Proč nechci hypotéku s kapitálovou životní pojistkou

Financování bydlení pomocí hypotečního úvěru s odloženou splátkou jistiny v kombinaci s kapitálovou životní pojistkou je často prezentováno jako velmi výhodné. Pojďme se proto podrobněji podívat na argumenty, které jsou klientům předkládány. Zjistíme, že jsou obvykle pouze "zastírací", protože tato kombinace nesplňuje základní podmínku výhodnosti.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

12. 1. 2005 17:45

Docela se bavím, jak se přete co je lepší a co ne!! Za koho kopete?
Nikdo vám nedá nic zadarmo a tak se za vše musí platit! Argumentace jak to bude, co se muže stát a pod..... je k smíchu! Žijeme v realitě dnešní doby a pokud něco chci a nemám na to, tak to musím zaplatit! Co bude za deset, dvacet let? - kdo to dnes ví?! Pokud to víte, rád se nechám poučit a budete to garantovat????? Doby jistoty jsou v nenávratnu a každý podnikatelský subjekt chce vydělat a tak nabízí varianty vyplývající z dnešní doby a předpokladů! Jaké výsledky budou v následném roce (natož za 20 let) ......? Třeba nebudou peníze a nebo my! A co pak s tím??? Nechť si každý klient nalezne podklady a možnosti a pak se rozhodne jak bude své potřeby řešit a neblbněte ho argumenty - zejména nepodloženými a nepravdivými!
Zdeněk

Zobrazit celé vlákno

+41
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

9. 11. 2004 12:27

Ad a) pokud mi vyjde anuitní varianta za stejné peníze jako kombinovaná, tak má smysl o tom uvažovat, nebo chcete popřít i toto?
ad b) nechci srovnávat poplatky českých pojišťoven s zahraničními. Neříkám, že má být u nás nárust na těch příkladných 30% HDP a podobně
ad c) kdo pochopil KŽP tak je neprodává , to jste mě rozesmál :))))))))))
ad d) o jakém kopírování to hovoříte? kde co jak kopíruji
ad e) v dnešní době dělám většinu anuitních hypoték, ale nebudu tím automaticky hanit kombi, a zvlášť na zákaldě toho co jste napsal. Vy víte jaké poplatky u pojistek máme v ČR a jaké venku?
prosím odpověď na bod a) !!!! a příklad jäk levně rizikovou pojistkou pojistit muže 50 let na 1mil, děkuji za radu , možná to bude levnější než umím a pak to vše pochopím :))))

Zobrazit celé vlákno

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 103 komentářů)

18. 4. 2006 14:27 | Cucorietka

Hezký den Nachomejt jsem se zde náhodou. Zdá se argumenty proti kombíku jsou zase jednostrané. Nehovoří se o tom, že když si vezmu hypotéku, můžu i bez pojištění. Dobrý a co pak až se něco stane ? Nebo se tedy pojistím zvlášť, tak jak to někdo navrhoval za pár stovek.
A jak se pojistím za pár stovek ? Úrazové pojištění bývá většinou jen na úraz. A co nemoc ? Kdo mě pojistí na nemoc ? A jsme tam stejně. ŽP (pozor ne ŽKP) také něco stojí a tak kde je pravda ? Kde je napsáno že pokud mám kombík a dostanu třeba výplatu s stavebního spoření že nemůžu část hypa splatit ?
A vzít si hypotéku bez pojištění může asi jen blbec.
Kde je tedy pravda ? Já si myslím že dobrý poradce se dobře stará o klienta. Takže asi na základě jeho potřeb ?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 1. 2005 17:45

Docela se bavím, jak se přete co je lepší a co ne!! Za koho kopete? Nikdo vám nedá nic zadarmo a tak se za vše musí platit! Argumentace jak to bude, co se muže stát a pod..... je k smíchu! Žijeme v realitě dnešní doby a pokud něco chci a nemám na to, tak to musím zaplatit! Co bude za deset, dvacet let? - kdo to dnes ví?! Pokud to víte, rád se nechám poučit a budete to garantovat????? Doby jistoty jsou v nenávratnu a každý podnikatelský subjekt chce vydělat a tak nabízí varianty vyplývající z dnešní doby a předpokladů! Jaké výsledky budou v následném roce (natož za 20 let) ......? Třeba nebudou peníze a nebo my! A co pak s tím??? Nechť si každý klient nalezne podklady a možnosti a pak se rozhodne jak bude své potřeby řešit a neblbněte ho argumenty - zejména nepodloženými a nepravdivými! Zdeněk
+41
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 20:33

