Úvěr za dva roky? Kdepak!

Řada klientů stavebních spořitelen se domnívá, že řádný úvěr ze stavebního spoření je možné získat při naspoření 40 % cílové částky přesně po dvou letech. Jenže praxe ukazuje něco jiného. Jak to tedy ve skutečnosti je?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 10. 2004 8:45, Petr Šafránek

Obávám se, že nemáte příliš přesné informace, neboť:
1. Stavební spořitelna neurčuje dobu splácení, ale minimální měsíční splátku. Ta se v současné době pohybuje mezi 0.5-0.8 % cílové částky, tedy při 1MIO 5.000 - 8.000 měsíčně. Rozhodujete o tom volbou tzv. varianty smlouvy už při jejím uzavírání. Splácet přitom můžete jakkoliv víc, a to i nepravidelně, což u HÚ nepřichází v úvahu. Tato splátka pak odpovídá zátěži při HÚ 1MIO na 15 - 20 let. Jak jste přišel na 70 měsíců, tedy necelých 6 let?
2. Narozdíl od HÚ znáte přesné parametry úvěru už při uzavírání smlouvy o stavební spoření - z úrokovou sazbou Vám nikdo nemůže narozdíl od HÚ hýbat.
3. Něco jiného je, pokud nemáte 40% a musíte tedy dospořovat a současně platit úroky z překlenovacího úvěru. Pak HÚ představuje zpravidla nižší měsíční zátěž.
4. Úvěr ze stavebního spoření je vhodným doplňkem HÚ pokud Vám nestačí hodnota zastavované nemovitosti a potřebujete si zbytek půjčit jen na ručitele.

Zobrazit celé vlákno

+44
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 10. 2004 8:44, Jousa

u Wüstenrot stavební spořitelny stačí k poskytnutí řádného úvěru pouze 30%! ...

-45
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 17 komentářů)

15. 10. 2010 4:27 | Mr Romeo Jerry

Dobrý den
Vítejte na romeo úvěr půjčitel
Jste v jakékoli finanční potíže? Vaše pomoc je nyní. Jste nedává spát v noci znepokojující, jak se dostat úvěr? Nedovolte, aby vaše sny die, Kontakt (davideloancompany@gmail.com) pro snadnou a spolehlivou půjčku. tyto údaje:
Dlužníků INFORMACE
Vaše celé jméno .................... Adresa .......................... Účel .......................... Výše půjčky potřebné ................ Doba trvání úvěru ................... Vaše země .................... Povolání ...................... Vaše telefonní číslo ................ Měsíční příjem .................. Sex .. ........................... Váš věk .......................... Fax .............................
Kontaktní e-mail: (davideloancompany@gmail.com)
Díky
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 11. 2004 10:23 | Petr Šafránek

Pseudoanonym Tridac je jasný případ pro psychiatra, neboť sám v diskusi na http://www.penize.cz/info/zpravy/nazory.asp?NewsID=3243 nebyl několik dní schopen odpovědět na konkrétní dotazy diskutujících a jenom všem okolo nevybíravě nadával a urážel! Když ho někdo zřejmě upozornil, že je úplně mimo a vysvětlil mu, jak funguje akcie Immofinanz a že bez dividendy nebo prodeje z ní peníze nemůže dostat, tak se snažil vycouvat stylem "já nic, já muzikant" Pokud je opravdu manažerem Finance.EU resp. AWD ČR, pak Bůh s nimi, protože ten člověk nemá základní komunikační dovednosti.
-29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 11. 2004 22:50 | Tridac

Vážení přátelé, kolegové. Jistě nepřispěji mnoho do diskuse. Pouze můj názor a moje zkušenost. Po několika celkem zajímavých diskusích, ale i mnoha urážkách a napadáních rádoby znalců, jsem si udělal dnes celý den čas a udělal jsem si vskutku zajímavý průzkum. A výsledky? Spíše závěr. Nebudu již diskutovat či se vyjadřovat k jakýmkoliv otázkám. Zde je pouze snaha z druhých dělat pitomce, omlouvám se ,ale jinak to nazvat nejde. Nevím kdo a proč si tyto lidi vybírá, ale pokud to nikdo nezjistil, máte možnost, stejně jako já.
Proč to píši? Prošel jsem poctivě 220 stránkových témat a skutečně jsem ohromen. I přes obranu a vysvětlování a různé, já nic já muzikant, jsem lidičky pod nicky Anonym, Fredy a některé další našel skoro všude. Je obdivuhodné, jak diskutují o Bushovi, irácké krizi, akciích, parlamentu, důchodech a penzích stejně jako půjčkách, spoření, hypotékách, tak i životním pojištění a kombinace a další a další oblasti. S takovými machry, odborníky a znalci nelze diskutovat. Vědí vše a ještě k tomu neomylně. U nás je na centrále cca 35 lidí, kteří ani zdaleka nemají takové znalosti v součtu dohromady.
Moje zkušenost? Placená klaka v nejlepším případě provokatéři a v posledním kroku lidi, kteří prostě žijí tím urážet, napadat, obelhávat lidi. Nikde totiž nenajdete odpovědi, když se někdo ptá, ale co je nejlepší a co jsem si ověřil i sám? Tito lidé zasvíceně mluví, radí a odsuzují věci, o kterých totálně vůbec nic neví a ani nemohou.
Takže jsem se rozhodl, že nebudu na takovýchto serverech vůbec reagovat ani přispívat. Je to škoda, spousta lidí to myslí dobře i se zájmem, jen mne šokuje, že správci těchto stránek ještě neťuklo. Vím, že je demokracie, každý má právo na svůj názor, ale o tom to na mnoha stránkách tady vůbbec není. Téma? Tyto lidi to vůbec nezajímá. Ihned se pustí do toho, kdo napíše něco, co se jim nelíbí. To nemá nikdo nárok na jiný názor? Tady ne.
Všem, s kterými jsem si příjemně pohovořil a vyměnil zkušenosti, děkuji, a těším se někdy v budoucnu třeba na shledání.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 11. 2004 21:36

