Vstup do EU klientům bank příliš nepřinese

Vyplatí se po vstupu České republiky do EU otevřít si účet u některé ze zahraničních bank? Po prvním květnu u nás může začít podnikat jakákoli zahraniční banka. Můžeme se těšit na zostření konkurence?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 4. 2004 12:13, havliger

To se dalo čekat a kdy se Čecháček dočká změn?!!!!!!!!!!!

+46
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

1. 5. 2004 14:57, Jan Kolda von Žampach

Ostatně, stav věci je dlouhodobě zřetelný i z komentářů pana ÚúÚú : svéprávný jedinec musí mít trvalou adresu mimo tento prostor, a teprve potom se může těšit z jím uváděných výsad, třeba právě v citibank.de. Jinak alou někam do bantustanu, tedy do vyhrazené domény koralek.cz a muslicka.cz. Tady totiž nejde o morálku, ale o tvrdý a výnosný kšeft. Proto i já jsem skeptický, není v zájmu bank ( obecně ) zde v Česku poměry nějak měnit a s tím cílem sem na bankovní trh po 1.5. vstupovat.
Svůj účet s korunovým kapesným mám vedený v ČSOB Poštovní spořitelně s čipovou Maxkartou. Je to pro základní operace, co potřebuji, nejlevnější a všude nejdostupnější alternativa. Navíc, na rozdíl od takové zvědavě upovídané České spořitelny, místní a okolní pracovnice přepážek v Poštovní spořitelně nemají šanci vidět a zjistit, jaké peníze a kam na svém účtu v souhrnu točím. To je velká výhoda, kterou ještě ne všichni klienti ( obecně ) dnes správně doceňují !
Na práci, tj. na investice a spekulace, však potřebuji, tak jak se tady v Česku už nevratně zúžily možnosti korunových investic do akcií, mít nově vybudovánu poplatkově příjemnou a dostupnou logistiku pro cizí měnu, především pro euro, a to od vedení devizového účtu až po důvěryhodného zprostředkovatele. A především být mimo dosah různých těch Špidlů, Sobotků a Škromachů !
Trvalé bydliště v Německu asi nikdy nezískám, výhody citibank.de pro mne tedy padají, a tady server Penize.cz s paní Havligerovou mi zákonitě v článcích neporadí : vždyť by byli, dovedeno do důsledku, sami proti sobě. Kdo by si potom u nich zadal, z těch tady místních finančních bankovních skupin, reklamu ?

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 12 komentářů)

1. 9. 2004 12:07 | kaczka.one@tiscali.cz - Nemusíte mi hned posílat viry. Dík

Potřebuju si založit účet v zahraničí kvůli příchozím platbám z internetu (PayPal). Bohužel, světové aukční servery sice jsou schopny platby z české banky přijmout, pokud tato tuto službu podporuje, nějak se však zdráhají zařadit Českou Republiku do skupiny zemí, do jejichž peněžních ústavů lze peníze posílat. Poraďte mi, prosím, jak si založit účet jinde (Německo, Rakousko), kdosi mi říkal, že by to mělo jít i prostřednictvím faxu - mám to přece jen z ruky. Děkuji
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 5. 2004 0:12 | Michal

Clanek me pravda zrovna neuspokojil... O nevyhodach neco tusim, me by ale zajimaly i ty vyhody (napr. moznost s pouzivat s nemeckou kartou paypal apod.)
Nema nekdo praktickou zkusenost se zalozenim uctu v Rakousku ci Nemecku a s vysi poplatku?
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2004 10:28 | Jan Kolda von Žampach

...no právě, vždyť o tom to celé je, proto jsme vlastně vyhnaný jít za kopečky ! Ať se to komu líbí nebo ne. Tedy pokud si to včas uvědomí, cha, chááá. Souhlasím.
+31
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2004 3:38 | Ùú

Jak ale kupovat böhmische akcie podle fundamentu ? Kdyz se nikde nic nenajde z fundamentu ? Najde se sice kurz/zisk = P/E = KGV. ??? ALE KDE SE NAJDE ??? kurz/úcetní cena = price to book , KBV ??? a zisk podniku vloni , ocekávaný zisk 2004 a 2005 ???
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 5. 2004 14:02 | Jan Kolda von Žampach

