Stanislav Gross: narcis, který si užívá moci

Předseda vlády si svým manipulativním přístupem k moci kompenzuje strach z psychického zraňování. Je sobecký, nevládne žádným výjimečným talentem, intuicí, pracovitostí či moudrostí. Ačkoli mu chybí silné lidské i státnické vize, trpí komplexem grandiozity. Máme pro vás kompletní jasnovideckou, intuitivní analýzu jeho osobnosti.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 4. 2005 18:12, Jesus

Tenhle "článek" je opravdu maximální ukázkové svinstvo a to i přesto, že je napsán 1.4.2005. Že tohle najdu na peníze.cz bych opravdu nečekal.

+40
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

6. 4. 2005 0:11, AZYX

Vymazáno redakcí PCZ pro neférový způsob diskuze.

Zobrazit celé vlákno

-16
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 37 komentářů)

2. 4. 2005 12:03 | Jirka

Ačkoli mám IQ nadprůměrné, vrtá mi hlavou, proč se snažíte obhajovat jednu stranu tím, že poukazujete na chyby a lumpárny jiné strany. Špína na jedné straně tu druhou nesvětí. Rád si přečtu o tom, co Gross a Špidla udělali pro tuto zemi dobrého. Je docela možné, že mé informace jsou neúplné či zkreslené. Daleko více, než Grossova vila mne pálí zákony, které považuji za špatné a které ČSSD zuby nehty prosadila silou ubohé převahy 1 hlasu. A stejně tak uboze se nyní snaží udržet u vesla za každou cenu bez ohledu na veřejné mínění. Na ODS tuto neschopnost svádět rozhodně nelze, neboť ta je tentokrát zřetelně v opozici.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 4. 2005 0:28 | Ivo

Ještě bych si dovolil podotknout, že mě osobně uráží arogantní postoj Grosse, který se postupně měnil v debilní bláboly. Ti jeho poradci mu to snad dělají naschvál. Ten krok úhrady dluhu od bordelmamá bělokoňskou Ing. nebo výkřik, hledám pomocí zlínské JUDr. neznáměho pachatele, který mě půjčil 900t. to je silná káva.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 4. 2005 0:14 | Ivo

Vážený Fredy. Doufám, že to ještě chvíli do voleb přežijeme. Tato lekce mě přesvědčila, že musím volit vždy ODS i když těžce nesu ty Železné a jiné lupiče. Ta demokracie za to stojí.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2005 21:37 | Petr

Myslím, že spousta lidí má zase "krátkou paměť". Pokud já vím, tak ODS přivedla ČR v roce 1997 rovněž do politické krize, ale co je daleko horší, do hluboké ekonomické recese (narozdíl od ČSSD) v době, kdy většina ekonomik evropských zemí byla ve stadiu velmi silného růstu. Do té doby jsem byl bohužel pravicovým voličem. Kdo jen trochu sleduje ekonomické zpravodajství, musí to přece vědět. Šílená privatizace, vytunelované banky, kampeličky a spousta firem, stovky miliard z LTO (mimochodem na Slovensku byl přijatý zákon, který zamezoval těmto machinacím o několik let dříve než u nás), přebytky z "důchodových fondů" rozpuštěné ve "vyrovnaném" státním rozpočtu, další stovky miliard různých průšvihů uklizených v konsolidační agentuře atakdále atakdále. Pak začala akce "Čisté ruce", ale už to trvá nějak moc dlouho a je potřeba některé lidi uklidit z cesty ekonomické mafii.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2005 18:55 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

