Likvidace živnostníků: realita, či bulvární propaganda?

Od začátku roku slýcháme a čítáme, kolik živnostníků bylo nuceno ukončit svou činnost kvůli likvidační politice vlády. Ale jací podnikatelé pověsili živnost na hřebík? A když jsou od roku 2004 tak nevýhodné podmínky, proč tisícovky jiných s podnikáním začínají?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 6. 2004 8:33, SedivyJ

OK, mne se tenhle clanek taky nezda uplne spravedlivej, ale staci, ze jsem k nemu hodil nazor. Mne ho zatim nesmazali. ale dik za pouceni.

Mozna jste pro tenhle server prilis velka hvezda.

Zobrazit celé vlákno

+20
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

6. 6. 2004 22:13, Jan Kolda von Žampach

Protože server Peníze.cz, jak se objektivně jeví, ve svém článku z 27.05. 2004 "Jak pojišťovny (ne)dodržují informační povinnost" nekalými a bulvárními praktikami ovlivňuje veřejné mínění a poškozuje svoji konkurenci, resp. mate, ku svému komerčnímu prospěchu, veřejnost. Viz třeba příklad příspěvku dokonale zmateného pana Petra Krasíka !
Na žádost o vysvětlení server již několik dní programově neodpovídá a místo toho maže příspěvek, který vysvětlení urguje. To je také ze strany serveru velice podivné a sprosté jednání.
V konečném dopadu tak server TAKÉ POMÁHA vlastně LIKVIDOVAT podnikatele - své konkurenty. Tentokrát právě ty, kteří mají z prodeje životního pojištění svůj příjem. A o likvidaci podnikatelů ( živnostníků ) je přece tento článek !!! Nebo ne ?

A závěrem, za tohoto stavu je nevěrohodný, co se týče objektivnosti, přece i tento článek : ostatně, stačí si přečíst některé kritické připomínky ve zdejší diskusi. A ty jsem já přece nepsal.

Zobrazit celé vlákno

-4
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 88 komentářů)

4. 6. 2004 17:34 | autor článku

Je tam malý problém. Je to příliš vidět. Tak je potřeba vysoké zdanění rozprostřít mezi různé druhy daní.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 6. 2004 17:04 | jezevec

Vidím, že si konečně rozumíme. Tedy pokud někdo vydělá 60.000/ročně (což pro mnohé OSVČ na malé vesnici je fatální úspěch, pro jiné nedosažitelný úspěch) a má potomka - problém je právě v tom, že se mi NEAPLIKUJE nezdanitelné minimum, a minimální daň zaplatím stejně. To je právě to socialistické svinstvo.
Z čeho žije ten, kdo nevydělá na minimální daně - to už se tady probíralo několikrát. Předně: KAŽDÝMU JE HOVNO DO TOHO, z čeho žije - zadruhé: ze tří tisíc měsíčně, pokud bydlí ve svém a má kolchoz, žije zcela vklidu a pohodlně - zatřetí: třeba z příjmu partnera, nebo ze zásob z předchozích let, nebo ze zdaněného dědictví, nebo taky z odpisů.
No jinak už konečně chápu, co si na nás socánci vymysleli: platit daně z příjmu je jakýsi paušál, který ale nesouvisí s příjmem, ale člověk na něj musí případně dostat vyjímku a úlevu. A vidíte - a já vůl si myslel, že daň Z PŘÍJMU je daní z příjmu. A vona je to přitom daň za to, že zrovna nemám žádnou úlevu. Pak je mi ovšem konečně jasný, proč důchodce nebo dítě tuto daň letos ještě platit nebude.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 6. 2004 9:34 | Jan Kolda von Žampach

Od přímo sbírkových primitivů, jako je tady právě Pavel s Romanem, mě jejich pochvala vskutku těší ! Dělám svou věc tedy opravdu dobře a vidím, že když už primitivové neví co, tak začnou mlátit kolem sebe a napadat druhý. Pěkně si je jako dalším špendlím do sbírky, cha, cháá. A nepolevím ! A pokud Pavel s Romanem neví, co je to "primitiv" a "primitivita", rád jim to jistě objasní šéfredaktor tohoto serveru - ten se totiž opičí po nich, nebo Pavel s Rromanem po něm ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 6. 2004 9:25 | Jan Kolda von Žampach

