Jak funguje investiční životní pojištění III.

Vysvětlit klientovi jak funguje investiční pojištění a pomoci mu vybrat správnou investiční strategii není lehký úkol. Cena za takové poradenství je standardně součástí pojistného. Kolik zaplatíte zprostředkovateli, jaké se uplatňují způsoby úhrady finančního poradenství a jak se spočítá odbytné?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 4. 2005 12:26, JMK

Pani Jarmilo, mate pravdu, ale jeden maly detail to hyzdi - smlouvy jsou napsany tak, ze to neni k precteni. A druha vec - mam spatnou zkusenost s velkymi institucemi - kdyz si chci vzit smlouvu na podrobne prostudovani domu, vetsinou tuto moznost zamitnou. Kdyz chci zmenit podminky, ktere povazuji za nevyhovujici - z 99% to nelze. (Ted trochu reklamy, zatim jen ING udelala vyjimku). Tak se ptam, co s tim?
Nicmene s tezi, ze lidi se maji o sebe starat sami, bezvyhrad souhlasim. Preji prijemny den

Zobrazit celé vlákno

+54
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

26. 4. 2005 21:20, Fredy

Podsouváte mi zvýšený tón tam, kde jsem jej nikdy neuplatnil. Pouze jsem konstatoval dvě věci.

1) Jednak po prostudování dostupných volebních programů jednotlivých stran vidím modrou šanci jako jedno z lepších řešení. Podle mého "subjektivního" názoru si myslím, že v budoucnu jako jediné možné. Socialismus se již vyčerpal a to v celé Evropě. Otázkou je, jak jej dokáže ods prosazovat.

2) Dále jsem uváděl, v této souvislosti, že i volební program je zboží, které se musí umět prodat. Voliči jsou v tomto případě klienty tohoto programu. Ods to nedělá a nebo dělá nedostatečné a tím získávají na vážnosti nesmyslné a demagogické názory současného ministra financí. Ostatně i on "prodává" své zboží. Podle mě již zapáchající a s propadlou záruční lhůtou.

Pokud se nemýlím, tak vám také kdysi někdo od ČS řekl, že to a to je dobré a vy jste to bral. Pak se časem ukázalo, že je vše jinak a vy jste na tom třeba tratil. Je v tom jen fenomén času? Nebo tam hledáte něčí úmysl? Vždyť jste to přece nemusel brát, že?

Víte, čas je v tomto nejzajímavější poradce. Kdysi, v roce 1998 či 1999 jsme na těchto (i jiných) stránkách začali odvážně psát o tom, že KŽP je vlastně podfuk na neznalé, naivní jedince. Tehdy se na nás vrhla smečka bouchačů a dokonce zástupců pojišťoven. Dnes o tom píší již „bývalí“ poradci a jiní odborníci, jako o samozřejmosti. Lepší mlm společnosti jej již vyřadily z repertoáru. Čas plynul a pojišťovny vyrazily s dalším trumfem - IŽP. Mnozí se nad tím rozplývali a dodnes to mají za nedotknutelný zázrak. A vidíte, pan Podávka jej nyní staví do stejného, ne-li horšího světla, než již profláknuté KŽP. Ještě ostřeji se do tohoto produktu opřel pan Stuchlík v časopise FONDSHOP. Odhalil, to co již dávno píši, že tento produkt dotuje stát, nebo-li my všichni z našich daní.

Vůbec nic nemám proti paní Jarmile. Dokonce ji fandím. Má svůj názor (i když ne dle mého gusta) a za ním si stojí. Některé její postřehy v sociální oblasti jsou zajímavé. Docela si ji dovedu představit z jejich různých komentářů. Samoživitelka, vysokoškolačka s titulem, patrně PHDr., či něco podobného, se dvěma dětmi, dcerami. Žije na jihu Čech, patrně v Táboře a v oblasti poradenství vyzkoušela více společností a tudíž má celkem přehled. Za bývalého režimu byla asi úspěšná, někde buď v nějaké státní instituci (ostatně tehdy jiné skoro nebyly). Buď školství, nebo výpočetní technika, tehdy PVT, či tak nějak. A nebo je to úplně jinak. Ale, jak vy píšete. Co člověk, to názor a kdyby byly všechny stejné, tak by tu byla nuda.

