Postihnout kamuflované pyramidové hry je obtížné

Dnešní pyramidové hry obratně zastírají skutečnost, že jde o ilegální systém pyramidálních investic a využívají nejrůznější postupy, které maskují jejich skutečnou podstatu. Současný český přístup k pojmu pyramidová hra spolu s nedostatečnou legislativou však způsobuje, že je velmi obtížné ilegální systémy postihnout.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

17. 8. 2007 16:58

Radim Ti, hoď si laso, to bude nejlepsi

Zobrazit celé vlákno

+44
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 11. 2006 16:57, anonym

zaměstnanci life dream sem tam byla a strašný:( pořád tam někdo vzdychal ,jak při orgasmu

-125
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 245 komentářů)

10. 9. 2004 7:53

Prosím o radu, poradí-li někdo, jak zobchodovat barterová body Clearingu ICE. Děkuji, Petr Procházka.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 8. 2004 10:18

co by vás zajímalo? jirka
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 8. 2004 22:49

PROSÍM O POSKYTNUTÍ INFORMACÍ O SPOLEČNOSTI CLEARING ICE A.S. DĚKUJI
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 8. 2004 17:55 | chuďas

Zajímalo by mě, kde je přesně ta tenká linie, která má oddělovat firmy jako ZFP a Eurocredit/EMTC od těch primitivnějších pyramid? Je to výsledný produkt? Tedy pojištění a finanční poradenství? Za 40000.-Kč si asi poradit nenechám!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 7. 2004 20:42

Ano,bohužel mám stejně neblahou zkušenost se společností ICE clearing a.s. a to jmenovitě s členem představenstva a zároven výkonným ředitelem v jedné osobě panem ............Clearing je dobrý platební prostředek,který funguje po celém světě,ale ve společnosti ICE clearing tomu tak bohužel není!!Předseda představenstva této společnosti by si měl tyto zkutečnosti uvědomit,vyvodit důsledky a najít nápravu.V opačném případě bude určitě následovat spousta trestních oznámení!!Jestli neumíte,nebo nemáte zkušenost,jak peníze ICE clearingu zobchodovat,tak Vám všem rádi pomůžeme.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 7. 2004 16:34

Vážená paní beru Vás za slovo pokud chcete můžte ZDARMA navštívit tento čtvrtek místnost kd budou lidé kteří měsíčně vydělávají 100 000,- právě podnikáním z Amway, a požádat j autogram. Ovšem Va to stejně neuděláte protože se bojíte, že bych mohl mít pravdu, že ...,.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 6. 2004 10:43 | Cherr

Jsem informatik, a přistupuji ke všemu postupem 1) shromáždit maximum informací 2) udělat si názor
Add zubní pasta Glister Na internetu (např zde http://www.volny.cz/zmarket/default.htm) se o ní dá najít tato informace: "Je jednou z nejkompletnějších zubních past na světě. Exkluzivní patentované složení v sobě pojí účinky pěti zubních past. Obsahuje jedinečnou patentovanou lešticí složku LS - 928. Bojuje proti zubnímu povlaku, napomáhá chránit ústní dutinu, leští zuby, osvěžuje dech a odstraňuje skvrny. Má osvěžující mentolovou chuť."
Na internetové adrese: http://www.kosmetika-online.cz/?pg=cat20 se k pastě píše ještě toto: "Zmenšuje problém s krvácením dásní a odstraňuje nepříjemné trnutí zubů při jezení ledových jídel."
Za prvé se tedy dozvídám, že je to pasta 5 v jednom. S jednou pastou řeším většinu problůmu, což je mezi dostupnými pastami vyjímečný jev. Za druhé se dozvídám že je to balení 200gramů. Pokud vím, běžné zubní pasty které se v obchodech prodávají kolem 60 kč jsou 75 gramové.
Ve světle těchto informací se té ceně 200 kč nijak zvlášť nedivím. Bělící pasta Signal 75 g je k dostání (dle jednoho internetového obchodu - tuším Z-market) za 69 Kč. A to není tak širokospektrální.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2004 16:10 | UfOn

