Problematice příliš nerozumíte, vzkazuje Křeček

Jste zvědaví, jak se Stanislav Křeček vypořádal s vašimi otázkami? Zajímá vás, v jakém bytě bydlí a za kolik? Ptali jste se na všechno možné, také na jeho spánek, ceny nájmů a financování Sdružení nájemníků ČR.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

31. 3. 2005 14:16, Karel Vácha

Stanislav Křeček nám na nic nedokázal odpovědět tak, aby se dalo polemizovat. Je to neodborný projev cynika. Bohužel pro tuto zemi sedí v Parlamentu a ovlivňuje naše bydlení. Jsem velmi zklamaný.

+22
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

30. 3. 2005 23:29, Ivo

Ale je na každém z nás, aby volby dopadly tak jak si přejeme!

Zobrazit celé vlákno

-4
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 18 komentářů)

3. 6. 2007 12:35 | VV

Milý Honzo,já také bydlím už dlouho na západ od českých hranic,žádná regulace nájmů tady neexistuje a přesto je země kde bydlím jedna z nejdynamičtějších zemí Evropy. Vy jste si jen z Česka zvykl na to aby za vás někdo platil část výloh za váš život a myslíte si že tak to má být. Jste na omylu a čím dříve to zjistíte tím lépe. Pokud se vám požadovaný nájem nelíbí, běžte někam jinam,kde to je přístupnější.Divil by jste se jak dobře toto selské pravidlo funguje a jak to pozitivně ovlivňuje myšlení lídí tady.
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 11. 2005 14:13 | V. Drbal

Když lidé nebudou odpovídat na kladené otázky, je diskuze k ničemu. Tedy když je pan Křeček ptán, kolik platí nájem (u bytu 60m2 s 37Kč/m2 to může být max. 2.220 Kč měsíčně), má odpovědět na to a ne mluvit o nákladech na bydlení ve výši přes 8.000 Kč (kam započítává zřejmě energie, úklid, telefon a co já vím ještě) - jeho záměr je jasný: chce nabudit pocit, že platí hodně! Takto se ho nedávno ptali i novináři v novinách. Myslím, že je jejich povinností zajistit, aby na otázku skutečně odpověděl, tedy říct: "Ale já se Vás, pane Křečku, neptal na celkové náklady, já se Vás ptal pouze na nájem." Ono to zní možná trochu malicherně, ale je to důležité: všimněte si, že pan Křeček téměř nikdy neodpovídá na kladenou otázku! Nepřikláním se ani na stranu manitelů, ani nájemníků, ale srovnejte, prosím, rozumné odpovědi pana Šimečka s demagogií pana Křečka. Nájemníci by se měli nejen zastydět, že mají v čele svého sdružení takovéhoto člověka, ale i zauvažovat o tom, zda pravda není někde úplně jinde!
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 4. 2005 21:07 | Honza

Nechapu , ze nadavate na Krecka, ktery ma v rpogramu zajistit dosttupne bydleni a znemoznit u nas beznou lichvu, ktera je na zapad od nasich hranic nepripustna.
Bydlim v zahranici na zapad od ceskych hranic, REGULACE JE zde ABSOLUTNE SAMOZREJMA.
Neni dovoleno si rict za najem co se vlastnikovi libi. Musi to necemu odpovidat a pokud neodpovida, jsou zde soudy. Dat se vyditat tak, ze 2-pokojovy byt stoji polovinu velmi slusneho platu a jeste kritizovat ty co tomu chteji, zabranit nechapu
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2005 13:01 | Ivan P.

Z odpovědí S. Křečka jsem pochopil : - SON dostává ročně 3,2 mil Kč od MMR, tedy z našich daní - nájemníky před soudem nezastupuje SON, ale Advokátní k. bratrů Křečků
To je business!!!
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2005 10:45 | M.K.