Zobrazit celé vlákno

-7
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 75 komentářů)

26. 4. 2005 23:06 | Speedy

Nechtěl jsem nic podsouvat, opravdu ne. Jen jsem měl dnes více času a tak jsem si více tady četl a také psal. Na dlouhou dobu jsem jistě i svoji invenci tím vyčerpal. Spíše mě přepadají poslední dobou pocity marnosti: z toho, jak pomalu každý chce vše donést až pod nos, ani o ty své už jednou vydělané (vyhrané, možná šikovně i kdesi ukradené...vždyť to je z principu co chci dál říct jedno) peníze nejsou schopni se svým vlastním úsudkem už postarat a spásu hledají prý tentokrát v poradcích. Když už ne někde jinde a v prvé řadě ne především a právě u sebe sama. A tak, pokud Modrá šance se bude volebně prodávat jen dle pěkné modré nálepky a dle reklamy jako jiné zboží, tedy jak modrá je pěkná barva, spláče se nakonec nad výdělkem a titíž voliči, co zvednou ruku nejdřív pro modrou, nakonec vzteky, obávám se, v dalším kole a s pěnou u úst až zjistí, co se po nich vlastně chce (tj. aktivita, samostatnost, odpovědnost) úprkem zavolí naopak právě tu růžovou či rudou. A přitom není zde dán a dlouhodobě dáván vůbec žádný prostor pro to, aby už včera a dnes a na pozitivních konkrétních případech byla aktivita, samostatnost a odpovědnost pochválena a vyzdvižena, jako vzor pro ostatní. Když toto není, tak skutečně zbývá jen politický marketing, jako třeba na šampóny, neboť po slovech aktivita, samostatnost a odpovědnost vystrašený, dnes zpohodlnělý potenciální volič uteče rovnou. Prostě nevidím, jak tento pevný kruh rozbít: na pěstování nešikovnosti a prohlubování pohodlnosti občanů jsou totiž mnozí zde přímo hmotně zainteresováni: krom finančních žraloků právě i politici obecně. Tak to se mi honí hlavou a možná jsem se vyjádřil předtím nešikovně, na špatném místě a ve špatné souvislosti.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 23:05 | Jarmila

Fredy, celkem jste mně trefil. Až na to, že za komunistů jsem občas sehnala rozumnou práci, třeba i ve školství, ale jinak na mně zbyla tak maximálně uklízečka nebo jsem běhala s paleťákem v expedici potravin. Dneska mám práci, co mně celkem baví, a ještě jednu, co je moje hobby, zmákla jsem i ty počítače, umím si je i nainstalovat. A jinak Vás zdravím na Vysočinu, je to od nás kousek.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 22:55 | Jarmila

Můj kolega má dnu. Nesmí jíst luštěniny, ty vyvolávají dnavý záchvat, což je silně bolestivá záležitost. Má taky rád právě ty salámy. Jenže který z nich si má koupit, aby se onoho dnavého záchvatu vyvaroval? Buďte, Fredy, rád, že jste to v životě neměl, to se postiženého kloubu bolestí ani nedotknete, nenavlečete si ani ponožku. A pokud normálně držíte celkem přísnou dietu, ale dostanete záchvat po snězení 10 dkg salámu s cibulí, tak to je poškození spotřebitele na zdraví. Jenže se to blbě prokazuje. Jak chcete prokázat, že jste snědl právě salám a ne čočku na kyselo? Proto jsem tu tak prala právě do těch salámů. A to jsme se ještě nebavili třeba o kvalitě dnešních bot, to by ta diskuse byla ještě delší.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 22:45 | Jarmila