Vádí vám, že jsem s ČMSS spokojená? vyjádřila jsem zde jen svůj názor, a to, že je kladný ze mne ještě nemusí dělat zaměstnance ČMSS. Jestli máte jiné zkušenosti tak je zde napište.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 10. 2004 12:19

Zdravím Vás, zmińovaný koeficient mě také zaskočil, holt to budu muset příště víc číst. Mám u HYPO naspořeno 40% od roku 2001 a a naivně jsem se domníval, že si půjčím zbytek a budu splácet. Nikoliv, bodíky nejsou a proto je možný překlenovací úvěr za nějakých 10% a na body prý dosáhnu za další 2 roky, to je možné hodnotit jako my víme ptáčku jak na tebe a do bodíků stejně nevidíš, chceš bydlet tak si vem překlenovák to je naše rito. A nebo mi poradce doporučil vzít si standardní hypoteční úvěr a až budou bodíky tak ho splatit ze stavebního spoření - vychází většinou lépe jak 10%. Nerozumím bodování, když úvěr dostatečně zajistím nemovistostí a doložím příjmy, tak nevidím důvod dalšího otravování. HYPO umí pomoci ale pouze ve fázi jak píše článek tzn. ke konci každého kvartálu požádat o úvěr tzn. k 31.12.2004 a pak má 6 měsíců na vyřízení. Takže pokud máte dnes příležitost něco výhodně koupit peníze dostanete až v 7/2005. Tzn. peníze dostanete za 9 měsíců - tomu říkám pružnost ve vyřizování. Doufám, že to tady někdo čte a využije to ke zpracování konkurenční nabídky a když už ne mi stěžovatelé, tak budoucí klienti na tom budou lépe.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 10. 2004 23:24 | Petr Šafránek

Zdravíme obchodní zástupkyni ČMSS!
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 10. 2004 22:14

Mám zkušenosti s ČMSS a musím uznat, že tato společnost je jednou z velmi vytříbených stavebních spořitelen. Ať už v péči o své klienty tak i v poskytování úvěrů. Já bych své peníze nikomu jinému nesvěřila.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 10. 2004 22:06

Tak to jste asi nepostřehl, že u SS máte pevnou úrokovou sazbu narozdíl od hypoték, takže jestli zrovna čerpáte hypotéční úvěr tak vám přeji, aby se vám úrok zvedl alespoň na 19% což je možné, ale pak si do SS pro radu nechoďte. SS je nejlepší forma jak šetřit, získat státní podporu, získat velmi dobré úročení svých vkladů a k tomu čerpat půčku. Na nic jste asi vy, jestli je pro vás toto málo.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 10. 2004 12:22 | Petr Šafránek

To je právě o tom hodnotícím čísle, přesně, jak na to tento článek upozorňuje. Dostatečně vysoké hodnotící číslo (u ČMSS konkrétně 64)nelze získat "přes noc". Mimochodem ČMSS má velmi kvalitní modelovací software, který umožňuje vše předem vymodelovat (tedy i dobu meziúvěru s přesností na měsíc a celkové náklady) a klient se může rozhodnout, zda do toho jít či nikoliv. Vám tento model nikdo neudělal? Pak byste se totiž nemusel ptát, ale věděl byste dopředu, kdy skončí překlenovací úvěr.
+29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 10. 2004 11:21

V srpnu 2001 jsem si založil stav. spoření u ČMSS na c.č. 240000,- V říjnu 2002 jsem potřeboval peníze na bydlení, proto jsem snížil c.č. na 120000,-Kč na účet jsem doplatil do 60000,-Kč (tedy 50% c.č.). Od té doby stále platím meziúvěr 690,-Kč měsíčně (zaplatil jsem už přes 16000,-Kč). Na můj dotaz minulý týden jsem dostal odpověď, že na účtě mám už 70000,-Kč a že už "brzy" dostanu řádný úvěr. Mám tedy st.spoř. přes 3 roky, na účtě mám cca 58% cílové částky a úvěr nemám..
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 10. 2004 6:50 | Wells Fargo

