Akcie: lehké zakopnutí uprostřed týdne

Začátkem minulého týdne panovala na amerických i evropských burzách optimistická nálada a akciím se dařilo. Středeční obchodování zakončily trhy o něco níže, koncem týdne ale ztráty zejména evropské akcie dohnaly.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

5. 4. 2004 13:30, Buffett

Zlý Microsoft prestane Sun Microsystems ublizovat a zacne s nim spolupracovat , povídal v pátek 2.4.2004 chef Microsoftu - bad boy Ballmer chefovi od Sun.
A tak se asi brzy zlepsí obrat u Sun.
Nová predpoved zisku podniku Sun Microsystems bude asi 15.dubna oznámena.

Zobrazit celé vlákno

+29
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

5. 4. 2004 3:13, Koblízek

Nejkvalitnejsí z velkých ceských akcií je asi Komercní Banka , protoze je to asi jediná ceská akciová spolecnost , o které se nechá zjistit priblizne kazdý rok vyssí zisk. Snad by se vyplatilo drzeti její akcie 10 let. Ceská Pojistovna asi také dosahuje kazdorocne vyssí zisky , ale nevím , kde to zjistit , asi nutno zavolat reditele.
Behem 5 let , brezen 1999 az 2004 vyrostla akcie Komercní Banka 810% a Ces.pojistovna 990% , tady je videt , jak je hloupé delat kasu za nekolik dní , namísto drzení akcií velké banky a pojistovny 5 az 50 let. Neberte si jejich pojistení a sporitelní knízky , ALE JEJICH AKCIE !! namísto dúchodového nebo stavebního pojistení !!
Nejsou uz ty akcie dnes prílis drahé ? Spravedlivý kurz akcie je rovný úcetní cene akcie = spravedlivý marktkapitál neboli soucet kurzú vsech akcií je rovný vlastnímu kapitálu podniku neboli cene podniku.
Je-li kurz / úcetní cena = 5 ( marktkapitál / vlastní kapitál ) pak je akcie 5 x predrazená. Pro výpocet predrazenosti akcie nutno zjistit vlastní kapitál podniku , zde tedy asi zatelefonovat do banky a pojistovny.
Ve svete jsou kvalitní akcie napríklad Citigroup , Harley Davidson , Lowes Companies , American International Group. Ty se vyplatí drzeti 10 let a ony pomalu ale jiste porostou jako kvalitní akcie ranking A+ a G3 i kdyz od roku 2000 témer vúbec nespadly. Ale vyplatí se dát polovinu penez na nekvalitní akcie od roku 2000 na 1/10 spadlé a ty porostou jenom proto , ze jsou hluboko spadlé , az podniky oznámí letos mnohem vetsí zisk nez vloni. To je napríklad Ericsson , EMC , Sun Microsystems , vsechny dnes 10x levnejsí nez roku 2000 a zisk podnikú se lepsí.
Grafy akcií kvalitních i nekvalitních : http://akcie.1.tripod.com

Zobrazit celé vlákno

-7
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 10 komentářů)

6. 4. 2004 15:18 | Biotech

Existuje taky jedna jediná biotech firma dosahující kazdý rok vyssí zisk = CELGENE. Kdyby nekdo chtel vyzkouset behem jarní rallye biotech akcii , nabízí se Celgene , ale P/E múze být letos asi 74. Pro to vysoké P/E to asi neni akcie na nekolik let , ale na nekolik týdnú http://akcie1.tripod.com
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 4. 2004 12:30 | Beroun

Já se divím , ze ty americké biotech akcie rostou. Napríklad MEDAREX a PROTEIN DESIGN. Ony ocekávají letos ztráty a prístí rok ztráty , ale jejich akcie rostou do nebe. Asi se hodne lidí nechá naverbovat americkými a nemeckými investicními magacíny na biotech akcie a nanotech akcie , které obcas bezdúvodne vyrostou +100% behem jarní rallye a +100% behem podzimní rallye a lidé se vúbec nedívají na to , ze ta firma jde z jednoho ztrátového roku do druhého. Já jsem ale objevil v prosinci 2003 , ze je clovek stastnejsí , kdyz kupuje jen akcie od podnikú , které ocekávají letos vyssí zisk nez vloni !!! A musí se ty zisky nekde v internetu (www.kiplinger.com) nebo v casopise (Börse Online) zkontrolovat , nez se akcie koupí !!!!!!!!! A tak ted rychle prodávám s malým výdelkem vsechny biotech akcie , abych za ty peníze koupil akcie podnikú ocekávajících letos vyssí zisk nez vloni a zádnou ztrátu.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 4. 2004 12:12 | Buffett

Velice zajímavé jsou také jihoamerické dluhopisy !!! Kdo dal peníze na státní dluhopis Argentiny , musí se soudit s Argentinou , aby dostal peníze zase zpet !!! Protoze Argentina zkrachovala.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 4. 2004 8:17 | Bouček Antonín

Neznamená "chef" náhodou "kuchař"?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 4. 2004 3:43 | Buffett

