Akcie: úspěšný střed týdne

Po mírných ztrátách na začátku uplynulého pondělí a úterý byly ceny akcií na amerických i evropských burzách uprostřed týdne vytaženy zejména technologickými společnostmi. Týden zakončila úspěšněji Evropa.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

28. 6. 2004 11:04, Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Je to v Česku jistě nějak tak podobně, jak píšeš, milé stále morfující ÚúÚ.
Určitá pomoc je ale stáhnout si internetem a pořádně si přečíst alespoň tu kterou výroční zprávu s (ne)nalhanými údaji, tam ta predikce budoucna bývá alespoň naznačena, sledovat cvrkot a diskuse kolem akciového titulu a především si všímat naší politické scény. Ve smyslu, kdo a jak se snaží, a v zájmu koho, na naší transformaci nikam včetně končící privatizace, pakovat a jaké figurky, také v zájmu koho, si rozestavuje po své šachovnici, omlouvám se, správněji do představenstev a dozorčích rad. A nikomu bezvýhradně nevěřit, hlavně enelytikům, co mají také své soukromoučké želízko v ohni.
Jisté také je, že nízkou možnou predikcí zisku a celkovým mlžením u privatizovaných společností je srážena cena v zájmu co nejnižšího pozdějšího odkopu, resp. odkupu minoritních akcionářů.

Na druhou stranu, investovat výhradně a jen dle jakýchsi, opakuji jakýchsi čísel, která mi v tabulce pěkně vyjedou za použití filtru z internetu, a že mám vymalováno jako na 30 až 50 let, se mi jeví jako velmi úsměvné. Velmi úsměvné. A bláhové, milé ÚúÚ !

Zobrazit celé vlákno

+27
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

28. 6. 2004 5:40, Siemens

Po nekolika letech 35-ti hodinové pracovní doby týdne , presel podnik Siemens v Nemecku zase na 40-ti hodinový týden a z toho dúvodu uz neplánuje stehovat se do Madarska.
Z toho plyne poucení , aby pozdeji nenapadlo ceské demenstruanty demenstruovat demenstruacemi
u nejakého ceského podniku za 35-ti hodinové pracovní týdny , nebo se podnik zavre a prestehuje
do Asie nebo Afriky , kde jsou ochotni pracovat i víc nez 40 hodin týdne i za polovinu penez
nez v Cechách.

-4
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 6 komentářů)

30. 6. 2004 5:20 | Tutenchamun

1.Kdyz jsem videl v internetu poprvé slovo SPAD , hned mne napadlo , aha , SPAD to je kolik to spadlo. -------- 2.Pred asi 50 lety si koupila rodina Quandt nekolik kilo akcií BMW a dnes má kazdý clen rodiny Quandt akcie BMW v hodnote asi Miliardy euro !!! Zkusme to s nejakýma trvanlivýma a kvalitníma akciema taky i kdyby za 50 let se z toho tesili jen nasi potomci. Pritom bude treba dát bacha , aby nás proto potomci neotrávili s ciankali. Samozrejme nutno zapomenout akcie Daimler Chrysler. Daimler & Chrysler delá dnes ty nejosklivejsí karoserie a nejhorsí kvality auta a akcie za 20 let o nic nevyrostla. Kvalitní auta delá dnes Skoda a hezké karoserie delá Benton a Jaguar. Ale Mercedes uz ztratil za posledních 10 let jakoukoliv eleganci a kvalitu. -------- 3.Kdo si koupí nejaké svinstvo akcie a za nekolik dní je prodá s malým výdelkem nebo bez výdelku , za nekolik let úplne zapomene , jaké kdy koupil a prodal svinstvo. Pricemz spekulanti bývají nekolikrát v zivote bez penez a bez akcií ( i Kostolany a Soros ). Zatímco kdo nasbírá behem dlouhých let tisíce akcií od Citigroup , AIG , Ericssonu a dalsí svetoznámé obrovské firmy ze západních indexú , ten se múze radovat. Ze má tisíce akcií Citigroup , AIG , Ericssonu atd. a za asi 15 nebo 25 let ty akcie nekolik stovek procent vyrostou a clovek si koupí za polovinu vlastní byt. A to co nespotrebuje v dúchodu , to zdedí potomci. To by byla krása , kdyby dedil clovek po otci nekolik tisíc akcií Citigroup a nekolik tisíc akcií AIG. Ale já dedil po otci svrab , bídu a nestovice. Ale snad mohou dedit potomci po me akcie , ale nejdríve musím vydelat na byt s akciema.
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 6. 2004 11:04 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Je to v Česku jistě nějak tak podobně, jak píšeš, milé stále morfující ÚúÚ. Určitá pomoc je ale stáhnout si internetem a pořádně si přečíst alespoň tu kterou výroční zprávu s (ne)nalhanými údaji, tam ta predikce budoucna bývá alespoň naznačena, sledovat cvrkot a diskuse kolem akciového titulu a především si všímat naší politické scény. Ve smyslu, kdo a jak se snaží, a v zájmu koho, na naší transformaci nikam včetně končící privatizace, pakovat a jaké figurky, také v zájmu koho, si rozestavuje po své šachovnici, omlouvám se, správněji do představenstev a dozorčích rad. A nikomu bezvýhradně nevěřit, hlavně enelytikům, co mají také své soukromoučké želízko v ohni. Jisté také je, že nízkou možnou predikcí zisku a celkovým mlžením u privatizovaných společností je srážena cena v zájmu co nejnižšího pozdějšího odkopu, resp. odkupu minoritních akcionářů.
Na druhou stranu, investovat výhradně a jen dle jakýchsi, opakuji jakýchsi čísel, která mi v tabulce pěkně vyjedou za použití filtru z internetu, a že mám vymalováno jako na 30 až 50 let, se mi jeví jako velmi úsměvné. Velmi úsměvné. A bláhové, milé ÚúÚ !
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 6. 2004 5:40 | Siemens