A Vy si opravdu myslíte, že "hotovost" a "kolky" je pro úřady ideální a především konečný stav ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 6. 2004 9:24 | Jirka

DPH má ovšem jisté slabé stránky. Především to několikanásobné přelévání peněz od poplatníka ke státu a zpět s často dlouhým zdržením ve státní kase. A protože ač stát trestá penalizací nás a sám penále neplatí, celý řetěz obchodníků přichází o zisky ze zapikolovaných peněz. DPH umožňuje v hojné míře daňové úniky. Kdyby byla z každého výrobku vybírána jednorázově spotřební daň u výrobce a ze služeb u poskytovatele, bylo by daňových subjektů podstatně méně a méně daňových úniků a úředníků. Daň by putovala již započtena do ceny výrobku až ke koncovému spotřebiteli. Překupník by neměl šanci okrást stát, protože jeho dodavatel mu nic nepromine a sám už daň zaplatil. Stejně by na tom byl koncový spotřebitel. Také by každý drobný hokynář nemusel trápit mozkové závity, má-li dortík účtovat s vyšší či nižší sazbou DPH a žhavit hotlinku ministerstva financí - světovou to raritu ve výkladu práva. Pokud by snad někdo namítal, že je nespravedlivé, aby daň platili pouze výrobci a poskytovatelé služeb, nechť si uvědomí, že tito daň pouze technicky odvedou. Zaplatí ji ve skutečnosti spotřebitel. A to je každý z nás a právě v takové míře, na jak vysoké noze si žije. A to bez ohledu na to, jak přišel k penězům, které za výrobky a služby zaplatí, nebo zda použije výrobek jako výrobní prostředek k podnikání, či jen pro soukromou potřebu (konec odpočitatelným položkám). Nebylo by krásné, kdyby i zloději a podvodníci platili daně?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 6. 2004 9:17 | Roman

Rozhodně souhlasím, také to vidím na výraznou duševní úchylku (je mi jasné, že to v zápětí schytám jako tajný agent České spořitelny) a připojuji se.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 6. 2004 8:59 | Jirka

Ty dva roky jsou to maximálně. Zákon hovoří o 2 zdaňovacích obdobích. Když začnete podnikat 1. prosince, tak máte jen 13 měsíců! Pokud nemáte dostatečný kapitál na zahájení, těžko to za tak krátkou dobu rozjedete. I ty dva roky jsou šibeniční termín. Přitom spousta lidí by při ztrátě zaměstnání mohla místo na Úřad práce jít rovnou na Živnostenský úřad, tak jako já. Začínal jsem s asi 100 tisíci úspor, k podnikání mi stačí byt. PC (i když ne zcela vyhovující), programy a auto už jsem měl. Navíc mám zřejmě i trochu štěstí - zdá se že se situace po 13 měsících pomalu začíná lepšit. Led pode mnou je však stále velmi tenký. Spousta živností je na začátek náročnější, než ta moje, a hodně lidí má mnohem menší finanční rezervy. To jim těžko pomůže překonat obavy, které má na začátku snad každý. Proto ani nezačnou. A ti druzí brzy končí.
O sociálně slabé (ne jejich vinou) se stát stará bídně a začínajícím živnostníkům, kteří jsou na tom podobně ještě hází klacky pod nohy. Přitom by je měl chválit, že se rozhodli nestát se dalšími sociálními příživníky daňových poplatníků. Vláda v nich oprávněně vidí lidi pro sebe nebezpečné. Podnikatelé totiž už tím, že se rozhodli postavit se na vlastní nohy, ukázali, že se nedají tak snadno zlomit a ovládnout nepřízní osudu. A vláda má ráda snadno ovladatelné voliče, kterým stačí slíbit sociální pamlsek a půjsou za ní světa kraj...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 6. 2004 8:42 | Adraj

Dámy a pánové, to jaká se tu rozběhla diskuse s velmi rozmanitými názory jenom svědčí o tom, o jak složité a citlivé téma jde. Osobně vůbec nechápu, proč přímé daně platit ? Pro stát je přece daleko jednodušší vybrat DPH. Takže: podstatně snižte, nebo zrušte daň z příjmů a zvyšte DPH a je to ... Jak krásně spravedlivé - každý by odvedl daň v poměru jakou by spotřeboval částku a jaké pořídil zboží. Nádherně by zde fungovala dvojí, nebo i trojí sazba, protože potraviny atp. potřebuje jistě každý, kdežto dražší věci, jako např. automobily by mohly být zatíženy vyšší DPH. Jen je mi divný, že na to ještě nepřišli v USA, tam jsou totiž přímé daně, zvlášť pro bohatší vrstvu, daleko vyšší než u nás ...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2004 8:31 | Pavel

