Akcie: trhům diktují ceny ropy

Obavy na burzy přináší pokračující růst cen ropy, která se dostala na rekordních 44,41 dolarů za barel, což může negativně ovlivnit výdaje spotřebitelů i celou americkou ekonomiku. Na druhou stranu tento růst pomáhá akciím ropných společností.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

9. 8. 2004 15:23, Kamehameha 10.

>> Trader !
Ceský národ by se mel privésti k inteligentnímu dlouhodobému investování do nejvetsích amerických podnikú za pomoci fundamentální analýzy = kdy je akcie levná a která akcie se múze vyplatit drzeti 10 let.
Protoze pak si múzeme vsichni koupiti byt nebo domek na dúchod ve Spanelsku u more a setkávat se.
Bylo by dobré , kdyby si sem psal také príspevky o dlouhodobých spolehlivých investicích do velkých akcií za pomocí analýzy jako Buffett , nebo si to dej na tvoji stránku traders.cz
Zatím dnes národ ceský slepe spekuluje s ceskýma akciema bez analýzy nebo si koupí Harvard fond a Pyramidu. Aby národ ale znal , jak to delal Buffett , mel by si sem psáti o tom príspevky a zádné futures ani daytrading ani opce.

Zobrazit celé vlákno

+10
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

9. 8. 2004 13:28, Jan von Lucemburg

>> Anonym
Myslís , ze tu bude vedena delsí diskuze na podklade nadávek a urázek tvým zpúsobem ?
Nebo , ze tu bude delsí diskuze o akciích na úrovni 1.trídy ZDS ?
Sem asi píse moc málo lidí z 1.trídy ZDS.

Zobrazit celé vlákno

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 24 komentářů)

11. 8. 2004 15:56 | logik

Fundament jde opravdu stranou. Technický pohled hlásí = žádný trend. Těžká to doba. Nerostné suroviny rovněž nepřináší žádný potřebný klid. Do začátku listopadu ...US voleb tak vidím vysoká rizika, která určitě přinesou "někomu" nadstandardní zhodnocení, ale celkově nejspíš půjdou indexy dolů a tak těch "neúspěšných" bude víc. Vyjasnění snad může přijít ke konci roku: nic nevybuchne, psychoza trhu se vyčistí, v šuplíku spousta hotovosti a ceny tak nízko. To by pak mohlo zapůsobit. Vedlejším a doposud ne zcela doceněným aspektem je stále se snižující nerostné zásoby. Alternativní zdroje jsou díky lobby stále zatlačeny pod povrch a pak opravdu stačí málo: pokles těžby, pokles zásob, přírodní katastrofa ...a vše je jinak. Kde tak hledat investiční zhodnocení při adekvátním riziku???? To je alfa omega akciových trhů na několik dalších let.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 8. 2004 13:29 | Marie Kacírková

!!!!!!!! Díky pane Jan Kolda von Žampach , že se vyvenčil zase jednou u AKCIÍ a o akciích !!!!!!!!!!!! Polovina lidí tady není schopna napsati o akciích vúbec nic , tak proc sem vúbec písou ? a proc se zlobí , kdyz se tady píse o akciích ? tady se musí psáti o akciích a co nejvíce psáti o akciích a kdyz se jim delá z informací spatne nebo nechtejí uz o akciích slyset , at sem nechodí císti povídky pana Buffetta. ( ale je to dobré , ze pomoci urázek a nadávek Anonyma tady zase jednou dosáhneme 30 príspevkú a penize.cz bude mít radost , ze je tu zhavá diskuze. Pan Anonym totiz neví , ze jeho urázkama a nadávkama urází jenom sám sebe a nikoho jiného. Inteligenty nebo aristokraty není mozno uraziti. Pan Anonym by ale mel psáti do fóra --- http://pro.blby.org

+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 8. 2004 13:13 | Vera Boucková