co to melete???? pokud říkám, že není garantovaný výnos tak lidem lžu ? byť jak říkáte neumýslně, že mi to někdo řekl? udělejme to takto, v případě, že platba anuity a kombio je cca stejná , je z celkového pohledu výhodnější kombi, protože nese oproti klasické anuitní větší zajištění a podíl na zisku a vy se omlouvjete tím, že jste mu toto nechtěl upřít, že vám někdo řekl, že je výhodnější anuita, protože k tomu lehce může dojít!
můžete mi říct jakou sazbu používate dnes u pět let fix? já osobně vás tipuji na ČS za 5,29%, tedy anuitu a za zbytečně vyšším úrokem než je jinde, nebo se pletu? každopádně tato debata nemá smysl. až mi vysvětlíte proč když mám platit stejně a něco k tomu případně dostat navíc je horší tak to budu brát. Opakuji, že toto se stane s menší pravděpodobností, než že bude levnější anuita, ale to říkám stále. a pak když chcete po kolegovi ať mu řekne Amcico kolik má z toho rizikovou část tak a pak se můžete bavit, tak to jste také pobavil. tímto ukončuji své příspěvky zde a každý a´t si udělá obrázek svůj
+29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 20:19 | Fredy

Pokud tolik věříte pojišťovně Amcico a máte u nich 6 smluv, tak vám jistě prozradí systém výpočtu použití a rozdělení zisku. A samozřejmě všechny náklady, poplatky apod., které tato pojišťovna uplatňuje. Až to budete mít, tak má cenu se bavit dál. Znám systémy použití pojistně-matematických vzorců některých pojišťoven, tak to pak můžeme porovnat. Do té doby bychom se mohli dohadovat do aleluja. A bylo by to o ničem. Berete?
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 20:06 | Fredy

Víte co? Udělejme to takto. Všeobecně (vždy) jsou kombíky nevýhodné. A to hlavně tehdy, pokud budete uvádět pravdivé údaje o výnosech KŽP. Jenže vy ty údaje pravdivé neznáte, tak používáte ty, které vám někdo nadiktuje. Je to pro vás malé alibi, ale také uklidnění, že jste klienty nepoškodil schválně. Ať už máte konečně klid a zbytečně se nenervujete. Stačí?
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 19:08

podle toho co jste právě napsal, tak je to jako by tam nebyli, autori jak je nazyvate udelaji jen tu KZP a tim kryji to nove riziko a zbytek je pri starem :)) jak to riziko druhe to mimohypotecni kryjete? zase RZP? protoze kapitalove je blbost a investicni taky, neb tadyctu ze pojistovny maji zisk mensi nez bezny bankovni system , tak by mne to zajimalo
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 18:55 | Petr Šafránek

Jednu poznámku - když zajišťuji HÚ pomocí RŽP tak to beru jako kompenzaci nového rizika a vedle toho mám další zajištění živitele ve prospěch rodiny. Bohužel u kombinací velmi často narážím na to, že jejich autoři dělají pouze toto KŽP vinkulované bance jako jediné ŽP!!!
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 14:51

Já bych měl dotaz na pana Šafránka,
na vašich stránkách píšete:" Zvláštní pozornost je třeba věnovat výpočtu tzv. daňových výhod. Úroky zaplacené bance lze totiž odpočítávat od základu daně až do výše 300.000,- Kč ročně na jednu domácnost. Musí být však splněny podmínky dané § 15 zákona 586/1992Sb. - o tom je dobré se předem přesvědčit a případně to i prokonzultovat se svým daňovým poradcem! Když budeme například nemovitost pronajímat, neodpočítáme nic! "
jak jste k tomu pořišel? nebylo by možno použít jiný zákon , který hovoří o nákladech, které mám s pořízením nemovitosti ?? (mmj. úrokem bance ?????). u anuitní mi náklady tedy klesejí rychleji než u kombi :))
+35
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 12:37