Principiální souhlas ! Já se už delší dobu, po stejných zkušenostech s fondy a jejich správci, zařizuji také dle toho ! Ostatním též radím : "Proč nezkusit ( také !!! ) svůj VLASTNÍ akciový fond ?"
Fondový "průmysl", jak se tady a už jen sám pro sebe postupně "zařídil", totiž ZRADIL, zrazuje a BUDE DÁLE zrazovat svý podílníky a myšlenky, na kterých byl původně postaven. Možná, že jsou u správců fondů ještě nějaké pozitivní výjimky, ale jak budou trvat dlouho ? Moje peněženka ale už opravdu nebude riskovat po nich pátrat a můj promarněný čas je nevratná veličina. Zatím jsem však jel pouze v těch našich bémiš akciích, a to ve snaze kupovat je dle fundamentu, technická analýza je u mne na vedlejší koleji ( nezavrhuji ji však ). Zahraničí na mne čeká a zatím mapuji terén ( informace o konkrétních akciích a souvislosti, kde mít běžný účet a jakého zprostředkovatele ).
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 5. 2004 1:20 | Úú Úú

Jan Kolda von Schambach ! ??!! Co takhle vyprdnout se konecne na vsechny fondy sveta a zacít si budovat svúj vlastní fond ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Já mel 4 nemecké fondy od DWS a UNION v roce 2000 jen 3 mesíce a pak je uz prodal a dal se na akcie. S jedním kolegou jsme dosli k tomu , ze fondy jsou nuda , ze berou vstupní i kazdorocní poplatky a brzdí rúst fondu pomocí investic i mimo akcie a pak jim to stejne padá (roku 2000) a kupují za nase peníze akcie , které nechceme. Ti nejúspesnejsí fondsmanageri roku jsou v magacínech nejprve povazováni za genie a kdyz jim fond pak spadnul na 1/10 nebo 1/20 , byli propusteni ze zamestnání. A tak si vytvárím od konce roku 2000 svúj vlastní fond jenom s akciemi a prikupuju ty samé lecjaký rok znova , abych ten pád akcií od roku 2000 neutralizoval. A to mi funguje nejlépe u Ericssonu , který jsem mel roku 2000 za 20,70 € a prikoupením zlevnil prúmernou nákupní cenu na 1,70 € a dalsím prikoupením zmenil na 1,90 € a prikoupím Ericsson jeste letos v prosinci za jakoukoliv cenu , abych jich mel víc. Dnes je Ericsson za 2,40 az 2,60 € a já jsem uz púl roku v plus. Múj vlastní fond se skládá zatím jen od roku 2000 z hluboko spadlých akcií , já vsak uz je spadlé nemám , protoze jsem je levne prikoupil. Ericsson , Nokia , EMC , Corning , Sun Microsystems , Micron Technology. Tyto akcie jsou dnes asi 10x levnejsí nez 2000 a tak mohou více rúst nez ty akcie nespadlé. A ty kvalitní a nespadlé akcie zacnu kupovat od roku 2005 a sice asi : Citigroup , AIG , Harley Davidson , Lowes Companies , Cardinal Health , Wellpoint. A za 5 let budu mít asi peníze stejnou merou rozdeleny na techto 12 akcií. I kdyz Nokia tak zlobí , ze bych ji mel i s malým výdelkem prodat - jenomze Nokia rostla od 1990 do 2000 +20.000% , tak by mohla rústi od 2004 do 2014 alespon +200% taky.
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 5. 2004 14:57 | Jan Kolda von Žampach