>>> Anonym Áhááá , pan Anonym opustil základní devítiletou skolu uz ve 2.tríde , protoze se mu delá z inteligence spatne. Lzes a krades a más computer na hnoji ! Slusní nebo inteligentní lidé , kdyz najdou nekde chybu , poví slusne , jak oni to vidí správne. Penize.cz se nás ptají , kterou akcii bychom koupili , nebo prodali , precti si to pod clánkem ! My tady nejsme zádáni od penize.cz rozpoutávati hádky nebo vyslovovati urázky a nadávky. Vyzkousej fórum - - - http://pro.blby.org
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 8. 2004 12:52 | Michal

Přesně tak, pane Zajíčku, máte pravdu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2004 13:28 | Jan von Lucemburg

>> Anonym Myslís , ze tu bude vedena delsí diskuze na podklade nadávek a urázek tvým zpúsobem ? Nebo , ze tu bude delsí diskuze o akciích na úrovni 1.trídy ZDS ? Sem asi píse moc málo lidí z 1.trídy ZDS.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2004 13:22 | Jiri von Podebrady

>> Anonym Výborne ! Díky , Anonyme , za tvúj inteligentní a poucný príspevek ! Bud tak laskav a napis sem více takových inteligentních a poucných príspevkú ! At se národ poucí. At tady máme zase jednou 40 príspevkú o akciích. Bohuzel , tvoje nejlepsí nadávky a urázky budou redakcí penize.cz vymazány. Asi nemás doma nebo v práci nikoho , komu nadávati a tak uspokojujes svoji denní potrebu nadávati a urázeti zde.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2004 12:45 | Babicka ze St.Belidla

>>Anonym Náhodou , to jsou jedny z mála príspevkú tady , ze kterých si akciový investor nebo spekulant neco vezme. Zatímco z tvých príspevkú neplyne nikdy zádné poucení. Z tvých príspevkú plyne jenom návod , jak je mozno v internetu nadávat a urázet. Ale nula o akciích. Ty tady rozpoutávás dobrou diskuzi na podklade výmeny nadávek a urázek. Ale nula o akciích.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2004 12:29

To vás v tom blázinci pouštějí k internetu ve třičtvrtě na pět ráno, ještě před snídaní?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2004 12:28

To vás v tom blázinci pouštějí k internetu ve třičtvrtě na pět ráno, ještě před snídaní?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2004 10:44