Demokracie je přece jeden velký nesmysl!!! Nesmysl velmi podobné kategorie, jako v praxi neuskutečnitelné myšlenky absolutizovaného rovnostářství, v té materialisticko - vulgární větvi nám známé třeba pod jménem komunismus. Zrovna tak nesmysl jsou jinak známá tři související slova "rovnost", "volnost" a "bratrství": po svém použití a účelovém využití (zneužití) je to dnes jen nepotřebný, odhozený a vyčichlý brak. Možná zase někdy, v budoucnu a krátkodobě, budou použita k účelové mobilizaci davu hlupáků (tak jako další manipulativní slova typu "Pravda vítězí"). Ale buďme si jisti, že až dojde k jejich prosazení i pro tyto hlupáky, tito si na tato slova už ani nevzpomenou. S už zase skloněnou hlavou nevzpomenou. To je právě ten obrovský problém. Demokracie v různých podobách je tak jen přechodový, těžko i někdy popsatelný stav mezi dalším vývojovým stupněm ne-demokracie. Je to tedy stav vlastně nepřirozený a každý pragmaticky vidoucí, majíc tu příležitost, se v té tzv. demokracii připravuje (křečkovsky) na období, které bude následovat. A to následné období se stále přitom může formálně nazývat demokracie, jak kouzelné a věčné... Já Váš optimismus proto rozhodně nesdílím. To, co jsem dnes dopoledne a ze zvědavosti viděl a především slyšel v TV mě v tom jen utvrdilo. Ta kašpařina neměla žádných vítězů a bez rozdílu, pro všechny strany, byla ostudná, jen výkvět ubohosti včetně vystoupení protagonistů z dnes hlavní politické opozice, tj. ODS. Prostě politická šmíra. Pro mě z toho tady plyne jediný závěr: méně návštěv (které jsem, pravda, měl jako zábavu) třeba na tomto serveru, výjimkou budou jen reakce na pokračující ostudnosti finanční skupiny České spořitelny, změna nicku a starat se už a především o sebe a své záležitosti - tomu především věnovat svůj čas a tento švajneraj prostor už nechat být. Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř) vyhlásil kdysi opovědní list českýmu králi, ale v určitý moment stále platí, že kdo uteče, tak vyhraje. Tak někdy nashledanou :-))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2005 16:55 | Fredy

Jako Apríl dobré i když by se to sneslo i v jinou dobu. V tuto chvíli mě ani tak nevadí tance kolem Grosse a dalších potentátů, jako nenápadný nástup komunistů.
Vy všichni tady, převážně investoři, podnikatelé a většinou vzdělaní lidé, kteří více či méně nadáváte chvilku na ODS a privatizaci, či na ČSSD a socializaci, tak vězte že tohle před rokem 89 možné nebylo. Ani investování, ani podnikání a ani to veřejné nadávání.
Jeden přispěvatel tady píše o zpackané privatizaci. Pro koho byla zpackaná? Pro něho? Nebo pro ty, kteří čekali na zázrak v podobě kapitalismu s lidskou tváří? Nebo pro ty, kteří, s rukama v kapsách, čekali na pečené holuby jednohubky? Nebo si snad myslel, že více jak milion komunistů z doby před rokem 89 zaleze do sklepů a bude se stydět za své přesvědčení? Někteří, možná ti poctivější, tak učinili, ale nemalá část se jich přesunula tam, kde byla moc. Dříve OF, pak ODS a nyní ČSSD. Tito lidé pomalu odchází. Na jejich místa se dostávají skuteční demokraté. Ať už s cítěním sociálním, liberálním, či konzervativním. Tak to bylo po válce i v Německu a v Rakousku a tak tomu bude i u nás. Patnáct let je ještě krátká doba na to, aby se z myšlení lidí vytratila nenávist, závist, nepřejícnost, rovnostářství, pokrytectví a morální úpadek. Ze zkušenosti z jiných zemí vím, že to bude trvat mnohem déle.
Klidně nadávejme, přeme se, dohadujme, ale neničme demokracii jako takovou. Ta za to nemůže. Ač nedokonalá je stále lepší než totalita pod patronací komunistů. Ano, třeba těch, kterým dnes pan Gross podepsal nekrytou směnku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2005 16:53 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

