Fondy: bez ohňostroje

Petr Fejtek | | 26. 4. 2004 | 9 komentářů
Tuzemské fondy UNIS příliš neslaví, příliv jen o něco málo překonal 40 milionů korun. Zahraniční fondy ovšem inkasovaly téměř čtvrt miliardy korun.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 4. 2004 20:16, Jan Kolda von Žampach

...ano, tak tááák, tak nějak to bude...

Zobrazit celé vlákno

+36
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 9 komentářů)

28. 4. 2004 20:04 | Jan Kolda von Žampach

Jak z toho ven ? Jsem velký pesimista. A server Penize.cz si jen logicky a pouze přihřeje svoji komerční polívčičku, nezlobím se ale za to na něj. A komentáře pana Fejtka si vždy rád přečtu, byť s drobnými nepřesnostmi či neúplnostmi. Alespoň vyjadřuje, jako jeden z mála tady, viditelně svůj konkrétní názor.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2004 20:03 | Jan Kolda von Žampach

Co konkrétně vytýkám a postrádám ve zmiňované tzv. zprávě o fondech IKS-KB za rok 2003 ? Takže výčet mých výtek : odfláknuté komentáře, které jsou úsečně obecné a jen formální, zásadně již chybí, proti letům minulým, přehled významných položek portfolia jednotlivých fondů, chybí zhodnocení, jak ten který již konkrétní fond reagoval na situaci na trhu v minulosti ( důraz na rok 2003 ) a především, co správce očekává u konkrétního fondu a s jakou přijatou strategií a taktikou do budoucna. To potom mohu za rok srovnat s výsledkem ! Ale když tato informace z principu věci chybí, mohu za rok hodnotit jen kvalitu lesku hlazeného papíru použitého na výrobu vizitek pracovníků banky, tedy věc pro mne a moji peněženku zcela nepodstatnou. To vše účelově chybí a samozřejmě chybí i právě nastínění výše diskutovaných souvisejících rizik ! Místo toho všeho je, i vizuálně ( celá zpráva o všech 7 fondech IKS-KB si vystačila jen s jedním papírem formátu A4 ! ) příjemce zprávy směrován na souhrnnou statistickou tabulku výkonnosti jednotlivých fondů. Dodám, že správce a matinka asi jistě ví, proč tak činí, a je to z jejich strany velmi manipulativní postup. Ony by se totiž po případném doplnění grafického zpracování průběhu vývoje kurzů jednotlivých fondů v čase, a jak bylo ve zprávách dříve obvyklé, mohly ukázat některé nepěkné a otázky nastolující skutečnosti. Nehledě již na to, že mne, investora a spekulanta, zajímá především budoucnost, ne už tak minulost. Tento fakt byl ale i tady na serveru Penize.cz snad už dostatečně vydiskutován a nechci to rozvádět.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2004 20:01 | Jan Kolda von Žampach

Jen moje poznámka k testům fondů a upozornění na rizika investičních příležitostí na serveru Penize.cz :
Máte jistě se svými nároky pravdu, ale obávám se, že na server kladete požadavky, jejichž splnění není v jeho silách. Konkrétní zmíněné fondy HSBC jsem pustil před nějakou dobou ze zřetele. Pokud se ale zaměřím na hlavní retailové tuzemsko, dle mne je jádro problému a hned v počátku u kvality a rozsahu informací, poskytovanými u zdroje samotnými správci fondů : tedy investičními společnostmi a jejich, prý úctyhodnými, bankovními matinkami. Příklad ? Vidím, žel a z osobních zkušeností, že právě roky prohlubující se stupidita stavu informovanosti podílníků a zájemců o fondy lídrem trhu v retailu, tj. Českou spořitelnou, nachází své následovníky. Stupidita je prostě infekční záležitost s vysokou virulencí, a tak po pánu Jááánu Stackovi z České spořitelny se jistě rád, a po privatizaci, tím asi nakazil i pán Eleksis Chuanis z Komeční banky. Proč tak tomu ? Zapařený hnůj, co mi IKS-KB poslala letos ke svým fondům a jako tzv. zprávu za rok 2003, je toho dokladem ! Hodnotím v porovnání právě s lety minulými a s reminiscencí, se slzou v oku, na ještě tehdy poměrně dříve dobré dny i v samotné České spořitelně. Myslím tím stav před její nákazou lakotou, nezvladatelnou hrabivostí a neomalenou žravostí.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2004 15:08 | Milion euro

I ten Emil Dockal od Dower.cz se pokazil ! Uz neodpovídá lidem na e-maily ! Jak si nekdo má u nej neco koupit , kdyz neodpovídá na e-maily ? Jestlize nejaký hlupák zdedí po rodicích miliony , pak si múze za peníze nechat poradit od pana Dockala , kam s tema penezma. Ale on neodpovídá na e-maily , tak to nejde.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2004 14:27 | City