Fredy, abych pravdu řekla, mně je jedno, co si klient myslí. Jak jsem napsala, zprostředovávám úvěry. tedy žádné tanečky, kdy se vnucuji, volám, domlouvám schůzky, mám náklady s telefonováním, protože jsem to já, kdo se doprošuje o schůzku. Když se ke klientovi dostanu, zas taneček s odrážením námitek, vysvětlováním, přemluváním, co bude mít rodina když se nepojistí a tak. Mně je toto všechno srdečně JEDNO, to je problém klienta, ne můj. Teď dělám úvěry a jsem pánem já. Klient chce peníze, ne já. Proto volá on. On chce, on prosí, on má zájem. Já mám více času, nižší náklady na telefon i cestování, protože klient klidně přijede za mnou. Vysvětlím mu, co potřebuje vědět. Je na něm, jak se rozhodně. Pokud se mu moje nabídka nelíbí, pošlu ho klidně do háje, protože mně je srdečně jedno, že chce peníze, ale za těchto podmínek se mu to nelíbí. Místo přemlouvání klienta a tanečků kolem povinného pojištění a různých zkoušek a evidencí radši vyžehlím koš prádla, to má pro mně vyšší hodnotu. Ale především NIKOMU NIC NEVNUCUJU! Co je mi do toho, jestli si klient našetří na důchod? To je JEHO problém, ne můj. Co je mi do toho, že si vzal na bydlení spotřebitelský úvěr ve stavebninách a platí bratru 38 % p.a.? Jo, že by to se stavebním úvěrem měl levnější? Jenže to by to neměl hned a téměř bez papírování. Tak ať platí. Rozhodl se on, ne já. Já mu zprostředkuju službu. Pokud chce, tak mu řeknu můj názor. Ostatní je JEHO věc. Paradoxně mám dneska větší klid a více klientů, než když jsem se jim vnucovala. Já klienty neblbnu, je demokracie a oni mají možnost se rozhodnout, zda danou věc za daných podmínek chtějí. Divil byste se, kolik lidí se přijde zeptat na to, proč platí tolik, když si vzali úvěr na rekonstrukci koupelny přes splátkovou společnost! Jo, bylo to hned a ne po dvou letech, jak to mají stavební spořitelny. Ale oni to přece TAK CHTĚLI. Kdyby to nechtěli, tak by to nepodepsali.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 17:18 | R2D2

Smutná, ale pravdivá informace ze včerejšího dne: Přišel za mnou jeden klient, je z Brna. Byli ho navštívit prodejci AWD. Jejich řeč byla - máte staré špatné produkty, zrušte je, máme pro vás lepší. Prodávají Investora Minus:) Neřekli klientovi,že
1) zrušení starých smluv je nevýhodné, že již splatil počáteční náklady, že v nich má slušnou garanci z dob, kdy TÚM byla vyšší než 2,4%, že ...
2) jejich produkt patří k nejdražším na trhu, že klientovi na poplatcích vezme téměř 2 roční pojistné
3) modelují s nesmyslným výnosem xx% ročně, že to, že český akciový fond vydělal v minulých dvou letech hodně, není zárukou, že to vydělá i v příštích letech.
Nu - naprosto neprofesionální servis od firmy, co křičí, že je největší. Není divu, že mnozí raději nechávají peníze na termínovaných účtech a ve slamníku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 4. 2005 16:56 | Jarmila

Obojí, a v jejich rámci co seženu. Jedna věc je moje přání, druhá požadavky bank. Požadavky bank jsou jednoznačné: nasekat produkci za jakoukoli cenu. Nemáš? Přijde další. Někdy je to i potíž toho, že máte dobrý produkt, data jsou zadávána po internetu. Jenže nějak nejsou zadat, Vy se s tím moříte, systém si vesele plká své a na nějaká data zvysoka kašle, nevezme Vám jediného klienta a za půl roku Vám banka spolupráci vypoví pro nulový objem práce. Co na tom, že vina je v systému. Málo jste udělal! Zabít je málo! (PS: nechci pomlouvat, ale šlo o GE Capital. Nějak jsem na jejich internetové aplikace od té doby alergická).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 16:53 | Fredy

Pojistky a nebo úvěry je vlastně stejný brak. Tito prodejci jsou vlastně prodlouženou ploutví finančních žraloků. Ovšem je to vaše řemeslo, které vás asi živí. Znovu opakuji, že je mi jedno, co děláte a jak to děláte. Jen jsem si dovolil drobnou poznámku a řečnickou otázku. Jaký je, podle vás, rodíl mezi oblbnutím lidi úvěrem a nebo salámem? To je vše.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 21:20 | Fredy