Povídali vcera 27.10.2004 v televizi ZDF , ARD , RTL , SAT1 , ze banka Badenia navedla tisíce nemcú na pújcku koupit 2x predrazené byty v Nemecku , které se mely finacovat samy s nájemným. Jenomze se nesehnali nájemníci a ti klienti nebyli schopni z prúmerné výplaty platiti ty splátky pújcky té bance. A 4 klienti úspesne spáchali sebevrazdu. Ted se pozústalí soudí s tou bankou. Jenomze banka Hypo a nekolik dalsích banek navedlo taky tisíce lidí koupiti 2x predrazené byty na pújcku a treba i v Passau. A cena bytú v Passau ani za 20 let nevyrostla o 100% a prodali by byt za 20 let jedine za 3/4 ceny , co platili ve splátkách bance. No , zadluzenost 100 tisíc euro neni dúvod k sebevrazde ! Kdyz se stane clovek nezamestnaný a dostává jen sociální pomoc , tak má pokoj od splácení dluhu a banka at si byt zabaví a prodá.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 10. 2004 13:51 | Docent

Možná by to chtělo nejdřív si o stavebním spoření něco přečíst... Já mám byt koupený právě za úvěr ze stavebního spoření a vycházelo mně to lépe než hypotéka.
BTW nesmíte taky hypotečním bankám všechno věřit, hlavně "úroky od". GECB například nabízala v té době od 4,9%, mně nabídli 6,9 + povinné pojištění + povinné vedení BÚ u nich, tj. další 2 stovky měsíčně.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 10. 2004 10:41 | andy

staci, ale za jakych podminek....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 10. 2004 8:45 | Petr Šafránek

Obávám se, že nemáte příliš přesné informace, neboť: 1. Stavební spořitelna neurčuje dobu splácení, ale minimální měsíční splátku. Ta se v současné době pohybuje mezi 0.5-0.8 % cílové částky, tedy při 1MIO 5.000 - 8.000 měsíčně. Rozhodujete o tom volbou tzv. varianty smlouvy už při jejím uzavírání. Splácet přitom můžete jakkoliv víc, a to i nepravidelně, což u HÚ nepřichází v úvahu. Tato splátka pak odpovídá zátěži při HÚ 1MIO na 15 - 20 let. Jak jste přišel na 70 měsíců, tedy necelých 6 let? 2. Narozdíl od HÚ znáte přesné parametry úvěru už při uzavírání smlouvy o stavební spoření - z úrokovou sazbou Vám nikdo nemůže narozdíl od HÚ hýbat. 3. Něco jiného je, pokud nemáte 40% a musíte tedy dospořovat a současně platit úroky z překlenovacího úvěru. Pak HÚ představuje zpravidla nižší měsíční zátěž. 4. Úvěr ze stavebního spoření je vhodným doplňkem HÚ pokud Vám nestačí hodnota zastavované nemovitosti a potřebujete si zbytek půjčit jen na ručitele.
+44
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 10. 2004 8:44 | jousa

u Wüstenrot stavební spořitelny stačí k poskytnutí řádného úvěru pouze 30%! ...
-45
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 10. 2004 8:26 | klm

Bohužel jsem zjistitl, že cesta k valstnímu bydlení přes stavební spoření je omyl.SS je vynikající prostředek pro zhodnocení volných fiannčních prostředků, pro toho kdo ale chce např. kupovat byt, je hypotéka lepším řešením. Např. když již mám 400k a potřebuji milion, dostanu bez problémů hypotéku amohu si skutečně vybrat (podmínky jsou celkem průhledné hne dna začátku). V případě SS musím 400k vložit čkeat >2 roky a poak mi SS milostivě určí, za jak dlouho budu muset úvěr splatit! Nemohu si tedy vybrat jako u hypotéky dobu splácení, ale SS mi určí např 70 měsíců, což pak znamená v případě většího úvěru neúměrné zatížení rozpočtu. Nedivím se, že SS mají tak málo úvěrů, jsou totiž na nic..
-15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 10. 2004 7:28 | Sikin

U RSTS vklad 400.000.-Kč k 1.11.2004, úvěr k 31.1.2007 vklad 410.000.-Kč k 1.11.2004, úvěr k 31.12.2006 vklad 415.000.-Kč k 1.11.2004, úvěr k 30.11.2006 Nezaplacení poplatku ihned na začátku tedy posune čekání o 1 měsíc. Co se týče vyřízení,tak lze začít vyřizovat cca. 1,5 měsíce před přidělením cílové částky. Pokud je poradce seriozní tak to takhle klientovy namodeluje. Spíše bych upozornil na jinou věc a to změnu výše hodnotícího čísla, kterou může v oznámení spořitelna změnit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiřina Nepalová

podnikatelka, Renomia

Marek Dalík

lobbista a podnikatel

Jiřina Nepalová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Marek Dalík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 5 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services