Fondy: snad již poslední velký odkup

Petr Fejtek | | 17. 1. 2005 | 2 komentáře
Fondbyznys roku 2005 se rozeběhl, ale institucionální odkupy opět statistiku snížily o víc než miliardu korun. Přesto se, i díky technické přestávce v 1. týdnu, podařilo tyto odkupy téměř vyrovnat.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 2 komentářů)

18. 1. 2005 16:41 | Hollmireineflaschebier Prinesmipivo

Nejhorsi nemecky FOND roku 2004 HPM Timing Global Plus , bude ted snad prejmenovan na Global Burning Minus , dosahl za rok 2004 ztratu -33% , zatimco nemecky index DAX vyrostl za rok 2004 +8%. Kdyby ve fondu bylo 100 milionú a pan manager si vzal za rok 2004 z kapitalu 1% , mel by pro sebe 1 milion euro za rok 2004 , i kdyz klientum hodnota vkladu -33% spadla. Tedy to chce , milé deti , vyprdnout se na vsechny fondy sveta a koupit si ty nejlepsi akcie nejakeho indexu. Jsou-li to ty akcie s nejnizsim P/E a nejnizsim P/B od podniku , kterého zisk stoupe a neklesá , je tu snace ze ta investice poroste 2x více za rok nez ten index. A jakmile nejaky podniku bude ocekavat pristi rok nizsi zisk , dobre tyto akcie prodat a koupit zas akcie jineho podniku ocekavajiciho vyssi zisk pristi rok. Vezmeme-li akcie nejvetsich podniku , dostáváme také nekolikrát rocne dividendy. Neni nutno brati akcie mensich podniku , které snadno zmizí ze sveta a neplatí dividendy. Jeden rok rostou vice male akcie jiny rok velke akcie. Behem krachu ty malé padají mnohem hloubeji. Dobrou noc , milé deti ! :-)
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 1. 2005 12:16 | stará Plajznerka

Pokracování k clánku FONDY minulému pondelí : Pan Spelec má recht. I kdyz nase koza mela dva rechty a stejne chcípla. Nekolik statistik praví , ze ty akcie z indexu s tim nejnizsim P/E a nejnizsím P/B behem 30 let 2x více rostly nez index a ty akcie s nejvyssim P/E a P/B rostly 2x méne nez index. Asi proto , ze behem velkých krachú ty drahé akcie padají na 1/10 az 1/100 a pak jim trvá dlouhá leta nez se vrátí na kurz pred krachem. Zatímco ty levné akcie az do P/E 20 padají ve velkém krachu jen asi na 1/2 a za 3 roky uz jsou zpátky. Samozrejme , asi se nevyplatí drzeti akcie 30 let , ale pri nebezpecném predrazení indexu nebo té akcie bude nejlepsí vsechny akcie prodat a to i ty , co levné zústaly . A nastane-li opravdu velký krach , pak je dobré býti 3 roky bez jakýchkoliv akcií. Sice behem velkého amerického a západoevropského krachu ceské akcie výborne rostly , ale to uz asi nikdy tak nebude. .......... Míti ve fondu 6 kvalitních akcií uplne stací ! Buffett míval vetsinou v holdingu jen akcie asi 6 podnikú , protoze je znal a jim dúveroval. Velká diverzifikace se delá , kdyz se zádnému podniku nedúveruje , nebo se zádný moc nezná. Lynch míval ve fondu pres 100 akcií , které nedrzel ani rok , ale roku 1987 dosáhl stejne jen 1% rúst a pak uz ten chaos se 100 akciema nesnesl a odesel z fondu pryc. ......... Pro dlouholeté drzení mají dobrý fundament akcie z USA Citigroup , Wells Fargo , United Technologies , Home Depot. A z Evropy Erste Bank a Barclays. A na 2 roky Volkswagen. A to je tech 7 nadejných akcií pro vlastní fond malého investora okresního formátu. Dobrý fundament má i japonská akcie Toyota.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michal David

hudebník a podnikatel

Zdeněk Tůma

ekonom a politik

Michal David
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Zdeněk Tůma
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services