Az se po kvetnu rozbehnou lidé po celé Evropské Unii rejzovat EURO , prijdou na rúzné zahranicní AKCIE a zahranicní BANKY. Nemeli by NIKDY kupovat akcie z Ruska , Turecka a Izraelu , i kdyby rostly ze vsech akcií nejvíce !!! Nemeli by ukládat peníze v bance turecké , ruské ani izraelské , i kdyby ty banky dávaly na vklady dvojnásobné úroky !!! Mnohý chef výborne prosperujícího ruského nebo tureckého podniku nebo banky jednou skoncí ve vezení a akcie mohou spadnout do sklepa !!! Mnohý financní poradce nebo podnikatel púvodem z Izraelu pripravil mnohé evropany o vsechny peníze !!! Kdybychom nechali peníze 10 let u americké Citibank , dostali bychom na ne jen asi 5% rocne úrok , kdyby nám ale turecká banka nabízela 10% rocne , rekneme si aha - asi prijdeme o vsechno !!! Tedy bereme od té Citibank AKCIE , ty nám mohou prinésti 2x az 5x vyssí výdelek nez ten vklad nebo pojistení !!! A nejvetsí bance sveta - Citigroup se nic nestane !!! Veliká turecká telekom - firma si pújcila od Motoroly a Nokie 4 miliardy dolarú a ted se ten turecký telekom - podnikatel i s rodinou s temi 4 miliardami ztratil a interpol hledá jeho jachtu v jizních morích !!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 4. 2004 13:30 | Buffett

Zlý Microsoft prestane Sun Microsystems ublizovat a zacne s nim spolupracovat , povídal v pátek 2.4.2004 chef Microsoftu - bad boy Ballmer chefovi od Sun. A tak se asi brzy zlepsí obrat u Sun. Nová predpoved zisku podniku Sun Microsystems bude asi 15.dubna oznámena.
+29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 4. 2004 3:24 | Karbanátek

Taky se sem melo napsat , ze akcie Sun Microsystems vyrostla v pátek 20%. A jestli se po té dobré zpráve zlepsí predpoved zisku na rok 2004 , anebo zústane i nadále predpoved zisku kolem nuly. Já mám Sun akcií 1230 a koupil bych jeste 2000 akcií , protoze ocekávám , ze poroste nekolk stovek procent , kdyz se zlepsí predpoved zisku.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 4. 2004 3:15 | Knedlík

Od prosince do dubna , kazdý mesíc jednou , mením plány koupit KVALITNÍ AKCIE ( Citigroup , AIG , Harley Davidson , Lowes Companies ) a NEBO koupit hluboko SPADLÉ AKCIE od ELEKTRONIKY ( Ericsson , Sun Microsystems , EMC , Corning ). A zatím kupuju jen ty spadlé akcie od elektroniky zde jmenované. Protoze kdyz od roku 2000 jsou dnes spadlé na 1/10 , tak snad se snadno dostanou na alespon 1/3 té ceny z roku 2000. Zatímco ty kvalitní akcie zde jmenované stojí témer to samé co roku 2000 a mají tedy malý dúvod rústi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 4. 2004 3:13 | Koblízek

Nejkvalitnejsí z velkých ceských akcií je asi Komercní Banka , protoze je to asi jediná ceská akciová spolecnost , o které se nechá zjistit priblizne kazdý rok vyssí zisk. Snad by se vyplatilo drzeti její akcie 10 let. Ceská Pojistovna asi také dosahuje kazdorocne vyssí zisky , ale nevím , kde to zjistit , asi nutno zavolat reditele. Behem 5 let , brezen 1999 az 2004 vyrostla akcie Komercní Banka 810% a Ces.pojistovna 990% , tady je videt , jak je hloupé delat kasu za nekolik dní , namísto drzení akcií velké banky a pojistovny 5 az 50 let. Neberte si jejich pojistení a sporitelní knízky , ALE JEJICH AKCIE !! namísto dúchodového nebo stavebního pojistení !! Nejsou uz ty akcie dnes prílis drahé ? Spravedlivý kurz akcie je rovný úcetní cene akcie = spravedlivý marktkapitál neboli soucet kurzú vsech akcií je rovný vlastnímu kapitálu podniku neboli cene podniku. Je-li kurz / úcetní cena = 5 ( marktkapitál / vlastní kapitál ) pak je akcie 5 x predrazená. Pro výpocet predrazenosti akcie nutno zjistit vlastní kapitál podniku , zde tedy asi zatelefonovat do banky a pojistovny. Ve svete jsou kvalitní akcie napríklad Citigroup , Harley Davidson , Lowes Companies , American International Group. Ty se vyplatí drzeti 10 let a ony pomalu ale jiste porostou jako kvalitní akcie ranking A+ a G3 i kdyz od roku 2000 témer vúbec nespadly. Ale vyplatí se dát polovinu penez na nekvalitní akcie od roku 2000 na 1/10 spadlé a ty porostou jenom proto , ze jsou hluboko spadlé , az podniky oznámí letos mnohem vetsí zisk nez vloni. To je napríklad Ericsson , EMC , Sun Microsystems , vsechny dnes 10x levnejsí nez roku 2000 a zisk podnikú se lepsí. Grafy akcií kvalitních i nekvalitních : http://akcie.1.tripod.com
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 4. 2004 3:12 | Karásek

Dnes má pan Warren Buffett nejvíce akcií od : Coca-Cola , American Express , Gillette , Wells Fargo , Moody´s , Washington Post , PetroChina , H&R , HCA , M&T Jejich grafy ------ http://akcie1.tripod.com/wb.html --- Pro fundamentální na stránce u té akcie stránce vlastnosti kliknouti USA.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Dvořák

ředitel České televize

Gabriel Eichler

podnikatel a investor, Benson Oak

Petr Dvořák
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Gabriel Eichler
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services