Prosím vás, a kde jsem napsal, že mají být úředníci placeni z daní? To by měla být naprostá výjimka jen v případech, kdy se jedná o skutečně obecně prospěšnou činnost - ale úřady dělají ve své většíně obecně škodlivou činnost na hranici obecného ohrožení.
Jak se moje poznámka týká bank, to už vůbec nechápu.
Možná by jste měl, vážený pane, omezit své grafomanské sklony a přestat zaneřáďovat zdejší diskuse. Vygenerovat několik desítek příspěvků, kde diskutujete sám se sebou, jak se vám povedlo v diskusích k některým článkům na tomto serveru, to může skutečně jen člověk s výraznou duševní úchylkou. Měl by jste se spíše obrátit na specializovaná lékařská zařázení.
Konec. Od této chvíle nečtu žádné vaše příspěvky a nereaguji na ně. Totéž doporučuji ostatním čtenářům tohoto serveru.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 6. 2004 8:30 | Jirka

Vždyť Vy, Koldo, plácáte taky. Jak s tím souvisí Česká spořitelna? Poplatky už úřady vybírají dávno - buď do své kasy v hotovosti, nebo ve formě kolků, pro které musíte předem letět na poštu. Ovšem s tou refundací, jak navrhuje Pavel, bych nesouhlasil. To jsou zbytečné dvě operace. To je jako by si ode mne bral stát zálohu na to lejstro na dobu, než ho přenesu jinam. Právě proto, že kdybychom místo daní platili úředníkům ve formě poplatků za úkony, by bylo zajištěno, že každý zaplatí jen to, co potřebuje. Daně musí být ovšem současně, protože by těžko mohl např. policista účtovat konkrétní osobě služební pochůzku. Rozdíl je v tom, že úřední úkony jsou zpravidla adresné, zatímco činnost policie, armády apod. nikoli. Jen mám obavy, že kdyby přestali být úředníci placeni z daní, vymyslí si spoustu dalších úkonů (a na nás dalších ohlašovacích povinností), aby se všichni uživili. Svých otáčecích židliček se přece jen tak nevzdají.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 6. 2004 8:10 | Jirka

Jak ulevuje důchodcům, nemocným a dětem, o tom se opravdu nemá smysl dohadovat. Je to žalostné. A bylo by to ještě horší, kdyby nebylo spousty lidí, kteří znají skutečný význam pojmu solidarita. Ovšem proč by měl stát ulevovat vězňům, kteří jsou zdraví? Že jsou líní, to je jejich problém. Že jsou ve vězení je také jejich problém. Stát takto zařídil, že nás každý zloděj může ve výkonu trestu beztrestně okrádat dál! To je do nebe volající!!!
Můžete mi poradit, které služby mám využívat, abych měl něco z placení ZP a SP? A proč bych si měl nechat vnucovat služby, o které nestojím? Když se někdo bojí nezaměstnanosti, ať si proti ní platí pojištění. Co řeší nemocenská? Za den nemoci bych jako živnostník dostal tolik, kolik musím vydělat za půl hodiny! Mám si občas zlomit nohu, abych využíval zdravotní pojištění? BTW: nutnost zdravotního pojištění chápu, ale nemůže mi být jedno, jak se s vybraným pojistným hospodaří. Své rodiče a prarodiče musím podporovat stejně, i když berou důchod, protože stát peníze jen přelévá a nezhodnocuje.
Jistě, že by bylo lepší, kdyby podnikatel dost vydělal. Pokud by FÚ udělal kontrolu u podnikatele, který má deset let milionové příjmy a vykazuje ztrátu, mělo by to smysl. Když to odbyde tím, že od něj vybere osm tisíc za rok, je to výsměch všem poctivým podikatelům! Minimální daň je ovšem problém pro začínající podnikatele. Zatímco zaměstnanec dostává mzdu od prvního měsíce zaměstnání, podnikatel žije první roky z úspor, ze kterých ještě financuje počáteční náklady. V dalších letech se snaží zlikvidovat ztrátu z počátku a často si při tom sáhne na dno svých úspor i sil. Když ho stát bez skrupulí okrade o jeho měsíční příjem jen proto, že není schopen (stát) plnit svoji povinnost a trestat ty, kteří nedodržují pravidla, může to být konec jeho podnikání. Švindlíře tu nehájím.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2004 13:46 | autor článku

