Jak vydělat na finančních trzích III.

Proč většina lidí, kteří začínají obchodovat, ztratí na trzích peníze?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

2. 4. 2004 18:30, Jan Kolda von Žampach

Stále nevím, co chce autor tady těmito články na pokračování vlastně říct ! Dozvídám se tu cosi, jak je nutno dodržovat jakýsi absolutizovaný byznys plán a že je nutno se chovat, prý, profesionálně. Abychom jaksi, cha, chááá, nepřeobchodovávali ( terminus technicus ? ). Celé je to závěrem doplněno moudrou perlou typu, cituji : " ...jediná šance ke zhodnocení peněz na finančních trzích spočívá ve vstupování do obchodů, které mají absolutně největší pravděpodobnost úspěchu."
Božínku a svatá prostoto ! Ale to chce přece každý ! A ten každý hraje právě proti tomu druhému ( a proti dalším a dalším na trhu ). A to dost nemilosrdně : kupuji přece levný titul s přesvědčením perspektiv právě v okamžiku a na ceně, kdy protihráč je naopak velice rád, jak výhodně nadhodnoceně a ještě včas se akcií zbavil. A naopak, při mém budoucím prodeji si role prohodíme. To je stále mít nutno na paměti.

Pokud se nám tu jakási společnost "ČeskéBohatství" a skrze pero autora snaží naznačit cosi o tzv. profesionalizaci investora či spekulanta prostřednictvím právě jí konaných seminářů, musím potom být, také viz zvolený název společnosti, hi, hi, hi, velmi opatrný a pozorný. Takových futurum aurum tady bylo, je a ještě bude !
No, a další vývodní kanál této pí ár série vidím v žádoucím nasměrování, těch články a případně i semináři úspěšně vyrobených malověrných, právě do zprostředkovaného asset managementu. Tak jen už zbývá podstrčit nějaká ta konkrétní jména... Asi v příštím článku.

+46
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 9 komentářů)

16. 6. 2004 10:35

Sun ale produkuje taky od roku 2000 jen ztraty...aby jim to nekdy nezavreli...
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 4. 2004 8:27 | Bouček Antonín

Ohledně přeobchodovování, tuším, že jde o zásadu Jesseho Livermorea (anebo Larryho Livingstonea z Reminiscences of a Stock Operator od Edwina Lefevrea, chcete-li), který na počátku obchodoval, jen proto, aby obchodoval, což ho stálo peníze. Zařekl se proto, že už nikdy to dělat nebude. Pokud jste si však výše uvedenou knihu přečetli, zjistili byste, že to dělal i potom (aniž by o tom ovšem věděl) - ono je celkem těžké, zdržet se obchodování, když všichni ostatní traderují, jen co se do nich vejde. Livermore to nedokázal, pan Turek snad ano.
+40
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2004 9:34 | Jan Kolda von Žampach

Lanky, čekám na ta jména, tak to nezamlouvejte...
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2004 5:39 | Sun

Sun Microsystems se zbláznilo a roste 20% behem pátku. A já mám jenom 1230 akcií od Sun. To by si taky snad mohli opravit v casopisech a internetových stránkách predpovet zisku na rok 2004 z 0,00 na 0,10 dolarú pro akcii a pak by akcie Sun rostla letos pár stovek procent. Protoze je akcie asi 12x levnejsí nez v roce 2000.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 4. 2004 18:57 | Lanky

Ach jo, zase ten otravný a paranoidní Žampach. Už je to nuda, nechcete si nacvičit novou scénku? Takhle tady jen otravujete lidi...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 4. 2004 18:30 | Jan Kolda von Žampach

Stále nevím, co chce autor tady těmito články na pokračování vlastně říct ! Dozvídám se tu cosi, jak je nutno dodržovat jakýsi absolutizovaný byznys plán a že je nutno se chovat, prý, profesionálně. Abychom jaksi, cha, chááá, nepřeobchodovávali ( terminus technicus ? ). Celé je to závěrem doplněno moudrou perlou typu, cituji : " ...jediná šance ke zhodnocení peněz na finančních trzích spočívá ve vstupování do obchodů, které mají absolutně největší pravděpodobnost úspěchu." Božínku a svatá prostoto ! Ale to chce přece každý ! A ten každý hraje právě proti tomu druhému ( a proti dalším a dalším na trhu ). A to dost nemilosrdně : kupuji přece levný titul s přesvědčením perspektiv právě v okamžiku a na ceně, kdy protihráč je naopak velice rád, jak výhodně nadhodnoceně a ještě včas se akcií zbavil. A naopak, při mém budoucím prodeji si role prohodíme. To je stále mít nutno na paměti.
Pokud se nám tu jakási společnost "ČeskéBohatství" a skrze pero autora snaží naznačit cosi o tzv. profesionalizaci investora či spekulanta prostřednictvím právě jí konaných seminářů, musím potom být, také viz zvolený název společnosti, hi, hi, hi, velmi opatrný a pozorný. Takových futurum aurum tady bylo, je a ještě bude ! No, a další vývodní kanál této pí ár série vidím v žádoucím nasměrování, těch články a případně i semináři úspěšně vyrobených malověrných, právě do zprostředkovaného asset managementu. Tak jen už zbývá podstrčit nějaká ta konkrétní jména... Asi v příštím článku.
+46
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2004 22:32 | trader

Celkem lze s textem souhlasit, opět shrnuje základy , které by si měl každý začátečník při obchodování uvědomit. Důležité je však v tomto pokračovat a neustále se vzdělávat. Trading je byznys jako každý jiný, úspěch přináší systematičnost a časem i trocha intuice..... Pro další studium doporučuji asi nejlepší server o tradingu u nás, který se zabývá obchodvání , www.traders.cz. Zde lze komunikovat přímo s lidmi, kteří se obchodováním zabývají již delší dobu a někteří se tím i živí jako soukromí obchodníci na vlastní účet...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2004 8:53 | Honzajs

Z hlavy nevím, zkuste se podívat na stránky Berkshire Hathaway do výroční zprávy. Tam by to mělo být.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2004 4:10 | Zuzana

Kdyby byla dovolena otázka : Jeste má dnes pan Warren Buffett akcie : Bristol Myers Squibb = BMY , Circuit City Stores = CC , Mc Donalds = MCD , nebo uz je dávno prodal ??? Dekuji !
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Karel Svoboda

podnikatel, Toi Toi

Jiří Pospíšil

politik

Karel Svoboda
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Jiří Pospíšil
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services