Akcie: další pokles ceny ropy i dolaru

Cena ropy poklesla zpět pod 49 dolarů za barel. Nezaměstnanost ve Spojených státech zůstává stále nízká, a lze tedy předpokládat, že americká ekonomika si bude moci svoji expanzi udržet. Klesající kurs amerického dolaru se opět negativně projevil v cenách akcií evropských automobilek. Co dalšího akciovým trhům uplynulý týden připravil?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 11. 2004 5:45, Ericsson

Chodí sem nejací chartisti = lidé zkoumající chart = graf ?
Mne by moc zajímalo , co ti chartisti = technictí analytici amatéri i profis povídají k dnesnímu grafu akcie Ericsson , nejlépe na grafu Ericssonu z Frankfurtu = wkn 850001 ?????????????????????????????? ?
Mne se zdá , ze ten dnesní druhý kopec se musí jeste oddelit dolíkem a akcie by mela behem týdne spadnout na 2,40 nebo 2,30 euro.
Vúbec to nevypadá , ze ta akcie bude uz ode dneska celý prosinec stoupat. Ale nejdríve by se mel vytvorit nejaký zretelný dolík , ne ?
Já tu akcii chci koupit , ale nechce se mi na tom dnesním kopci za 2,50 euro. Taky MACD Forest i MACD System indikátory ukazují , ze by to melo padat.

+50
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 6 komentářů)

3. 12. 2004 15:42 | Ericsson

Napadá mne , kdyz uz mne nevyrízené , jeden den platné príkazy nic nestojí , tak mohu z dlouhé chvíle posílat kazdý den pred otevrením burzy Frankfurt príkaz - koupit akcie Ericsson 2% pod kurzem , tedy znásobím poslední kurz x0,98 a to bude muj zádaný kurz. Treba to nebudu muset delat vecne a jednou to opravdu vyrídí , kdyz bude nekdo prodávat bez limitu a já kupovat s limitem 2% pod kurzem. Moje banka mi bude ale kazdý den posílat dopis , ze se to nevyrídilo , dokud je nenapadne , ze mi to mohou poslat najednou 1x týdne.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2004 15:23 | Volks Wells Wagen Fargo

Divná vec. Oni mi prodali ve Frankfurtu na burze 100 akcií Volkswagen uz za 1 sekundu po odeslání príkazu na múj limit 0,25% pod kurzem. Takovou závratnou rychlost neznám. Jakoby tam meli 1 cloveka jen na vyrizování akcií Volkswagen behem 1 sekundy. Já ale nespechal , nejsem daytrader a budu mít tu akcii 7 az 13 mesícú , nebo i déle. Asi jsem mohl zkusit i limit 0,5% pod kurzem , nebo 1% pod kurzem. Naproti tomu banka Wells Fargo má hodnotu 80 miliard a presto jsem tu akcii dostal ve Frankfurtu az za dva dny , az na 3. príkaz na múj limit blízko u posledního kurzu. Na 3. príkaz jsem prepocetl vcerejsí záverecný kurz Wells Fargo z New Yorku na euro a odeslal jsem to s tim limitem na Frankfurt ráno 3 hodiny pred otevrením burzy a pak se to po otevrení burzy brzy vyrídilo.
+42
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 12. 2004 6:51 | J.P.P.u.P.

Tezká diskuse o tezké technické analýze vseobecne a speciálne o tezké akcii Ericsson se vede na neprátelském serveru na adrese http://www.traders.cz/phpBB2/viewtopic.php?p=3182#3182 To by mne nikdy nenapadlo , ze sem napísu odkaz na tento server , ale ten proklatý server má zarízení pro vkládaní stále cerstve pro dnes aktualizovatelných grafú ze akciových stránek celého sveta. Kdejaký depp tam muze vlozit s [ a img a ] graf treba od nasdaq.com a on bude kazdý den dorústat Veni vidi vici
+35
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 11. 2004 5:45 | Ericsson

Chodí sem nejací chartisti = lidé zkoumající chart = graf ? Mne by moc zajímalo , co ti chartisti = technictí analytici amatéri i profis povídají k dnesnímu grafu akcie Ericsson , nejlépe na grafu Ericssonu z Frankfurtu = wkn 850001 ?????????????????????????????? ? Mne se zdá , ze ten dnesní druhý kopec se musí jeste oddelit dolíkem a akcie by mela behem týdne spadnout na 2,40 nebo 2,30 euro. Vúbec to nevypadá , ze ta akcie bude uz ode dneska celý prosinec stoupat. Ale nejdríve by se mel vytvorit nejaký zretelný dolík , ne ? Já tu akcii chci koupit , ale nechce se mi na tom dnesním kopci za 2,50 euro. Taky MACD Forest i MACD System indikátory ukazují , ze by to melo padat.
+50
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 11. 2004 12:53 | Gergi

Prelozit "back office" jako "zadni kancelar", tak o tom bych nerikal, ze prekladatel delal co mohl. :) I prekladovy slovnik na Seznamu se strefi lepe: Výsledek překladu: "back office" * back office - obslužné oddělení banky * back office - zázemí (v bance) * back office - zázemí banky (bez klientů) * back office operations - operace v zázemí
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 11. 2004 12:07 | Bouček Antonín

Pro ty, kdo to zajímá - v češtině vyšly paměti Henryho Kaufmana (O penězích a trhu). Kaufman byl jedním z prvních amerických makroanalytiků, kterého v šedesátých letech přetáhli z Federálního rezervního systému do Solomon Brothers (byl tam prvním člověkem s akademickým titulem). Pracoval tam pod Sidney Homerem (člověkem, co napsal Historii úrokových měr,zachycujících čtyřicet zemí a čtyřicet století), později se k nim přidal ještě Homerův synovec Martin Leibowitz (matematik, co se první začal vrtat ve vztazích dluhopisových výnosů a jejich fluktuací, a jediný chlápek v Solomon Brothers, který uměl u dluhopisů spočítat výnosy, když počátkem sedmdesátých let vyletěly z jakékoliv příručky). Kaufman se proslavil, když jako Dr. Doom (a po Homerově odchodu do důchodu hlavní ekonom Solomon Brothers) horující proti inflaci změnil 17. srpna 1982 mínění a předpověděl pád dlouhodobých a krátkodobých úrokových měr. Ten den stoupl Dow Jones o 4,9% (v té době nejvíc v historii) a ceny dlouhodobých amerických státních dluhopisů o 4%. V knize toho najdete ještě daleko víc. Vadou knihy je překlad. Překladatel dělal, co mohl, nakonec však finanční hantýrce stejně podlehl a tak se čtení občas změní v kvíz. Schválně, hádejte, co v originále znamená "zadní kancelář"?
+42
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Sýkora

podnikatel, Dobrý anděl

Vladimír Železný

podnikatel a politik

Petr Sýkora
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů
×
Vladimír Železný
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services