Podsouváte mi zvýšený tón tam, kde jsem jej nikdy neuplatnil. Pouze jsem konstatoval dvě věci.
1) Jednak po prostudování dostupných volebních programů jednotlivých stran vidím modrou šanci jako jedno z lepších řešení. Podle mého "subjektivního" názoru si myslím, že v budoucnu jako jediné možné. Socialismus se již vyčerpal a to v celé Evropě. Otázkou je, jak jej dokáže ods prosazovat.
2) Dále jsem uváděl, v této souvislosti, že i volební program je zboží, které se musí umět prodat. Voliči jsou v tomto případě klienty tohoto programu. Ods to nedělá a nebo dělá nedostatečné a tím získávají na vážnosti nesmyslné a demagogické názory současného ministra financí. Ostatně i on "prodává" své zboží. Podle mě již zapáchající a s propadlou záruční lhůtou.
Pokud se nemýlím, tak vám také kdysi někdo od ČS řekl, že to a to je dobré a vy jste to bral. Pak se časem ukázalo, že je vše jinak a vy jste na tom třeba tratil. Je v tom jen fenomén času? Nebo tam hledáte něčí úmysl? Vždyť jste to přece nemusel brát, že?
Víte, čas je v tomto nejzajímavější poradce. Kdysi, v roce 1998 či 1999 jsme na těchto (i jiných) stránkách začali odvážně psát o tom, že KŽP je vlastně podfuk na neznalé, naivní jedince. Tehdy se na nás vrhla smečka bouchačů a dokonce zástupců pojišťoven. Dnes o tom píší již „bývalí“ poradci a jiní odborníci, jako o samozřejmosti. Lepší mlm společnosti jej již vyřadily z repertoáru. Čas plynul a pojišťovny vyrazily s dalším trumfem - IŽP. Mnozí se nad tím rozplývali a dodnes to mají za nedotknutelný zázrak. A vidíte, pan Podávka jej nyní staví do stejného, ne-li horšího světla, než již profláknuté KŽP. Ještě ostřeji se do tohoto produktu opřel pan Stuchlík v časopise FONDSHOP. Odhalil, to co již dávno píši, že tento produkt dotuje stát, nebo-li my všichni z našich daní.
Vůbec nic nemám proti paní Jarmile. Dokonce ji fandím. Má svůj názor (i když ne dle mého gusta) a za ním si stojí. Některé její postřehy v sociální oblasti jsou zajímavé. Docela si ji dovedu představit z jejich různých komentářů. Samoživitelka, vysokoškolačka s titulem, patrně PHDr., či něco podobného, se dvěma dětmi, dcerami. Žije na jihu Čech, patrně v Táboře a v oblasti poradenství vyzkoušela více společností a tudíž má celkem přehled. Za bývalého režimu byla asi úspěšná, někde buď v nějaké státní instituci (ostatně tehdy jiné skoro nebyly). Buď školství, nebo výpočetní technika, tehdy PVT, či tak nějak. A nebo je to úplně jinak. Ale, jak vy píšete. Co člověk, to názor a kdyby byly všechny stejné, tak by tu byla nuda.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 17:38 | Speedy

Jamako: Já s Vámi cítím, sám jsem měl před lety tytéž představy. Nenaplněné představy a několikrát jsem si nabil i ústa. Toto je zvláštní obor: klam, mam, politické zájmy a lobbing zájmových sdružení. Nic nečekejte od nikoho, jen od sebe sama, svých rodičů kteří své děti obvykle nezradí a potom, již s odstupem, mohou být Vašimi (po)rádci rodinní příslušníci a s dalším odstupem prověření přátelé. S tím dřívějším prověřením se ale můžete zklamat, lidé se mění a především penize je mění. A nezapomínejte, že jste ve společnosti (kterou jste si jistě odzvonil v roce 1989 klíčemi), kde o "jen" vlastní zisk jde především. Proč by měli být finančníci jiní? Pro Vaše smutné oči, že si prý nedokážete poradit s penězi? Nebo si to jen myslíte, že si nedokážete poradit? Odvahu! Jen tak na okraj: několik měsíců se zajímám o nákup nového auta. Je to hrůza, ani Vám pořádně nejsou schopni říct, zda-li je třeba karosérie pozinkovaná či ne, hlavně je zajímá, kdy už zaplatíte zálohu. Ano, s tím autem máte pravdu, už kolem toho studuji: především ale na obdobně zaměřených webech, tentokrát pro auta, zaplať Pánbu za ně!!!!!!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 16:28 | JMK