...opravdu nevím, jak Vaše zbloudilá a směšně manipulativní socanská agitace souvisí s podnikatelskými kontakty rodiny Vašeho(!!!) pana premiéra právě na osoby z příšeří prostituce a jak celou věc omlouvá, resp. omlouvá neomluvitelné. Neomluvitelné navíc v případě, že Váš(!!!) pan premiér byl i roky zasloužilým socanským ministrem vnitra se všemi skandály kolem tohoto ministrstva a stavu situace v zemi: naposled mi v paměti utkvěla zapnutá kulma v konečníku obětí, pan Berdych a lidé z útvaru pro boj s organizovaným zločinem, co se všichni dali tak nějak a pěkně dohromady. Výsledek to příznačného sbratření pod práporem ČSSD. A to už potom ten bordýlek v blízkosti právě pana Grosse, pravda, mi nepřipadá až tak překvapující. K Vaší smůle, jako mizerného socanského agitátora :-)) ...a jinak, co si tak pamatuji, tak tehdejší privatizační linka nebyla jen záležitostí ODS, naopak, zde se právě angažovaly ty už dnes politické mrtvoly, jejichž pohrobci (ano a včetně odpadlíků z ODS také s máslem na hlavě), kteří právě dnes uzavřeli na Apríla s ČSSD a s KSČM náramně špásovný kamaráčoft a budou se nám dále všem vesele tlemit též i z vládních křesílek. Že prý dělají národu nějakou oběť. Mě to také uráží. Vrána k vráně sedá...
PS Tu Vaši argumnetaci s IQ, které se tak rád někde výše dovoláváte, snižte laskavě tak a nejméně na 10, to aby Vám alespoň někdo uvěřil :-))))
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2005 15:03 | jkl

Vážený pane Jane, vy jset uplynulá léta asi žil v jiné zemi, že? Opravdu nerad bych vám jako zkušenému ekonomovi připomínla OSTUDNOU privatizaci vedenou ODS. Byla přímmo šita na míri nomenklaturním kádrům, kteří měli naprosto výsadní postavení v ekonomice na přelomu 80/90tých let, Byla z podstatné části provedena "na dluh", úvěry byly přidělovány na základě blábolů a ne podnikatelských plánů,návratnost byla velmi malá. Za vše mluví hospodaření FNM: příjmy 900m mld (z úvěrů), výdaje 900 miliard (podpora bank kterým noví nabyvatelé (zloději) nezaplatili a přesto jim majetky zůstali). Byla to hra s nulovým výsledkem, tedy alespoň pro většinu národa, ne pro bolševiky z kterých se rychle stali "pravičáci" a přiznivci ODS. Bohužel více času na vás nemám....
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2005 7:57 | Petr

Ten článek je buď opravdu aprílový nebo mě napadá spousta jiných možností. Kdo ví, o kom autor píše (nechci ho podezřívat:), ale napasoval to na Grose, protože ten je teď v kurzu. Na 1. dubna snad trocha "bulváru" neuškodí, ale proč na serveru peníze.cz?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2005 7:37 | Zachrdla - TriMan

Nejsem žádný zastánce Stanislava Grosse, myslím ale, že tento článek je hodně pod úroveň tohoto serveru. Doufám jen, že to není změna trendu a že i v budoucnu zde budeme nacházet kvalitní články z oblasti osobních financí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2005 0:45

Je sice 1. dubna, ale jinak ta diagnóza sedí, jen mám pocit, že ještě přesněji vystihuje našeho Univerzálního Génia, hradního pána.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2005 0:45

Je sice 1. dubna, ale jinak ta diagnóza sedí, ale mám pocit, že ještě přesněji vystihuje našeho Univerzálního Génia, hradního pána.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2005 14:25 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