JUDr. Křečku: 1. Velice se mýlíte! I pronajatý byt je stále na trhu s byty, protože je stále vlastnictvím majitele, který by si s ním měl dělat co chce - například hlučného nájemníka nebo neplatiče vystěhovat, pronajmout byt za vyšší nájemné, které určí právě trh s byty nebo byt nechat volný pro svoji potřebu. Vaše názory, že byt obsazený nájemníkem už není na trhu s byty, ukazuje Vaši neschopnost pochopit, co znamená trh. Pracovní síla je také na trhu pracovních sil. I když je ten člověk zaměstnaný, může o zaměstnání přijít, když přijde někdo lepší, kdo za stejný plat odvede více práce a jakostněji. To je pane Křečku trh. Hlásáme do světa, že tu už konečně máme tržní hospodářství a ne komunismus, který podporoval povaleče a těm, kdo celý život dřeli majetek jednoduše vyvlastnil.
2. Regulací nájemného a příslušnými paragrafy v občanském zákoníku jste vlastně jako sociální demokraté vyvlastnili byty s regulovaným nájemným, protože je vlastník nemůže používat nebo pronajmout tomu, kdo mu dá za nájem víc.
3. Všichni kdo bydlí ve vlastním domě, bytě nejsou milionáři jako Vy , ale poctivě splácejí za dům, byt částky, které se blíží jejich měsíčnímu příjmu oproti těm, kteří se na jejich úkor přiživují v bytech s regulovaných nájmech jako paraziti této společnosti.
4. Ústavou je nám dána rovnost. Proč, když ústavu současné regulované nájemné porušuje, proč nedáte ponět k její změně, že v ČR jsou dvě kategorie lidí: ti, co měli známé a byli dobře zapsáni u bývalého režimu a získali byty s regulovaným nájemným a ti druzí, kteří měli např. smůlu, že jsou mladí a chtějí mít rodinu a bydlení jim sebere přes 90 % jejich příjmů, aby každý ve světě ihned věděl, na čem v tomto státě je?
5. Jeden příklad za všechny: majitel 3 bytů jeden nedobrovolně pronajímá, nájemce nemá nárok na regulované nájemné, přesto platí dvakrát méně než by činilo regulované nájemné a soud přes tři roky tohoto nájemníka nevystěhoval. Tento majitel se zařekl, že dokud nebude změněn občanský zákoník a nebudou jasná pravidla pro nájemné, žádný ze svých dalších volých bytů I. kategorie nepronajme. Za advokáta zaplatil již asi desetkrát tolik, co vybral na nájemném. Považujete to za "dobré mravy"?
6. Vaše odpověď, že si jako advokát napřed bez soudcovského oprávnění rozhodnete, jestli je Váš klient v právu či ne a podle toho pak usilujete o to, aby toto Vámi určené právo lidí bylo chráněno, bez ohledu na úspěch nebo neúspěch ve sporu, mne velmi překvapila. Dosud bylo zvykem, že advokát hájí zájmy svého klienta a ne že je proti němu, protože si osobuje právo napřed kauzu posoudit jako samosoudce, a pak podle toho jak se mu zlíbí, svého klienta třeba úmyslně nechat soud prohrát. Co tomu říká advokátní komora?
7. Sociálním demokratům velice škodíte, protože my všichni mladí bez bytů s regulovaným nájemným, se přikloníme k pravici, ačkoli jsme Vás právě proto, že jsme u Vás sociální cítění hledali, dříve volili. Zklamali jste! M.K.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 3. 2005 14:16 | Karel Vácha

Stanislav Křeček nám na nic nedokázal odpovědět tak, aby se dalo polemizovat. Je to neodborný projev cynika. Bohužel pro tuto zemi sedí v Parlamentu a ovlivňuje naše bydlení. Jsem velmi zklamaný.
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 3. 2005 23:29 | Ivo

Ale je na každém z nás, aby volby dopadly tak jak si přejeme!
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 3. 2005 19:06 | !OKO

Odpovědi poslance Křečka jak už uvedli mnozí ostatní jsou zcela na nic. Je dokonce možné že sám těm bludům, které káže dokonce věří. Co je to za informaci "od ledna platím nájemné 8 tis.", neodpověděl, v jaké lokalitě, kolik platil před tím (nebo ten původní regulovaný nájem nešlo už politicky udržet :-), kolik z toho jsou služby. "V SON nepracují žádní právníci" Vy nejste právní, kolik jich pracuje pro SON externě už řečeno nebylo nebo na co jde o něch 3 Mio? Jak je možné, že stát dotuje penězi právní rady jedné skupině obyvatel "regulovaní nájemníci" kterou již dokonce dotuje z kapes majitelů nemovitostí a majitelé nemovitostí platí právníky ze svých již jiným způsobem vykrádaných kapes. Jeho manipulace a lži o regulaci všech nájmů ve většině zemí jsou již hodně hrubým zrnem. Určitá regulace existuje i ve značném počtu jiných zemí, ale je to regulace která umožňuje reaálný zisk pro majitele nemovitostí a většinou řeší pouze určité formy excesů. Bohužel počet znaků v příspěvku je krátký na to aby se o tom dalo rozepsat šířeji.
Navrhuji redakci aby toto zpracovala jako samostatný článek. Bude hezké požádat poslance Křečka o faktický komentář. Rovněž bych rád viděl komentář zástupce druhé strany.
... Jinými slovy pokud přímo nelže tak hrubě manipuluje.
Pane poslanče, v jeden okamžik jste pochválil autora příspěvku za to že je jeden z mála, který není anonymní - hodilo se vám to do vámi kázané verze. Stejne to byla jen anonymní emailova adresa. Možná dokonce Vaše :-) Je zároveň třeba upozornit, že Vy se úspěšně schováváte za beztrestnost poslaneckého mandátu že :-)
Co mne potěšilo, je stanovisko většiny nás čtenářů. Zdá se že nezávisle na tom, z kterého jsme tábora, mladá rodina, která neměla štěstí na regulovaný nájem nebo majitel nemovitosti s regulovanými nájmy, chápeme, že současný nemorální a protiústavní stav je možné definitivně a v zájmu ekonomiky celé ČR odstranit pouze faktickou deregulací. Veřím že křečci jako pan Křeček už dlouho nebudou moci brzdit rozvoj v ČR.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 3. 2005 18:47 | Fredy