Snazne prosim, uvedte jeden jediny KONKRETNI priklad, kde ma Amway predrazene zbozi o 500%. Usnadnim Vam to, uvedte jediny priklad, kde by zbozi bylo predrazeno treba o 100%. Ale prosim uvedte ceny za 1 davku a samozrejme nazvy konkurencnich pripravku, abychom si to mohli srovnat. Ja jsem totiz dospel k opacnemu zaveru nez Vy a rad bych vedel, zda tu chybu ve vypoctech delam ja nebo Vy. Dekuji
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2004 15:49 | UfOn

Nemel bys ve sve mozkovne jeste neco? Jsem amwayak a chci vratit bednu. Mam jen jeden problem - spocital jsem si, ze se mi vyplaci zustavat zaregistrovany. Potreboval bych jeste vice takovych "odborniku" jako jsi ty, aby mi uz konecne doslo, ze odevzdavam 90% nekomu nad sebou, kdyz sam pobiram 21%. Nejak mi ty tvoje pocty nesedi (90% + 21%=111% ???!!!). A jeste jedna vec - v casopise Ekonom byl v roce 1994 clanek o Amway, kde psali, ze Amway neni pyramida. A ty ted pises, ze je. Predpokladam, ze jsi se se svym odbornym vykladem uz obratil na redakci, abys jim vysvetlil jejich omyl. Nebo ne? Jestli ne, tak to urcite udelej a dej nam vsem vedet, co Ti na to odpovedeli :-))) Priste, az budes nekde prispivat, tak si to radeji poradne rozmysli, protoze se jen zesmesnujes.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2004 15:41 | UfOn

Hehehe, koukam, ze Ti to neda spat. To je dobre. Fascinuje me Tvoje schopnost predpovidat, ze nic nevydelas. Jsi opravdu borec. Ale ja to umim taky. Predstav si, ze jsem si pred par lety predpovedel, ze na Amway vydelam a dari se mi to :-))) Otazka je, komu ty vestecke schopnosti prospely vic :-)))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2004 15:35 | UfOn

Koukam, ze i kdyby Ti nekdo vysvetlil, proc ta zubni pasta stoji 200 Kc, tak bys za hulakal, ze jsou to naucene kecy. Pokud chces vysvetlit cenu a zaroven si nechces poslechnout, v cem je ta a ta vec kvalitni a proc, tak jsi - mirne receno - vul. Pravdu mas v tom, ze standardy pro uvedeni na trh se musi splnit tak jako tak, ale asi jsi nikde neslysel o nadstandardu :-) Zajimalo by me, jak jsi mohl vyzkouset Amway Jar, kdyz Jar vyrabi Procter and Gamble. :-) Jestli jsi ho zkousel ve stejnem spechu, jako ctes etikety na vyrobcich, ani se nedivim, ze Ti nemyl. Zajimalo by me, jak vysvetlis, ze je spousta zakazniku (ne registrovanych clenu), kteri si tento vyrobek kupuji za MO cenu, kdyz Tobe nemyl :-))) A kecy o zmanipulovanem zakaznikovi si nech pro sebe, protoze zakaznik muze ten vyrobek vratit do 90 dnu. Jestli to nebude spis tim, ze cokoliv od Amway je pro Tebe tabu (jak jsi sam napsal), protoze by ses za sebe musel stydet. A tou vetou jsi zaroven ukazal, ze jsi trouba. A co se tyka pyramid, jedine clovek neznaly (vsimni si, ze se zamerne vyhybam oznaceni idiot) muze po tolika clancich, co vysly v odbornych casopisech, tvrdit, ze Amway je pyramida...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 6. 2004 15:36 | Marek