To Speedy. Davam Vam za pravdu. Me totiz desi predstava, ze az si budu chtit poridit (jestli me to napadne) treba auto, tak se nechci dostat do stadia studia motoru, naprav, paliva apod. A kdyz budu nemocny, tak studovat medicinu, abych se vylecil sam. Prislo mi, ze spolecnost je zalozena na delbe prace a clovek nemusi byt odbornikem ve vsem. Proto volam po odbornicich i mezi financniky, kterym nepujde "jen" o vlastni zisky. Volam po "erudovanych chirurzich financi", kteri budou vyborne placeni za narocne operace. Zatim potkavam spise "lapiduchy" ;-) Prijemny den Jamako
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 16:18 | Speedy

Jste asi opravdu velmi naivní, promiňte mi to, proto si stále a dle Vás nerozumíme. Vy mi nerozumíte. Smiřte se s tím, že některé věci jsou prostě neprodejné, resp. koupíte si jen jejich náhražky které se tváří jako opravdové. To po čem voláte: vždyť Vám opakuji, vzdělávejte se, najděte si Vám podobné přátele a partnery, choďte třeba i na finanční weby a účastněte se konkrétních diskusí ke konkrétní třeba akcii a stále mějte na paměti, že jste v království klamu a mamu. Tak to prostě je.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 16:12 | JMK

Verim (doufam), ze jsou, ale nejsou k nalezeni. :-) Nebo se opravdu neumim spravne ptat - nebo mozna oni neumi spravne naslouchat? ;-)) Opravdu si myslim, ze dobry financni poradce musi byt skoro clen rodiny - stejne jako dobry rodinny lekar nebo pro firmu dobry danovy poradce. Mimochodem, nekde tady pisete, ze delate uvery - hypo nebo spotrebitelske? Jamako
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 16:08 | Speedy

Pane Fredy, já mám třeba rozvinutou potravinovou alergii. Máte jistě pravdu s těmi É-čky, na mnohé si také musím dávat pozor, ale alergie jako nemoc má vazbu na požívané bílkoviny. Některé prostě a najednou už nejdou jíst bez následků. Kdo nezažil, nepochopí. Sója je bílkovinné krmivo a také lidská krmě (jak jistě víte), já osobně mohu sníst sem tam sojový bob jako takový, ale už naprosto nemohu sníst právě ten bílkovinný sojový koncentrát typu tofu, co právě dávají do uzenin nebo rovnou z něj dělají tzv. vegeteriánské párky a salámy. Prostě projevy civilizace.
I mě je zřejmé, že názory paní Jarmily nejsou Vašimi názory. Nechť se ale tříbí. Vy paní Jarmile vytýkáte, že prodává pojistku lidem a je jí fuk, co obsahuje. Myslím, že to takto nebylo řečeno: paní Jarmila nám zde sdělila, že klientovi, který pojistku chce, řekne klady a zápory produktu. Tímto pro klienta udělala v našich podminkách maximum jako poradce a jistě profesně klienta případně vyřídí jako zprostředkovatel. To, myslím, je za daných okolností korektní přístup. Pokud není člověk sám svým pánem (Vy to štěstí samostatnosti ale naštěstí máte), musí často bojovat mezi svědomím svým a objektivním zájmem svého zaměstnavatele, v konečném dopadu v zájmu svého žaludku. Pokud se klient nakonect pro pojistku rozhodne, není co řešit, jen klient má to konečné právo říct, co je pro něj přínos. Ne paní Jarmila, která má názor subjektivní. To je právě ten problém, že mnozí zde na webu mají představu, že klient tuto svoji odpovědnost má delegovat na poradce. To ale nejde a pokud se sytémově připustí, tak šlamastyka dříve či později je na obzoru. Takové banky se takto pojatého "poradenství" vyhýbají jako čert kříži a vědí moc dobře proč. Jinak si myslím, že zrovna tak nekorektní a nekonzistentní je potom Váš kdesi jinde nadhozený námět, aby Vámi obdivovaná tzv. Modrá šance byla uskutečněna skrze předvolební marketing, tentokrát politický. Akorát, že v tomto případě Vy jste z obliga tím, že jste o věci přesvědčen, a tak vše Vám může být jako nástroj dobré: pohodlné ohloupení lidí skrze barevné nálepky výhradně pozitivní argumentace. To paní Jarmila je alespoň lidsky, morálně a profesně v tomto směru, kdy k pozitivům přiřadí i negativa, pravdivější. Prosím: neřešme má osobní, kladná či záporná, stanoviska k ODS a k jejímu programu Modrá šance, já to uvedl jen jako příklad.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 16:08 | Speedy

