Akcie: výrazné posilování dolaru

Americká měna vystoupala na třítýdenní maximum vůči japonskému jenu, rostla také oproti euru. Toto posílení dolaru znatelně pomohlo evropským automobilkám, hvězdou se stala Porsche. Za oceánem si velké zisky připsala Apple Computer, jejíž akcie za toto čtvrtletí vystoupaly již o 70 %.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

15. 12. 2004 14:41, Matka Tereza

1. ? Není radno , je nebezpecné drzeti akcie Ceské Pojistovny a Komercní Banky nekolik let ???
2. Rostou akcie Ceské Pojistovny a Komercní Banky , ne pro zdravý fundament , ale jen pro veliký zájem ceské verejnosti , která neví , kam investovat a tak kupuje tech jedinných 8 denne hodne obchodovaných akcií , které proto prehnane moc rostou ???
3. Já si myslím a myslet znamená hov-ouby vedet , ze akcie Ceské Pojistovny se vrátily jen na vysoký kurz , na kterém uz roku 1997 byly. Ony byly ale kolem roku 1999 spadlé na asi 1/5.

Zobrazit celé vlákno

+23
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

15. 12. 2004 16:55 | Jirka

Ještě lepší je přelévat z kopců do dolíků v jiném titulu. Jen je někdy problém najít takový synchronizovaný dolík k tomu kopci. Jinak by to byl návod, jak přestavět Krušné hory na Stairway to Heaven. Hlavně se člověk nesmí nechat zlákat každou drobnou vlnkou a zapomínat na poplatky.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 12. 2004 14:41 | Matka Tereza

1. ? Není radno , je nebezpecné drzeti akcie Ceské Pojistovny a Komercní Banky nekolik let ??? 2. Rostou akcie Ceské Pojistovny a Komercní Banky , ne pro zdravý fundament , ale jen pro veliký zájem ceské verejnosti , která neví , kam investovat a tak kupuje tech jedinných 8 denne hodne obchodovaných akcií , které proto prehnane moc rostou ??? 3. Já si myslím a myslet znamená hov-ouby vedet , ze akcie Ceské Pojistovny se vrátily jen na vysoký kurz , na kterém uz roku 1997 byly. Ony byly ale kolem roku 1999 spadlé na asi 1/5.
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2004 12:15 | Boucek Antonin

Berte v uvahu, ze vlastni prostredky manazeru tvori cast aktiv hedgingovych fondu, takze se na jejich prijmu podili i vlastni vykonnost. Pokud byste si vsak precetl Pit Bull od Martyho "Buzza" Schwartze, zjistil byste, ze i onen zdanlive lehky zivot managera hedge fondu ma urcite nevyhody.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2004 9:54 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

Myslím, že takto věc předhazovat veřejnosti je velice laciné a především obrovsky nekorektní, ba zavádějící! Úspěchy titulů mě samozřejmě těší, ale vždy je nutno zde, tj. v Česku, brát především v potaz to, co ve skutečnosti stojí za tím. A také si všimnout pomníčků, ba přímo i memoriálních kolosů, výstražně rozesetých kolem cesty. A ty pomníky dle mne, žel, stále převažují. Tady totiž obvykle není důvodem růstu či poklesu titulu fundament a schopnosti firmy pohybující se v přijatelném tržním prostředí (a jak by mělo standardně být), ale je to výsledek různých mimotržních "působení" (kulantně řečeno), které titul dokáží jak vytáhnout nahoru, tak dokonale pohřbít. To jsou potom ty "zuby" v grafu, kde okamžitá orientace trendu záleží na spíše mafiózních způsobech chování zúčastněných s různým i politickým krytím. Na úkor drobných akcionářů. Proto je velký nesmysl, na zdejší stále "východní" poměry, aplikovat zásadu dlouhého držení "do důchodu" a jak je prezentováno. ČEZ má být bohatou nevěstou, která má zaplácnout díry ve státním rozpočtu až bude nejhůře. Bez politického rozhodnutí o sloučení ČEZu s distribucí by dnešní ČEZ nebyl ČEZem. Do doby sobáše zde bude hospodařit stát se svojí podivnou personální politikou a s ještě podivnějšími vazbami na nepodivnější, již soukromé finanční skupiny. Severočeské doly měly ještě nedávno velice vážně nakročeno, s politickým krytím, k podivnému prodeji státního podílu výrazně pod cenou a přímo k okradení drobných akcionářů, ostatně tak dokonáno bylo alespoň v případě sesterské Sokolovské uhlené, kde management doly s elektrárnami dostal doslova za hubičku. Nu, na oplátku budou doly asi financovat o příštích parlamentních volbách bilbórdy té "správné" strany :-)) Česká pojišťovna je přece kapitola sama o sobě, resp. finanční skupina stojící za ní. Ovšem i ona, bez politického krytí v minulosti (možná též současnosti), by čelila mnohým dalším problémům a především nepříjemným otázkám.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2004 4:46 | Dr. Watson