pane šafránku , otevřel bych co jste napsal. pan Císař zřejmě myslel tu pojistku z pohledu daní, že tím uštření na daních kdežto u rizikovky ne , a takže na tu pojistku nemají aby mohli odečítat když už platí úvěr - - toto bude individuální podle rodiny dále bych se zastavil u toho , když říkáte že tím, že mají krytou hypotéku tak samozřejmě nemají krytou rodinu dále. proto říkám, ž ev tomto je kombi lepsí, není to paradox? tím, že vám klesá pojistná částka (aby jste riziko mohl mít kryté za stejné peníze jako v životní pojistce- viz mé porovnání) tak vám klesá pojistná částka vždy na rovinu nesplaceného zůstatku a v případě kombi byt pomalicku, ale presto díky podílu na zisku poroste a paradoxne pritom rostou jeho rizika z pohledu zdravi, na to jste nejak opomněl, že? ano přiděláte mu další rizikovku :) proto opakuji vyhodnější je anuitní, nebo kombi? Jak kdy!!! a z jakého pohledu a ten je na klientovi a jen mu mám ukázat všechny možnosti. Vidíte to pane Šafránku, neznáme se, máme jiné názory a přece jedna firma a pak se hodnotí práce makléřů pomocí jednotlivce. Tím nechci říct, že někdo z nás je horší, jen že je to otázkou pohledu, nic víc, nic míň
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 9:23

Vážená paní Kateřino : ad a) bylo to myšleno obecně, já v regulovaném nebydlím - mám družstevní :)¨a těch můžu mít kolik chci ad b) promiňte, ale tento zákon lze legálně obejít , tak jak to dělá spousta lidí, otázka je na koho je ten, nebo onen byt napsán..
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 12:25

jsem to asi skopčil opačně. s jakým procentemvýrážím? klientovy zdůrazním, že garantovaný není žádný zisk v Kč, ale pouze v 85% toho co vydělá pojišťovna, a mnou osobou je odhadovaný cca 20 až 25% z pojistné částky, a opět zdůrazním, že není garantovaný.
mužete mi říct proč je u velkého pojištění spořící část menší? co ej to za blud, pokud vím tam spíše existují někdy slevy za vyšší pojistnou částku - o přirážce tedy slyším prvně!
dále proč pojiš´tovny přišli s levnějšími rizikovými a tím si odřízli cestu k kapitálovým,které jsou zajímavější i pro ně????? takhle to podáváte a mne by zajímal váš názor!
mimojiné už jsme viděl na vlastní oči borce Od ČP, který sliboval garantovaný výnos 7,5% (že tohoto klienta vybral pan kellner jako majitel PPF) a protože ho porgram nepustil na 7,5 tak to spočítal na 4,5 a pak na 3% a pak to sečetl, a že pokud tu změnu na dynamik (nazyval to konverzi) nepodepise tak mu ceska pojistovna zrusi smlouvu apdoobne. na mou stiznost na ČAP a ČP, mi čap odpověděl, že je jim to ukradené, že to je věc pojiš´tovny a česká mi napsala nějaké bláboly, že se vlastně až tak moc nestalo, že on rikal neco jineh a jedine ceho se dopustil spatne byla ta technicka urokova mira a ze to uz mu vysvetlili a zda mi tato odpoved staci. Klienta se nikdo neobtezoval kontatovat aby k tomu rekl svuj nazor a tak tady pochoduji a predelavaji ty pojistky dale a pak slysim v TV jak je dynamic nejoblibenejsi a nejprodavanejsi produkt v ČR a zajdete na psotu a tam vam to napise zenska po dvou hodinovem skoleni na kolene a jedine co ji zajima je kolik budu platit, zbytek rekne tabulka. a venku stoji kontrolor a pta se kazdeho kdo vyjde ven jestli mu nabidli pojisteni, pripadne stavebni sporeni a kdyz rekne ne, tak ma zenska pruser!! tomu rikam prodej!
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 12:12

už aby to bylo! proč bych měl být v trapu? odpisy uplatňujete i u anuitky, samozřejmě v menším rozsahu, takže bych to nenazval trapem (tuto střeleckou disciplínu neovládám), ale posunutím rozlišení ale s tím je potřeba počítat, pokud se mí odpočet sníží z 25% na 15% tak příjdu o deset procent daně a to je otákou kolik to bude v přesném měřítku. To bych spíše bral jako argument časovou hodnotu peněz v tom, že odpis je u anuitní v prvních leteš vyšší a pak na konci "nula" takže do porovnání počítám průměr - ale to je pak jako ta riziková pojistka. závěrem: dojde pouze k posunutí hranice výhodnosti ale než až do "trapu". navíc nevím jak vy, ale já s věkem cítím potřebu krýt rodinu, protože mi rostou rizika a to mám jak už jsme se někde zmínil v kombu zdarma a za cenu kdy jsme byl mladý. u anuitky abychom to dorovnali tak se budeme muset pojistit znovu rizikove, ale za cenu mého aktuálního věku a to se počítá!!! takže je jedna věc počítat celkové náklad a druhá věc co vše mi to přinese, proto opakuji není jedna dobrá a druhá zbytečná, ale každá je pro někoho jiného a že je jedna pro více lidí vhodná nebo ne je druhá věc (toto taky záleží na férovosti prodeje)
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 11:41 | Janula