Vážený pane, nejsem členem Amway a horlivý zastánce čehokoliv, nepouštím se běžně do diskusí a ani Vám ani nikomu jinému již dále odpovídat nebudu. Mám jasnou představu o tom, jak funguje provizní systém a jak funguje obchod. Vaše věty o tom, že "dopředu bylo zřejmé ..." svědčí o jediné věci - že Vy osobně, pokud nezměníte svůj přístup k obchodu a k životu vůbec, nikdy nic nedokážete. Kdo soudí z nekompletních informací, prostě jinou šanci nemá. Porovnejte se s tím sám, jak chcete. Snad každému průměrně inteligentnímu člověku musí být jasné, že systém, který funguje několik desítek let, musí mít nějaký reálný obchodní základ. Ti ostatní by to měli vzít na vědomí jako fakt, se kterým můžou nesouhlasit, proti kterému můžou protestovat, ale to je asi tak vše, co s tím můžou dělat :-) Vždy existují dva úhly pohledu na jednu skutečnost a když něco nechápu, tak mám právo si myslet, že to je výmysl blba. Avšak jde-li objektivně o věc dobrou, je blb asi někdo jiný. Howgh.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 6. 2004 9:05 | Míra

Český národ je na rychlé zbohatnutí ( který národ není ), ale taky není až tak blbý, aby nepoznal zástěrku ....
Vysvětlíš mi , proč např. zubní pasta stojí 200 Kč, když ta nejdražší je snad za 60 Kč ?
Hlavně neříkej ty naučený kecy o kvalitě nebo srovnání Trabant/BMW !!! Standardy se pro uvedení na trh musí splnit tak jako tak ...
Měl jsem možnost vyzkoušet Amway Jar a byl k ničemu, resp. nemyl - tak na co mi bude ? Na okrasu ?
Navíc bych se styděl mít v domě cokoliv Amway, protože bych byl ostatním za lehce zmanipulovatelného ...
Pyramidám zdar ... :-)
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 6. 2004 6:20

Nerozumím tomu,proč někteří lidé dělají závěry a vůbec přitom neví o čem mluví.Amway je firma,která je na trhu už 50 let a stále funguje.Vyrábí svoje produkty,které nejsou levné,ale jsou velmi kvalitní a je na ně 3 měsíce záruka spokojenosti.Tím chci říct,že když někomu nevyhovuje třeba barva rtěnky nebo se mu nelíbí prací prášek může ho použitý bez udání důvodu vrátit a dostane 100% svých peněz zpět.Jsem zaregistrovaná už 10 let,takže vím o čem mluvím.Jiná věc je,když chcete rozšiřovat síť a vytvářet si pasivní příjmy.To je tvrdá práce,kterou většina lidí rychle vzdá,když zjistí,že nic není zadarmo.Protože bohužel ,my český národ jsme spíš na rychlé,bezpracné zbohatnutí.Věřím ale,že moudří lidé nedělají závěry podle:jedna paní povídala,ale zjistí si skutečná fakta......
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 6. 2004 14:57 | logik

Milá Jitko, býval jsem mlád, když má přítelkyně před x lety (min. 10let)se dala k tomuto letadlu. Doslova ji to pohltilo. Žila tím ve dne v noci. Bylo to neuvěřitelný. Totálně vysátej mozek. Ty nesmysly se nedají zapomenout. Jaká byla má oblíbená "logická analýza": vějička splněného snu funguje stále, pro některé lidi bude fungovat vždy. Předražené výrobky plní z části snobskou záležitost (viz pasta na zuby v jiné odpovědi) a z velké části plní letadlo. Razantní psychologie, umění pracovat s davem (ty srazy nemají chybu)a hlavně ukázka boháčů, kteří přijedou kamkoliv aby se ukázali ....udělají své. Letadlo se přesto částečně poučilo. Dokud nebudou prodávat životu škodlivou (jedovatou) zbytečnost, budou moci bohatnout na lidské naivitě. Pokud chcete potřebné know how, je tu v podstatě jediné: jeďte kamkoliv kde letadlo není vůbec nebo není zcela vybudované a konejte. O tom to je, být blízko počátku pyramidy. Zbohatnete a budete jezdit po světě a lákat všechny ty ostatní duše, které půjdou za stejným snem. A pak se ozvěte. Budete potřebovat o ten kapitál pečovat. Bude vás to stát spoustu peněz (finanční informace něco stojí), ale vaše duše vám to vynahradí. Musí se to ale podařit, což nebyl případ mé známé. Chudák to nemohla dlouho pochopit. Pak zjistila, že ztratila několik let života (věnovala se tomu na 100%)a výsledek byl mizivý. A poslední dovětek: nesmí vám vadit, že z toho co vám náleží odevzdáte 90% někomu nad váma. Pyramida má širokou základnu, jinak by prostě nevydržela.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 6. 2004 13:55 | Jirka Machacek