Spíš buď Ty tak laskavý a vypadni už z webu, kdo má ty tvoje bláboly číst. Všimnul sis někdy, že když takto zahnojíš nějakou diskusi svými stupidními příspěvky, byť každý pod jiným nickem, tak ta diskuse umře a kromě tebe tam už nikdo nic nenapíše?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 8. 2004 12:05 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Pro toho, kdo se chce zabývat českými akciemi, jsou dobré jednotlivé diskuse právě na serveru akcie.cz. A také nutno sledovat a číst oficiální výroční nebo pololetní zprávy firem, které jsou pohodlně stažitelné z webu. Jen si je přečíst. U diskusí ale pozor! Tak jako zde je třeba i na webu akcie.cz si odfiltrovat šumy, šprýmy (i kanadské) a různá zavádějící a rádoby tvářící se doporučení a nejapné pokusy o ovlivnění sentimentu. Pravda, diskusi je třeba trpělivě sledovat nejméně tak půl roku a srovnávat potom zde diskutované "předpoklady" s následnou realitou. A také s tím, jak o věci hovoří zasvěcení, ha, ha, ha, tzv. ekonomičtí redaktoři našich úctyhodných novina a některých časopisů. Také je vhodné se podívat (především zpětně hluboko do minulosti) na diskusi k některým již dnes profláknutým titulům. A nejen k těm mediálně známým harwardům a bývalým cs fondům (dnes fondy akro), ale také příkladem: České radiokomunikace, Apollón holding, Sokolovská uhelná, Severočeské doly, Moravské naftové doly, Nová huť (ISPAT), OKD, také však Unipetrol a ČEZ. Jako příklad. Nebo také KB a ČS. No, ještě bych úplně zapomenul, také je třeba si srovnat v čase vývoj různých těch doporučení našich solidně tvářících se brúkerských firem, jako je třeba Patria apod. :-)
A dnes cizí, zvláště emerické akcie? Obávám se, že zde fundament, jehož já jsem velkým příznivcem, začíná pro mne ztrácet půdu pod nohama. Ze střednědobého hlediska. Tady se totiž začínáme, čím dál tím více, dostávat do vleku zhovadilých politických závislostí: někde od nás daleko, na ukradený půdě, si zloději a vrazi vesele postaví další baráky, prý také pro svoji bezpečnost, a někde jinde, už hodně blízko či daleko, bouchne bomba od těch, co se jim to nelíbí, a co si čím dál tím více dávají pozor také na ty, co ty krádeže a vraždy podporují. A toto obecně fundament nemá rád. Spoléhat na fundament za silné vnější nestability je nesmysl, opravuji, je to sázka do loterie, nikoli odpovědné investování a spekulace. A právě Emerika je v tom všem marasmu dnes zatažená až po uši. Zvláště ty dnes finančně silné tituly, které vlastně přímo či nepřímo dnešní emerickou politiku podporují. Alespoň v očích těch, kdo hází (mohou či asi i někdy budou) házet bomby. Pročpak asi, pane Ú, jsou Vámi uváděné emerické perspektivní tituly tak fundamentálně podceněné? Že by do fundamentu byla započtena také nějaká rizika? Nebo jsou ostatní tak opravdu slepí a proto nekupují? Spíše než Buffet (ano, zústává stále v pozadí) je to dnes sázka na optimisty nebo na pesimisty, tedy: ano, nebo ne, bouchne nám něco na olympiádě, nebo ne? A potom, za půl roku, někde jinde?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 8. 2004 9:25

Ty sem nepíšeš žádné povídky ani o akciích, ani o analýze. Ty sem píšeš naprosté stupidnosti. Jestli žiješ v iluzi, že se z tvých blábolů poučuje málem celý svět tak se vrať zpět na zem. A zapomeň že by tě dokonce server mohl platit, to maximálně tak za to že sem psát nebudeš.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2004 4:46

Teoreticky podle výpoctu by mely prístí rok rústi ty akcie +100% , kde ocekávají podniky 2x vyssí zisk nez letos , protoze akcie by mela rústi priblizne o stejná procenta jako zisk podniku. Ale vetsinou rostou zisky jinak , nez analytici ocekávají. A akcie rostou hlavne podle zájmu o ne. Jestlize bude malý zájem o akcie Sun Microsystems a Micron Technology , protoze podniky dosahovaly 3 roky ztráty , tezko mohou prístí rok +100% rústi i kdyz tyto podniky ocekávají 2x vyssí zisky prístí rok. Mne ten prípadný výdelek s akciema neunikne , já mám od Sun Micro. 1230 akcií a od Micron Techno. 500 akcií.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 8. 2004 15:50 | Dow Jones

Nebud Labut ! Sem chodí nemci , svýcari i dáni , cesi a slováci , aby si zde precetli nekolik povídek o akciích , analýze a Buffettovi , protoze ceský casopis o akcií neexistuje. Neco o akciích tady musí být , jinak se sem nebude chodit. A tady je dokonce i analýza akcií a strategie Warrena Buffetta. Toto fórum ceský casopis o akciích nahrazuje. Tady je mozno se i zeptat na akcie a dostat odpoved. Myslís , ze se tu kazdý pisatel musí podepisovat jediným jménem ??? Jestli je nekomu nekdo protivný , jako Karel Gott , který vydelal jenom tím , ze zkazil ceskou verzí kdejaký západní hit , nebo jestli nekdo nesnese , ze je zde 80% príspevkú od jednoho autora , pak je nejlepsí pouzívat 100 rúzných pseudonymú. Ale bud rozumný - byla by to krása , kdyby tady kazdé pondelí bylo 10 povídek o akciích a o analýze a o Buffettovi a kdyz nikdo není schopen je sem napsat , tak at to delá vsechno jeden jediný pisatel a dovol mu , at se podepisuje rúznými jmény , aby nebylo tak videt , ze je to jediný autor ! Neco jiného by bylo , kdyby ten jediný autor zdejsích povídek o akciích , analýze a Buffettovi byl za to psaní od peníze.cz zaplacen - potom by sem psal pod jediným jménem.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 8. 2004 12:16 | Michal