tak na to, ze sa nezmeni legislativa, by som sa nedrzala, staci rovna dan, kde sa zrusia vsetky ulavy na daniach ako planuje ODS a ste v trapu....a to nie je take nepravdepodobne
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 11:37

toto se samozřejmě nepatří :) im sorry
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 11:31

musím se zastat HArryho, příklad: u anuitní a kombi vyjdou splátky stejně, řekněme třeba 500 kč ve prospěch anuitní , ukažte mi jak na fondu peněžního trhu uděláte zisk, který je předpokaldaný u pojišťovny? pokud budete chtít argumentovat tím, že zisk u pojišťovny není zaručen, tak vám říkám dopředu, že ani zisk na fondu peněžního trhu a navíc pokud mi na ukládání zbude 0 tak tam vždy nula bude! Jediný možný argument je to, že stát zruší odpisy na daních a tím výrazně podpoří anuitní variantu, ale domnívám se, že to neudělá z několika důvodů. 1 a 2) jsem psal výše - přišli by o voliče a občan by měl menší zájem řešit své bydlení, 3 v dnešní době zadlužování je stát rád, že se nějaké peníze někam dlouhodbě spoří, navíc bude mít vytvořené na konci té doby a z toho má státeček opět daň a penzistu, kterému něco zbylo. U anuitky mu nezbude vůběc nic. proto u kombi pokud vyjde splátka +- na stejné peníze jako anuitní tak mi toří rezervu ať je jakkákoliv tak narozdíl od anuitky proste JE. a budu rád když mne přesvědčíte o opaku! opakuji jen pokud vyjde podobně!
a prosím akutní odpůrce anuitek, aby řekli pro který hypotéční banky dělají!! mám obavu, že většina jsou velci kamarádi s ČS, GE apod. a ty kombo neumí, takže chápu, že jako exklusivní dealer to budu hanit :))
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 10:44 | Petr Šafránek

Ta úvaha je mylná v tom, že kdybyste si to, co ukládáte do pojišťovny na "spoření" dával jen třeba do fondu peněžního trhu, byl by "konečný efekt" po 20ti letech podstatně lepší....
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 10:34 | Harry

Jsem v této diskuzi ten jednodušší, ale vždyť při kombu zůstane po těch 20 letech i po splacení hypotéky nějaká suma na ŽP.. když budu platit HP, tak sice celkově zaplatím více (na splátkách), ale po 20 letech budu na nule, takže v konečném efektu je výhodnější kombo. To je jen obecná úvaha, konkrétní čísla tady nemám.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 9:45

ad a) nemá už náhodou Amcico a ostatní poplatky už odečtene z svého zisku? chtěl bych vidět výroční zprávu kde bude. čistý zisk k zdanění x,-Kč a pak poplatek 1%, takže zisk k zdanění x-1% Kč, takže jen tak :) ad b) já ještě nenašel odpůrce mých myšlenek ad c) můžete mít říct, jak jste přišel na to, že Amcico je jedna z nejdražších pojišťoven ad d) nevím ejstli se vybraná částka bez státní podpory jmenuje odbytné :) , ale to rozhodně nemá společného nic z Amcicem, spíše s nějkakým debilem, který toto vymyslel ad e) se všichni tváříte jako by byla riziková pojistka zadarmo příklad , mužř pojistmá částka 1mil, v prvním případě riziko klesající, například Uniqa s dobouplacení 10let a druhý KŽP, první je muž 20 let a druhé muž 40 let riziková : mladý 201, starší 987 KŽP : mladý 4 042*, starší 4 436* při čtvrtletní platbě na jeden měsíc (to není podstatné, protože měsíčně , nebo pololetně se to bude chovat v přímé úměře) anuitní rozdíl 786 a posledních deset let 0, takže průměr 393 kžp rozdíl 394 můžete mi říct, že je to stejné. já nebudu polemizovat o tom, že nejdříve paltím více a pak nic, takže je to větší zatížený reálných peněz než u kžp, ale co mně zajímá, že u první kryju svou rodinu jen na případ vyplacení hypotéky a v druhém případě, tím jak budu stárnou a porostou rizika smrti tak mi roste pojistná částka na krytí rodiny i jinaknež jen vyplacením hypotéky, takže je to otázkou určení priorit. Te´d by mne zajímalo za kolik u rizikové uděláte zproštění od placení těc cc 4t měsíčně při té trvalé individualitě ( stačí jen ty 4t co je pojistka, zbytek nám pak výjde oběna stejný). mne to vyjde u mladšího 60 a u toho staršího 308. k tomu Amcicu, ti se chlubí, že mají jedny z nejmenších náklad na správu, tak teď nevím jak to je :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 10:06