Burza Frankfurt se chystá prevzíti burzu Londýn. Kdysi mocná burza Londýn asi zchudla , jestli se tam obchoduje jenom v librách a 10x více lidí nez je britú má euro , pak vsichni lidi a fondy a banky a pojistovny z Evropy kupují akcie ve Frankfurtu. London Stock Exchange je akciová spolecnost a tak ji Nemecko snadno sezere , jako uz sezralo Rolls-Royce , Mini a Rover
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 12. 2004 15:25 | Jan Nepomucký

Do letosniho maxima vyrostly akcie : CEZ +536% od 10.3.2001 Komercni Banka +625% od 4.3.1999 Severoceske Doly +693% od 16.8.2001 Ceska Pojistovna +880% od 1.2.1999 Kdo behem te doby ty akcie nekolikrat koupil a prodal, vetsinou asi nevydelal vice ale mene. Jsou-li v grafech velke zuby, teoreticky by se melo vydelat vice, kdyz se v dolicich koupi a na kopcich proda, nez kdyz se drzí akcie cele ty roky pres vsechny zuby. Ale vetsinou ten vydelek vetsi vubec nevychazi a bylo by lepsi drzeti to ty 3 az 5 let nonstop.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 12. 2004 15:24 | Kofí Anán

17 manageru od hedgefonds vydelalo pro sebe za rok 2003 vice nez 100 milionu dolaru. Jejich hedgefondy maji kapital nekolik miliard dolaru a oni si berou kazdy rok poplatek od 1% do 5% z toho kapitalu a jeste k tomu si nekdy berou 20% az 50% z prírustkú kurzú akcií. A pak tedy vychazi jejich rocni vyplata snadno nad 100 milionu dolaru a za nekolik malo let managerovani velkeho fondu uz mohou jiti do duchodu , nebo otevriti knajpu na Tahiti. My bychom meli vesti nase deti nebo vnuky k tomu , aby delali managery fondu.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 12. 2004 15:23 | Betino Kraksi

Ja jsem 7x marne zadal Citibank o 770 akcii Ericsson. Treba jsem chtel odpoledne limit cenu 2,38 jako dopoledne , kdyz to bylo odpoledne uz za 2,41 euro. A u Citibank jsou takovi blazni , ze mi poslou v 7 obalkach 7 dopisu , ze se to nevyridilo. Jako by to nemohli poslat v 1 dopisu najednou 1x tydne. .... A tak jsem vymyslel , kdyz mam akcii Ericsson uz 4320 kusu a Wells Fargo jen 80 a Citigroup jen 100 a Volkswagen jen 100 , tak uz ten Ericsson necham a prikoupim ty ostatni. Taky Ericsson je fundamentalne predrazeny a analysti uz necekaji rust kurzu pristich 5 let. Zatimco Volkswagen , Citigroup a Wells Fargo jsou fundamentalne levne a analysti ocekavaji rust kurzu. .... Podle mne , kdyz jsou penize jen na jednu ze 3 naplanovanych akcii , koupim nejdrive tu , co roste. Na ty akcie , co nerostou , mohu jeste nekolik mesicu setrit. A tak koupim nejdrive dalsich 45 kusu od Wells Fargo. A Citigroup a Volkswagen jeste 2 a 4 mesice pockaji.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jakub Vágner

rybář a podnikatel

Lubomír Lízal

ekonom

Jakub Vágner
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Lubomír Lízal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services