Akcie: Google vyhledal IPO

Wall Street i evropské burzy rostly až do čtvrtka, kdy cena ropy dosáhla nového maxima - 48,70 dolarů za barel. Pozornost investorů se uplynulý týden upírala k prvnímu dni obchodování s akciemi společnosti Google.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 8. 2004 12:46, Cojavim

Pekné veci ? To múze být chápáno jako slusne receno "pekný hnúj".
Nekdo si myslí , ze akcie Dow Jonesu porostou za 75 let.
Tedy páni budou cekat s investicema 75 let.
Podobne "Kondratevovy" vlny asi taky nedoporucují kupovat akcie.
Na proti tomu postavení hvezd , planet a astrologie predpovedela správne nejhlubsí kurzy akcií na 2.11.2002.
Já ale nebudu s akciema velkých amerických podnikú cekat 75 let , ale koupím kdykoliv mám 2000 euro na konte.

Zobrazit celé vlákno

+8
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 8. 2004 20:13, Honzajs

Tady jsou ony slíbené komentáře k tabulkám:

http://www.2000wave.com/article.asp?id=mwo062703
http://www.2000wave.com/article.asp?id=mwo062003

Zobrazit celé vlákno

-7
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 36 komentářů)

24. 8. 2004 16:06 | Honzajs

Co se týče DJIA, doporučuji následující:
http://www.crestmontresearch.com/content/market.htm
Ve formátu pdf tam jsou k dispozici velmi zajímavé tabulky ukazující, jak se vyvíjel DJIA v libovolném x-letém období v závislosti na výchozím roce.
Děle tam jsou vysledky očištěné o inflaci resp. daně v USA atd.
Co se týče Coca - Coly, najdi si výroční zprávu z těch let a tam to bude.
P.S. Jestli grafy tisknout, jedině barevně, jinak to není moc čitelné. Doma mám k nim i komentář, asresu z hlavy nevím, zítra dodám.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 8. 2004 15:56 | O.Kulová

>>Honzajs Bud tak laskav a po... mi ..... povez mi prosím , na které internetové stránce je P/E indexu Dow Jones z roku 1970 , já se tam podívám na to ! ...... Povez mi také , na které internetové stránce je P/E roku 1988 a 1989 u Coca-Cola ! A hlavne P/B ! Book value a earnings roku 1988 a 1989 , to by mne zajímalo ! Na www.coca-cola.com to není. A kdyz poslu e-mail na Coca-colu nebo na Berkshire Hathaway , tak mi to asi nepoví. ...... Ani Ceská Pojistovna a Ceská Sporitelna asi nikomu nepoví , jaké mely zisky posledních 10 let a jaké ocekávají 2004 a 2005 !!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 8. 2004 14:02 | Honzajs

Háček vaší strategie je v tom, že struktura DJIA není neměnná. Poukud akcie z DJIA bude dlouhodobě podávat špatný výkon, bude z indexu vyřazena a poté spadne ještě víc. To jí chcete prodávat až poté s ještě větší ztrátou?
Těch 100 let bych zkrátil tak na desetinu. Nemusím chodit až do roku 1932 (ty by byl moc pesimistický výhled, i když některé parametry vykazují jisté známky podobnosti - ocenění akcií, míra zadluženosti v USA)
Očekávám vývoj jako v 70. letech minulého století. Na jejich konci měl DJIA P/E hluboko pod 10. Letošní rok docela odpovídá roku 1972. A teď se podívejte na vývoj v letech 1973-4 a co poté následovalo...
Růst cen ropy také odpovídá, i když po očištění o inflaci má ropy pořád ještě prostor k růstu.
A co se týče dividendového výnosu DJIA, obligace vynáší víc...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 8. 2004 13:44 | L.Stastná

Bylo by dobré prodati se ztrátou -20% JEN ty akcie , které pravdepodobne skoncí na 0 euro !!! ..... Nelze prodávati se ztrátou akcie Dow Jonesu !!! Naopak !!! Cím více akcie Dow Jonesu spadnou , tím jich více dlouhodobí investori koupí !!! Dlouhodobí investori se radují , kdyz akcie padají !!! Oni to nepotrebují na opce , ale na co nejvetsí nákup akcií , které chtejí drzet vecne , nebo alespon 10 let !!! Kdyby akcie Dow Jonesu 10 let nerostly , nebo padaly , pak jich má clovek jako dúchodce tisíce nakoupeno a dostává kazdý rok jako dúchodce tisíce dolarú na dividendách a potom jeho potomci zrovna tak. To by byla krása , kdyby nekdo dedil tiscíce akcií Dow Jonesu , nekterí by jejich majitele proto zabili , aby dedili dríve. A kdyby ty akcie +100% vyrostly , asi by se splitingem 1:2 jejich pocet 2násobil. Dlouhodobe ...........zapomente blbý slavný výrok ! Dlouhodobe dohoní dríve nebo pozdeji rúst akcií rúst zisku podniku. Tedy dobre prosperujícím podnikúm roste zisk +200% az + 900% za 10 let , tedy jednou to ty akcie dohoní a napodobí rústem kurzu rúst zisku podniku. A pri kazdých +100% se múze u akcií Dow Jonesu splitingem 1:2 zdvojnásobit pocet kusú , které máme. Zdejsí Pesimista Honzajs at si pocká 100 let , az bude mít jeho ocekávané P/E 9 nebo P/E 5 jako prúmer akcií Dow Jonesu , tak jako asi roku 1932.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 8. 2004 9:08 | logik