Pane Fredy, já mám třeba rozvinutou potravinovou alergii. Máte jistě pravdu s těmi É-čky, na mnohé si také musím dávat pozor, ale alergie jako nemoc má vazbu na požívané bílkoviny. Některé prostě a najednou už nejdou jíst bez následků. Kdo nezažil, nepochopí. Sója je bílkovinné krmivo a také lidská krmě (jak jistě víte), já osobně mohu sníst sem tam sojový bob jako takový, ale už naprosto nemohu sníst právě ten bílkovinný sojový koncentrát typu tofu, co právě dávají do uzenin nebo rovnou z něj dělají tzv. vegeteriánské párky a salámy. Prostě projevy civilizace.
I mě je zřejmé, že názory paní Jarmily nejsou Vašimi názory. Nechť se ale tříbí. Vy paní Jarmile vytýkáte, že prodává pojistku lidem a je jí fuk, co obsahuje. Myslím, že to takto nebylo řečeno: paní Jarmila nám zde sdělila, že klientovi, který pojistku chce, řekne klady a zápory produktu. Tímto pro klienta udělala v našich podminkách maximum jako poradce a jistě profesně klienta případně vyřídí jako zprostředkovatel. To, myslím, je za daných okolností korektní přístup. Pokud není člověk sám svým pánem (Vy to štěstí samostatnosti ale naštěstí máte), musí často bojovat mezi svědomím svým a objektivním zájmem svého zaměstnavatele, v konečném dopadu v zájmu svého žaludku. Pokud se klient nakonect pro pojistku rozhodne, není co řešit, jen klient má to konečné právo říct, co je pro něj přínos. Ne paní Jarmila, která má názor subjektivní. To je právě ten problém, že mnozí zde na webu mají představu, že klient tuto svoji odpovědnost má delegovat na poradce. To ale nejde a pokud se sytémově připustí, tak šlamastyka dříve či později je na obzoru. Takové banky se takto pojatého "poradenství" vyhýbají jako čert kříži a vědí moc dobře proč. Jinak si myslím, že zrovna tak nekorektní a nekonzistentní je potom Váš kdesi jinde nadhozený námět, aby Vámi obdivovaná tzv. Modrá šance byla uskutečněna skrze předvolební marketing, tentokrát politický. Akorát, že v tomto případě Vy jste z obliga tím, že jste o věci přesvědčen, a tak vše Vám může být jako nástroj dobré: pohodlné ohloupení lidí skrze barevné nálepky výhradně pozitivní argumentace. To paní Jarmila je alespoň lidsky, morálně a profesně v tomto směru, kdy k pozitivům přiřadí i negativa, pravdivější. Prosím: neřešme má osobní, kladná či záporná, stanoviska k ODS a k jejímu programu Modrá šance, já to uvedl jen jako příklad.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 15:55 | Jarmila

Fakt myslíte, že nejsou? Podle mně jsou, jen by měli být asi tak na Vaší úrovni nebo výš. Pokud Vám chce radit multilevelová rychlokvaška po 4 hodinách školení, zatímco Vy podnikáte 15 let, máte své zkušenosti a mesíční obrat, který ona rychlokvaška vydělá za celý rok, pak se nedomluvíte, protože mluvíte každý jiným jazykem a o něčem jiném. Já si myslím, že dobří poradci jsou, najít se dají (od čeho máme třeba takový internet), ale my se jich jaksi ještě neumíme správně ptát.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 15:51 | JMK

Nejak mi to "nezbastilo" jmeno. Jamako
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 15:50 | JMK