Tak i tady řádí známý neznámý Kolda ze Žampachu skřížený s Kájou Maříkem a podporovaný ČS? Známý to měnič nicků? Jdu pryč.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 8. 2004 15:23 | Kamehameha 10.

>> Trader ! Ceský národ by se mel privésti k inteligentnímu dlouhodobému investování do nejvetsích amerických podnikú za pomoci fundamentální analýzy = kdy je akcie levná a která akcie se múze vyplatit drzeti 10 let. Protoze pak si múzeme vsichni koupiti byt nebo domek na dúchod ve Spanelsku u more a setkávat se. Bylo by dobré , kdyby si sem psal také príspevky o dlouhodobých spolehlivých investicích do velkých akcií za pomocí analýzy jako Buffett , nebo si to dej na tvoji stránku traders.cz Zatím dnes národ ceský slepe spekuluje s ceskýma akciema bez analýzy nebo si koupí Harvard fond a Pyramidu. Aby národ ale znal , jak to delal Buffett , mel by si sem psáti o tom príspevky a zádné futures ani daytrading ani opce.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2004 15:10 | Omaha Nebraska

>> Na nickách nezálezí , kazdý jich múze pouzívat 100. Jde jenom o to aby tady bylo 40 príspevkú k AKCIÍM a zádné urázky nebo nadávky. I kdyby kazdý pouzil pokazdé jiný nick. Alles O.K. A na tvém traders.cz , kde uz jsme byli nekolikrát , nacházíme vetsinou slovenské príspevky daytraderú nebo príspevky od spekulantú investujících do neznámého bez pouzití fundamentální analýzy. Ale na traders.cz není nic o dlouhodobém investování do velkých akcií podle strategie Buffetta.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2004 14:57 | trader

Také sleduji, že každý článek o akciích má k sobě přilepené názory jednoho uživatele neustále měnícího nicky. To je fakt obdivuhodná práce, takhle psát.
V každém případě o akciích, futures, FORExu atd. diskutuji raději v diskusním fóru na www.traders.cz, kde je to mnohem kultivovanější.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 8. 2004 14:50

>> Anonyme ! Výborne ! Pokracuj , at tady máme takových inteligentních príspevkú zase jednou 40 ! Známí cestí investori jako ing. Emil Dockal sem nenapísou ani slovo protoze : 1. Nesnásí zádné urázky. Z tvé urázky by dostal pan Dockal asi infarkt. 2. Chteli by za to zaplatit. X. Jestli by jejich príspevek ale znel jenom "Tak nejak to bude." Tak takový príspevek tady není vúbec potreba. Y. My aristokrati ( jakoz i Kolda von Zampach ) ale zádnou urázku a nadávku neznáme. Nikdy se neurázíme. Urázení privádí lidi nestudované a nevychované jenom ke krvácejícímu nosu ! A to nemáme zapotrebí. PS.: Hácky a krouzky na computerech v cizine nemáme. Museli bychom jinde písmeno s háckem okopírovat a pak vlozit a to je moc práce. Kamehameha 10.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2004 13:44

Jo, takže nejenom před snídaní, ale i po obědě tam mají surfovací pauzu na internet... To musí ale být velmi luxusní cvokhaus. To neustálé střídání šílených nicků mi přijde naprosto šílené...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Kateřina Jirásková

finanční ředitelka PPF

Miroslav Jansta

lobbista a podnikatel

Kateřina Jirásková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Jansta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services