Doplním Koldu: v lidské psychologii je prokázáno, že když má investor ztrátu třeba 20%, pozici zavře (sice v zubech písek, ale udělá to). Pokud ovšem má třeba 30% zisk, čeká dál na vyšší nadílku. Je to jednoduché ...logické ....a přesto se to řada investorů nenaučí. Jinak souhlasím s názorem, že pokud vydělám třeba těch 90 mil., chce to odstup, vyčistit hlavu, v klidu se podívat po adekvátní diverzifikaci ...tedy něco méně volatilního. Být stále v pozici buď a nebo se snad nikdy nikomu nevyplatilo. A závěr: je logické obdivovat někoho, kdo sice vydělal, ale zároveň vše prodělal??? A že si ten člověk život zkomplikoval tak, že pošťák je proti němu bohém??? Vše je relativní. Kdo má zájem se takto podívat do akciového nebe s následným pádem do pekla??? Spekulace jsou věci ošidné, ale přitahují tím zlatým chmýřím, které občas nad někým zavlaje.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 8. 2004 8:54 | Honzajs

Děti by se měly učit jak zacházet s penězi, jak investovat, co je to dluh a jeho nebezpečí... Ale přiměřeně jejich věku. Svoje děti to rozhodně učit budu.

Investování není jenom o akciích, jsou tu i obligace, měny, komodity, nemovitosti, deriváty...

Co se týče investování, existuje velké množství knih, kde lze najít potřebné informace. Je ale třeba vybírat podle toho, co hledáte (obecné info, základy technické či fundamentákní analýzy, behiviorální ekonomii, základy makroekonomie a její dopady na trhy...)
Klíčem ke všemu je ale ZNALOST JAZYKŮ, neboť většina zajímavých www stránek či knih je dostupná v angličtině.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 8. 2004 4:05 | S. Zelená

Kdyby náhodou nekdo neco vedel , tak by to sem mel napsat ! Sem chodí ceské deti , slovenské deti , nevlastní deti , naucit se to , co ve skole postrádají , tedy o akciích. Jenom na 3 ceských internetstránkách najdou o akciích potrebné vedomosti , delají si z toho poznámky do sesitu , ucí se to zpameti. Písete sem o akciích to , co deti CeskoSlovenska ve skole postrádají o akciích ??? Starou Bellu !!! Jenom jeden a púl cloveka sem písou to , co ve skole chybí. Ostatní sem písou jenom omácku a o pocasí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 8. 2004 23:04 | Honzajs

A důvod? Proč by se nyní měl trh vyvíjet jinak nežli během 20. století?
Až se cena 1 unce zlata vyrovná s hodnotou DJIA tak jako na přelomu 70.a 80. let minulého století (tak někde na úrovni 2000 - 3000), tak začnu prodávat akcie zlatýxh dolů + call warranty na zlato a kupovat akcie z DJIA.
Možná, že začnu o něco dříve, tedy až hodnota DJIA bude zhruba dvojnásobná oproti ceně zlata (nyní je to cca 25ti násobek)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 8. 2004 18:56 | I.Kordovská

U indexu Dow Jones uz nikdy nebude P/E 9 !!!!!!!!!!!!! A nebo az pri 4. svetové válce za 100 let !!!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 8. 2004 16:54 | Honzajs

Aby to nebylo opačně, tedy že bych za pár let kupoval akcie o desítky procent levněji než dnes. A prodávat mi je budou dnešní optimisti, kteří si řeknou, že akcie již v životě nechtějí vidět...
Až budou americké indexy na jednociferných hodnotách P/E, budu klidně kupovat. ŽÁDNÝ býčí trh v hostorii nezačínal při P/E kolem 20.
Na to, abych dělal stock picking u akcií s kapitalizací pod 1 mld USD nemám bohužel čas ani prostředky. To je podle mého jediná možnost, jak dnes najít akcie, které půjdou v budoucnu výrazně nahoru.
Co se týče výběru profesí, podle toho, kolik lidí tvrdí, že akcie porostou, tak se domnívám, že i taxikáři, uklízečky... JIŽ KUPUJÍ...
A proto se chovám tak, jak se chovám.