Ja jsem zaregistrovany v systemu Amway asi pul roku a je to nejlepsi system nejen z hlediska vyrobku.(Me vyhovuji perfektne! Komu ne, muze je vratit a dostane penize zpet.I licence(!!!) jde vratit a dostanete penize zpet. Takze nejde o to lanarit lidi nekam, odkud nemohou utect.) Taky je mozne se napojit na vzdelavaci system Setzer International, ktery me osobne pomohl i v normalni praci, abych dostal pridano ;-) A lidi kteri diky tomu zbohatli znam... A pravidelne se s nimi vidam :) A krome toho, ze me uci, tak jsou to super kamaradi! Zdravim skeptiky, kteri budou vzdy jen prumerni :)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 6. 2004 12:05 | anonym

Ja jsem na jedne prezentaci Amway byl. Dopredu bylo zrejme, ze na tom samozrejme nic nevydelam, ale verte mi, stalo to za to. Byla to velmi cenna zkusenost. Jen me mrzi, ze jsem ty popsane papiry nekde ztratil a ze jsem si tu prezentaci nenahral. Myslel jsem si, ze musi byt kazdemu jasne o co jde, ale kdyz vidim internetove debaty na tema Amway, tak bud je v populaci vice naivnich lidi nez jsem si myslel, nebo tech par lidi z vrchu pyramidy pise v diskuzich jeden prispevek za druhym. Nemate nekdo kontakt na nekoho prodavajiciho Amway? Ty dve hodiny bych tomu opet venoval a nahravku dal na internet.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 6. 2004 9:47 | Jarmila

Milá Jitko, Amway může snadno slibovat kvalitu, když ji má tak o 500 % předraženou. Nejdřív nakreslíte graf, kolik ušetřím a pak mi do toho dosadíte Vaše zboží. Ale v mnoha případech ten dotyčný nezná vlastní cash-flow a nedojde mu, že mu nabízíte, aby ušetřil tolik, kolik ani za rok nevydělá. Neznám přesně poslední výrobky Amway, ale prakticky všechno, co nabízí, koupím jinde, ve srovnatelné kvalitě a daleko levněji. MLM je dobrá jen pro jedno: chce si mne udržet jako zákazníka, tak mi za to dá několik procent ze svého obratu (to bylo jako slevová karta, co ji pak zrušila Delvita. Věrnému zákazníkovi poskytovali body a na ně pak slevu. Výsledná sleva byla tuším 5 promile z hodnoty nakoupeného zboží. No, nekup to za ty peníze...) a chce, abych jí nahnala podobné věrné zákazníky. Pasivní příjmy jsou krásná věc, ale najděte mi někoho, kdo s Amway zhohatnul a já ho požádám o autogram.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 6. 2004 13:12 | anonym

Pokud jste byl na nejake hromadne akci, tak se do Vas nepustili posluchaci, ale zaplaceni spolupracovnici toho prednasejiciho, kteri se samozrejme snazili tvarit jako bezni klienti.
Ja taky poznam letadlo, ale je pravda, ze bych to nedokazal exaktne definovat. Priklad - Amway - ve skutecnosti "prodavaji" nejake zbozi, penize nedavate za nic, ale za konkretni vyrobek. Ze je to zlodejina, o tom 99% lidi nepochybuje, ale dokazat to, je nemozne... Za blbost se holt plati
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 6. 2004 23:37 | Míra

Jedním ze Superpodvodů je akce tohoto serveru pod názvem "jakpronajimatbyty.cz" ...
Pan Zíka coby donátor tady tvrdě cenzuruje jakýkoliv kritický hlas proti ...
Kolik lidí ještě přijde o 4.500 Kč ???
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Zdeněk Pohlreich

restauratér a podnikatel

Petr Kužel

prezident Hospodářské komory

Zdeněk Pohlreich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Kužel
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services