myslím, že s vámi se dá souhlasit jen v první větě :"Už se k tomu nechci dál vracet, tak jen na závěr. Obecná zásada. Pokud chcete dluh s něčím kombinovat, tak by to měl být produkt, jehož EFEKTIVNÍ úrok je vyšší než výše úroku z dluhu (včetně všech poplatků). " vám poplatky dělají půl procenta???? to máte hodně drahé poplatky! pak samozřejmě odpis na daních, ano můžeme říct, že je tady legislativní riziko, ale upřímně dovedete si představit vládu, která by zrušila tyto odpočty? to neudělá žádná, teda dle mého, to si raději vezmou někde jinde a budou se tvářit jak jsou hodní, že odpis nechávají a navíc tím nemusí stavět byty, protože takto to můžou přenést na občany a vyjde je to levněji. takže jak jste přišel na těch 10%? a k tomu tajemnu: co tak zimmlerova matematika ? (ta je taky tajemná? doufám, že jsem to jméno napsal správně),. dle vašeho tajemna to vypadá, že si pojiš´tovna určuje riziko u každého klienta kdy chce a jak chce a to i v průběhu doby! a taky mám pocit, že podezříváte pojišťovny , že pak ty zisky tunelují jinam, jenom aby nemuseli dávat podíl klientovi. Vždyť zisk pojišťovny je její hlavní zbraň na rozděleném trhu (a to nemluvím o době rozdělování trhu, která je u nás) a to nemyslím v jednom roce, ale dlouhodobě. připomínáte mi naše politiky:" Za všechno můžou oni, není jim vidět na ruce,kdo ví co s tím dělají a určitě za 20let nikomu nic nedají! Jen vás oberou! ".Udělejte nějaký důkaz k těm ziskům. Já mám pojistku již pár let a dokonce už i nějaké tisíce na zisku ročně. Pokud ho nemáte, tak to může být tím, že máte pojistkuna 30t a nebo ji dle vašeho přesvědčení nemáte vůbec. KŽP má jinou výhodu, oproti investičce a penzijce:" nemůžete jen tak vybírat v průběhu doby a tak něco do důchodu mít budete. u penzijky hend půlku po 15 letech vyberete a utratíte a u investičky stačí nechat na účtu na každý rok 12t a zbytek vybrat taky. a daňové výhody vám zůstávájí. A věřte , neveřte i když nebudu chtít pojistit riziko, tak raději vezmu balík z výherní vkladní knížky, nebo z termíňáku na 2% a hodím ho na "ůtermíňák" do pojišťovny. mám garanci 2,5% čistého bez daně a dodatečný zisk dle hospodaření. a to běžnému investorovi stačí, nemusím se stresovat jestli fondy půjdou ,nebo nepůjdou a očekávaných 4,5%, které bbych měl celkem čistého mít jemyslím dostačující
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2004 9:50

pane Šafránku neříkáte úplnoupravdu, respektive jste něco vynechal. Ano TÚM byloo dozajisté 5% a proto to bylo právě naopak ještě zajímavější, je na pojišťovne jestli to vytvoří, nebo ne, já mám své jisté- takovou pojistku mám osobně. A nevadí mi, že mi dnes daji zisk už třeba jen 0,5%, ale mám radost z toho, že díky té TÚM naspořím mnohem méně než dostanu a to považuji za garantovaný zisk!!! a k tomu zda pojiš´tovna něco vytvoří k dnešní TÚM 2,4%, nebo ne. Víte dle čeho se určuje TÚM? pokud ano tak víte, že existuje reálný předpoklad, že nějaký zisk bude! samozřejmě zdůrazňuji, že garantovaný není, ale jeho reálnost hraničí s jistotou (otázkou jen kolik bude dlouhodobě)
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/6

Předchozí

1

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Linda Vavříková

podnikatelka, Allegria

František Janeček

producent a podnikatel

Linda Vavříková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
František Janeček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services