0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 8. 2004 16:15 | Franta

Americké akcie jsou sud se střelným prachem, na kterém sedí šikmooký Teng s hvězdou na čepici, v hubě má Kubánský doutník a chystá se na připálení. Na východ od Budějic se říká - co je doma, to s počítá .......
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 8. 2004 15:02 | M.Smejkalová

Jestli se zdejsí pesimisti obrátí za nekolik let v optimisty a zacnou kupovat americké akcie , tehdy uz dnesní optimisti budou tyto akcie nekolikanásobne s výdelkem prodávat. Nedivil bych se , kdyby zdejsí korespondenti : Honzajs , Trader , Boucek , Kolda atd. byli taxikári nebo uklízecky :-) Dle staré moudrosti od Budejic : Jakmile zacnou kupovat akcie i taxikári a uklízecky , uz je pád nedaleko a cas akcie prodati.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 8. 2004 14:57 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Na to móóóc pěknou odpověď dal, ve svým Fimfárum, pan Werich v pohádce "O rybáři a jeho ženě": prostě ta jeho baba toho neměla nikdy dost!!! Místo nakonec věšení se ale tehle příběh zkončil jen tou varovnou láhví od octa, co by jejich dalším společným příbytkem. Vždyť to je také spíš poučný příběh pro děti, než nějaký horror. A je to právě taky, jak mi až teď dochází, vlastně malá instruktážní příručka pro budoucí akcionáře...
Vždy jsem si ale říkal, proč chytřejší nebyl alespoň ten její starej, co běhal s přáníma za tou rybkou. No, holt jsou takoví jedinci, co potom také i nakupují, prý na důchod, na burze CP. Tedy nakupují jen podle sortvýběru z PC, skrze jakési prý ukazatele, a na horizont nejméně 50 let či o něco míň. To podle toho, jak si až dodatečně spočítají a naplánují, že budou dlouho žít, chi, chi, chi.
Ale s tím má asi, pan Úúú Úúúúúúú alias Boženka Veselá, už jisté provozní zkušenosti :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 8. 2004 13:53 | B.V.

Zde se ale myslí na tisíce akcii Dow Jonesu na nás dúchod !!!!! ......... Zde nejde o Dow Jones pred 70 lety , ale dnes a v budoucnu !!!!! ......... Jestli ale ten Livermore mel po roce 1929 90 milionú dolarú , tak toho mel nechat a stáhnout se z burzy na Hawaiiiii !!!!! A nekseftovat , aby dostal z 90 milionú zas jen 10 tisíc !!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 8. 2004 13:42 | Boucek Antonin

Ano, pan Livermore skutecne spachal sebevrazdu v roce 1940. Nesmite vsak zapomenout, ze ti, kteri sbirali tisice akcii z indexu Dow Jones, pachali sebevrazdy cca 10 let pred nim. V danem obdobi zkrachoval i Benjamin Graham (a to drive nez v roce 1934, kdy zkrachoval Livermore). A jeste jedna poznamka - Livermore krachnul, protoze byl prilis optimisticky. Oziveni americke ekonomiky, na ktere cekal, se proste nedostavilo. Nejvic penez Livermore vydelal, kdyz byl pesimisticky (v onom roce 1929).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 8. 2004 12:03 | B.Veselá

??? Rychlá spekulace nebo dlouhodobá investice ??? Nejznámejsí spekulant vsech dob pan Jesse Lauriston Livermore vydelal za jeden den s akciemi 1 milion dolarú , pozdeji za jeden den 3 miliony dolarú. On totiz vyhnal vysoko kurzy akcií doporucením "koupit" v nejznámejsím N.Y. deníku New York Times a sám ty akcie pak s vysokým ziskem prodal. Pak ztratil se spekulací bavlnou 3 miliony a pozdeji mel dluh 1 milion. Pri krachu 1929 vydelal za nekolik dní 90 milionú dolarú s opcemi. Mnozí mu potom hrozili vrazdou. Ale kdyz mu zbývalo z 90 milionú uz jen 10 tisíc , roku 1940 se zastrelil. Chceme podobne spekulovati se sebevrazdou , nebo v pohode za dlouhá léta nasbírat tisíce akcií z Dow Jonesu , abychom v dúchodu dostávali kazdý rok nekolik tisíc dolarú z dividend ???? Biografie Livermora nemecky : http://www.markt-daten.de/themen/2002.6.livermore.htm + + + + http://www.kahdemann-trading.de/kostenlos/infos/jesse_lauriston_livermore.htm
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michal Horáček

hudebník a podnikatel

Vlastislav Bříza

podnikatel, Koh-i-noor

Michal Horáček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Vlastislav Bříza
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services