Akcie: dobré hospodářské výsledky, ale drahá ropa

Americkým indexům pomohly zveřejněné hospodářské výsledky firem, relativně silné makroekonomické údaje a rozhodnutí FEDu ponechat úrokové sazby na stávající úrovni. Evropské burzy rostly v důsledku celosvětově stoupajícího prodeje čipů a cen akcií výrobců mobilních telefonů. Trhy negativně ovlivnila rostoucí cena ropy.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)

14. 5. 2004 17:56 | Miliardár

Vsech 587 miliardárú sveta v kvetnu 2004 >> http://www.forbes.com/billionaires >> kliknouti Complete list by rank
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2004 12:35 | Bouček Antonín

Proč by se vedoucí představitelé Japonska, Thajska, Malajsie, Indonésie a Singapuru měli modlit k Hospodinovi, když vesměs nejsou Křesťané?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 5. 2004 10:24 | Alitalia

Alitalia akcie padá do sklepa a má uz jen cenu papíru , na kterém je tistena. Aliatalia aerolinie krachuje a dosahuje denne ztráty milion euro. Velkou vinu mají odbory. Odbory by se mely zakázat. Kdyz zorganizují odbory stávku za vyssí mzdy a týden se nepracuje , zpúsobí to velkému podniku a i státu skody miliony euro. Alitalia ty mzdy nemúze platit a muze prezít jen , kdyz zamestná východoevropský personál za 1/4 mzdy , kterou platí italúm a kdyz vsechen italský personál propustí. .............................. .. Z mesta Regen v bavorském lese se stehuje optický závod Rodenstock do Cech. Navrhovali tedy nemectí zamestnanci , ze se spokojí se mzdou o 20% nizsí , ale nepomohlo to. Chteli tedy vydelávat jen 1/2 , ale nepomohlo to. Rodenstock se stehuje do Cech , kde bude moci platit zamestnancúm jen 1/4 výplaty , co platil v Nemecku a nemectí zamestnanci budou nezamestnaní. A v bavorském lese je bída o práci. Ty nemci by se mohli stehovat i s Rodenstockem do Cech , ale snízilo by jim to pozdejsí dúchod. .............................. . I v Nemecku mohou být lidé rádi , kdyz dostanou dúchod 500 euro , tedy 2x vyssí nez sociální pomoc. Kdyby museli platit nájemné , prispel by na to stát. Kdo chce být bohatsí dúchodce , musí alespon 20 let pred dúchodem vsí silou setrit a kupovat za vsechny prachy kvalitní akcie z USA.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2004 2:42 | Gaga

Tohle jsem se dozvěděl v Tokiu: Jste-li vedoucí představitel Japonska, USA, Austrálie, Thajska, Malajsie, Ruska, Indonésie, Singapuru, Filipín nebo Evropské unie a neříkáte si před spaním následující modlitbu za Čínu, tak nedáváte pozor, napsal komentátor amerického listu The New York Times Thomas Friedman. "Otče náš, jenž jsi na nebesích, prosím dej čínskému prezidentovi Chu Ťin-tchaovi zdraví a vyrovnanost. Prosím dohlédni, aby neochvějně a obezřetně směřoval k restrukturalizaci čínského bankovního systému a zbavil jej ohromného závaží špatných úvěrů a korupce, než se opravdu zhroutí a bude to cítit po celém světě.
Dej mu moudrost na to, aby zchladil přehřátou čínskou ekonomiku a nevytvořil přitom recesi, kvůli níž by Číňané přestali dovážet jako šílení a jen by vyváželi jako šílení. A otče, odpusť nám všechna nelichotivá slova, která jsme říkali v posledních letech o čínských vůdcích - 'řezníci z Pekingu' a tak. Nemysleli jsme to tak. Chtěli jsme vlastně říci 'bankéři z Pekingu', protože jejich ekonomika nyní táhne růst v celé Asii, podporuje Japonsko a vstřebává dovozy odevšad. Ať se čínští vůdci dožijí 120 let a ať se těší růstu devíti procent HDP každý rok svého života. Děkuji ti, otče. Amen."
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Jakubec

podnikatel, Servis Climax

Jaroslav Vostatek

ekonom

Miroslav Jakubec
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jaroslav Vostatek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services