Po nekolika letech 35-ti hodinové pracovní doby týdne , presel podnik Siemens v Nemecku zase na 40-ti hodinový týden a z toho dúvodu uz neplánuje stehovat se do Madarska. Z toho plyne poucení , aby pozdeji nenapadlo ceské demenstruanty demenstruovat demenstruacemi u nejakého ceského podniku za 35-ti hodinové pracovní týdny , nebo se podnik zavre a prestehuje do Asie nebo Afriky , kde jsou ochotni pracovat i víc nez 40 hodin týdne i za polovinu penez nez v Cechách.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 6. 2004 5:42 | Pacifik

Na ceských internetových stránkách najdou jenom platící klienti , jaký mely velké ceské podniky vloni zisk , jaký ocekávají analytici letos zisk , jaké má akcie P/E , jaká je úcetní cena akcie. Jenomze od analytikú ocekávaný zisk múze být hodne daleko od zisku , který bude skutecne dosazený A PROTO ZA ODHADY ANALYTIKÚ NELZE PLATIT a clovek by si ty fundamentální údaje mel kontrolovat nejlépe na trech stránkách , jestli neopisují to samé a mají údaje podobné. Pak by ale clovek musel být platící klient u Atlantiku , u Patrie a jeste kdo ví kde. Ale o nejzajímavejsí ceské akcii - Ceská Pojistovna - nemají vúbec zádné fundamentální údaje , protoze Ceská Pojistovna prý své zisky tají. Jestli je to pravda , tak je to pekná svinárna , jestli Ceská Pojistovna nedává zádné informace. Ale dávat prolhané informace jako Enron by bylo horsí nez nedávat zádné informace. Kazdopádne nelze akcie Pojistovny kupovat , jestli nedává informace o zisku a dalsím fundamentu. No , kdo kupuje akcie podle nespolehlivých indikátorú a pri uverejnení dobré zprávy od podniku a za pár týdnú uz ty akcie zas prodá , nemusí se zajímat o zádné fundamentální údaje s vyjímkou zisku. Bylo by ideální pro rúst akcie , kdyby podnik letos ocekával mnohem vyssí zisk nez vloni , nebo prístí kvartál mnohem vyssí zisk nez minulý kvartál , i kdyz spekulant chce drzet akcie jen pár týdnú. No mne to nemrzí , ze jenom platící klienti dostanou nespolehlivé a neúplné informace o ceských podnicích a akciích , já kupuju jenom americké a skandinávské akcie a o tech se ty fundamentální údaje najdou na nekolika internetových stránkách zdarma. A stejne jsou nekdy na nic , není jasné , jestli Nokia dokáze zisky zvysovat , nebo snizovat a protoze je dnes Nokia ta nejchoulostivejsí akcie sveta , tak se nedá pár let asi vúbec kupovat , dokud není jasné , jestli budou zisky stoupat.
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 6. 2004 5:42 | 0 fundament

Kdo investuje nekolik let do ceských akcií , nebo spekuluje nekolik let s ceskými akciemi , si asi musí pocínat jako úplný zacátecník , protoze fundamentální analýza akcií mu je nic , kdyz základní údaje fundamentální analýzy nikde v internetu nebo v tisku nenajde. Clovek by si myslel , ze kdyz klikne na www.akcie.cz na jednu z nejdúlezitejsích osmi ceských akcií , ze se ukáze neco o zisku vloni , o ocekávaném zisku letos a P/E , ale tam se jenom , kolik se prodalo dnes kusú a jaký je otevírací a uzavírací kurz. Zisk podniku a P/E jsou nejdúlezitejsí údaje o akcii a www.akcie.cz je nejdúlezitejsí stránka o akcii , je tedy hanba , ze tam nic o zisku a P/E nemají. Vzdyt by si to mohli lehce nekde zjistit a svým návstevníkúm to na stránkách prozradit. Asi tedy , kdo investuje nekolik let do akcií , uz neinvestuje do akcií ceských , ale zahranicních , o kterých je mozno v internetu a zahranicním tisku vsechno potrebné zjistit. I kdyz to byly investice úplne po slepu , presto se vydelalo za posledních 5 let s akciemi Komercní banka a Ceská pojistovna tolik stovek procent , jako s málo kterou akcií zahranicní , protoze tech slepých investic do techto akcií bylo moc a protoze domácí i zahranicní akciové fondy tech akcií hodne nakoupily. A tak kurzy ceských akcií rostou díky velikém zájmu o akcie , o ktrerých se nic neví. Není to ale to samé jako prehnaný rúst amerických a nemeckých akcií 1999/2000 , které byly tehdy predrazené. Ceské akcie jsou asi roku 2004 na své spravedlivé cene. Nebo je to jinak ?
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 6. 2004 5:41 | Grínspan

Co se píse v novinách : Optimistictí experti si myslí , ze kdyz se zvýsí 30.6.2004 v USA úroky , tak to akciím vúbec neublízí ,ale naopak skomírání akcií , které vidíme v cervnu , uz bude u konce a v cervenci americké akcie uz zase porostou. I pri zvýseném úroku. Nebot zvysování úrokú znamená , ze hospodárství roste a tak porostou i akcie.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiří Pehe

politolog

Mirek Topolánek

expremiér a podnikatel

Jiří Pehe
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Mirek Topolánek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services