovani maklere. Prazska burza obchoduje ve 2 systemech: SPAD - obchoduje se v nasobcich minimalnich objemu akcii, tzv. lotech, jejichz cena se pohybuje okolo 1,5 milionu. Takze to nemuze vyuzit kazdy. Poplatky za zobchodovani lotu jsou kolem 1000 Kc KOBOS - lze obchodovat jakekoli mnozstvi akcii, ale poplatky za obchod jsou vetsi nez ve SPADU - poplatky za obchod za 500000,- jsou kolem 2500,- Obchodovat na americkych trzich muze byt casto zajimavejsi, sle podstupujete riziko kurzovych pohybu. Poplatky za obchod jsou kolem 10$ - 15$ podle objemu (u objemu nad 500ks rostou vyse). Pise se, ze minimum, aby to melo smysl je kolem 30000,-, ale ja bych nedoporucoval obchodovat s mene nez 300000,-. Zalezi na tom, zda chcete aktivne obchodovat, nebo jen do akcii dlouhodobe investovat. Staci si spocitat, na kolik % z objemu by prisly poplatky. Obchodniku je u nas mnoho, lisi se ale casto moznostmi, na kterych trzich obchodovat. Nejvetsi jsou pravdepodobne atlantik, fio, patria. V soucasne dobe se mi z hlediska poplatku a moznosti jevi nejvyhodnejsi fio.

+42
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2005 9:41 | predseda

Dobrý den, chci obchodovat s akciemi ale nevím jaké jsou možnosti. Můžete mi poradit a sdělit své zkušenosti? Jestli je lepší obchodovat přes makléřskou firmu na pražské burze nebo zahraničních burzách. Je dobrý RM systém? Jaké jsou vůbec minimální finanční požadavky pro obchodování aby to mělo smysl.
Predseda
-9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Chmela

podnikatel, Tescoma

Jaromír Drábek

politik

Petr Chmela
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Jaromír Drábek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services