Ostatně, stav věci je dlouhodobě zřetelný i z komentářů pana ÚúÚú : svéprávný jedinec musí mít trvalou adresu mimo tento prostor, a teprve potom se může těšit z jím uváděných výsad, třeba právě v citibank.de. Jinak alou někam do bantustanu, tedy do vyhrazené domény koralek.cz a muslicka.cz. Tady totiž nejde o morálku, ale o tvrdý a výnosný kšeft. Proto i já jsem skeptický, není v zájmu bank ( obecně ) zde v Česku poměry nějak měnit a s tím cílem sem na bankovní trh po 1.5. vstupovat. Svůj účet s korunovým kapesným mám vedený v ČSOB Poštovní spořitelně s čipovou Maxkartou. Je to pro základní operace, co potřebuji, nejlevnější a všude nejdostupnější alternativa. Navíc, na rozdíl od takové zvědavě upovídané České spořitelny, místní a okolní pracovnice přepážek v Poštovní spořitelně nemají šanci vidět a zjistit, jaké peníze a kam na svém účtu v souhrnu točím. To je velká výhoda, kterou ještě ne všichni klienti ( obecně ) dnes správně doceňují ! Na práci, tj. na investice a spekulace, však potřebuji, tak jak se tady v Česku už nevratně zúžily možnosti korunových investic do akcií, mít nově vybudovánu poplatkově příjemnou a dostupnou logistiku pro cizí měnu, především pro euro, a to od vedení devizového účtu až po důvěryhodného zprostředkovatele. A především být mimo dosah různých těch Špidlů, Sobotků a Škromachů ! Trvalé bydliště v Německu asi nikdy nezískám, výhody citibank.de pro mne tedy padají, a tady server Penize.cz s paní Havligerovou mi zákonitě v článcích neporadí : vždyť by byli, dovedeno do důsledku, sami proti sobě. Kdo by si potom u nich zadal, z těch tady místních finančních bankovních skupin, reklamu ?
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 5. 2004 14:56 | Jan Kolda von Žampach

Doplňuji, že jsem potom zvědav, cha, chááá, jak se budou za několik let tvářit dnešní pojištěnci a připojištěnci, to až se budou takto, jako já nyní, třeba dobývat k svým penězům uloženým dnes v korunových penzijních fondech ! Stihnou svý penízky, již v pokročile požehnaném věku, vůbec ještě někdy alespoň koutkem oka uvidět, natož něco z nich utratit ? Já naštěstí mám svý jablka vždy ve vícero košících. Tak jsem se nemusel jít s fondem Kvanto IPF na louku pást. Rozumějme : JÍT SE PÁST s prý fundamentem českých státních dluhopisů, pokladničních poukázek a tedy vlastně s celou českou ekonomikou. Investice s mojí odloženou spotřebou mne totiž živí ! Přišel jsem tak o dost velký peníze na možném zhodnocení, jelikož prašule jsem chtěl, třeba i z úvěru, dát včas na spekulaci do ČEZu apod. : dnes bych měl vývar 30 % i po odečtení nákladových úroků. To když už sama ČSOB nebyla schopná roky tento fond normálním způsobem, tak jako ostatní a ti šikovnější jiní, alespoň otevřít. Jo, a poměrně nedlouho předtím mi tady v kolonii, tentokrát zase z České spořitelny pod Erste, zablokovali a na celé dva měsíce, svévolně a bezdůvodně všechny mé české akcie ve SCP ! Takový místní spořitelní hmyz to byl a je, vlastně k politování a na rozmáčknutí. A takové mají tady od Erste, právě na domorodce, svěřené pravomoce ! Je to tu v Česku opravdu bez jakékoli možnosti obrany !
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 5. 2004 14:55 | Jan Kolda von Žampach