Nevim proc mam pocit, ze vy o voze a ja o koze (nebo naopak? ;-)) Nehledam nekoho, kdo mi bude spravovat me penize a na kom si pak "budu chladit zahu", kdyz o vsechno prijdu. Hledam nekoho, kdo dokaze nalezt a ohodnotit prilezitosti a bude me o nich informovat. (Kdysi jsem mel naivni predstavu, ze tohle je uloha osobniho bankere). A vyhledavane prilezitosti mi nabidne v souladu s tim, jake mam predstavy o svych planovanych utratach v budoucnu (+/- nepredvidane vydaje) - proste spravovane portfolio. Mozna mate pravdu v tom, ze jsem nezajimavy. Ano, nikdo neni ochoten nest kuzi na trh, kdyz je jednodussi si nechat pravidelne platit za neco, co treba ja jako klient ani nepotrebuji, ale protoze tomu nerozumim, tak si to koupim. A kdyz to nahodou neplni deklarovane vlastnosti a chci to vratit tak ejhle, nelze! Ad Vas priklad s kuponkari - nehledam nikoho, kdo mi povede "fond fondu a akcii", ale kdo mi zavola a rekne "Hele, vypada to, ze by se mohla zvednout cena u fondu XYZ v horizontu 5-ti let, tys rikal, ze nepotrebujes asi na tu dobu penize, ocekavany vynos x%, riziko cca Z. Kdyz bude zisk, beru 30% z vynosu za radu. Beres to?" A ja mam sanci se rozhodnout. A ne poradenstvi ve stylu "Dejte mi 5000 Kc a ja vam napisu rozpis, kam mate ukladat mesicne penize - pojisteni takove a makove, stavebni sporeni takove, atd." Tohle u me neni poradenstvi, to mi nekdo za poplatek provede pruzkum trhu pojistek, pokud jeste neprodava jen "spriznenou" pojistovnu. Ale mate rpavdu v tom, ze se clovek dost casto takhle nasedne "do letadla" - proto rikam, ze nejsou dobri inv. poradci. Bill Gatesu taky neni moc, ze? ;-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 15:44 | Jarmila

Fredy, jenže já pojistky nedělám, neb mně ty tanečky kolem nich nebaví. To je pojistka zodpovědnosti, potvrzení že můžete zpracovávat klientova data, jakési zkoušky, poplatečky a evidence, ještě k tomu někde zvonky, přemlouvání klienta, argumentace jak se vnutit, doporučení k sousedovi, to pro mně není. Radši dělám úvěry. Mají obrovskou výhodu: já klienty nehledám, oni hledají mně. A divil byste se, za jakých podmínek jsou lidi ochotni se k penězům dostat, klidně by podřízli krk i vlastní babičce! Úroková míra 80 % p.a.? Klidně, jen sem s prachama! Těmi zaplácnou minulé dluhy a splácím znovu, pak zas úvěr a tak pořád dokola. Jak ráda bych dělala i to Vámi tady kritizované stavební spoření! Nabízím to klientům, kterým končí splácení úvěru. Ne, oni spořit nebudou, hledají výmluvy proč ne a hurá pro další úvěr! A nějaký pindy o spoření a zajištění budoucnosti? Prosím Vás, kde to žijete? Lidi žijou teď a na plný pecky a je jim celkem jedno, že přijde nějaký exekutor. Nějak bylo, nějak bude. Pokud neseženou peníze u mně, půjdou třeba k lichvářovi nebo k Providentu a nějaká úroková míra je jim docela šumafuk.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 15:26 | Speedy