Ano, je do diskuze, zda 2 roky bez minimální daně jsou dostatečné. Ale ta úleva jako taková tu je.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2004 13:42 | autor článku

Nemá dalšího smyslu se s Vámi dohadovat. Takže jen k některým podům. Za společenský konsenzus, který vznika podle jistých (a nehodnotím kvalitu) pravidel, například dnes ulevuje soc. slabým - vězni, důchodci, děti, nemocní. Myslíte, že by v té řadě měl být teď podnikatel? Takže proto někteří konzumují a jiní vydělávají. Jak si to tahle společnost zařídila, tak to má.
ad placení ZP a SP. Že z toho nic podnikatel nemá? Je jeho chybou, že nevyužívá služby, které si ve veř. ZP platí. A SP? Nemohu za to, že systém funguje tak, že dnešní podnikatelé financují důchody dnešních důchodců - tedy třeba i svých rodičů.
ad poslední věta. Hovoříme v případě podnikatele ) zaměstnance s děckem o rozdílu řádově 500 Kč měsičně, je to tak? Nebylo by lepší, aby podnikatel prostě dost vydělal? Z čeko žije on a to dítě, když je účetně ve ztrátě. Tady je ten hlavní zádrhel. úptřbují minimálně 5 000 (hodně minimálně) na měsíc. to je 60 000 za rok. A vidíte, už jsme při zakalkulování nezdanitelných částek nad minimem. Proč se tak podnikatel s dítětem vzteká? Už v tenhle moment se ho minimum netýká...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2004 13:36 | HANKA

PODNIKÁM UŽ DOSTATEČNĚ DLOUHO A TAK MĚ MINIMÁLNÍ DAˇN OPRAVDU NEZASKOČÍ, PŘESTO SI PAMATUJI NA SVÉ ZAČÁTKY KDY JSEM MĚLA PLNO NÁKLADŮ A PENÍZE ŠLY PŘEDEVŠÍM NA POŘIZOVÁNÍ NOVÉHO VYBAVENÍ, NA PLATY ZAMĚSTNANCŮ A NA POVINNÉ ODVODY, NEŽ SE MI PODNIK ZABĚHL TRVALO TO CCA TŘI ROKY .pROTO SI MYSLÍM , ŽE PRÁVĚ PRO TY ZAČÍNAJÍCÍ BY MĚLY PŘECE JENOM BÝT NĚJAKÉ ÚLEVY
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2004 13:28 | autor článku

Co na to říci? Snad, že mi jaksi jenom zapomněli sdělit účel a objednavatele.
Mimochodem, v celém textu není zmínka (doufám) o žádné straně nebo konkrétním politikovi. Nejkonkrétnějším pojmem je vláda, a to je dnes pravo-levo-středově středová vláda. Tak nevím, koho tím podporuji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2004 11:28 | Kája

Promluvil jste mi zcela z duše.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2004 10:23 | Jan Kolda von Žampach

Uvědomte si, že v této populaci naprosto převažují existence, které přistoupily na šikovně jim podsunutou "hru" o slíbené bezstarostnosti a o nezodpovědnosti. A platí za to svou závislostí, o které však ve své kebulce neví : starají se akorát o to, zda-li právě oni nemají ve svých nárocích méně než ti druzí. A už to začíná být i genová záležitost. Vždyť takto nějak postupně proběhl proces domestikace z celkem sympatického mi prasátka divokého v to růžovoučké prase domácí : zadarmo se nažere, zadarmo se vyspí, ale za nějaký ten měsíc se opravdu celé systému odevzdá, tj. uspání palicí, proudem nebo nově plynová komora, a šmytec, jaký bylo prase ? Je velmi dobré, že nad věcí přemýšlíte, ale zde na serveru odpověď, natož od autora, neočekávejte. Je to v daných podmínkách a možnostech záležitost Vašich individuálních rozhodnutí o osobních prioritách v přístupu k životu celkem : ten potřebný rozměr k tomu potom velmi přesahuje jen úzce omezenou ekonomickou rovinu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2004 9:40 | Jan Kolda von Žampach