Jiný, a jistě také čpičkový investiční enelytik jako pan Atlantik, resp. enelytička, mi totiž sdělila nedávno na jednom opravdu čpičkovém pracoviště INVESTIČNÍHO bankovnictví ČSOB a v jednom krajském městě, že moje dosavadní investice v produktu ČSOB, v jejím dosud uzavřeném korunovém investičním dluhopisovém fondu Kvanto IPF, je ZCELA BEZCENNÁ : i když jinak peníze na spotřebitelské úvěry prý rozhazují doslova po ulicích a skoro každýmu, tady ten FUNDAMENT fondu, jako zástavu případného úvěru, vzít S URČITOSTÍ nemohou. Takto slovy paní ( slečny ) enelytičky nejen, že ČSOB rezignovala na reálné otevření tohoto korunového fondu a který ČSOB sama spravuje, ale, A TO PŘEDEVŠÍM, při tomto konečném lámání chleba OCENILA ze zahraničí řízená ČSOB právě ČESKÉ STÁTNÍ DLUHOPISY a ČESKÉ STÁTNÍ POKLADNIČNÍ POUKÁZKY, jimiž je miliardový fond v portfoliu a pod taktovkou ČSOB přecpán, jednou VELKOU NULOU !!! Korunový FUNDAMENT předpokladů slovutného pána enelytika Atlantika je tak, právě na tomto příkladu a v tento okamžik, praxí pro mne přesvědčivě dán : je to fundament jen těch úsměvných výše zmíněných KORÁLKů a MUŠLIČEK pro domorodce ! Pro ostatní tak na hraní. Nic víc !
+41
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 5. 2004 14:54 | Jan Kolda von Žampach

Takto výše a volně reaguji na článkem citované STRAŠENÍ našich českých domorodců tím enelytickým pánem Atlantikem : "Člověk by mohl brzy(!!!) přijít o úspory...", a to ve vztahu k investicím ( účtům ) v cizích měnách a ke kurzovému pohybu. Ano, mohl by přijít o úspory. Zrovna tak ale, příkladem, jsem já již prakticky dnes přišel o některé své investice právě v korunách českých a, žel, právě VE FUNDAMENTU, za který se pan citovaný enelytik nutně nepřímo a mlčky schovává : to když předpokládá tak RADIKÁLNÍ POSILOVÁNÍ české koruny, že člověk, zainvestovaný dnes v euru nebo dolaru, přijde o své úspory a navíc brzy. Cha, chááá, myslí to ten enelytik s tím strašením vážně, nebo si z nás jen utahuje, nebo je za tím ještě něco jiného, paní Havligerová ?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 5. 2004 14:53 | Jan Kolda von Žampach

Aniž mohlo být se vstupem do EU přijato i euro, jsme potom s našimi ekonomickými problémy a s naší korunou českou jen úsměvně trapnou VNITŘNÍ KOLONIÍ. Kolonií po dobu, dokud bude výhodné chodit si sem pravidelně k DOMORODCůM, jako do kouzelného mlýnku, pro peníze. Tento "kouzelný" mlýnek na peníze je poháněn prý vyrovnáváním, hi, hi, hi, tzv. ekonomických potenciálů. Jak dlouho ? Bude to let 5, 10, 20, nebo dokonce let 50 i 80 ? Nevím, ale urychlení asi nečekejme. Jinde ve světě to tak k plné spokojenosti inkasistů trvá i stovky let. A na domorodce musí být především velká náročnost a přísnost, cha, cháááá, nebudou potom mít čas na jalové diskuze ! Když už se takový domorodý póvlík ( opravuji překlep na Pavlík, omlouvám se ) nespokojí, jako s vnitřním platidlem, třeba s KORÁLKY nebo s MUŠLEMI, tak ať si nechá třeba tu KORUNU ČESKOU - nám to je tady v bankách přece jedno. Akorát, že si Pavlík za svoji naivitu u nás ještě připlatí navíc. Pro nás, v bankách a konec konců, to je přímo vynikající ! Proto ještě více TV reklamy, čím zhovadile prostodušší, viz Česká spořitelna, tím účinnější ! Vždyť si tu reklamu Pavlík nakonec, na zvýšených poplatcích v bankách, stejně zaplatí sám. No přece, viděli jste to někdy ? Platit korálky nebo mušlemi ? Ti blázni domorodý si tak o další a další oholení přímo říkají !
+43
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 4. 2004 12:13 | bebe

To se dalo čekat a kdy se Čecháček dočká změn?!!!!!!!!!!!
+46
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Dana Bérová

exministryně a podnikatelka

Tomáš Sedláček

ekonom

Dana Bérová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Tomáš Sedláček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services