Ve Vašich "touhách" Vám přece nikdo nebrání, točte svý peníze jak chcete a možná vydělávejte, vzdělávejte se zdarma sám, ve spolku Vám spřízněných duší či si plaťte nějaké kurzy (pokud máte pocit, že Vám cosi přinesou), ale musíte být připraven na to, že ty Vámi točené peníze už nebudou Vaší odloženou (bezpečně a pokud možno likvidní) spotřebou, ale že také o ně celé přijdete. Tak jako při podnikání. To, co je Vám skrze finanční žraloky za podpory státu nabízeno, je jakés takés ochránění Vašich peněz proti inflaci (vůči inflaci ve stavebnictví se nějak ale dlouhodobě tolik nedaří) a máte nějakou (virtuální) jistotu státního dohledu a pojištění třeba vkladů u bank. Také skrze nabízené finanční produkty stát a na dluh jako věřitel živíte, tak se tomu nedivte. Spekulace, které máte patrně nejvíce na mysli a kde byste měl rád tzv. poradce dle svých představ, jsou svojí povahou velice intimní. Jak jsem tu už někde jinde napsal, Vaše představy se podobají jinému poradenství, že Vám třeba jako poradce najdu manželku, když s ní budete spokojený, tak mě necháte občas se s ní také vyspat, a když Vás naopak bude mlátit válečkem na nudle, tak mě budete nakonec tahat k Vám do baráku, že si musím také něco od ní nechat schytat. Že jsem Vám blbě poradil, byť sám píšete, že se spokojíte pouze s tím, že mě s ní nenecháte vyspat a nějakou další kompenzaci a uspokojení za moji špatnou radu chtít nebudete. Tomu já věřit sice mohu ale nemusím a nebudu. Jak jistě tedy uznáte, v jistých momentech takovéhoto "obchodního" vztahu se něco nebude líbit Vám a jindy zase mě. Prostě to je nesmysl a dohoda nakonec uzavřena s velkou pravděpodobností nebude, resp. nebude případně dodržena.... Co se neosvědčilo a jak se ptáte? Co jsem tak sledoval, byly zde třeba v minulosti jisté pokusy u fondů vázat odměnu správci za správu vložených prostředků nikoli z objemu hodnoty vložených podílů, ale až z případného zisku. A na to se chytali podílnící, akcionáři, kupónkáři. O nějakém dorovnání správcem při naopak ztrátě ale nemohla být, samozřejmě, řeč nikdy. Dnes tento systém prakticky nikde, co vím, nenajdete. To má své příčiny. Je to také asi proto, že peněz je dnes všude kolem jako šlupek, lidé je rádi kamkoli nosí, a tak Vy se svojí mošnou, když se Vám nelíbí standardně nabízené podmínky finančních žraloků, se můžete jít klidně klouzat. Jste zcela a naprosto se svými potřebami tržně(!!!) nezajímavý. Ano, zajímavý ba přímo nazrálý jste pro někoho, kdo by Vás rád pozval do letadla a kdo Vám tzv. rád poradí: řekne, co sám chcete slyšet, na to jsou panenky s panáčky přeborníci.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2005 14:53 | Fredy

Drobet jste to otočila. Mě je jedno, které párky a jogurty kupujete. Ale, že na jedné straně "prodáte" pojistku lidem a je vám fuk, co to obsahuje a na druhé totéž kritizujete u prodejců potravin. Píšete:
"Dneska to dělám tak: chceš kliente produkt? Máš ho mít. Já za tebe přemýšlet ani rozhodovat nebudu. Já ti jen řeknu klady a zápory produktu. Ty platíš, ty si rozhodni, co potřebuješ."
Jenže jaké klady a zápory mu řeknete? Že je to pro něj VŽDY nevýhodné a že je to VŽDY výhodné jen pro finanční žraloky? A to si myslíte, že by to koupil?
Podle mě je to hroší klamání klientů (spotřebitelů), než ty salámy a jogurty. Nehledě na to, že lze koupit skutečný jogurt s původní recepturou a i na salámech (párky a klobásy též) je napsané složení. Samozřejmě že ne na každé nožičce párku, ale na obchodním balení. Netvrdím, že je tam vše a že údaje jsou správné. Stejné, jako keci o finančních produktech. Ostatně co vám udělala sója? Ta je více závadná, než různé koření, regulátory kyselosti, E301, E450 antioxidanty, stabilizátory a dalších háfo E-ček, prostě kýbl chemie?
Záleží na tom, jak si ceníte zdraví. A není to, prosím, v penězích. Než nějakou supermarketovou uzeninu, která je většinou stejně předražená, tak raději kousek masa a nebo uzeninu u známého řezníka, který co udělá, tak i sám konzumuje a chleba z pravé vesnické domácí pekárny. I ty pravé jogurty můžete u vás také koupit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Hausenblas

podnikatel a investor, Adler

Daniel Křetínský

podnikatel, EPH a AC Sparta Praha

Martin Hausenblas
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Daniel Křetínský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services