Plácáte už nesmysly, příteli : to, co navrhujete, by administrativně zaměstnalo jen další armádu budižkničemů a jen by zvyšovalo poplatky hrabivým bankám, jako je ťřeba Česká spořitelna. A to asi nechcete, nebo snad ano ? A jen tak na okraj, za úkony, které skutečně potřebujete ( je to ale vždy pravda ? ) jste si už jednou přece předplatil na daních. Akorát, že se se svým sousedem budete možná dohadovat, kdo míň a kdo víc.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2004 9:35 | Jirka

ad 1) Rád bych jednou viděl vyúčtování těch služeb, které mi stát poskytuje. Zkusím to sám:
Bydlím v družstevním bytě - bez účasti státu (dále jen BUS),
za základní životní potřeby (potraviny, obuv, oděvy, hygienu), energie a spotřební zboží platím dodavatelům ze zdaněného příjmu - BUS,
TV a rozhlasové poplatky platím státu, ačkoli tato média používám minimálně. Za Internet platím poskytovateli, za telefon operátorovi - BUS,
na silnice (o stavu raději mlčím) jsem vloni přispěl 1600,- Kč silniční daní (8 měsíců) a najezdil jsem 437,8 km (jsem programátor, k zákazníkovi jedu jednou za uherský rok) - proč se na silnice nepřispívá formou spotřební daně z paliva? To co já najedu za rok, jezdí někteří téměr denně a platíme stejně! Nepodnikatelé neplatí nic a jezdí také!
Za občanku, řidičák, výpis z rejstříku trestů, potvrzení FÚ že nemám dluhy, 3 živnosťáky na prakticky jednu činnost jsem platil poplatky,
Na zdravotnictví přispívám zdravotním pojištěním a jeho služeb téměř nevyužívám. Platím nemocenské pojištění a měl jsem za 18 produktivních let jedinou neschopenku a pár ambulantních zákroků. Pokud povede stát zdravotnictví tak, jako nyní, v budoucnu mi žádné služby nebude schopno poskytnout.
Platím příspěvek na státní politiku nezaměstnanosti ale nebyl jsem ani den nezaměstnaný. A pokud někdy budu, pak vinou státní politiky.
Z totalitního školství využívám nejvýš čtvrtinu vědomostí a myslím, že náklady na ně jsem v daních už dávno zaplatil. Vzdělání, které mě živí jsem si pořídil na vlastní náklady.
Přestože platím stále vyšší důchodové pojistné, zřejmě se od státu žádného důchodu nedočkám. Raději si na něj již dnes spořím sám.
Za legislativu, kterou naši zákonodárci vytváří, bych jim jako zaměstnavatel už dávno dal padáka pro naprostou neschopnost. žádné odstupné, doživotní zajištění a imunitu.
Víte-li o něčem, za co bych měl tomuto nenažranému a neschopnému státu platit, rád se nechám poučit.
Za zmínku stojí rovněž opačný pohled na věc. Co stát platí živnostníkům za služby, které poskytují jemu? S výjimkou dotací zemědělcům za údržbu krajiny, grantů na projekty pomáhající státu oblbovat voliče (např. kampaň před referendem o EU) a nezákonných výpomocí kamarádům a příbuzným politiků?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2004 9:33 | Tonda

Nezlobte se na mě, ale Váš článek je opravdu silně účelový. Nevím, zda jste obdržel objednávku na takový populismus přímo od toho šílence Škromacha, ale takový výplod by se opravdu dobře vyjímal na 1. stránce volebních materiálů ČSSD. Za sebe mohu jen říci, že mě velmi mrzí, že místo stupidních voleb do EU nemáme před sebou řádné parlamentní volby. V těch snad již voliči konečně rázně odmítnou podobné pseudosocialistické nesmysly.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Kalvoda

advokát a exministr

Zdeněk Pohlreich

restauratér a podnikatel

Jan Kalvoda
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Zdeněk Pohlreich
ÚSPĚŠNOST
80,00 %

z 5 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services