Po přečtení Vašeho příspěvku se velmi divím, co děláte právě teď a zde na ekonomickém serveru? S Vaší inteligencí nad 30 a o které tak rád hovoříte? Jinak jako praktikující řádný investor či správný spekulant této země musíte přece dobře vědět a jasně vidět, že prvním ministrem financí sociální demokracie, určeným jako vrchní vymítač právě pro akci "Čisté ruce," byl dnes již odsouzený tunelář Svoboda s přítelkyní Snopkovou. Jak charakteristické! Zcela neprůhledná socanská privatizace velkých firem okradla všechny daňové poplatníky a drobné investory: příkladem je privatizace České spořitelny, Českých radiokomunikací, z poslední doby zašmelení českého uhlí. Židovská dálnice na Moravě bez výběrového řízení a s konečným výpalným 3/4 miliardy Kč na účet daňových poplatníků. Prohraná arbitráž 10 mld. Kč o TV Nova, kdy ale tento socanský stát skrze prakticky ještě státní podnik Sokolovská uhelná financoval vzdoroaktivity pana Železného, načež týž zodpovědný management, za odměnu, obdržel celý podnik v miliardových hodnotách od socanů vlastně za hubičku. Není to tak dávno. Zase ke škodě všech daňových poplatníků a drobných akcionářů. A u všeho byl, už od samého počátku, také ten upřímný hoch Gross s hroší kůží. Tak to, žel, vidím na rozdíl od Vás zase já..
A to, že rodina Grossova se i v době, kdy Gross byl a je premiérem České republiky, aktivně připravovala zvláště nevhodným způsobem na dobu, až tím premiérem doufejme a někdy nebude, je eticky a morálně nepřijatelné. A je to zcela nepochopitelné u Grose, jako též u bývalého ministra vnitra, který jistě moc dobře ví, že na prostituci a osoby pohybující se kolem se nabaluje další trestná činnost: třeba obchod s bílým masem, drogy, raketýring a další a další, že skrze takovéto "vyšší" kontakty nakonec dochází k legalizaci a ke krytí této činnosti. A k obecnému morálnímu úpadku zároveň. Já jsem smutný z toho, že to zde už mnoha lidem, včetně Vás a jak čtu, vůbec nevadí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2005 10:32 | Jirka

To nebude změna trendu. Tyto vizionářské články se tu již objevovaly pravidelně (tuším 1x týdně). Pan jasnovidec si jen vzal dlouhou dovolenou. Možná by bylo zajímavé zalovit v archivu a připomenout si, co tenkrát o ještě Špidlově vládě ČSSD bylo napsáno. Já osobně se tím ale zabývat nebudu. O této vládě mne zajímá jen to, kdy už od ní budeme mít konečně pokoj.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2005 10:06 | Hurvínek

Prokop Diviš mi připadá jako zneuznalý, zamindrákovaný samozvaný analytik, kýmsi zaplacený, který může kýdat hnůj kdekoliv. Mimochodem, nejvíce hnoje máme u nás v kravíně. Nemám rád když někdo leze nejříve někomu do prdele a pak, když za to dostane zaplaceno, začne na něj plivat.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2005 9:49 | jkl

Opravdu, ale opravdu nechápu tu hysterii s Grossovám bytem, Každému kdo má IQ nad 30 je přaci jasné, že vůbec nejde o Grossův byt, ale spíše o akci Mlýn, privatizaci Telecomu apod.Naopak si myslím, že Špidla a Gross byli velmi potciví politici, jen měli tu smůlu, že neskákali tak jak bylo potřeba, mimochodem oba patří mezi politiky bez vazeb na puč v listopadu 89 a ani jejich příbuzní nefigurují v seznamech StB. Byli nebezpeční, těžko vydíratelní, neovladatelní, proto museli jít. Nestydím se za Grosse, ale za stádní chování mnoha svých spoluobčanů, kteří jsou schopni zcela bez důkazů odsoudit poctivé lidi jen z čiré nenávisti k úspěšným. A ještě si často říkají pravičáci, přitom jim bolševická sláma kouká nejen z bot. Celou Grossovu aféru považuji za vykonstuovaný a pečlivě připravený puč, přinejmenším do doby, než budou proti grossovy známy nějaké kokrétní důkazy.Bohužel, škoda se již stala. Kdo z toho bude těžit? Spojené nádoby ODS a KSČM....politická spodina této země!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2005 8:30 | MD

Prokop Divis - to jmeno uz sem nekde slysel :-) Tenhle popis manipulativniho pristupu mi sedi nejvic na Spidlu
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Dvořák

ředitel České televize

Zdeněk Jahoda

podnikatel, Emco

Petr Dvořák
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Zdeněk Jahoda
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services