Vážení, to chce klídek. Už budou balit a zametat stopy, proto jsou dnešní odpovědi stručnější a o ničem. Na idnesu to bylo také o ničem, ale daleko ukecanější. Tentokrát se pan doktor ani moc neopíral o zahraničí a o tamní studie. Chtěl jsem je vidět, ale bylo mi odpovězeno, že nemám nárok, jedině snad u jejich SONu. Tam o ničem nevěděli. Jak se u nás říká "huba snese všechno".
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 3. 2005 17:08 | Kateřina

Na to se dá říct jedině: Prokristapána!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 3. 2005 16:12 | Jirka

Nu, je docela možné, že některým věcem nerozumíme. Jen je škoda, že nám je dobře informovaný pan Křeček nevysvětlil. Několik příkladů:
"Souvislost mezi opravou vad panelových domů a výši regulovaného nájemného neexistuje. Jde o naprosto odlišné problémy." - Odkud se tedy peníze na opravu vad panelových domů obvykle berou, ne-li z nájmů? Z nového Jaru?
"...neexistuje totiž žádný seriozní průzkum, který by zjistil, kolik lidí by "po deregulaci" potřebovalo sociální dávku, neboť vůbec není zřejmé, co si pod tímto pojmem regulace představujeme." - A na základě jakých seriozních informací tedy stát určuje, kolik má být kde bytů s regulovaným nájemným a kdo v nich má právo bydlet? Není-li Vám, pane Křečku, zřejmé, co si představujeme pod pojmem regulace, pak to zjevně jste Vy, kdo neví o čem je řeč.
"...poskytujeme právní pomoc lidem, kteří advokáta zaplatit nemohou." XXX "V SON nepracují žádní právníci..." - ...pravil JUDr. Stanislav Křeček. Obraťte se tedy s důvěrou na SON, kde Vám právní diletanti poskytnou právní pomoc, neboť možná jediný právník je pouze ozdobou této organizace. A nebo není právník, jen ještě stále nosí titul, který před několika lety zdobil jména mnoha podvodníků v našem zákonodárném sboru?
Tak z toho opravdu nejsem nijak moudrý.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 3. 2005 14:34 | ppetr

je to proste v*l a tykovych tam je.SON neposkytuje pravni sluzby a na ne dostava dotace.pritom zadne pravniky nema,tak na co ty dostace vlastne maji ?!?!?!?.tomu moc nerozumim. na najem SON taky neodpovedel. jezis marja kdyz uz takove skudce nekdo vyhaze vidlem z okna.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 3. 2005 13:00 | Jilda

Bohuzel je to tak. Pravda je spise obracene: pan Krecek problematice nerozumi, i kdyz se tak snazi tvarit. Jasne to vyplyva z jeho odpovedi. O tom jak funguji ekonomicke mechanismy a co je vseobecne dlouhodobe udrzitelne nema absolutne zadne podvedomi :-( Snad uz konecne takoveto "odborniky" odmete cas nekam do kouta, kam patri.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 3. 2005 12:16 | Svaťa

Nechtěl bych brát nikomu iluze, ale volby nic nevyřeší. Staší si jen přepočítat čísla z průzkumů a vyjde to tak, že tentokrát těch 101 bude mít ODS a Lidovci. A jak dokážou z KDU-ČSL rozvracet koaliční vládu to už ukázali několikrát.
Jinak od pana Křečka jsem očekával přesně to co předvádí v odpovědích, takže nejsem překvapen. Je to přesně do samé, jako před časem v rozhovoru pro idnes.cz (otázky i odpovědi).
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 3. 2005 12:05 | MoB

No nic jiného jsem ani nečekal. Všichni jsme pitomci, nikdo tomu nerozumí, jenom pan Křeček nás všechny spasí :-) Haleluja! Zajímavé, pokud někdo s panem Křečkem nesouhlasí, tak tomu nerozumí. A pokud souhlasí, tak rozumí... hmm... (No já se tomu moc nedivím, vždyť by se na tom dal založit byznys: jako politik nechat zahnívat současný velmi neuspokojivý stav a jako právník řešit problémy z toho vyplývající :-))
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 3. 2005 11:00 | Jarmila

No, jestli padne vláda, tak to ani rok trvat nebude.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 3. 2005 10:49 | Benedikt P.

To jsou typické právnické řeči a kličky, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Bohužel, předpokládal jsem již při avízovaném rozhovoru zde na Peníze.cz, že se od pana Křečka nedozvíme takřka nic.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 3. 2005 10:28 | lada

Kdybych tu napsal, co si o panu Kreckovi myslim, tak by mi to redakce zcenzurovala... Zkusim to slusne - uz to nastesti bude trvat maximalne rok a takovychto soudruhu se po volbach zbavime :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Poš

podnikatel, Cybex

Roman Šmucler

podnikatel

Martin Poš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Roman Šmucler
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services