Já mám peníze dnes uz JEN v jediné bance - v Citibank.de v Mnichove. Tam je Giro konto zdarma bez poplatkú , prevody zdarma , Visa kredit karta zdarma bez poplatkú , nákup amerických i evropských akcií ve Frankfurtu za 9,70 € poplatek. A na konto se nemusí kazdý mesíc dávat vúbec zádné peníze. Stací JEN , aby hodnota vsech akcií na konte byla vyssí nez 2500 €. U citibank.de dostane konto zdarma kazdý , kdo si sezene stálou adresu v Nemecku , treba u známých a pak uz tam nemusí bydlet a bude na tu adresu dostávat jen dopisy od Citibank. Mahlzeit !
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2004 10:55

jen bych autorovi článku rád připomenul, že medializovaná cena 13 mld Kč za Unipetrol není pouze za akciový podíl, ale i pohledávky. Proto nejprve při svém propočtu je potřeba odečíst poměrnou část nabízenou za pohledávky. Z veřejně dostupných zdrojů se prý jedná o cca 1 až 1,5 mld. Kč. Pak cena za povinný odkup se sníží.
Za další mě velmi mrzí, když tým Peníze.cz uveřejňuje na svých stránkách testy bank, investičních společností, obchodníků s cennými papíry a poradců a pak ve svých článcích uvádí ve spojitosti s fondy HSBC fantastický výnos čínských akcií přes 100 % za loňský rok bez jakýchkoliv upozornění o rizicích a budoucích výnosech. TAKŽE DOPORUČUJI ZAMÉST PŘED VLASTNÍM PRAHEM !!!!!!
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 4. 2004 20:16 | Jan Kolda von Žampach

...ano, tak tááák, tak nějak to bude...
+36
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2004 20:15 | CSrypatschek

Velmi mne zaráží poslední dobou i chování zdejších bank ( příkladem Česká spořitelna, Komerční banka, ale i rádoby vždy vykuk v pozadí ČSOB ). Plná huba orientace na retail, lidi jim tam potom zadarmo, nebo dokonce se ztrátou, nosí svý peníze. A druhou stranou jim banky doslova lopatama reklamou, a přes už i cestující zvonkaře, vyhazují právě tyto jejich prachy do pochybných spotřebitelských úvěrů. Úvěrů z prý bankomatu, hi, hi, hi, viz třeba jedna z posledních povedených TV reklam. To je pro mne, domyšlenou do vícerou souvislostí, velmi varující ! A není všemu konec : až třeba projdou i ty další "protiteroristický" opatření a omezí se platby v hotovosti, nenažraný banky, jako je třeba Česká spořitelna, si nahrabou, za přispění právě tohoto státu a jím živených trubců, zase více na poplatcích. A to pěkně nemravných : chudák majitel jen trochu většího vkladového devizového účtu si odnese ( pardóóón nově převede !!! ) z banky míň, než co tam předtím jako termínovaný vklad vložil ! Stačí se podívat na nehorázné poplatky na devizových účtech za převody a na mizivé úročení samotných devizových vkladů. Toto poslední jen tak na okraj k přípravě logistiky uvažovaného obchodování na cizích burzách, ale režírované právě odsud, z Česka.
Proto pryč, pryč, pryč z toho všeho s mými prašulkami. A z dosahu páně Špidly se Škromachem, a předtím jiného zemáka, konkrétní jméno jedno jest. Jo, a Česká spořitelna to vše politicky nemravně sponzorovala o posledních parlamentních volbách, pamatujme na to. Proto a spolu s Hurvínkem závěrem : cha, chááááá !
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2004 20:12 | CSrypatschek

Od českých akcií, resp. od českých akciových nebo smíšených fondů, toho už moc neočekávám. Jsem ostatně rád, že jsem z fondů před časem vystoupil ( třeba právě z fondů České spořitelny ) a na očekávaný možný růst českých akcií jsem se připravil zcela dle sebe. Co tím myslím ? Velmi zajímavé by bylo zpětně v čase sledovat zainvestovanost zdejších fondů třeba v takovém titulu České radiokomunikace : mlžení a doslova kecy rádoby finančních análníků ( opravuji analytiků, omlouvám se tímto za překlep). A vhodno také pamatovat i ostudu, co za mrzký žold ( předpokládám ) ve svých tzv. zasvěcených článcích tady předvedl, cha, chááá, i sám server Penize.cz ! Kdo ale za 180,- Kč a přese všechno toto tehdy nakupoval, se dnes, a za 500,- Kč na akcii, jen směje, že, pane Prouzo...
Už jen pár tunajších akcií mám stále v merku. Nyní si více připomínám naoko spící, ale stále aktuální a nedořešené, kauzy typu IPB. Navíc je pro mne zcela skandální, že do dnešního dne, tj. do 27.04. 2004, mám stále roky a beznadějně zablokovaný svý peníze v tzv. prý solidním investičním fondu, od samého počátku pod správou právě té medializovaně úctyhodné ČSOB : přetrvávající ničemnost českýho státu ( moc zákonodárná a moc soudní ) a asi ničemnost i toho úctyhodnýho správce. Jinak to vidět nemohu. Aktuálně : jde o dluhopisový fond Kvanto IPF, brzo vylítne nahoru inflace a ceny dluhopisů půjdou dolů, další many, po případném otevření, sežerou mastné výstupní poplatky... Tímto si jen a právě připomínám prostředí, kde se v Česku dnes pohybuji. Ono by se totiž rádo zapomínalo !
+36
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Zbyněk Frolik

podnikatel, Linet

Radovan Krejčíř

podnikatel a kriminálník

Zbyněk Frolik
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Radovan Krejčíř
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services