Diskuze: Fondy: týden jako obvykle
Petr Fejtek | | 11. 10. 2004 | 3 komentáře
Přes čtvrt miliardy do fondů peněžního trhu a 180 milionů do zajištěných – to je obehraný refrén. Z dluhopisových uprchlo dalších 130 milionů, takže celkový příliv dělá jen 350 milionů. A tak potěší jen zjištění, že plných 50 milionů zamířilo do akciových fondů.
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 3 komentářů)
11. 10. 2004 17:24 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
11. 10. 2004 16:22 | Boucek Antonin
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
11. 10. 2004 14:42 | Jan Kolda von Žampach
Jméno není ani tak důležitý, ale budiž, fond v euro se jmenuje KBC BONDS INFLATION-LINKED BONDS, důležitá je zde presentovaná strategie. A ta je prý ve smyslu nominální hodnoty euro vládních dluhopisů v pravidelných(?) intervalech(?) navázané(?) na inflaci s cílem udržet reálný výnos. Po bližší rychlé prohlídce letem světem ale zjištěno, že portfolio je v podstatě omezeno jen na Francii a asi i na nějaké specifické instrumenty, resp. parametry těchto instrumentů. Jakých asi? Kladu si otázku, v čem je tedy asi strategie portfolio manažera odlišná od obecného dluhopisového fondu? Když přece s inflací jako takovou, možnou z toho odvozenou predikcí úrokových sazeb v nějakém časovém horizontu a právě s cílem udržet reálný výnos se potýká každý zodpovědný portfolio manažer dluhopisového fondu? Pravdou ale je, že minulé výsledky tohoto dluhopisového fondu jsou velmi zajímavé, což je ale jistě zaplaceno nějakým rizikem. Na rozdíl od obecných zákonitostí dluhopisového fondu jak a kde?
PS Já jen velmi volně navazuji na zde propírané jiné libůstky typu ISČS Trenbond a ISKB Plus bondový